Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

bodi123
Moderator
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la bodi123 » 22 jan 2017, 20:22

darker10 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Ma smijesno uopste i diskutovati da je Wawrinka Rafi nekakva ozbiljna prijetnja, pa covjek ga je dobio jednom povrijedjenog, jednog nikad goreg Nadala na sljaci u Rimu 2015. i jednom u Parizu iste godine(najgora Nadalova godina u karijeri) u dvorani na guzove 76 76 jbt, na ostalih 15 meceva koji su odigrali vjerovali ili ne set razlika je 32-0 za Rafu, ej bolan, covjek nije seta uzeo u 15 meceva Nadalu :lol:

Tako da Rafa ce imati zaista idealnog protivnika ako se dogura do finala nekako, Stan ili Roger, obojici je Rafa najgori matchup na touru, samo da se nekako prebrodi Gael, Raonic pa Dimitrov
Ti pricas kao da je Nadal u nekoj idealnoj formi,a covjek vec 3 godine ni da podsjeti na starog sebe :lol: Da je sve tako bajno kao sto sto bi se dalo zakljucit iz tvojih postova,pricalo bi se ovdje da ce Nadal pocistit Crnogorca,a ne da se nadate da ce nekako proc :mrgreen:
Ja sam samo odgovorio na ovo
Wawi odgovaraju pusheraje tipa Nole i Murray i Rafa
naravno da ne mislim da ce se prosetati do finala, s Raonicem ce biti patnje to je sigurno, ali idemo korak po korak, kao sto rece @samosarajvo, ukoliko Rafa dodje u finale to bi znacilo da je izbacio 3-4 vrlo jaka tenisera i onda sam siguran da ce i osvojiti, jer opet kazem, i Stan i Roger su mu jako pogodni matchupi i mislim da ne bi bilo problema ni sa jednim, ali valja doci u finale :mrgreen:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 22 jan 2017, 20:24

Slazem se da su mu pogodni matchupi,ali se ne slazem da ne bi bilo problema u finalu.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 jan 2017, 20:27

Sve je pred nama, citav teniski svijet sada zeli Fedal finale, valjda ne useru ni jedan ni drugi ovu sad sansu pa da uzivamo(mi Rafanci bar :mrgreen: ) u karanju malog Rogera po ko zna koji puta, mogao bi zaplakat opet, vjerujem da bi mu ovo finale znacilo puno puno toga. :mrgreen:
Neka oni dodju u finale pa neka bolji pobjedi, a mi cemo uzivati u nadam se, 4-5 sati vrhunskog tenisa dvojice najvecih ikada. :kafa:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 22 jan 2017, 20:28

Kakve gluposti, pa i uporedio sam klasa Wawrinku i grohnutog Rafu i tu je 3:3, a sad da se sastanu Wawrinka bi razvalio ovu prevaru od Rafine igre, u kojoj @bodi vidi nesto specijalno, a ustvari Rafa jako los i Raonic mu je granica s ovom igrom. Al ne krivim te, znam da zelis da je proba vratit blizu starog, znam kako je to ali realno ova igra je losa kao na USO, malo jaci ofanzivac ce ga izbacit.

Jasno je ko dan da bi stari Rafa mlatio i ovog novog Wawu ko buraniju, i ima 12-0 u tom periodu savrsen mecap za Rafu kao i protiv 95% toura.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 22 jan 2017, 20:31

Tačno kad čitaš bodijeve postove,imaš dojam da je Nadal jak kao prije 4-5 godina.
No činjenica je da ako Nadal dobije naredna 3 meča,šanse da će dobit u finalu su bar nekih 70%.
Mišljenja sam ipak da Nadal,ovakav kakav jest trenutno,skoro da nema šanse da dobije i Gaela i Miloša pa i Dimitrova.Zaista se precjenjuje trenutni Nadal i precjenjuje se njegova snaga i sve ono što on može da uradi.Samo neko malo ozbiljniji od Zvereva,iole mentalno jači,mogao bi da otpuše Nadala sa laganih 3:1.Živi bili pa vidjeli.
You'll never walk alone.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 22 jan 2017, 20:31

