Skupo je ovo za mene. Nit' zivim u Svabiji, nit' mi je budzet k'o kod jednog visokorangiranog biznismena ala adzuka. B| Nisam ljubitelj mercedesa, u svakom slucaju.sekerbay je napisao/la:jeste. sto pitas, da nisi musterija
Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
sve se to fino odbije od poreza.
il ti mislis da ja ta auta kupujem i vozim zbog sebe
sve za preuzetje, sve za preduzetje
cak i kad kupujem odijelo ili cipele, svaki racun prilazem poreznoj.
nes dobit krug kad dodjem.
il ti mislis da ja ta auta kupujem i vozim zbog sebe

sve za preuzetje, sve za preduzetje

ih, flopinoFederer17 je napisao/la:Nisam ljubitelj mercedesa

like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
Zna li neko, je li ono Nedjeljom autopijaca u Vitezu? Plaća se nešto i ulaz?
100% sportski i krajnje opušten potpis.
Jedne prilike na praksi u Srednjoj skoli (na UKC-u), na odjeljenju je lezao covjek (Tuzlak), cijeli svoj zivot je proveo u Njemackoj, okorjeli Svabo sto se kaze (dao mi je vizitku, ali sam je negdje zagubio, a podavno je bilo da se sjecam imena). Inace je inzinjer gradjevine, proputovao cijeli svijet uzduz i poprijeko, bio bas ugledan i priznat u tome cime se bavio. Mislim da je imao cak i neku firmu u Njemackoj, uglavnom bas imucan (i u Tz je imao neki pofin imetak). Meni bio skroz zanimljiv, pa sam volio doci kod njeg i 'hvatati' te pametne.sekerbay je napisao/la:sve se to fino odbije od poreza.
il ti mislis da ja ta auta kupujem i vozim zbog sebe![]()
sve za preuzetje, sve za preduzetje![]()
ih, flopinoFederer17 je napisao/la:Nisam ljubitelj mercedesa![]()

Kaze mi on: "Sine, u Njemackoj se to ovako posmatra - BMW je za giliptere, mafijase. Mercedes za seljake, dok je Audi za pravu gospodu."
Eto moj adzuka, sta prica iskusan covjek, pa ti gledaj...

Nedjeljom ti je pijaca, okupi se raja oko 9 - 10, sad ne znam placa li se sta ako prodajes nesto mada mislim da se ne placa nista. Uglavnom fino se okupi raje u ovim zimskim danima.eedo je napisao/la:Zna li neko, je li ono Nedjeljom autopijaca u Vitezu? Plaća se nešto i ulaz?
ma daj ba, nema se tu sta kontrirat.R32 je napisao/la:Gledaj sad kontre u Šećka
neki baustelac ufatio levatit neiskusnog djeckica.
@sarma,
taj amg od 102.000 je go golcijat ko ti ispod tusa.
ako hoces ful opremu, slobodno dodaj nekih 60-70 hiljada evrica.
evo ovaj moj, go je kosto 105 milja, sa svim ekstra 160.000.
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
@sekerbay Otkud znas kakav je @Sarma ispod tusa, mozda je ljudina obdaren 

Mia San Mia
Znam amidža ako hoćeš full opremu cijena rapidno skače. 

1974---1975---1976---2001---2013---2020
"Za vlasnike automobila sa benzinskim motorom bez katalizatora, prema novom pravilniku, ekotest bit će najpovoljniji: 22 KM.
Ako automobil na benzinski pogon ima katalizator, ekotest će iziskivati 32 KM.
Vlasnici sa dizelskim motorima moraju izdvojiti 36 KM za trošak ekotesta."
Sto kaze Combe, ima logike, samo u Bosni
Ako automobil na benzinski pogon ima katalizator, ekotest će iziskivati 32 KM.
Vlasnici sa dizelskim motorima moraju izdvojiti 36 KM za trošak ekotesta."
Sto kaze Combe, ima logike, samo u Bosni

Mia San Mia
- Centre forward
- Kontakt:
Najprodavaniji automobili u Evropi – po zemljama
05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss
11-0-0 Rekordmeister
Ford u Britaniji vec dugo drzi primat, dok je Merc na oko 45 000 u prosjeku.
Naravno misli se na Fiestu 1.6, ali takodjer i trocilindras 1.0 koji trosi ko upaljac a odlican za gradsku voznju. Inace Britanci vole taj stil slican Miniju.
Kod nas je Skoda jedna od prodavanijih (msm na nova auta) a kod polovnjaka se zna.
Inace, gledajuci tu 2016. Toyota Corrolla je najprodavaniji model na svijetu.
Naravno misli se na Fiestu 1.6, ali takodjer i trocilindras 1.0 koji trosi ko upaljac a odlican za gradsku voznju. Inace Britanci vole taj stil slican Miniju.
Kod nas je Skoda jedna od prodavanijih (msm na nova auta) a kod polovnjaka se zna.
Inace, gledajuci tu 2016. Toyota Corrolla je najprodavaniji model na svijetu.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
- Centre forward
- Kontakt:
Znao sam da ćeš se ti javit'
,naravno
Mene samo iznenađuje kako se ova Škoda probija. Najprodavanija je u jednoj Švicarskoj, pa Finska, itd. VW je od njih napravio zlatnu koku. Ako se ovakav trend nastavi vjerujem da će Škoda za 10 - 15 godina bit' drugi najprodavaniji brend u Evropi. Negdje sam čit'o da je u planu da se oživi i Wartburg da pomrsi račune Daciji i Renou.
Znam da je Ford u Britaniji na vrhu, posebno Fiesta al' sam skoro naš'o da i tamo Škoda grabi ka vrhu. Naravno, tu je i uvijek domaći Vauxhall.
To za Toyotu je već nekako postalo standard.
Inače

