KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
znali neko jeli bosna definitivno izborila i drugog prestavnika u nlb ligi
koliko znam definitivno jeste
Teoretski nije još, ali 99% jeste.zijad je napisao/la:znali neko jeli bosna definitivno izborila i drugog prestavnika u nlb ligi
Trebali bi slovenci da svaku utakmicu dobiju, a mi da sve zijanimo.
S obzirom da bismo trebali dobiti Krku kući, nebi trebalo biti problema, ionako će slovenci zijaniti par tekmi prije kraja.
Meni su vredniji igre i kosevi Zimica nego svi Ivanovica .... Ivan za 2 mjeseca pakuje kofere a Zima ostaje i sljedece sezone .... 
bandit je napisao/la:Meni su vredniji igre i kosevi Zimica nego svi Ivanovica .... Ivan za 2 mjeseca pakuje kofere a Zima ostaje i sljedece sezone ....
Ma da-mi treba da igramo sa "nasom djecom" pa makar ne imali pobjedu u ligi a Cibona ce sa andersonom i calloweyom igrati odlicno u europi,kao i Zadar,Zvezda,Hemofarm,Olimpija...i onda ce nam svima biti lijepo-bit ce puna skenderija a raja ce doci da pogleda novi poraz bosninih nada
kao da sam ja pisao post, svaka cast !!!bosnas_ je napisao/la:Svi igraci Bosne su protiv Cibone dali svoj maksimum,vise od onoga ne mogu! Cestitke na igri,mislim da smo se svi mogli uvjeriti da je Ivanovic mozda i najbolja cetvorka u NLB ligi! Sta je samo radio Rajtu,koji je od njega skuplji najmanje 5 puta! Djordjevic je odigrao dosta dobru utakmicu i to je to,bez ovih povrijedjenih igraca nije se moglo vise,iako smo igrali protiv indisponirane Cibone!
Zimic i Pasalic su odigrali solidnu utakmicu,Zima je u odbrani dosta dobro odigrao ,u napadu je prilicno los,on da ima ledjnu tehniku i bolje razmisljanje,bez problema bi mogao biti jedan od boljih centara u regionu,ali....
-Je li istina da povreda Hajrica nije nimalo naivna i da je u pitanju njegov skori povratak na parket?
Steta sto se povrijedio Ovcina,covjek koji je u ovoj sezoni jedva odigrao nekih 5-6 utakmica,i bojim se da ce ga ovo unistiti,pogotovo sto je igrac u godinama....
-Vukoicic je potvrdio da je uz Vujosevica najbolji trener NLB lige!
zijanili smo zbog klupe, ko je mislio da se cibona bilo kakva moze dobiti sa 2 igraca ispod kosa, grdno se prevario, igracima i treneru sve pohvale za igru, zalaganje, borbenost, ja sam odusevljen kk bosnom jucer.
slazem se i sa arsom da smo zijanili kad je zima izasao, ne znam kako bi bilo da je on ostao, ali definitivno smo tada pali u odbrani,
izgleda da emiru ne lezi biti zamjena, puno bolje igra kada starta i igra malo duze, zbog njegove igre smo uhvatili prikljucak sa cibonom koja u prvih 5 minuta trece cetvrtine nije upisala poen iz igre (2 sa slobodnih) a sve u velikoj mjeri zahvaljujuci zimicu,
bravo momci, sada idemo dobiti krku i gurnuti janeze u ambis
Cuva Bog Zelju svog!
neka zimic i pasalic odigraju svaku utakmicu ovako do kraja i ja cu biti prezadovoljan, stvarno su dali sve od sebe
vidjelo se kako svi igraci zele pobjdu ali ****, bolja ekipa je pobijedila
vidjelo se kako svi igraci zele pobjdu ali ****, bolja ekipa je pobijedila
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Neki igraci iz utakmice u utakmicu demantuju moje ranije pisanje i misljenje o njima dok opet ovi drugi razocaraju. Velike su oscilacije u igri pojedinaca tako da mi se ponekad zaista ispravnim i mudrim djeluju pisanje i misljenja Arsa01 u i oko postavke igre.
Mislim i da bi neko trebao povesti racuna oko ovih nagomilanih povreda (mozda i sistema treninga koji izgleda "ubija") te po tom osnovu ponovo razmislio o nekom novom timu(vracanje Klinca, Camdzica) uvodjenje juniora...izgleda da dalje ovako necemo nidokle.
Mislim i da bi neko trebao povesti racuna oko ovih nagomilanih povreda (mozda i sistema treninga koji izgleda "ubija") te po tom osnovu ponovo razmislio o nekom novom timu(vracanje Klinca, Camdzica) uvodjenje juniora...izgleda da dalje ovako necemo nidokle.
It's not about the shoes, it's about what you do in them!