Nadal ako hoce da dodje do Milosa mora se primaci osnovnoj liniji i koristiti sav svoj ofanzivni arsenal.Od cekanja nema nista ,ovo je ultra brza podloga gdje bi svoje spinove trebao dodatno iskoristiti.
I dalje steka na riternu radi svoje tvrdoglavosti ,ne shvatam stajanje 3 metra od osnovne li ije na drugi servis.
Forhend nije na nivou ali je jos veci problem sto ne koristi bekend paralelu koju je digao za 3 koplja.Na mrezu izlazi kada ima garant a ima talenat da strasno anticipira na mrezi,uostslom vjerujem da je dokazao da je kroz dublove jedan od svestranijih igraca na mrezi.Osvajati sa onim botom jake turnire u dublovima moze samo top klasa.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 22 jan 2017, 20:34

Ne vidim ja nista specijalno u njegovoj igri, igra je trenutno sasvim solidna da se dobije i Gael i pofajta sa Raonicem pa ko koga, pred nama je sve, ja samo kazem sto i vi priznajete eto, da ako prodje nekim slucajem u finale da ce ga i uzeti vjerovatno jer bi to znacilo da je izbacio 3 jako dobra tenisera, a opet kazem veoma tesko ce preko Raonica, pred nama je sve

Protiv Milosa jedina i kljucna stvar koja ce morati funkcionisati i koja bi dala veliku sansu za pobjedu je servis, morat ce imati jako dobre procente servisa i ne dozvoljavati Milosu da preuzima inicijative u poenima odmah nakon riterna, u razmjenama naravno biti malo vise agresivniji nego inace mada vjerujem da ce mu Toni narediti svakako nakon ona 2 seta iz Brisbanea gdje se ne shvatljivo povukao i pustio Milosu da mu lupa winere, na servis Milosa ce biti bar gem dva u svakom setu gdje ce biti prilika i to me ne brine, ali prvo da se prodje vrlo dobri Gael veceras
Zadnja izmjena: bodi123, dana/u 22 jan 2017, 20:38, ukupno mijenjano 1 put.

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 22 jan 2017, 20:36

Prvo treba da prođe Gaela koji zna odigrati lud meč,drugo da prođe Raonića što je skoro pa nemoguće s obzirom na trenutnu igru Nadala a tu je još i super-talent Dimitrov koji,bar ja to tako vidim,igra na takav način da Nadal,ako bude igrao kao protiv Zvereva,nema šanse za pobjedu.
You'll never walk alone.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 22 jan 2017, 20:38

Nadal ce biti otpuhan sa terena od Gaela vec ako ne ubaci u brzinu vise i ne krene igrati dublje.Njihov mech ce dosta toga reci.Nadal ne smije ganjati lopticu , mora tjerati protivnike na to i to je jedini nacin da se nosi sa preostalim rivalima.
@bodi
Ja licno zelim da Nadal raspe ostatak zrijeba ali je to u domenu naucne fantastike.
Igru jeste digao na veci nivo ali je ovo daleko od onoga sto on mora igrati da bi uzeo titulu.

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 22 jan 2017, 20:41

JoeBleck je napisao/la:Nadal ce biti otpuhan sa terena od Gaela vec ako ne ubaci u brzinu vise i ne krene igrati dublje.Njihov mech ce dosta toga reci.Nadal ne smije ganjati lopticu , mora tjerati protivnike na to i to je jedini nacin da se nosi sa preostalim rivalima.
To je ono što ja pišem zadnjih 6-7 postova na ovoj temi,ali ko ne želi da pročita,jednostavno mu nema pomoći.
You'll never walk alone.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 22 jan 2017, 23:55

Kakve su sanse da Gael otpuse Nadala sutra ? Na Aussie Openu svaki dan neko iznenadjenje, ja tipujem na to sutra :kafa:
27.10.2020

AnkleBreaker
Kontakt:

