LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Kobe Bryant
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la Kobe Bryant » 09 jan 2017, 19:52

Konačno smo uvezali 4 tekme u dobrom ritmu ;) bio je taj 1 poraz od Portlanda , ali to je više ne iskustvo, jer smo i to trebali dobiti.

filip13

Post Postao/la filip13 » 13 jan 2017, 18:30

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 22 jan 2017, 23:25

Koje blamiranje protiv Dallasa, nevjerovatno.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 22 jan 2017, 23:35

Ovo je nerealno loša partija Lakersa, pa ko da si ih s ulice pokupio

Sent from my IT-PLAYTAB-V3 using Tapatalk

filip13

Post Postao/la filip13 » 23 jan 2017, 11:53

Kakva je ono startna petorka sinoc?

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 23 jan 2017, 14:42

filip13 je napisao/la:Kakva je ono startna petorka sinoc?
Nikakva, Russel ozlijedjen, pa cudnom logikom Walt odluci da stavi nisko krilo umjesto combo beka. Uglavnom, kamara krila + Mozgov i Randle koji je glumio playa. Rezultat svi znamo

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 23 jan 2017, 14:56

filip13 je napisao/la:Kakva je ono startna petorka sinoc?
C. BezMozgov
PF. Randle - žalja da postane D.Green , ostaje samo na želji
SF. Deng - polomljeni i istrošeni
SG. Young - šta reći o njemu :roll:
PG. Ingram koji treba igrati PF ili SF , ali eto starto ga je i igrao playa sa njim , doduše Randle je bio sekundarni razigravać . najlakše je po rookyu oplesti

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 jan 2017, 15:16

Ingram je startan na playu jer je jedini igrač u ekipi pored Russella (leševe Huertasa i Calderona ne treba računati) koji je u stanju razigravati i organizovati napade. Igrao je Brandon playa u utakmici protiv Cavsa gdje smo se čitavu utakmicu odlično držali i ostvario skoro TD. U tome se ustvari i ogleda bitnost Russella za igru ekipe jer JC bukvalno ne vidi ništa osim koša, a Lou će vazda gledati prije svega da izbori 3 slobodna, pa onda da šutne u padu, pa onda da ide na ulaz pa tek onda da razigra i postavi napad. Bez D'Angela napad jednostavno nema smisla jer onda imaš situaciju gdje svi bekovi igraju isključivo za sebe. Šteta fakat one prve D'Angelove povrede jer je taman počeo ulaziti u pravi ritam i dizati procente iz igre i broj poena, a i čitava ekipa se tad povredama njega, Younga i kasnije Nancea raspala. Sad zadržavanje picka treba biti imperativ, jedino je šteta što nema nijednog visokog među top prospektima mada se meni lično kombinacija Russell-Fultz na 1 i 2 strašno sviđa.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 23 jan 2017, 16:32

Russella treba trejdati, kao i Randlea.

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 23 jan 2017, 16:55

Ma djeca se mozda i dozovu, ali nikad mi nece biti jasna njihova logika kod dovodjenja i davanja kamare para na Mozgova i Denga. Ko fol mentoring mladih igraca, da mi je samo znati kakvo je to znanje koje njih dvojica na nekog mogu prenijeti, pogotovo rus.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 23 jan 2017, 17:13

al... je napisao/la:Ma djeca se mozda i dozovu, ali nikad mi nece biti jasna njihova logika kod dovodjenja i davanja kamare para na Mozgova i Denga. Ko fol mentoring mladih igraca, da mi je samo znati kakvo je to znanje koje njih dvojica na nekog mogu prenijeti, pogotovo rus.

"Djeco, kako da uzmete najlakši keš ikada od glupih GM-ova" :mrgreen:

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 29 jan 2017, 20:08

Sad je pitanje jel ovo namjerno se ide da se ugrabi jos taj jedan potencijalni top3 pick ili smo bas toliko pali.

Uglavnom prema obecanju Jim Buss i Mich trebaju da odstupe , a punu kontrolu da preuzme Jeanie :? .

Nije mi jasna pozicija najtarijeg sina Johny-a ??? i jos preostalo 3 djece od Jerry-a koji se ne spominju ???

Sta moze Jeanie da promjeni ona se brinula samo da nekim zvjetdama omoguci sto bolje mjesto i da bude potpora Phill-u :D .

Mich je toatalno fulio za Dengom i Mozgovom tolike pare potrosene i to za jos 3 godine :cool: , tako da je stvarno vrijeme da ode.

