Grand Slam

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Fk_zeljo_1921
Kontakt:

Re: Grand Slam

Post Postao/la Fk_zeljo_1921 » 29 jan 2017, 14:54

Igraci arsenala :clap: :clap: :mrgreen:
"I've failed over and over and over again in my life and that is why I succeed." -Michael Jordan

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 29 jan 2017, 15:05

Sada sam prelistao sve stranice pdf-a od pocetka meca do sada i vidjeh naseg prijatelja RafaGarros9-a (La Decima, Terminator itd.itd.) sa "Vamos" prije samog meca i nista vise. Poslije tajac...Zao mi je najveceg strucnjaka za tenis, nadam se da je dobro :D

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 29 jan 2017, 15:07

Cuj to vise bi ova titula znacila Rafi :facepalm: Nije uzeo Grand Slam od 2012., osporavan od svake moguce ublehe koja zna da postoji tenis, a pri tome je neshvatljivo nerealne, kako on nije nikakav pobjednik, daleko od 'najboljeg u historiji', kako je imao smijesnu konkurenciju, nazivan i ismijavan kojekakvim nazivima... Onda taj isti djed sa 35 i po godina dodje, dobije 4 igraca iz TOP 10, pobijedi svog najveceg rivala u finalu, maestralno se vrati na nacin na koji to protiv njega nikada nije, te ga pobijedi. Pri tome, samo Bog zna koliko ce jos meceva odigrati, hoce li ikada imati priliku vidjeti zavrsnicu bilo kojeg GS-a (o finalu da ne govorim), hoce li se ikada vise vratiti u Australiju, a s druge strane Nadal 5 godina mladji od njega. Tacno da ne povjerujes.... :crazy:

Znaci, ako imas 10 naslova prvaka (nebitno kojeg sporta, bitan je znacaj istih), sta te briga jer neko ima 7, sta te briga TI SI REKORDER, treba da ti bude svejedno, vec naprotiv - drago sto ce taj neko imati 8, a ti ostajes na ceneru usljed svih uzaludnih pokusaja i poraza u finalima u proteklim godinama. Drugim rijecima, trebas biti luzer. Fascinantno.

Ponovo se provlaci taj medjusobi omjer, iako se o tome pricalo danima unazad, ponovo je Nadal mogao, ali nije. Federer eto nije mogao uzeti isto ovo 8 godina, ili WB 9 godina ranije. Koga briga bolan za tim, pogotovo sada u ovom trenutku... Ali eto, bitno je umanjiti znacaj pobjede, doduse nista novo i nista cudno.
Zadnja izmjena: Federer17, dana/u 29 jan 2017, 15:09, ukupno mijenjano 1 put.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 29 jan 2017, 15:08

Sta ste zapeli svi za to ''Vamos'' jeste li vi spanci? :mrgreen:

Lass uns gehen Roger! :lol:
Ovo je sa google translate :lol:

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 29 jan 2017, 15:09

Umjesto da se naklonite dvojici ikonetina sporta vi se prepirete ko djeca. :rol:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 29 jan 2017, 15:12

Suma sumarum: Govor na kraju od obojice zasjenio totalno igru na terenu, gdje nije bilo bas toliko ko ocekivano. Veliki dan za tenis, nisu svoju zadnju rijec rekli ni Rafa ni Roger i to je ohrabrujuce. Dobar turnir sve u svemu, najveca hvala obojici zivih i aktivnih legendi ovog sporta, cestitke dedici, malo je onih koji su ovoliko mu vjerovali! Ostatak toura nek se ugleda pa da bar upola budu dobri ko ova dvojica bilo bi extra za sport!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: Grand Slam

Post Postao/la Effenberg » 29 jan 2017, 15:15

Unofficialpage je napisao/la:Odličan Federer, mislio sam da će izgubiti, sve išlo ka tome ali uspio je naći neki način da pobjedi. Bravo. Bravo i za Rafu, nadam se da uzima RG.