- FK Sarajevo
- Kontakt:
opet ih jedva pobijedise nema bosna srece
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
Jedna si jedina,moja domovina.
Jedna si jedina,BOSNA I HERCEGOVINA!!!
-
samo naprijed
- Kontakt:
Ovo sto sam ja sinoc gledao u Skenderijibar za mene ne predstavlja poraz mada naravno poraz jeste. Bosna je odigrala s obizrom na oslabljenost najbolju utakmicu sezone. Ono sto Vlada izvlaci od ovih momaka je zaista nevjerovatno i ja mu za sve to skidam kapu. Bosna sinoc nije igrala sa nekom lijevom ekipom nego sa jakim ucesnikom Eurolige koji u nekoliko perioda utakmice jednostavno nije znao sta ga je snaslo. Medjutim kroz cijelu sezonu Bosnin najveci problem je klupa mada jucer i nije toliko lose izgledala. Pasalic je u gobalu dobro odigrao, imao za njega dva izvrsna ulaska pod kos, imao par zaista lijepih asistenicja ali i dalje njegov najveci problem je muljanje lopte do besvijesti i radi svojih losih odbrambenih fizickih predispozicija drugi ili treci put ove sezone pravi namjernu licnu gresku. Jednostavno njegovim ulaskom a izlaskom Djordjevica igra se strasno umrtvi. Jucer niti jednom nije koristio svoje najjace oruzje a to je sut. Emir Zimic se sinoc odigrao sjajno u odbrani, bio je kao vjetrenjaca ali u napadu opet nista tj. vrlo vrlo tanko. Situacija u kojoj se on nalazi dva metra od kosa sa igracom nizim najmanje 10 cenata i umjesto da zakuca i njega i loptu on vraca loptu na beka. Ja ne mislim recimo da on to ne zna odigrati nego jednostavno da ima strah od toga da li ce dati kos ili ne. Nema tu straha Emire jednostavno strah treba da ima igrac koji te cuva od tvojih 217 cm. Idi 5 puta na kos i 6-ti ces skrsiti i kos i tablu. Emiru Zimicu jednostavno fali hrabrosti i bezobrazluka i kada to dobije onda ce biti zaista dobra centar. Suljagic je definitivno pretanak, izgubljen i nekako bez ikakve kordinacije pokreta. Za njega bi zaista izuzetno bilo da se pod hitno da na posudbu recimo Slaviji i da odigra jednu sezonu. Covjek je jednostavno izgubljen. Mene vec nekoliko puta je Djurasovic vise nego prijatno iznenadio i on ima upravo to sto nema Zimic, drskost, hrabrost i bezobrazluk. Ivanovic je poslije Williamsa ubjedljivo najbolji igrac koji je dosao u posljeratnu Bosnu. Covjek igra glavom i skolski. Tog covjeka treba zadrzati po obavezno zajedno sa izvrsnim Djordjevicem.
Ako bi kojim slucajem Bosna uspjela da zadrzi VV mislim da bi se sljedecu sezonu mogla sklopiti ekipa za borbu u vrhu NLB-a jer jednostavno covjek zna da vodi ekipu. Ovdje u Sarajevu je pokazao kako se dobra pita moze napraviti od nicega (ne bih da budem vulgaran).
E sad jos kratko @Arsu. Prijatelju ti poznajes kosarku odlicno, vidi se da pratis ali to je kosarka sto bi rekli iz knjiga i sa TV-a. Nikako da shvatis da se kosarka bazira na tome tko ce dati vise koseva a ne tko ce vise puta skociti ili zaljepiti bananu. Naravno i to je sastavni dio utakmice ali najvazniji je probaciti loptu kroz obruc i kada to Zimic bude radio recimo kao ovcina (10 poena po utakmici) tvoja ce svaka biti na mjestu. Ja se slazem sa tobom da Zimic ima potencijala ali ga ne pokazuje na pravi nacin, da Pasalic ima dosta toga za ponuditi ali da sa VV ne moze razgovarati kao sa Zdovcom i da postoje treneri kojima se ne mozes uvlaciti i pricom dobijati minute. I moras priznati da uglavnom si ti ovdje na jednoj strani a vecina forumasa na drugoj sto se tice same price a to je u najmanju ruku diskutabilno i ja bih se ipak ponekad zapitao da li ipak negdje grijesim.
Ako bi kojim slucajem Bosna uspjela da zadrzi VV mislim da bi se sljedecu sezonu mogla sklopiti ekipa za borbu u vrhu NLB-a jer jednostavno covjek zna da vodi ekipu. Ovdje u Sarajevu je pokazao kako se dobra pita moze napraviti od nicega (ne bih da budem vulgaran).
