Muštuluk

Gabon ispao, Auba nam se vraca ranije nego sto smo ocekivali
Tuchel fura taktiku " Svi u napad, jedan je Hase"
S ovakvom postavkom necemo daleko dogurat, plasman u Ligu prvaka na bilo koji nacin je veliki uspjeh...
I prosle godine smo primali dosta golova, ali ovo je sramotno... Mrtvi Werder s igracem manje da napati ko da je Bayern

Ovo sto Tuchel forsira ovi momci ne mogu kvalitetno odraditi kao sto on zamislja. Bio je on toga svjestan vec na ljeto, cim su pokusali Topraka dovest vec tada, jer on bi uspio bar nekih 80 % zamijeniti Humelsa. Ova dvojica pored Sokratisa su tu samo reda radi

i mogu funkcionisati kako treba samo u onoj postavci koju smo igrali protiv Baye 5-3-2... jest da onda gubimo na ofanzivi, al nesto se mora mijenjati za dobrobit kluba...
Sto @Adnan rece, kod Tuchela umjesto da i krila pomazu bekove, kod njega samo bekovi spartaju i gore i dolje, pa nam se onda desava situacija kao jucer pred kraj utakmice gdje Sokratis non-stop mora izlazit na beka, jer je Pisonja zivi mrtvac

Jos to izgleda koliko toliko dobro kad Pulisic i Reus igraju krila, Dembele i Mor u toku tekme se vrate na svoju polovinu najvise 5 puta
Jedini ljetni transfer koji mi nikako nema logike, osim sto je decko Svabo i bezbeli navijac BvB-a od malena, je Sebastian Rode... On je kao trebao bit neka zamjena za Gundu

Osim sto je neupotrebljiv kao Gundina zamjena, nije neka krada ni u defanzivi, pa je lagano zakovan za klupu..
O raspadnutom Sahinu da ne govorim, on jos malo moze samo maskotu Emmu mijenjat

Nece ga niko ni dzabe
Schurle konacno pokazuje znakove zivota, bar se trudi za razliku od nekih... I ono sto mi najvise smeta, doveli smo mi dobre igrace ovo proteklo ljeto, brzi, znaju s loptom, al haman niko od njih ne zna stat na loptu i malo razvuci i smirit igru.. Pa jucer kome god ovi iz odbrane dodaju naprijed on odleti prema protivnickom golu. Niko da kaze sacekaj malo, uspori, razvuci

Werder ovo jucer nije znao iskoristit, al protiv jacih se necemo dobro provest ako se sta ne promijeni ...
Dobar potez dovodenje ovog "malca"

iz AIK-a... Svakako nam pored Aube sad ne treba drugi ozbiljan napadac koji ce uzimat pofinu platu, a sjedit na klupi.. Dok Auba izlapi i ovaj ce se fino razvit