Sad mi baš nešto žao što je AO završio, ekstra turnir, falit će ujutru.
Meni uvijek nakon ovih velikih turnira neka tuga obuzme u onaj ponedeljak slijedeci. Kud radna sedmica pocne, kud nema meceva, uzas. Kako sad ide kalendar, Davis Cup je odmah sad jelde, kad su zene Fed Cup? Sta onda ide, jel bliski istok u Februaru?
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jan 2017, 15:16

Da vas pitam ko je najveci ?? Molim vas lijepo sagnite se babuki svi :kafa: Kad je nesto zapisano, onda je zapisano.
27.10.2020

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 29 jan 2017, 15:19

Napokon. Uhhh aparata u petom setu, prezivljeno hiljadu puta pa i sad, ali ovaj put napokon taj pozitivan kraj, znao sam da je zapisana 18ta, znao sam.

Jos nisam sebi doso jbt
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 29 jan 2017, 15:20

Danas je backhand presudio. Federer ga nikad bolje nije udarao. :salut:
5.set je bio fenomenalan. Ne mozes otici do wc-a od zelje da pogledas svaki poen.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 29 jan 2017, 15:43

Evo pogled'o hajlajte mirne glave, nevjerovatan bekend, stvarno savrseno. Nemam rijeci, nemoguce je opisat ovo, nakon toliko finala itd...

Sad samo zelim sto vise meceva izmedju velike cetvorke i da budu zdravi i igraju sto duze moguce, barem ovu i jos jednu sezonu.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Lex
Kontakt:

Post Postao/la Lex » 29 jan 2017, 15:58

Federer je Bog!!!!!!
:tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 29 jan 2017, 16:06

Znaci kad neko od ovih sad 'velikih' uzme slam sa skoro 36 godina i to nakon sto pola godine prije toga nije igrao zbog povrede kakav GOAT.

Nadati se da ce njih dvojca ostati ovako fit da se pohrvaju sa ovom drugom dvojcom i plus ove godine sa Wawrinkom i def Dimitrov koji ce sig ove god igrati svoj najbolji tenis.

Roger ce vjerovatno od svih najmanje turnira odigrati kako zbog godina tako i zbog povrede da ostane zdrav za ostala 3 slama

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 29 jan 2017, 16:21

uf, moraću pročitati gomilu stranica na ovoj temi da vidim kakve ste sve gluposti pisali u žaru borbe :mrgreen:

nadali smo se svi da će biti pet setova i dobili smo pet setova. bila su po meni loša ta prva 4 seta i onda izvrstan peti. rafa prokockao šansu, promašio relativno laku loptu za 4:2 i onda nije ništa više dobio. roger izvrstan un petom, posebno agresivni udarci , ludilo šta je sve pogodio.

na kraju zasluženo roger :thumbup:

p.s. ja sam vam rekao da je ovo fifti-fifti i da će odlučiti jedna-dvije lopte i tako je i bilo. sad je prošlo i mislim da je to to, ne vjerujem da ćemo ikad više gledati GS finale između njih dvojice. bio je merak, posebno peti set, ali ja sam nekako očekivao još više ....

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 29 jan 2017, 16:25

Babuka. Sad treba propustiti RG i ici po Wimbledon. Djokovic vise nije u primeu, a Murraya na travi moze natamburati kad god hoce.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 29 jan 2017, 16:34

Čestitke G.O.A.T..
Iskreno, nisam vjerovao da može ovo napraviti, a on me je po ko zna koji put razveselio svojim predstavama.
Vjerovatno su se svima nade povećale nakon ispadanja Noleta i Andya, ali smo i dalje bili pod kočnicom nekog prognoziranja jer je ostalo mnogo dobrih i nepredvidivih igrača.

Federer je išao korak po korak, rješavao je lagano sve prepreke koje su mu bile olakšane nakon ispadanja Britanca, ali i povrh toga bilo je jako teško.
Igrati pet setova sa Japancem, Wawom i Nadalom i sa svima izaći kao pobjednik zaslužuje svaki respekt, pogotovo ako se uzme u obzir godine koje broji Olderer, Djedica i slični nazivi koje je dobijao prethodnih dana.
Ne treba svakako zaboraviti ni Berdycha, a ni Mishu koji je izbacio Murraya preko kojeg bi Fedex jako, jako teško prošao dalje.