E sad jos kratko @Arsu. Prijatelju ti poznajes kosarku odlicno, vidi se da pratis ali to je kosarka sto bi rekli iz knjiga i sa TV-a. Nikako da shvatis da se kosarka bazira na tome tko ce dati vise koseva a ne tko ce vise puta skociti ili zaljepiti bananu. Naravno i to je sastavni dio utakmice ali najvazniji je probaciti loptu kroz obruc i kada to Zimic bude radio recimo kao ovcina (10 poena po utakmici) tvoja ce svaka biti na mjestu. Ja se slazem sa tobom da Zimic ima potencijala ali ga ne pokazuje na pravi nacin, da Pasalic ima dosta toga za ponuditi ali da sa VV ne moze razgovarati kao sa Zdovcom i da postoje treneri kojima se ne mozes uvlaciti i pricom dobijati minute. I moras priznati da uglavnom si ti ovdje na jednoj strani a vecina forumasa na drugoj sto se tice same price a to je u najmanju ruku diskutabilno i ja bih se ipak ponekad zapitao da li ipak negdje grijesim.
A čitam ove vaše postove (ovi što pljuju po igračima) pa mi nije jasno čemu to jer ovo što sam ove sezone gledao otkad vam je došao Vukoičić, pa vi ste totalno druga ekipa.... Najjači ste u Ligi a da vam je Vlada ranije došao davno bi osigurali 2 predstavnika a ni final 4 NLB-a ne bi bio daleko.... al šta je tu je.... nego, šta bi da igrate ko Široki 
sta ces posten, odgojeno sarajevsko (drago mi je svako BiH djete) djete u bosni i ima potencijala da bude barem solidan igracMensur je napisao/la:
A za Zimica se slazem, uvijek sam ga podrzavao i vijek cu.
njemu samo nedostaje samopouzdanja i leđne tehnike.
nerimin je isto tako jedan od njegovih zescih fanova
a takve cu uvjek podupirati
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Ovdje mnogi brkaju pojmove! Kako se problizava liga 8 ne treba dovoditi u pitanje to kako su mnogi protiv bosnine djece! Zasto? Zato sto je u pitanju titula prvaka drzave! tu niti jedna ekipa u Evropi ne kalkulira domacim i neafirmisanim igracima,pogotovo ne svojom djecom! Zimic i Pasalic su imali dovoljno prostora i vremena da se u dosadasnjem dijelu prvenstva nametnu,dokazu..a da li su oni uspjeli u tome,najbolje zna Vukoicic,mada ni nama navijacima to nije tesko prepoznati! najbolje da se uzme ucinak tih igraca u ovoj sezoni i bice jasno da za ligu 8 nama trebaju iskusniji igraci na pozicijama Zimica i Pasalica!nerminh74 je napisao/la:sta ces posten, odgojeno sarajevsko (drago mi je svako BiH djete) djete u bosni i ima potencijala da bude barem solidan igracMensur je napisao/la:
U narednoj sezoni i Zima i Muha ce imati priliku da se dokazuju,ali daj da neeksperimentisemo s njima u najvaznijim utakmicama sezone! Naredne sezone Bosna,kao i vecina klubova imat ce velike,ogromne probleme sa finansijama,i ako sada ne uspijemo osvojiti titulu,sta onda treba ocekivati narednih sezona!? Mile Dodik je jedini gazda nekog kluba koji nema tih problema,(zato i jeste predmet sudskog postupka),i ako ne zavrsi u zatvoru narednih sezona ce biti jako tesko uzeti prvenstvo!
sto se tice posta sa svim se slazem, naravno i sa djelom sa ars-om, ali moram naglasti da stvarno neznam sta bi rekao za bozu, on da ima 3-4 cm vise bio bi veoma dobra 4, ovako je spora 3 ili limitirana 4 koja ima tehnicko znanje i sto ti kazes onaj pozitivni bezobrazluksamo naprijed je napisao/la: Mene vec nekoliko puta je Djurasovic vise nego prijatno iznenadio i on ima upravo to sto nema Zimic, drskost, hrabrost i bezobrazluk. Ivanovic je poslije Williamsa ubjedljivo najbolji igrac koji je dosao u posljeratnu Bosnu. Covjek igra glavom i skolski. Tog covjeka treba zadrzati po obavezno zajedno sa izvrsnim Djordjevicem.
