ma mislim da taj dug dodatni nece prerasti miliontuzlak1987 je napisao/la:To je najgore kada krenu vaditi dugove od prije 10 godina za koje nisi niti znao sa nekim priznanicamatale07 je napisao/la:po zadnjim racunicama cca 12 000 000, mada je moguce da ima jos dugova za kojih nema papiraKrajisnikBosnjak je napisao/la:Koliko je zenički Čelik ustvari dužan? Može mi neko napisati cifru? Pričalo se da je dug 9 miliona KM? Allah dragi zna koliko je sad.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - općenito
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Bas..tuzlak1987 je napisao/la:To je najgore kada krenu vaditi dugove od prije 10 godina za koje nisi niti znao sa nekim priznanicamatale07 je napisao/la:po zadnjim racunicama cca 12 000 000, mada je moguce da ima jos dugova za kojih nema papiraKrajisnikBosnjak je napisao/la:Koliko je zenički Čelik ustvari dužan? Može mi neko napisati cifru? Pričalo se da je dug 9 miliona KM? Allah dragi zna koliko je sad.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ja bi licno glasao protiv izmjene ovog zakona da sam imao mogucnost. Znaci prica o porezima i dugovanjima sportskih klubova se posebno intenzivirala proteklih 6-7 godina i vec je postojao zakon koji je omogucavao djelomicni otpis dugovanja sportskih kolektiva koja su nastala do 31.12.2013., a ocigledno neki klubovi se jos nisu opametili pa su u proteklih tri godine i dalje nabijali dug pa se opet lobiralo da se pokrene inicijativa. Smjesno i sprdnja od legislative, samo da se zadrzi mir u kuci kroz socijalnu politiku... Samo jos treba da se 2020. opet mjenja zakon pa da se produzi mogucnost reprograma duga nastalog do 31.12.2019. jer se neki klubovi i dalje nisu opametili umjesto da se pokrene stecaj kod njih kako bi se takodjer pokazalo ostalima sta ce se desiti sa klubovima koji odluce i dalje biti bahati i izravno stetiti drzavi i fondovima.
Da se Zenicani ne osjete prozvani, Celik bi i bez izmjena ovog zakona bio u mogucnosti da vrati svoja dugovanja postenim poslovanjem jer sam siguran da klub ima mogucnost da vrati puni dug + kamatu za protekle tri godine, a ono prije toga kako god je mogao i do sada reprogramirati. Ovim jeste olaksano, ali nista specijalno no u isto vrijeme se napravila sprdnja od legislativnog organa jer klubovi ce nastaviti i u buducnosti se nadati da ce se samo izmjeniti zakon.
Da se Zenicani ne osjete prozvani, Celik bi i bez izmjena ovog zakona bio u mogucnosti da vrati svoja dugovanja postenim poslovanjem jer sam siguran da klub ima mogucnost da vrati puni dug + kamatu za protekle tri godine, a ono prije toga kako god je mogao i do sada reprogramirati. Ovim jeste olaksano, ali nista specijalno no u isto vrijeme se napravila sprdnja od legislativnog organa jer klubovi ce nastaviti i u buducnosti se nadati da ce se samo izmjeniti zakon.
Kako Husaric zguzi Pirica. Svi su ga **** zbog debilske politike menadzera mu, sad nek brani u Simin Hanu, steta onakvog potencijala. 
Ja bi ga vratio,potpisao ugovor barem na godinu,i poslao na tribine.Ionako imamo duga za izvoza,uzeti pozajmicu i sve mu redovno placati da nemoze raskid dobiti.....baciti mu karijeru 5 godina unazad pi.cka im materina obojici....Vece ublehe od Husarica nisam vidio u BiH sportu,i opet potpisuju sa njim...Lakoste je napisao/la:Kako Husaric zguzi Pirica. Svi su ga **** zbog debilske politike menadzera mu, sad nek brani u Simin Hanu, steta onakvog potencijala.
Nisu mi jasni roditelji djece koja potpisu,maloljetne,kakve bljuvotine covjek pise i ofira se,a radi sa djecom,kadetima....