Ali koga dovesti ???, Jerry West je star i pitanje dali bi se vise cak i kao savjetnik vratio , kad mu je dobro u GSW , mada su mu lakersi "ljubav".

Megic bi dosao , ali bi trazio puno , mozda i dio vlasnistva opet , a ne znam jel on taj kapacitet , mozda da bude tu kao sportski direktor, Phill je svakako raskinuo sa Jeanie,a nije se pokazao bas u NYK osim Porzingisa .

Od ovih nekih bivsih igraca koji su koristili mozak tipa Fisher , Fox, Horry ne znam kako bi radili taj posao . Kerr se nije proslavio kao GM a kao trener ima uspijeha doduse i i extra ekipu. Tezak bas izbor za GM , jedino dati pare Westu da on preporuci nekog da bude GM , taj covjek rijetko fuli .

Nadam se da ce Minnesota potegnuti za trade Deng - Shabaz , da se makar jednog glupog ugovora rijesimo , a lakse je utrapiti Mozgova.

ovo nam je buduća predsjenica svih operacija :

slika

slika

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 01 feb 2017, 07:50

Zu Zu!
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 02 feb 2017, 22:18

The Los Angeles Lakers today announced that Earvin "Magic" Johnson will return to the Lakers to assist Jeanie Buss in all areas of basketball and business as an advisor.
Dr. Jerry Buss se okrece u grobu...

Sta mu nesposobna djeca uradise od zivotnog djela :puke: :puke:

Da se razumjemo Johnson je jedan od najboljih igraca u historiji Lakersa, ali nije sposoban a rad u FO-u, jer u suprotnom dr. Buss bi mu dao neku kljucnu poziciju u ekipi, a takodjer svi znamo kakav su odnos imali njih dvojica.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 feb 2017, 09:39

Stvarno ne kontam Waltona...

Vidi da odbrana tokom cijele sezone ne funkcionise i on opet nece da dovede jednog trenera (DC-a) u svoj CS kako bi se nivo odbrane podigao na nivo napada, jer je taj segment u ovoj sezoni za razliku od prosle znatno popravljen.
Kobe Bryant je napisao/la:Ali koga dovesti ???, Jerry West je star i pitanje dali bi se vise cak i kao savjetnik vratio , kad mu je dobro u GSW , mada su mu lakersi "ljubav".
Rjesenje je veoma jednostavno, ali foka nije sposobna za to...Kao GM-a postavis Ryana Westa, a das otkaz Kupchaku i Bussu i dovedes Jerry-ja kao savjetnika svom sinu.

Jerry West bi se rado vratio u Lakerse, ali je takodjer u par navrata izjavio da je iz Lakersa otisao zbog Jimmy-ja, tako da je foki sve servirano, no cisto sumnjam da ona zna citati izmedju redova...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 04 feb 2017, 13:03

Kao što sam predpostavljao Magic je dosao , vjerovatno za veliku lovu , ali ne znam nisam siguran u njega , sto kaze kolega @amerosm , stari Buss bi mu dao neku funkciju.
Jedino rješenje je West da dovede svoje ljude. Magic je top 5 igrač na bilo kojoj listi ali i Jordan je goat pa tavori u Charlotti.
Uglavnom Sjaši Kurta da uzjaše Murta :roll:
Njabolje reće Kareem , moramo biti dobro sretniiiii , pa da dobijemo top3 pick i da napravimo neki ludi tade , ako hocemo rezultat.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 04 feb 2017, 19:29

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 07 feb 2017, 13:09

@kk_bosna :

Moraš se izvinuti i meni i @epi-ju :D

Jesmo rekli da će Luke prije all stara početi forsirati mlade.

Zvaničan stav Waltona , razgovartao je sa Michom i Jimm-om i vjerovatno Magicom.

Deng i Mozgov bez obzira na njohove ugovore 16 i 18 mil $ odnosno ukupno 136 mil $ :roll: idu na klupu.

Plan je da se razvijaju mladi sa naglašenim stavom za Ingrama :clap:

Petorka do kraja ako ne bude povrede : Russel - Young - Ingram - Randle - T.Black , 6 igrač praktično starter je Clarkson , jer je ce imati daleko veću minutažu , a i Zubac ce dobijati sansu , recimo sinoc nije nikao igrao Mozgov. Dok ce 7 mi igrac i veliku minutazu sa klupe dobijati i Nance Jr. .
Tako da se okrecemo maldoj jezgri.