sto se zimica tice slazem se da je veoma dobar u odbrani, ali mora poceti igrati u napadu i rjesiti se tog straha, dok za pasalica sve manje ima prostora, pod hitno mora poraditi na masi jer dolazi u situaciju da barem nesto uspije ili totalno propadne
a sto se tice ivanovica, moram priznati da sam ga pogresno ocjenio u prvom djelu i da je stvarno medzu najboljim strancima, ali kako cujem ima velike sanse da nam sljedece sezone dodze suton, koji ima veliki potencijal i nas je momak (bivsin bosnin kadet) i njega odmah stavljam ispred ivanovica
bosnas ni jedna ekipa lige 13 nema 2 centra kvalitete zimica, jedino igokea ima misanovica koji je njegova klasa, zato smanji dozivljaj
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Sve je to fino,lijepo...ja vjerujem da su Zimic,Pašalic,Suljagic fini,odgojeni i kulturni momci,ali mi ovdje pricamo prije svega o košarci i košarkaškim kvalitetima (zato i služi ovaj podforum) a ne moralu,etici,kulturi i tome slicno.nerminh74 je napisao/la:sta ces posten, odgojeno sarajevsko (drago mi je svako BiH djete) djete u bosni i ima potencijala da bude barem solidan igracMensur je napisao/la:
Moje mišljenje je da od njih nikad nece postati igraci.Imam pravo na mišljenje kao i svako drugi.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja
ma zimic igra sasvim solidno i napredovao je puno ove sezone jer recimo dvije sezone ranije je bio u rangu sa suljagicem samo sto je za razliku od suljagica zima znao zaljepiti koju bananu... ali onda su ga povrede stopirale skroz, e sada ova pisanja o zimicu na ovoj temi su dobrim dijelom izazvana od strane arsa koji je malo previse radikalan u serviranju svoga misljenja...
You are someone else I am still right here
Ismire odlazi!!!
Ismire odlazi!!!
Ako nam svi igraci budu zdravi sto je i najbitnije Bosna ima najvece sanse da odbrani titulu.Ipak je ova ekipa i kvalitetna i sto je vrlo vazno dobro uigrana i pravi tim.Mislim da ce i ovi nasi mladi o kojima se polemise na forumu pokazati da vrijede, tu pogotovo mislim na Sehovica koji je to vec i pokazao u NLB.
Od mladjih igraca,Sehovic je najveci dobitak Bosne ove sezone! momak igra odlicno odbranu,skace,poentira,bori se..svaka cast!Sud je napisao/la:Ako nam svi igraci budu zdravi sto je i najbitnije Bosna ima najvece sanse da odbrani titulu.Ipak je ova ekipa i kvalitetna i sto je vrlo vazno dobro uigrana i pravi tim.Mislim da ce i ovi nasi mladi o kojima se polemise na forumu pokazati da vrijede, tu pogotovo mislim na Sehovica koji je to vec i pokazao u NLB.
@Sud, trebam te podsjetiti da je skoro pola igraca Bosne sklono povredama ,tako da ja ne bih rizikovao!..
-Sutona staviti ispred Ivanovica? Jako neozbiljno i naivno!
Ivanovica trazi Zvezda i Hemofarm,a Sutona??? Vitez i Slavija! pa valjda to dovoljno govori o znanju pojedinih forumasa!
ne govori to puno o znanju.......bosnas_ je napisao/la:Od mladjih igraca,Sehovic je najveci dobitak Bosne ove sezone! momak igra odlicno odbranu,skace,poentira,bori se..svaka cast!Sud je napisao/la:Ako nam svi igraci budu zdravi sto je i najbitnije Bosna ima najvece sanse da odbrani titulu.Ipak je ova ekipa i kvalitetna i sto je vrlo vazno dobro uigrana i pravi tim.Mislim da ce i ovi nasi mladi o kojima se polemise na forumu pokazati da vrijede, tu pogotovo mislim na Sehovica koji je to vec i pokazao u NLB.
@Sud, trebam te podsjetiti da je skoro pola igraca Bosne sklono povredama ,tako da ja ne bih rizikovao!..
-Sutona staviti ispred Ivanovica? Jako neozbiljno i naivno!
Ivanovica trazi Zvezda i Hemofarm,a Sutona??? Vitez i Slavija! pa valjda to dovoljno govori o znanju pojedinih forumasa!
jer svako ima nekog svog "ljubimca"
isto ko sto ce ars staviti zimica ispred SVAKOG centra tako i nermin stavlja Sutona ispred ivana
ima neke svoje razloge jbg
mada na oficijalnoj str. michigan state-a stoji da on igra centra
Kod: Označi sve
http://msuspartans.cstv.com/sports/m-baskbl/mtt/suton_goran00.htmltako da ne vidim razloga zasto se nebi produzila saradnja sa ivanom
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Svidja mi se ovaj citat za Sutona: "Grabbed 20 rebounds vs. Oakland (11/24), becoming the first Spartan to record 20 rebounds in a game since Kevin Willis did it in 1983". Lijepo čuti kada te porede sa pravim igračima. Inače, potpuno je blesavo porediti čovjeka sa Ivanovićem, Suton je teška petica, Ivan je "undersized" četvorka. Stilovi igre potpuno drugačiji. Iskreno, volio bi da ga vidim u našem dresu naredne sezone, kao i da zadržimo Ivana, naravno, sve oviseći o parama, kojih izgleda nikad nemamo dovoljno.