O današnjem meču se nema šta previše kazati, pravi teniski klasik iako obojica nisu bili na nivou od prije, ali opet su dokazali zašto je njihov dvoboj najveći svih vremena.
Da nije bilo Nadala, Federer bi imao 5 GSova više i još jedno 10ak titula na svom kontu, ali tenis ne bi bio zanimljiv da se ovaj sjajni Španac nije pojavio.

U današnjem meču bh je odlično funkcionisao, vidi se da je na njega obratio pozornost jer mu je to bila boljka prilikom dvoboja sa Rafom, ali fh je dosta štekao.
Veliki broj winnera, ali i neprisiljenih grešaka, što svakako govori da je igrao rizično, da je napadao i da se to na kraju isplatilo.
Sjajni winneri tokom preokreta u petom setu su odlučili, mada sam sumnjao u to.

Mnogi koji su govorili da je sve na Nadalu, zaboravili su u kojoj smo godini.
Svaka čast obojici, ali Fedex je potvrdio da je najveći svih vremena.

I za kraj, vrli stručnjak
Izvinite unaprijed sto cu se u nedjelju glasno nasmijati ovima sto se nadaju 18 tituli.. :D

Danas se provukao a u nedjelju bgm nece jer Rafa je poznat da ne prasta.. :urnebes:

Rafa-Fedex 95%-5%

Vamooooooooooooooooos :kralj:
Vjeruj ti meni koliko god para da imas stavi 1 jer kvota je 1,75 bez super tipa na tebi je da li ces uzeti pare ili ne..

Ako neko ima respekta onda sam ja al kad pogledam ko je na drugoj strani dedici sanse znatno padaju i msm da je 5%sasvim ok.a sto se tice dzumhura,rafa je davno rekao da protiv djevojaka nikad nece igrati punom parom :urnebes:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

moj uzor-S.G
Kontakt:

Post Postao/la moj uzor-S.G » 29 jan 2017, 16:34

hm59 je napisao/la:Sada sam prelistao sve stranice pdf-a od pocetka meca do sada i vidjeh naseg prijatelja RafaGarros9-a (La Decima, Terminator itd.itd.) sa "Vamos" prije samog meca i nista vise. Poslije tajac...Zao mi je najveceg strucnjaka za tenis, nadam se da je dobro :D
To je onaj sto je govorio da ce se slatko smijat navijacima Federera danas :urnebes:
U rupu i ne izlazi vise!
Zauvijek u svojim srcima
brata cuva bordo armija

Istina za Vedrana!

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 29 jan 2017, 16:35

Fk_zeljo_1921 je napisao/la:

Igraci arsenala :clap: :clap: :mrgreen:
Zaustavi snimku na 0:02 i baci pogled na Pereza, Bellerina i Monreala :mrgreen: . Valja šutit :lol: :mrgreen:
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 29 jan 2017, 16:37

Moze li babuka do 20 GS do kraja karijere ? Od toga bar jos jedan Wimb ? Ako bude dozirao pametno formu, nista nije nemoguce.
27.10.2020

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 29 jan 2017, 16:41

Naša generacija ima sreću da uživa u dvojici najvećih tenisera ikad, a samim tim i sportista. Na stranu sve, i statistika i međusobni dueli i forma i podloga al' njihovi dueli zrače nekom posebnom energijom. Teško je to definisat'. Federeru sve čestitke. Njemu se po glavi vjerovatno mota i penzija al' moje mišljenje je da mu je još jedan Wimbledon san. Čestitke i Nadalu. Ne postoji sportista sa većim inatom. Za tenis je jako dobro da se i on vratio.

Njih dva su danas pokazala da su nedodirljivi. Da kubiraš pun vagon Djokovića i Andija opet im nisu ni do koljena!!
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.