Bundesliga
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
HRVATSKI trener Zvonimir Soldo dobio je pojačanje uoči nove sezone. Köln je objavio kako je potpisao dvogodišnji ugovor s Brazilcem Andreom Ricardom Soaresom, poznatijim kao Andrezinho.
Nogometaš koji igra na poziciji desnog braniča posljednje je tri godine igrao za portugalsku Vitoriju Guimaraes, koja mu je bila i prvi europski klub.
U Bundesligu ovaj 28-godišnjak dolazi kao slobodan igrač jer mu je ovo ljeto istekao ugovor. Zanimljivo, iako igra u obrambenom redu, prošle je sezone u 25 prvenstvenih nastupa postigao čak pet pogodaka.
Prema pisanju kelnskog Expressa, činjenica da je Andrezinho došao bez odštete, ostavlja klubu prostor za još jednu kupovinu, a glavna meta je Hajdukov lijevi branič i hrvatski reprezentativac, 23-godišnji Ivan Strinić.
Nogometaš koji igra na poziciji desnog braniča posljednje je tri godine igrao za portugalsku Vitoriju Guimaraes, koja mu je bila i prvi europski klub.
U Bundesligu ovaj 28-godišnjak dolazi kao slobodan igrač jer mu je ovo ljeto istekao ugovor. Zanimljivo, iako igra u obrambenom redu, prošle je sezone u 25 prvenstvenih nastupa postigao čak pet pogodaka.
Prema pisanju kelnskog Expressa, činjenica da je Andrezinho došao bez odštete, ostavlja klubu prostor za još jednu kupovinu, a glavna meta je Hajdukov lijevi branič i hrvatski reprezentativac, 23-godišnji Ivan Strinić.
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu
Sami Khedira je novi clan Real Madrida. E moj Khedira hebo ti svog savjetnika, sto oni znaju upropastiti karijeru to ne zna niko. Tu ces kao vecina igraca propasti, a mogao si u nekom drugom klubu pokazati kvalitet koji posjedujes.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Nek mu je sa srecom.
14 miliona, fine pare VFB uzeo, Khedira se (ne bi da progonoziram) al' vjerovatno mnogo zahebo ovim preleskom. Vidjet cemo.
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... rfekt.html
14 miliona, fine pare VFB uzeo, Khedira se (ne bi da progonoziram) al' vjerovatno mnogo zahebo ovim preleskom. Vidjet cemo.
http://www.bild.de/BILD/sport/fussball/ ... rfekt.html
real ubija igrace
- King Kenny
- Kontakt:
potpisujemgruezi je napisao/la:real ubija igrace
Ljubav prema crveno-crnoj boji ~Fk Sloboda~ ~Ac Milan~
YNWA!
YNWA!
I jeste i nije.Ako nista drugo,transfer u drugu ekipu iz Reala ako ne uspije, da ebe rak raka ne moze biti gori od kluba u kojem je bio do sad.amerosm je napisao/la:Sami Khedira je novi clan Real Madrida. E moj Khedira hebo ti svog savjetnika, sto oni znaju upropastiti karijeru to ne zna niko. Tu ces kao vecina igraca propasti, a mogao si u nekom drugom klubu pokazati kvalitet koji posjedujes.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Jesi li i ti polagao nade u Khedirin prelazak u Bayern iduće sezone?ribery je napisao/la: Khedira se (ne bi da progonoziram) al' vjerovatno mnogo zahebo ovim preleskom. Vidjet cemo.
Ti kao "Švabo" bi o ovome mogao više znati.Zuletzt gab es Gerüchte, dass die Bayern an Sami Khedira als Mark-van-Bommel-Nachfolger interessiert sein sollen. Das ist mit Khediras Wechsel zu Real nun vom Tisch. Vielleicht bleibt der FCB aber gleich in Stuttgart: Nach Angaben der "Bild" beobachtet der Meister Christian Träsch. Der 22-Jährige soll kommen, falls der am Saisonende auslaufende Vertrag mit van Bommel nicht verlängert wird .
