Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Kazem ti da je ta serija 2.0 tdi 140 ks problematicna kak zbog pumpe ulja tak i glave motora pogotov na takvoj kilometrazi.
Za tu cijenu mozes izabrati puno bolje, ponavljam 1.9 tdi isl.
Za tu cijenu mozes izabrati puno bolje, ponavljam 1.9 tdi isl.
In the midst of chaos, there is also opportunity.
Ok, hvala ti 

Evo jedno pitanje u vezi ovoga pošto ja ni bilo ko iz moje porodice nije imao nijedan prekršaj u saobraćaju do evo sada. Stari vozio moje auto i kamera ga uhvatila da je vozio 14 km/h više od dozvoljenog i pošto je bilo moje auto stigla kazna na moje ime. Nije velika kazna i iznosi 40 KM. Eh sada mene zanima da li tu ide kakvih kaznenih bodova? I dobio sam papir gdje piše da ako nisam ja vozio da popunim izjavu i da kažem ko je vozio u tom trenutku moje auto. Šta mislite da li bi trebao popuniti tu izjavu ili da platimo kaznu na moje ime. Svakako će stari dati pare za kaznu.
hvala na odgovorima
Edit: I sada vidim na ovom nalogu da piše dole na dnu da se plati 50%. Je li sada na uplatnici upisujem 20 KM kazne ili 40 KM kao što piše na nalogu?

hvala na odgovorima

Edit: I sada vidim na ovom nalogu da piše dole na dnu da se plati 50%. Je li sada na uplatnici upisujem 20 KM kazne ili 40 KM kao što piše na nalogu?

Placas 20 ak stoji 50 % nema tu vamo tamo, kolko pise toliko kesiras.
I druga stvar, msm da ovaj zakon o prekrsajima nije u potpunosti usvojen tj. one drasticne kazne neg malo nadopunjen pa tak za prekoracenje do 20 km/h neces dobiti kaznene bodove.
Ebote kod nas ovam 1.8 promila i dobijes samo 150 kazne plate pola i ostane mu za dvije gajbuse.
Msm smijesano, prekoracenje brzine et npr do 20 km/h placas 40 tj 20 ak u roku do sedmice a prekrsaj za parking ista kazna.
Znaci popunis nalog, poneses licnu te pravac u postu, stavis 20 KM, cekiras da prihvatas uslove (da si kriv) i gotovo.

I druga stvar, msm da ovaj zakon o prekrsajima nije u potpunosti usvojen tj. one drasticne kazne neg malo nadopunjen pa tak za prekoracenje do 20 km/h neces dobiti kaznene bodove.
Ebote kod nas ovam 1.8 promila i dobijes samo 150 kazne plate pola i ostane mu za dvije gajbuse.
Msm smijesano, prekoracenje brzine et npr do 20 km/h placas 40 tj 20 ak u roku do sedmice a prekrsaj za parking ista kazna.

Znaci popunis nalog, poneses licnu te pravac u postu, stavis 20 KM, cekiras da prihvatas uslove (da si kriv) i gotovo.
Znači brate kod mene piše na ovom nalogu kazna 40 KM. Ja na uplatnicu pišem 20 KM ili 40 KM kao što piše na nalogu?Asteriks je napisao/la:Placas 20 ak stoji 50 % nema tu vamo tamo, kolko pise toliko kesiras.![]()

Pa 20 jer dole pise 50 % kada platis u roku od 7 dana.
Asteriks je napisao/la:Pa 20 jer dole pise 50 % kada platis u roku od 7 dana.

Hvala.
Ne znam na kojem si području napravio prekršaj, al ako je na području Brčko distrikta onda kod njih nema toga da se plaća 50% tj idrle cijeli iznos.arelinho je napisao/la:Asteriks je napisao/la:Pa 20 jer dole pise 50 % kada platis u roku od 7 dana.![]()
![]()
Hvala.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Pa ako mu na dnu piše da moze platiti 50% onda može.marcelo05 je napisao/la:Ne znam na kojem si području napravio prekršaj, al ako je na području Brčko distrikta onda kod njih nema toga da se plaća 50% tj idrle cijeli iznos.arelinho je napisao/la:Asteriks je napisao/la:Pa 20 jer dole pise 50 % kada platis u roku od 7 dana.![]()
![]()
Hvala.
Sabrine mi moje!
Iz Sarajevo je momak može 50% uplaćuje normalno ko parking kaznu samo do banke uplatnicu ponese, nema kaznenih bodova za 21+ preko ograničenja mislim da idu 