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Namirise dobrog igraca koji igra za male pare i koji nije bas finansijski situiran. Da mu neke love i tako ga natjera da potpise sa agencijom mu ugovor, vjerovatno na 10-ak godina. U tom trenutku mu to djeluje dobra stvar jer dobije nesto love na ruke, al dugorocno gledano Piric bi daleko vise uspio da nema Husarica. Dogovori sa Calom dolazak na prozivku i onda pred prozivku javi da mu daju jos koji dan da nadje sta vani, **** ga Cala i moze qrcu svirati. Naravno, prije Cale se popickaro sa svima u Slobodi i zatvorio vrata guzicom. Zrinjski ga nije nikad ni htio nego preko mostaraca Husaric dizao cijenu. Zeljeznicar ne saradjuje sa Husaricem svakako. Mogao ga je u Mladost ali i oni jucer doveli golmana tako da nema gdje u premijer ligi braniti. E to je kad ti zine guzica pa konta Husara da se bode sa rogatim.solinas je napisao/la:Ja bi ga vratio,potpisao ugovor barem na godinu,i poslao na tribine.Ionako imamo duga za izvoza,uzeti pozajmicu i sve mu redovno placati da nemoze raskid dobiti.....baciti mu karijeru 5 godina unazad pi.cka im materina obojici....Vece ublehe od Husarica nisam vidio u BiH sportu,i opet potpisuju sa njim...Lakoste je napisao/la:Kako Husaric zguzi Pirica. Svi su ga **** zbog debilske politike menadzera mu, sad nek brani u Simin Hanu, steta onakvog potencijala.
Nisu mi jasni roditelji djece koja potpisu,maloljetne,kakve bljuvotine covjek pise i ofira se,a radi sa djecom,kadetima....
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa kada bi izglasao protiv automatski bi odbio nekih 10ak miliona KM koje mozes vrlo lako dobiti u par poteza olovkom. Prvo sto Zenica i Tuzla koliko god da su veliki gradovi ne bi mogli preuzeti taj reprogram jer budzeti gradova godisnji nisu sada na nekom pretjerano dobrom nivou da izdvoje novac po pravilima koja su im se nudila u 2015. i 2016. godini.AnelZ je napisao/la:Ja bi licno glasao protiv izmjene ovog zakona da sam imao mogucnost. Znaci prica o porezima i dugovanjima sportskih klubova se posebno intenzivirala proteklih 6-7 godina i vec je postojao zakon koji je omogucavao djelomicni otpis dugovanja sportskih kolektiva koja su nastala do 31.12.2013., a ocigledno neki klubovi se jos nisu opametili pa su u proteklih tri godine i dalje nabijali dug pa se opet lobiralo da se pokrene inicijativa. Smjesno i sprdnja od legislative, samo da se zadrzi mir u kuci kroz socijalnu politiku... Samo jos treba da se 2020. opet mjenja zakon pa da se produzi mogucnost reprograma duga nastalog do 31.12.2019. jer se neki klubovi i dalje nisu opametili umjesto da se pokrene stecaj kod njih kako bi se takodjer pokazalo ostalima sta ce se desiti sa klubovima koji odluce i dalje biti bahati i izravno stetiti drzavi i fondovima.
A pravila su da posto su zakasnili na potpis 2014. godine u roku onda moraju da uzmu reprogram u uslovima koji nisu toliko povoljni, sa vecim udarcima sto se rata tice. Ovako ce i jedni i drugi imati priliku da potpisu na 10 godina sto nisu mogli po starom jer su zakasnili i udarac na budzet ce biti 20 i 30 hiljada mjesecno sto ce i Tuzla i Zenica moci da podnesu. A vjerovatno i iz drugih gradova imas takve ekipe. Od Tuzle dobijes 2,5 mil, a od Zenice 3-4 mil i svi sretni svi zadovoljni.
