Neka stanuje na Koševu kakva god da je.shzna je napisao/la:Neka bude tepsija.
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,Monolog
Re: Premijer liga BiH - općenito
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
Besic je napisao/la:Neka stanuje na Koševu kakva god da je.shzna je napisao/la:Neka bude tepsija.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
Treba vratiti ovaj

"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Koja skalamerijaMCMXLVI je napisao/la:Treba vratiti ovaj![]()
Demirlija, naravnoshzna je napisao/la:Neka bude tepsija.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
MCMXLVI je napisao/la:Premijer liga BiH dobija svoju "salataru"?
Konacno da docekam!Bundesligaška "salatara" ili engleski "ćup", osim što na kraju sezone završavaju u rukama najbolji ekipa u navedenim zemljama, pehari su dio identiteta po kojem su prepoznatljive određene lige ili takmičenja.
Bh. fudbal u dosadašnjim sezonama nije imao jedinstven pehar ni u jednom od takmičenja pod okriljem N/FSBiH, a pehari koji su dodjeljivani prvacima ili osvajačima Kupa BiH nisu bili prelazni, već su ostajali u vlasništvu kluba.
Često su pehari namijenjeni najbolji izgledali različito od sezone do sezone, a u N/FSBiH očito žele promijeniti te stvari i stvoriti 11 jedinstvenih pehara koji bi bili prelaznog karaktera.
Krovna kuća bh. fudbala odlučila je raspisati konkurs za dizajn pehara za 11 takmičenja po okriljem N/FSBiH, a sa Slatkog ćošeta konkurs za set pehara, i to za BHT Premijer ligu BiH, Premijer žensku liga BiH, Premijer futsal liga BiH, Premijer omladinsku ligu BiH (kadeti + juniori), Premijer U-17 žensku ligu BiH i Prvenstvo BiH za pionire.
Osim prvenstvenih raspisan je i konkurs, koji je objavljen na zvaničnoj stranici N/FSBiH, za idejna rješenja pehara za kup takmičenja (Kup BiH za seniore, Kup BiH za žene, Kup BiH u futsalu, Kup BiH za omladince i Kup Regija BiH).
Iz N/FSBiH saopćeno je kako je cilj konkursa prikupljanje prijedloga i idejnih rješenja za izradu pehara u svrhu izbora kvalitetnog, originalnog, te estetski dopadljivog i ekonomičnog rješenja.
Navedeni prijedlozi treba da izgledom i kreativnošću odražavaju prepoznatljivost nogometne/fudbalske igre, kategoriju navedenog takmičenja, te simbolikom asociraju na državu BiH.
Fokus idejnog rješenja bi trebao biti na peharima za Premijer ligu BiH, te Kupa BiH za seniore. Svi ostali prijedlozi, u zavisnosti od toga da li se radi o prvenstvenom ili Kup takmičenju, trebaju biti prepoznatljivi po nekom zajedničkom elementu s peharima za ova
dva takmičenja. Istovremeno, svaki od tih pehara treba da odražava različitosti shodno kategoriji i specifičnosti svakog od navedenih takmičenja - saopćeno je iz N/FSBiH uz opasku da veličina pehara za Premijer ligu BiH i Kup BiH ne bi trebala okvirno da bude manja po visini od 60 do 80 centimetara.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Karate turnir BiHSarajlijica1946 je napisao/la: Koja skalamerija
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Definitivno pravi potez savezaMCMXLVI je napisao/la:Karate turnir BiHSarajlijica1946 je napisao/la: Koja skalamerija
Samo mi jos fali ideja
Evo jedna moja

- Hrasno1921
- Kontakt:
jeli ovu supalj, odnosno ima otvor? ako jeste taman da se piva nalije na proslavi da se gonjaju ko ce goga zalitiMCMXLVI je napisao/la:Evo jedna moja![]()
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Imas fah za ovoMCMXLVI je napisao/la:Evo jedna moja![]()
Konacno jbt. Kad sam ikad o ovome pisao 

Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
I da ne zaboravimo, jedan trofej za mog Bakira 
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pobjednikshzna je napisao/la:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Eto jos samo 9MCMXLVI je napisao/la:Evo jedna moja![]()
e hvala bogu i ovo da dočekam
jedva čekam da vidim prijedloge kada stignu
jedva čekam da vidim prijedloge kada stignu
Evo mi sa SportSport.ba lige cemo im pokloniti svoje
Liga:
Kup:
Konacno da se i to dogodi.Po meni mogli bi nesto na fazon stecka da uradi.
Liga:

Kup:

Konacno da se i to dogodi.Po meni mogli bi nesto na fazon stecka da uradi.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfini
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
*19.05.1995
*31.08.1996
*02.11.1997
*15.07.2000
-
PiazzaGrande
S obzirom na to da se u nogometu vrti najviše novca, istražili smo koliko za nogometaše izdvajaju bh. sportski kolektivi...
Naravno, primanja igrača iz Premijer lige BiH ne mogu se porediti s onima koje imaju nogometaši u europskim ligama, ali su za naše prilike sasvim solidna, piše Dnevni avaz.
Tako su za Dnevni avaz iz aktualnog prvaka Zrinjskog kazali da su plaće redovne, a one se kreću u rasponu od 2.000 do 6.000 maraka. Otkako je malezijski milijarder Vincent Tan ušao u FK Sarajevo, prisutan je mit o plaćama igrača bordo kluba od nekoliko desetina maraka. Ipak, kako su nam potvrdili iz kluba iz Titove 38b, istina je drugačija.
- Najveća plaća u Sarajevu je 5.000 maraka. U prosjeku, naši igrači imaju 2.500, 3.000 do 4.000 maraka, dok nogometaši iz naše Akademije koji su priključeni prvom timu, imaju od 600 do 800 maraka - kazali su iz Sarajeva.
Slična primanja imaju i igrači iz gradskog rivala Željezničara...
Naravno, primanja igrača iz Premijer lige BiH ne mogu se porediti s onima koje imaju nogometaši u europskim ligama, ali su za naše prilike sasvim solidna, piše Dnevni avaz.
Tako su za Dnevni avaz iz aktualnog prvaka Zrinjskog kazali da su plaće redovne, a one se kreću u rasponu od 2.000 do 6.000 maraka. Otkako je malezijski milijarder Vincent Tan ušao u FK Sarajevo, prisutan je mit o plaćama igrača bordo kluba od nekoliko desetina maraka. Ipak, kako su nam potvrdili iz kluba iz Titove 38b, istina je drugačija.
- Najveća plaća u Sarajevu je 5.000 maraka. U prosjeku, naši igrači imaju 2.500, 3.000 do 4.000 maraka, dok nogometaši iz naše Akademije koji su priključeni prvom timu, imaju od 600 do 800 maraka - kazali su iz Sarajeva.
Slična primanja imaju i igrači iz gradskog rivala Željezničara...
Volim te bola'!
Dosao milijarder, ljudi igraji za 30-40 marakaPiazzaGrande je napisao/la: Otkako je malezijski milijarder Vincent Tan ušao u FK Sarajevo, prisutan je mit o plaćama igrača bordo kluba od nekoliko desetina maraka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.