- Papastathopoulos
- Kontakt:
Primijetio sam da mi je trunku slabije osvjetljenje na instrument tabli, posto ja volim da mi je na najjace primijetio sam odnedavno da mi ne "bljesti" plava boja kao prije, je li to moze biti do akumulatora ? iskreno pojma nemam koliko je star, auto sam uzeo u martu prosle godine, nisam nikad provjeravao od kad je akumulator...mislim, da se razumijemo nije to apsolutno nista strasno, 95% ljudi to ne bi ni primijetili, ali posto ja dosta obracam paznju na enterijer auta to mi nije moglo promaknuti 

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Kolikose sjecam ktb je Polo IV trebalo bi pored prekidaca za paljenje svjetala da bude i prekidac za spustanje svjetala i pojacavanje osvjetljenja instrument table...
Sent from my E6533 using Tapatalk
Sent from my E6533 using Tapatalk
Mia San Mia
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Jeste taj, znam ja da ima taj prekidac, ali na njemu je uvijek nastimano na najjace...
Ma svaku možeš platiti "u pola cijene" kazne, ako platiš u roku 8 dana! Platit ćeš još 3 KM takse, dakle 23 KM će te izaći, i plaćaj na svoje ime, mani se kompliakcija i nepotrebnog popunjavanja, nema kaznenih.arelinho je napisao/la:Evo jedno pitanje u vezi ovoga pošto ja ni bilo ko iz moje porodice nije imao nijedan prekršaj u saobraćaju do evo sada. Stari vozio moje auto i kamera ga uhvatila da je vozio 14 km/h više od dozvoljenog i pošto je bilo moje auto stigla kazna na moje ime. Nije velika kazna i iznosi 40 KM. Eh sada mene zanima da li tu ide kakvih kaznenih bodova? I dobio sam papir gdje piše da ako nisam ja vozio da popunim izjavu i da kažem ko je vozio u tom trenutku moje auto. Šta mislite da li bi trebao popuniti tu izjavu ili da platimo kaznu na moje ime. Svakako će stari dati pare za kaznu.
hvala na odgovorima
Edit: I sada vidim na ovom nalogu da piše dole na dnu da se plati 50%. Je li sada na uplatnici upisujem 20 KM kazne ili 40 KM kao što piše na nalogu?![]()

100% sportski i krajnje opušten potpis.
Ma mozda ti se samo ciniPapastathopoulos je napisao/la:Jeste taj, znam ja da ima taj prekidac, ali na njemu je uvijek nastimano na najjace...

Mia San Mia
- Papastathopoulos
- Kontakt:
E jbg, taman kontam nesto korisno odgovorioR32 je napisao/la:Ma mozda ti se samo ciniPapastathopoulos je napisao/la:Jeste taj, znam ja da ima taj prekidac, ali na njemu je uvijek nastimano na najjace...i ja sam sebi jedno vrijeme utripovao bio

i kod mene je isto, to se tebi nesta pricinilo
i da imate 10-tak km ruckice za grijanje, dobro dodje promjena sa onih starih taman da ti odvrati paznju sa slabijih svjetala

i da imate 10-tak km ruckice za grijanje, dobro dodje promjena sa onih starih taman da ti odvrati paznju sa slabijih svjetala

JestPapastathopoulos je napisao/la:(u tebe je 4-ka mescini)

@Quinlan Cini mi se da si vec ubacivao ovdje, ako nije problem mozes li opet i gdje uzeti?

Mia San Mia
Re: RE: Re: Automobili, motori...
Na ebayu postavim ti večeras link 6 dolara čini mi seR32 je napisao/la:JestPapastathopoulos je napisao/la:(u tebe je 4-ka mescini)![]()
@Quinlan Cini mi se da si vec ubacivao ovdje, ako nije problem mozes li opet i gdje uzeti?

- Papastathopoulos
- Kontakt:
Haj bas postavi da vidim i ja o cemu govoris 

Trenutno korisnika/ca: feniksptica, Jabroni, jasmin10, muhamedhulk i 9 gostiju.