Bio je dogovoren transfer u Belgiju prosle godine,zadovoljio bio,dogovorili odstetu 250 000 eura,i Husara trazio pola novca.....i tada je zakuhao sa Husicom,jer je ovaj stopirao transfer...ali nije mogao nista jer je ovaj placao sve,nije imao osnova ni za tuzbu ni arbitrazu....Lakoste je napisao/la:Namirise dobrog igraca koji igra za male pare i koji nije bas finansijski situiran. Da mu neke love i tako ga natjera da potpise sa agencijom mu ugovor, vjerovatno na 10-ak godina. U tom trenutku mu to djeluje dobra stvar jer dobije nesto love na ruke, al dugorocno gledano Piric bi daleko vise uspio da nema Husarica. Dogovori sa Calom dolazak na prozivku i onda pred prozivku javi da mu daju jos koji dan da nadje sta vani, **** ga Cala i moze qrcu svirati. Naravno, prije Cale se popickaro sa svima u Slobodi i zatvorio vrata guzicom. Zrinjski ga nije nikad ni htio nego preko mostaraca Husaric dizao cijenu. Zeljeznicar ne saradjuje sa Husaricem svakako. Mogao ga je u Mladost ali i oni jucer doveli golmana tako da nema gdje u premijer ligi braniti. E to je kad ti zine guzica pa konta Husara da se bode sa rogatim.solinas je napisao/la:Ja bi ga vratio,potpisao ugovor barem na godinu,i poslao na tribine.Ionako imamo duga za izvoza,uzeti pozajmicu i sve mu redovno placati da nemoze raskid dobiti.....baciti mu karijeru 5 godina unazad pi.cka im materina obojici....Vece ublehe od Husarica nisam vidio u BiH sportu,i opet potpisuju sa njim...Lakoste je napisao/la:Kako Husaric zguzi Pirica. Svi su ga **** zbog debilske politike menadzera mu, sad nek brani u Simin Hanu, steta onakvog potencijala.
Mogao je vec godinu dana iskustvo po evropi skupljat budala...unistice ga husara..
"Modra boja,na bijelome platnu,
- tuzlak1987
- Kontakt:
First and first Husara njega unistava tako sto ga iz tima u PL pokusava odvesti u tim u PL. Radi par hiljada mjesecno. Ako je Piric toliko glup da je pristao da ide iz Slobode u Sarajevo onda vise u karijeri nije niti zasluzio. Bez obzira sto Sarajevo puca rezultatski visoko to su BiH oranice opet.
Kako mozes napisati tako nesto, zar nije cilj svakog igraca da ide u sto bolji, poznatiji klub i da ima vecu platu ?
Piricu je svakako bolje u Sarajevu nego Slobodi ako vec ne moze da nađe inostrani angazman.
Piricu je svakako bolje u Sarajevu nego Slobodi ako vec ne moze da nađe inostrani angazman.
- Zeljeznicar -
Husaric je primjer klasicnog menadzera na ovim prostorima. Rezidua propale mafijaske scene u TK-u, nepismena facebook maskota, a sto je najgore uskoro menadzer cija agencija zastupa najveci broj iole kvalitetnih fudbalera u PLBIH.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Piricu je najbolje da plati zeljeznicaru i da potpise s njima.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Ovi prvi mogu viriti sta rade ovi "dole", ovi dole to ne mogu sta rade ovi gore ...

1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
Ne krivim ja njega ni najmanje, on samo uzima ono što mu se nudi. Niko ne tjera igrače da potpisuju ugovore i posluju sa njim. Znaš i sam da na taj dio razvoja igrača ima mnogo uticaja, prvo porodica pa onda sve ostalo, a ekonomska situacija je takva da kada im neko mahne sa pet hiljada maraka, oni ne vide ništa drugo jer toliko para su vidjeli samo na filmu.Sabinho je napisao/la:Husaric je primjer klasicnog menadzera na ovim prostorima. Rezidua propale mafijaske scene u TK-u, nepismena facebook maskota, a sto je najgore uskoro menadzer cija agencija zastupa najveci broj iole kvalitetnih fudbalera u PLBIH.
Najbolji sistem je taj da se klubovi brinu o igračima, bar to mogu Željezničar i Sarajevo, da te klub prodaje i da se posredništvo svede na minimum. U Želji je to nekoliko puta odlično funkcionisalo. To kreće od pionira, da im usadiš taj način razmišljanja, da odkače svakog Husarića koji im priđe, jer klub će uvijek uraditi ono što je najbolje u obostranom interesu.
Smiješno je da klinac od 13, 14, 15 godina već ima menadžera jer to u startu koči njegov razvoj u klubu u kojem igra, da ti nemaš kontrolu nad tim balavcem jer prvo moraš pričati sa njegovim menadžerom o svemu, a taj isti menadžer ima samo jedan cilj; da kod trenera kmeči za veću minutažu i da ga što prije odvede za par hiljada.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
BordoBolesnik
- Kontakt:
Nikad to ne moze biti isto jer u vecini slucajeva igraci nije samo da zaradjuju vise nego imaju vece izglede da se prodaju bolje iz Sarajeva i Zelje, dovoljno je da sagledas euro-tekme klubova i sve ti bude jasno.tuzlak1987 je napisao/la:First and first Husara njega unistava tako sto ga iz tima u PL pokusava odvesti u tim u PL. Radi par hiljada mjesecno. Ako je Piric toliko glup da je pristao da ide iz Slobode u Sarajevo onda vise u karijeri nije niti zasluzio. Bez obzira sto Sarajevo puca rezultatski visoko to su BiH oranice opet.