Mene samo iznenađuje kako se ova Škoda probija. Najprodavanija je u jednoj Švicarskoj, pa Finska, itd. VW je od njih napravio zlatnu koku. Ako se ovakav trend nastavi vjerujem da će Škoda za 10 - 15 godina bit' drugi najprodavaniji brend u Evropi. Negdje sam čit'o da je u planu da se oživi i Wartburg da pomrsi račune Daciji i Renou.
Znam da je Ford u Britaniji na vrhu, posebno Fiesta al' sam skoro naš'o da i tamo Škoda grabi ka vrhu. Naravno, tu je i uvijek domaći Vauxhall.
To za Toyotu je već nekako postalo standard.
Inače

05.09.1995 ♥
11-0-0 Rekordmeister
11-0-0 Rekordmeister
Pa npr. Skoda Superb i Passat B7 dijele istu platformu, tu je jos i VW Sharan te Seat Alhambra.
Ma Skoda je strasno pouzdano auto, a u svom sirokom asortimanu ima dosta kvalitetnih motora. Pa tako ova Superb 1.4 TFSI (125 i 150 KS) ima top motore u toj klasi i msm da je bas ovaj model jedan od trzenijih, kao nekad onaj poznati 1.9 tdi.
Il npr. GreenLine verzija Octavije 1,6 TDI sa snagom od 81 kW postize emisiju CO2 od svega 89 g/km i potrosnju od 3,4 l.
Inace sada je trend ta eko verzija a Toyota je vodeci brend u tom segmentu. Tu prije svega msm na hibridna auta sa gorivim celijama hidrogena koja ce za par godina osvojiti svijet jer zakoni svake uredjenije drzave idu u tom pravcu.
Ma Skoda je strasno pouzdano auto, a u svom sirokom asortimanu ima dosta kvalitetnih motora. Pa tako ova Superb 1.4 TFSI (125 i 150 KS) ima top motore u toj klasi i msm da je bas ovaj model jedan od trzenijih, kao nekad onaj poznati 1.9 tdi.
Il npr. GreenLine verzija Octavije 1,6 TDI sa snagom od 81 kW postize emisiju CO2 od svega 89 g/km i potrosnju od 3,4 l.
Inace sada je trend ta eko verzija a Toyota je vodeci brend u tom segmentu. Tu prije svega msm na hibridna auta sa gorivim celijama hidrogena koja ce za par godina osvojiti svijet jer zakoni svake uredjenije drzave idu u tom pravcu.
E druze kad si vec spomenuo Skodu superb. Imam priliku da uzmem jednu 2007 godiste, 2.0 tdi, 140 KS, presla 240000 km i opno sto je najveci problem nema servisne knjizice. Sta mislis da li se to isplati uzimat ?Asteriks je napisao/la:Pa npr. Skoda Superb i Passat B7 dijele istu platformu, tu je jos i VW Sharan te Seat Alhambra.
Servisna kosta 20-50KM, po zelji kakvu hoces. Znaci nek te to ne brine.
Provjeri stanje pa ces otprilike vidjeti i koliko je na satu, kod nas 90% auta ima od 180-280k na satu
Provjeri stanje pa ces otprilike vidjeti i koliko je na satu, kod nas 90% auta ima od 180-280k na satu
Zadnja izmjena: R32, dana/u 24 jan 2017, 18:44, ukupno mijenjano 1 put.
Mia San Mia
Taj motor 2.0 tdi je nesto problematicniji (2007. god) od 1.9 tdi, prije svega zbog potrosnje ali i potrosnje ulja.
1.9 je jednostavno agilniji i mnogo vise zatupljeniji te jeftiniji za odrzavat.
1.9 je jednostavno agilniji i mnogo vise zatupljeniji te jeftiniji za odrzavat.
Nisam dobro objasnio, ovaj lik sto prodaje nema servisnu knjizicu, tako da nemam uvid kad je sta radjeno. On kaze da je sve radio samostalno, i da ce mi prilozit racune kao dokaz. Navodno je mijenjao zupcasti i mikro remen na 210000 i prosli mjesec plocice i diskove na kocnicama, i zamijenio ulje je ulje prosle sedmice. E sad na pitanje velikog i malog servisa, odgovorio je da nije radio servise, nego je jel popravljao kako mu je sta pokazivalo da je neispravno. Cijena je 4,500 eura , sta vi mislite da li se to isplati uzimat ?