bodi priželjkuje Rogera jer zna da isti taj dobije mentalnu blokadu protiv Nadala, ovaj ne mora ni igrati ni 20% kad Roger da 80% neforsiranim greškama i svojim glupostima, zna se logično zašto priželjkuje Rogera, pitao bih ga ja da je Djoković tamo, mislim da ne bi bilo nikakvog optimizma
Federer - Zverev
Nego, hajmo lakopo, Federer ima Mishu koji igra tenis života, zadnji njihov duel se odigrao na travi, završio je 6-0, 6-0 za Federera, ja sam čak zaboravio taj meč koliko je bio brz, sam i rezultat govori. Sad je drugačije malo, Federer je znao igrati uvijek sa servis - volley igračima, tehnički potkovanijim igračima, Misha nema neki jak servis, ali zato izlazi na mrežu bezbroj puta, danas Nishikori uopšte nije izlazio na mrežu pa nismo vidjeli da li Federer ima protiotrov za servis igrače, Berdych je dosta puta izlazio, a Federer je tako dobro prolazio Berdycha da je to bilo nehumano, onakve passing shotove nisam gledao fakat odavno, možda od 2009-te godine. Sve u svemu nadam se Federerovoj pobjedi ( umalo ne napisah povredi, slučajno yebo li me pas

) i da onda ide na boljeg iz meča Wawrinka - Tsonga.
Evo i jedan meč Wawrinke i Rogera na KooYong Classicu, ko se sjeća ako je pratio 2009-te godine prije AO, podloga je dosta brza, nadam se da je ova trenutna brza kao ova na ovom classicu
Wawrinka - Tsonga
Eh, dva udarača, Tsonga kojeg sam pratio dosta na početku ove sezone, djelovao mi je nekakav nezainteresovan, u Dohi, na KooYoong classicu je opet djelovao takav, u Dohi ga je Berdych izbacio tako smiješno da je to djelovalo kao da je Tsongi mrsko živjeti, a kamoli igrati. Bice teško, ali mislim da će Wawrinka tu proći dalje, ne znam ko bi bio bolji po Rogera ( naravno nadajući se da će isti proći Zvereva aBd ) jer Federer odma počne igrati ozbiljniji tenis. Nego, Tsonga, blesav momak koji može svašta nešto, šanse su ja mislim 50:50 za ovaj meč, ali imam osjećaj da Wawa ide u polufinale.
Nadal - Monfils
Nemam šta reći ovdje, ona budala neozbiljna od Monfilsa nema šanse u 3 seta da skine Nadala, on nema taj mentalni koncept da drži smirenost i fokus 2 seta, a kamoli potencijalnih pet. Mislim da Nadal ide lagano dalje.
Monfils is only +7 in rallies that require a third shot in the point in the first three rounds, while Nadal is +36. Do the math. Predictive analysis really isn't that complicated.
Mislim da ovo govori sve, Monfils mora biti agresivan i fokusiran pri tom napadanju, da se ne upušta u svoje trke koje ne radi bolje od Nadala, Nadal nema onu brzinu, ali opet je bolji što se tiče defanzive i taktike od Monfilsa koji samo tu voli da se zafrkava i uživa, ako bude naoštren Monfils, možda i može nekako napatiti Nadala, ali da igra kratke poene i gadja dosta winnera bez dužih razmjena, pa čak i servis volej
Thiem - Goffin
Thiem ima jače udarce, više obećava, Goffin je meni simpatičan teniser, može se desiti da izbaci Thiema lagano, vidjeli smo kakvih je padova Thiem sposoban da ima, ali mlad je tako da je to normalno. Lijep tenis će se igrati na ovom meču sigurno, lijepe razmjene, sa jedne strane jednoručni, sa druge strane " mehki " dvoručni bekhend, mislim da bi ovaj meč mogao otići u 4 seta, ako ne u pet, sad za koga, opet nisam siguran tu su mi negdje obojica
Bautista Agut - Raonić
Bautista je pokazao da na brzim podlogama igra definitivno dobro, šteta što nalijeće na Raonića, Novaka je skinuo u Šangaju jer je podloga bila brža, igra direktne, čiste udarce, igra fin tenis, šteta još jednom što nalijeće na Raonića. Raonić se ustabilio, vidi svoju šansu, nema mu Novaka, Nadala je pobijedio u Brisbaneu, shvatio je da ima jake udarce i da agresivnom igrom na ovom tipu podloge može sve i svašta, vidjećemo kako će ovaj meč proći, ali mislim da će Raonić izaći kao pobjednik ovdje.
Baby Fed - Istomin
Istomin ide da ostavi zadnju kap znoja na terenu, mali Fed ide na igru sa kojom može do titule, njemu ništa ne fali osim koja daska u glavi. Fizički i više nego spreman, ima tenis lijep, ima nezgodan tenis ( kad igra kako treba ), mlad je, željan dokazivanja da još uvijek od njega ima nešto, nadam se da može do finala doći Dimitrov, a sa druge da bude onaj stariji Fed, kako bi to bilo lijepo

. Istomin bi ga mogao razvlačiti do tie-breakova, ali mislim da ovdje dolazi kraj ovoj divnoj priči Istomina, igrao je dva meča po 5 setova zaredom, tako da Dimitrov izgleda i svježije i bolje, jedino ako ne bude Masha u publici
Kako bude biće, gledamo dobar Grand Slam uglavnom.