Vom Jäger zum Gejagten
Ne znam sta bi ti reko, puno seru njemacki novinari zadnjih dana. Valjda se nista spektakularno na trzistu ne desava, pa eto, radi citanosti najlakse gurnut Bayern u "vatru" i pisati o nekakvim tajnim dogovorima. Licno ne vjerujem u ovo pricu o Trashu, nesto mi vise pase ona o Dzeki. Ne vjerujem ni u nju, nego mi je draza za cut 
o traeschu zaboravite pa nisu budale da ga puste sad kad je khedira otisao pa nece se valjda na onog malca patrika funka oslonit za tu poziciju a igraju na 3 fronta...nego za ovih 14 miliona bi se moglo dovest neko dobro pojacanje npr 10 miliona + kuzmanovic za dzagoeva iz cska ...
- Omerbavarac
- Kontakt:
Prica se odnosi na sezonu 2011/2012.gruezi je napisao/la:o traeschu zaboravite pa nisu budale da ga puste sad kad je khedira otisao pa nece se valjda na onog malca patrika funka oslonit za tu poziciju a igraju na 3 fronta...nego za ovih 14 miliona bi se moglo dovest neko dobro pojacanje npr 10 miliona + kuzmanovic za dzagoeva iz cska ...
Da tada i Stuttgart moze dovesti ili izvuci iz juniora nekog novog Khediru i Trascha.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Slažem se. Kad smo kod Bayerna da vidimo ko u Bundesligi parira bavarskom gigantu što se tiče sponzora na "grudima".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bayern München T-Home (Telekommunikation) 20,0
FC Schalke 04 Gazprom (Energieunternehmen) 20,0
VfL Wolfsburg VW (Automobilkonzern) 20,0
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Borussia Dortmund Evonik (Industriekonzern) 12,0
Werder Bremen Targobank (Finanzunternehmen) 9,5
Bayer Leverkusen Teldafax (Versorgungsunternehmen) 6,0
VfB Stuttgart Gazi (Milchprodukte) 6,0
Hamburger SV Emirates (Fluggesellschaft) 5,0
Eintracht Frankfurt Fraport (Flughafengesellschaft) 5,0
Bor. Mönchengladbach Postbank (Finanzdienstleister) 4,5
1. FC Köln Rewe (Handelskonzern) 4,3
FC St. Pauli Ein Platz an der Sonne (Fernsehlotterie) 3,5
Kaiserslautern Allgäuer Latschenkiefer (Naturprodukte) 3,0
1. FC Nürnberg Areva (Energieunternehmen) 2,8
SC Freiburg Ehrmann (Molkereispezialist) 2,5
Hannover 96 Tui (Reiseveranstalter) 2,5
FSV Mainz 05 entega (Energiedienstleister) 2,5
1899 Hoffenheim TV Digital (Fernsehzeitschrift) 2,4
Ukupno: 131,5 miliona eura.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Träschu se priča nakon ove sezone, ako se desi da MvB ne produži ugovor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bayern München T-Home (Telekommunikation) 20,0
FC Schalke 04 Gazprom (Energieunternehmen) 20,0
VfL Wolfsburg VW (Automobilkonzern) 20,0
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Borussia Dortmund Evonik (Industriekonzern) 12,0
Werder Bremen Targobank (Finanzunternehmen) 9,5
Bayer Leverkusen Teldafax (Versorgungsunternehmen) 6,0
VfB Stuttgart Gazi (Milchprodukte) 6,0
Hamburger SV Emirates (Fluggesellschaft) 5,0
Eintracht Frankfurt Fraport (Flughafengesellschaft) 5,0
Bor. Mönchengladbach Postbank (Finanzdienstleister) 4,5
1. FC Köln Rewe (Handelskonzern) 4,3
FC St. Pauli Ein Platz an der Sonne (Fernsehlotterie) 3,5
Kaiserslautern Allgäuer Latschenkiefer (Naturprodukte) 3,0
1. FC Nürnberg Areva (Energieunternehmen) 2,8
SC Freiburg Ehrmann (Molkereispezialist) 2,5
Hannover 96 Tui (Reiseveranstalter) 2,5
FSV Mainz 05 entega (Energiedienstleister) 2,5
1899 Hoffenheim TV Digital (Fernsehzeitschrift) 2,4
Ukupno: 131,5 miliona eura.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
O Träschu se priča nakon ove sezone, ako se desi da MvB ne produži ugovor.