Re: Odg: Grand Slam

Post Postao/la AnkleBreaker » 23 jan 2017, 00:02

Grisha ide do kraja.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 23 jan 2017, 00:18

Otvorilo se Rafi i Rogeru za još jedno epsko finale ali sam ubijeđen da isto nećemo gledati. Jedan će put završiti prije, ako ne i obojica. Rogera u polufinalu čeka mnogo težak meč a Rafi je cijeli put do kraja minsko polje(počevši sa Gaelom).
AnkleBreaker je napisao/la:Grisha ide do kraja.
Rekao bih da dijelim isto mišljenje, konačno djeluje ozbiljno i volio bih ga vidjeti u finalu, značilo bi za nastavak karijere.
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

johnnyyK
Kontakt:

Post Postao/la johnnyyK » 23 jan 2017, 00:32

Miloš do kraja... :salut:

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 23 jan 2017, 00:51

leorey je napisao/la:Kakve su sanse da Gael otpuse Nadala sutra ? Na Aussie Openu svaki dan neko iznenadjenje, ja tipujem na to sutra :kafa:
De tipuj šta drugo živ bio.

Na kraju će bit finale Zverev-Thiem ili Tsonga/Wawrinka-Raonic. :urnebes:

TrollsRoyce
Kontakt:

Post Postao/la TrollsRoyce » 23 jan 2017, 00:59

Moji favoriti su Tsonga i Fedex sa jedne strane, odnosno Dimitrov i Raonić sa druge strane žrijeba.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 23 jan 2017, 01:33

bodi priželjkuje Rogera jer zna da isti taj dobije mentalnu blokadu protiv Nadala, ovaj ne mora ni igrati ni 20% kad Roger da 80% neforsiranim greškama i svojim glupostima, zna se logično zašto priželjkuje Rogera, pitao bih ga ja da je Djoković tamo, mislim da ne bi bilo nikakvog optimizma :mrgreen:

Federer - Zverev

Nego, hajmo lakopo, Federer ima Mishu koji igra tenis života, zadnji njihov duel se odigrao na travi, završio je 6-0, 6-0 za Federera, ja sam čak zaboravio taj meč koliko je bio brz, sam i rezultat govori. Sad je drugačije malo, Federer je znao igrati uvijek sa servis - volley igračima, tehnički potkovanijim igračima, Misha nema neki jak servis, ali zato izlazi na mrežu bezbroj puta, danas Nishikori uopšte nije izlazio na mrežu pa nismo vidjeli da li Federer ima protiotrov za servis igrače, Berdych je dosta puta izlazio, a Federer je tako dobro prolazio Berdycha da je to bilo nehumano, onakve passing shotove nisam gledao fakat odavno, možda od 2009-te godine. Sve u svemu nadam se Federerovoj pobjedi ( umalo ne napisah povredi, slučajno yebo li me pas :lol: ) i da onda ide na boljeg iz meča Wawrinka - Tsonga.

Evo i jedan meč Wawrinke i Rogera na KooYong Classicu, ko se sjeća ako je pratio 2009-te godine prije AO, podloga je dosta brza, nadam se da je ova trenutna brza kao ova na ovom classicu :mrgreen:

Wawrinka - Tsonga

Eh, dva udarača, Tsonga kojeg sam pratio dosta na početku ove sezone, djelovao mi je nekakav nezainteresovan, u Dohi, na KooYoong classicu je opet djelovao takav, u Dohi ga je Berdych izbacio tako smiješno da je to djelovalo kao da je Tsongi mrsko živjeti, a kamoli igrati. Bice teško, ali mislim da će Wawrinka tu proći dalje, ne znam ko bi bio bolji po Rogera ( naravno nadajući se da će isti proći Zvereva aBd ) jer Federer odma počne igrati ozbiljniji tenis. Nego, Tsonga, blesav momak koji može svašta nešto, šanse su ja mislim 50:50 za ovaj meč, ali imam osjećaj da Wawa ide u polufinale.