- ASD
- Kontakt:
Ako cemo realnom taj Piric i nije neko golman, bio je talenat prije ali nije puno napredovao da ode braniti u ozbiljnoj ligi.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Piric u repki i piric u slobodi nisu isti golmani. Bar ono sto sam ja gledao. Ali je momak glup, nema svoje JA!ASD je napisao/la:Ako cemo realnom taj Piric i nije neko golman, bio je talenat prije ali nije puno napredovao da ode braniti u ozbiljnoj ligi.
- ASD
- Kontakt:
Imam nekoliko zajednickih prijatelja s njim i svi do jednog kada ih pitas kakav je, prvo sto kazu, da je rijetko glup.Sarajlijica1946 je napisao/la:Piric u repki i piric u slobodi nisu isti golmani. Bar ono sto sam ja gledao. Ali je momak glup, nema svoje JA!ASD je napisao/la:Ako cemo realnom taj Piric i nije neko golman, bio je talenat prije ali nije puno napredovao da ode braniti u ozbiljnoj ligi.
Premijer liga BiH dobija svoju "salataru"?

Konacno da docekam!Bundesligaška "salatara" ili engleski "ćup", osim što na kraju sezone završavaju u rukama najbolji ekipa u navedenim zemljama, pehari su dio identiteta po kojem su prepoznatljive određene lige ili takmičenja.
Bh. fudbal u dosadašnjim sezonama nije imao jedinstven pehar ni u jednom od takmičenja pod okriljem N/FSBiH, a pehari koji su dodjeljivani prvacima ili osvajačima Kupa BiH nisu bili prelazni, već su ostajali u vlasništvu kluba.
Često su pehari namijenjeni najbolji izgledali različito od sezone do sezone, a u N/FSBiH očito žele promijeniti te stvari i stvoriti 11 jedinstvenih pehara koji bi bili prelaznog karaktera.
Krovna kuća bh. fudbala odlučila je raspisati konkurs za dizajn pehara za 11 takmičenja po okriljem N/FSBiH, a sa Slatkog ćošeta konkurs za set pehara, i to za BHT Premijer ligu BiH, Premijer žensku liga BiH, Premijer futsal liga BiH, Premijer omladinsku ligu BiH (kadeti + juniori), Premijer U-17 žensku ligu BiH i Prvenstvo BiH za pionire.
Osim prvenstvenih raspisan je i konkurs, koji je objavljen na zvaničnoj stranici N/FSBiH, za idejna rješenja pehara za kup takmičenja (Kup BiH za seniore, Kup BiH za žene, Kup BiH u futsalu, Kup BiH za omladince i Kup Regija BiH).
Iz N/FSBiH saopćeno je kako je cilj konkursa prikupljanje prijedloga i idejnih rješenja za izradu pehara u svrhu izbora kvalitetnog, originalnog, te estetski dopadljivog i ekonomičnog rješenja.
Navedeni prijedlozi treba da izgledom i kreativnošću odražavaju prepoznatljivost nogometne/fudbalske igre, kategoriju navedenog takmičenja, te simbolikom asociraju na državu BiH.
Fokus idejnog rješenja bi trebao biti na peharima za Premijer ligu BiH, te Kupa BiH za seniore. Svi ostali prijedlozi, u zavisnosti od toga da li se radi o prvenstvenom ili Kup takmičenju, trebaju biti prepoznatljivi po nekom zajedničkom elementu s peharima za ova
dva takmičenja. Istovremeno, svaki od tih pehara treba da odražava različitosti shodno kategoriji i specifičnosti svakog od navedenih takmičenja - saopćeno je iz N/FSBiH uz opasku da veličina pehara za Premijer ligu BiH i Kup BiH ne bi trebala okvirno da bude manja po visini od 60 do 80 centimetara.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Neka bude tepsija.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.