Moglo bi se, kako da ne. Samo ne znam gdje uložiše one silne milione od Gomezove prodaje.nego za ovih 14 miliona bi se moglo dovest neko dobro pojacanje npr 10 miliona + kuzmanovic za dzagoeva iz cska
Vom Jäger zum Gejagten
a jel...oki onda nisam pokupio sve citajuci...nema veze taj neko ce biti kao sto sam rekao patrik funk ali treba mu ova sezona da se privikne na top level fudbal...
@ Gero
ima tu par odustupanja sto se sponzora tice, ali necu traziti dlaku u jajetu.
Ipak mislim u poredjenju s Engleskom ligom ekipe mogu izvuci vise, Bayern komotno moze traziti 30 miliona eura, Wolfsburg, fakticki nema sponzora, HSV i Stuttgart trebali bih ici preko 10 miliona eura itd itd.
Sto se tice Gomezovih miliona ulozeni su Pavela Pogrebnyaka, Zdravka Kuzmanovica i Stefana Cellozija, sto cini ukupan iznos od 15 miliona eura, a ostalih 20 miliona su stavili u neku Svicarsku banku i uzimaju kamatu da bi imali prihoda za ovu transfer sezonu, a i Staudt se dan danas udara nogom u gu.zicu i ne moze da vjeruje da je Bayern dao 35 miliona eura za kloca.
No posto Magath ima miliona probajte ga nekako njemu uvaliti, a ubjedjen sam i on ce ubrzo dici ruke od njega.
ima tu par odustupanja sto se sponzora tice, ali necu traziti dlaku u jajetu.
Ipak mislim u poredjenju s Engleskom ligom ekipe mogu izvuci vise, Bayern komotno moze traziti 30 miliona eura, Wolfsburg, fakticki nema sponzora, HSV i Stuttgart trebali bih ici preko 10 miliona eura itd itd.
Sto se tice Gomezovih miliona ulozeni su Pavela Pogrebnyaka, Zdravka Kuzmanovica i Stefana Cellozija, sto cini ukupan iznos od 15 miliona eura, a ostalih 20 miliona su stavili u neku Svicarsku banku i uzimaju kamatu da bi imali prihoda za ovu transfer sezonu, a i Staudt se dan danas udara nogom u gu.zicu i ne moze da vjeruje da je Bayern dao 35 miliona eura za kloca.
No posto Magath ima miliona probajte ga nekako njemu uvaliti, a ubjedjen sam i on ce ubrzo dici ruke od njega.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
svidza mi se to od bajerna...daju ovim manjim klubovima puno para za prosjecne igrace da bi imali jacu konkurenciju...tj sami prave bundesligu jacom...amerosm je napisao/la:@ Gero
ima tu par odustupanja sto se sponzora tice, ali necu traziti dlaku u jajetu.![]()
![]()
Sto se tice Gomezovih miliona ulozeni su Pavela Pogrebnyaka, Zdravka Kuzmanovica i Stefana Cellozija, sto cini ukupan iznos od 15 miliona eura, a ostalih 20 miliona su stavili u neku Svicarsku banku i uzimaju kamatu da bi imali prihoda za ovu transfer sezonu, a i Staudt se dan danas udara nogom u gu.zicu i ne moze da vjeruje da je Bayern dao 35 miliona eura za kloca.![]()
![]()
- FRANK RIBERY
- Kontakt:
Re: TSG 1899 Hoffenheim
Prvo veliko pojačanje Hoffenheima mogao bi biti Hatem Ben Arfa.Predstavnici oba kluba sastali su se jučer da bi zgotivili posao.Od interesanata jedino Hoffenheim je spreman platiti 7 mil eura.Sa Ben Arfom i još par pojačanja on mogu sigurno otići u evropsko natjecanje.Što se tiče ostalih pojačanja doveli su Peniel Mlapu koji vrijedi za jednog od najtalentovanijih mladih napadača u Evropi.