Nadal - Monfils

Nemam šta reći ovdje, ona budala neozbiljna od Monfilsa nema šanse u 3 seta da skine Nadala, on nema taj mentalni koncept da drži smirenost i fokus 2 seta, a kamoli potencijalnih pet. Mislim da Nadal ide lagano dalje.
Monfils is only +7 in rallies that require a third shot in the point in the first three rounds, while Nadal is +36. Do the math. Predictive analysis really isn't that complicated.
Mislim da ovo govori sve, Monfils mora biti agresivan i fokusiran pri tom napadanju, da se ne upušta u svoje trke koje ne radi bolje od Nadala, Nadal nema onu brzinu, ali opet je bolji što se tiče defanzive i taktike od Monfilsa koji samo tu voli da se zafrkava i uživa, ako bude naoštren Monfils, možda i može nekako napatiti Nadala, ali da igra kratke poene i gadja dosta winnera bez dužih razmjena, pa čak i servis volej :mrgreen:

Thiem - Goffin

Thiem ima jače udarce, više obećava, Goffin je meni simpatičan teniser, može se desiti da izbaci Thiema lagano, vidjeli smo kakvih je padova Thiem sposoban da ima, ali mlad je tako da je to normalno. Lijep tenis će se igrati na ovom meču sigurno, lijepe razmjene, sa jedne strane jednoručni, sa druge strane " mehki " dvoručni bekhend, mislim da bi ovaj meč mogao otići u 4 seta, ako ne u pet, sad za koga, opet nisam siguran tu su mi negdje obojica :mrgreen:

Bautista Agut - Raonić

Bautista je pokazao da na brzim podlogama igra definitivno dobro, šteta što nalijeće na Raonića, Novaka je skinuo u Šangaju jer je podloga bila brža, igra direktne, čiste udarce, igra fin tenis, šteta još jednom što nalijeće na Raonića. Raonić se ustabilio, vidi svoju šansu, nema mu Novaka, Nadala je pobijedio u Brisbaneu, shvatio je da ima jake udarce i da agresivnom igrom na ovom tipu podloge može sve i svašta, vidjećemo kako će ovaj meč proći, ali mislim da će Raonić izaći kao pobjednik ovdje.

Baby Fed - Istomin

Istomin ide da ostavi zadnju kap znoja na terenu, mali Fed ide na igru sa kojom može do titule, njemu ništa ne fali osim koja daska u glavi. Fizički i više nego spreman, ima tenis lijep, ima nezgodan tenis ( kad igra kako treba ), mlad je, željan dokazivanja da još uvijek od njega ima nešto, nadam se da može do finala doći Dimitrov, a sa druge da bude onaj stariji Fed, kako bi to bilo lijepo :mrgreen: . Istomin bi ga mogao razvlačiti do tie-breakova, ali mislim da ovdje dolazi kraj ovoj divnoj priči Istomina, igrao je dva meča po 5 setova zaredom, tako da Dimitrov izgleda i svježije i bolje, jedino ako ne bude Masha u publici :D

Kako bude biće, gledamo dobar Grand Slam uglavnom. :zviz: :salut:

vedoz
Kontakt:

Post Postao/la vedoz » 23 jan 2017, 01:40

@AA23

svaka čast za napisano, Stan i Tsonga će definitivno bit odličan meč, a to što se piše kako će Nadal ispast od Monfilsa me ne brine baš zbog ovoga što si ti gore naveo vezano za ovu blesu. S druge strane ako se nabrijao možda stvarno napravi probleme Nadalu, ali opet je na tri dobivena znači mogućih pet pa čisto sumnjam da se Gael može toliko fokusirat i držat ozbiljnost.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 23 jan 2017, 01:46

I ja stvarno sumnjam da Monfils ikako može dobiti Nadala, ova statistika je brutalna na štetu Monfilsa, ali eto, vidjećemo kako bude, za svaki slučaj igrati na Nadala, poklon kvota :mrgreen:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 23 jan 2017, 02:00

Ma ne moze Monfils, al Raonic bi cak bio i po kladionicama favorit a i po svemu ostalom.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.