Po ovome Mich mora dobiti otkaz jer mu je prakticno Walton sptzio 136 mil. $ , mada je Deng izjavio da nece imati problema sa manjom mituazom ( ne bih ni ja za 72 mil $ za onakve igre :roll: )

Sta imamo mi sad od Denga i Mozgova , kom ih utrapiti ? :wtf:

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 07 feb 2017, 23:54

Dugo se kanim da napišem nešto na temu stanja u LAL, ali nekako mi se uvijek izvuče vrijeme. Inače, jedan od boljih PDF-ova što se tiče kvalitete postova. Kvantitet nije neki, ali nije ni zamjeriti... Prevalio sam četiri banke i ne pamtim ovako loše vrijeme za jezerane, tako da se valjda narodu teško nakaniti i da piše.
Uglavnom, sve ovo o čemu čitamo ovih dana: angažman Magica (kome Buss Sr nije dao ni blizu momčadi nakon neuspješnog trenerskog pokušaja), činjenica da ćemo bačenih 130+ miliona investicije u igrače strpati na klupu da bi se djeci dala šansa i još neki za Ripleya potezi... govore samo o jednom, a to je da je kompas odavno izgubljen i da momčad treba kompletan front office overhaul. Dakle, Mitch i Buss Jr van i što dalje od kluba.
Razloga je mali milion – Jim jednostavno ne zna, a Mitcha je definitivno pregazilo vrijeme. Dokazi gdje god pogledaš. Deng i Mozgov u rosteru za ONE pare; kretenski odrađeni pregovori sa free agentima koji su nam mogli valjati (mene još boli mozak od onog prosipanja sa LaMarcus Aldrigeom i drugim prime free agentima); činjenica da nije nikakva tajna da nam je scouting, medical, data analysis i ostalo „zapelo“ u 80-im godina prošlog stoljeća i to nije nikakva tajna. Oslanjanje na „hunch“ i karizmu koji je imao matori Buss, zov glamura Hoolywooda i filozofiju Phila koji je znao ubosti više ne prolazi. Kada je stari lisac otišao sa scene pokazale su se sve slabosti organizacije koja je de-facto bila društvo jednog lica. Rezultat svega je da smo od NBA elite spali na to da nismo broj 1 ni u vlastitom gradu, a iole kvalitetniji FA zaobilaze nas ko' da smo šugavi.
U NBA novac ne znači prednost iako ga Lakersi zahvaljujući suludom TV dealu i globalnom brandu imaju na bacanje (oba su tu zahvaljujući staroj slavi) – zahvaljujući salary capu svih 30 ekipa ima i može ponuditi gotovo iste finansijske uslove (ima neka razlika u porezu ovisno o državi gdje je ekipa), igrači imaju daleko veću moć nego prije pa se sami dogovaraju gdje će se 3-4 zvijezde sastaviti i napraviti svoj „supertim“. Sadašnji establišment u ekipi nije dorastao ovom vremenu.
Treba volja i smjelost da se presječe i uvede nova krv i to tamo gdje treba – ništa povratak Phila ili Westa promjenio ne bi. Dakle, pare na sunce i lov na novog GM-a. Ako pretpostavimo da je RC Bufford doživotno vezan za San Antonio, ima tu još sjajnog materijala: dalo bi se razmisliti o Bobu Myersu iz GSW, Olsheyu iz POR, Sam Prestiju, iz OKC-a ili Ujiri Masaiu iz Toronta. Ja čak ne bi bježao ni od jednog bivšeg ukućanina: Pata Rileya koji radi super posao u Miamiu. Dakle, nova glava, novo vodstvo sa adekvatnom slobodom u radu da pospremi kako roster, tako i organizaciju u klubu.
Sad se postavlja pitanje da li bi familija pristala na ovaj aranžman koji bi ih pretvorio u klasične vlasnike i makao ih iz day-to-day rada u klubu. Sestra-šefica je zadala neke ultimatume, ali da li je zaista spremna da ukloni brata i Mitcha koji je de-facto dio familije, teško je reći. Kada se sve sabere i oduzme, možda je za budućnost ove franšize najbolje da ih napokon prodaju – na kraju krajeva, jedini iz familije Buss koji je i zaslužan za sav legacy LA Lakersa sada leži dva metra pod zemljom, tako da bi „promjena klime“ za ovu franšizu došla kao blagoslov.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 09 feb 2017, 17:19

trejdati dangela za 4 cunja i 3 lopte sto prije
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.