http://www.les-transferts.com/ligue-1/h ... -arfa.html
http://www.les-transferts.com/ligue-1/h ... -arfa.html
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".
Hehe, dobro si to primjetio, nema šta.gruezi je napisao/la: svidza mi se to od bajerna...daju ovim manjim klubovima puno para za prosjecne igrace da bi imali jacu konkurenciju...tj sami prave bundesligu jacom...
Ili ono...što komšiji valja, valjat će i meni. Prošli su već fazu prilagođavanja i učenje jezika, adaptirali se na sredinu. Ostaje samo još da naprave BUM na pravom mjestu. Ali mnogi odu bez ispaljenog metka.
Vom Jäger zum Gejagten
pa jbg kakvih sve transfera nisu napravili mislim gomez schlaudruff podolski pa jansena prodali nakon godinu(najveca greska decenije pored prodaje lucija) a dobre cifre za njih platili...geronimo je napisao/la:Hehe, dobro si to primjetio, nema šta.gruezi je napisao/la: svidza mi se to od bajerna...daju ovim manjim klubovima puno para za prosjecne igrace da bi imali jacu konkurenciju...tj sami prave bundesligu jacom...Nekada im skauti zakažu pa rukovodstvo Baye reaguje onako iz prve, tj. djeluje ispred svog dvorišta.
Ili ono...što komšiji valja, valjat će i meni. Prošli su već fazu prilagođavanja i učenje jezika, adaptirali se na sredinu. Ostaje samo još da naprave BUM na pravom mjestu. Ali mnogi odu bez ispaljenog metka.
- Omerbavarac
- Kontakt:
To se kod nas zove Sadaka.gruezi je napisao/la: pa jbg kakvih sve transfera nisu napravili mislim gomez schlaudruff podolski pa jansena prodali nakon godinu(najveca greska decenije pored prodaje lucija) a dobre cifre za njih platili...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
O Podolskom je puno toga rečeno, ne bih da ponavljam, ali s obzirom da je za njega uzeto isto onoliko koliko je i dato (ili približno) i nije toliki promašaj. Nije otjeran nakon godinu ili dvije, pružena mu je šansa koju nije znao iskoristiti, što svojom zaslugom, što radi povreda (opet se ja ponavljamgruezi je napisao/la: pa jbg kakvih sve transfera nisu napravili mislim gomez schlaudruff podolski pa jansena prodali nakon godinu(najveca greska decenije pored prodaje lucija) a dobre cifre za njih platili...
Kod Jansena je sličan slučaj, barem što se tiče finansija. Pravu šansu nije dobio. Lucifer jeste malo više plaćen nego što je prodan, ali i to je duga priča.
Za Gomeza je predstojeća sezona, sezona istine, Mora sam pokazati da li je promašena investicija i najveći promašaj u historiji Bundeslige, ne samo Bayerna. Nije on kriv što ga ta rekordna cifra prati na svakom koraku.
Da je Bayern imao promašaja, imao je. Ali kad se sjetim Hargreavesa, odmah mi nešto lakše bude.
P.S. Bobooty ili tako nešto, dobro došao nazad.
Vom Jäger zum Gejagten
- bistrikboy
- Kontakt:
Goal.com napravio izbor 10 najboljih stranaca u Bl svih vremena
http://www.goal.com/en/news/2377/top-10 ... ga-imports
http://www.goal.com/en/news/2377/top-10 ... ga-imports
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.