NK Jedinstvo Bihać
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Jedinstvo Bihać
Ja mislim sa je moj Cazin, moj Bihac i moja Krajina spremna na takav jedan korak. Uz podrsku nacelnika i svih gradjana, mislim da mozemo puno toga zajedno uraditi. Molim Boga da ovo uspije i da se zajedno krene u jacanje Jedinstva. Imamo ogroman potencijal koji do sada nismo znali iskoristiti a sada imamo super sansu da se izdignemo mozda i iz sivila Bosanske realnosti. Mislim da Emir i ekipa oko njega zasluzuje podrsku ali i da trebamo ustrajati na tome da ne placamo Mujadzicu ono sto nema dokumentovano da mu se duguje. Ta borba je krenula davno i tu se moramo dogovoriti da nema stajanja. Do kraja!
samo ne dopustiti da se politika upetlja jer od nje svi investitori bjeze i gdje ti smutljivci umjeaju prste, tu trava ne rasteSNSa je napisao/la:Ja mislim sa je moj Cazin, moj Bihac i moja Krajina spremna na takav jedan korak. Uz podrsku nacelnika i svih gradjana, mislim da mozemo puno toga zajedno uraditi. Molim Boga da ovo uspije i da se zajedno krene u jacanje Jedinstva. Imamo ogroman potencijal koji do sada nismo znali iskoristiti a sada imamo super sansu da se izdignemo mozda i iz sivila Bosanske realnosti. Mislim da Emir i ekipa oko njega zasluzuje podrsku ali i da trebamo ustrajati na tome da ne placamo Mujadzicu ono sto nema dokumentovano da mu se duguje. Ta borba je krenula davno i tu se moramo dogovoriti da nema stajanja. Do kraja!
Kao sto se i govorilo, Nedzad Zeric je novi trener. Sutra prozivka.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Puno srece Zeri, trebat ce mu.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ovih dana u gradu na Uni je također aktuelna priča da bi Jedinstvo po uzoru na Sarajevo moglo usvojiti novi Statut. Istim bi bilo predviđeno da se kroz ulaganja u klub, a u cilju sticanja upravljačkih prava, bihaćki tim konsoliduje, prije svega finansijski. Navodno je u fazi pripreme projekat stabilizacije te preuzimanje kluba od jednog stranog investitora iz arapskih zemalja, što bi predstavljalo veliku stvar za Jedinstvo koje već godinama tavori u Prvoj ligi FBiH.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
MortemHz je napisao/la:Ovih dana u gradu na Uni je također aktuelna priča da bi Jedinstvo po uzoru na Sarajevo moglo usvojiti novi Statut. Istim bi bilo predviđeno da se kroz ulaganja u klub, a u cilju sticanja upravljačkih prava, bihaćki tim konsoliduje, prije svega finansijski. Navodno je u fazi pripreme projekat stabilizacije te preuzimanje kluba od jednog stranog investitora iz arapskih zemalja, što bi predstavljalo veliku stvar za Jedinstvo koje već godinama tavori u Prvoj ligi FBiH.
Nadam se da je istina, treba nam sto vise stabilnih klubova i klubova sa voziom.
Pozz iz SA

Pozz iz SA
Turbulencijama u NK Jedinstvo uskoro bi mogao doći kraj. Nakon što je postignut dogovor o deblokadi računa otklonjena je prepreka za nesmetano poslovanje bihaćkog kluba, a stvorene su ujedno i realne pretpostavke da ne dođe do gašenja kluba što je u proteklom periodu bilo vrlo izvjesno. Sa pripremama Bišćani će zvanično startati sutra, a pozitivna stvar je svakako i to što su osigurana sredstva da se izmire dugovanja za struju zbog kojih je stadion Pod borićima duže vremena bio bez napajanja električnom energijom. Ovih dana u gradu na Uni je također aktuelna priča da bi Jedinstvo po uzoru na Sarajevo moglo usvojiti novi Statut. Istim bi bilo predviđeno da se kroz ulaganja u klub, a u cilju sticanja upravljačkih prava, bihaćki tim konsoliduje, prije svega finansijski. Navodno je u fazi pripreme projekat stabilizacije te preuzimanje kluba od jednog stranog investitora iz arapskih zemalja, što bi predstavljalo veliku stvar za Jedinstvo koje već godinama tavori u Prvoj ligi FBiH.
Više informacija o ovom trebalo biti poznato početkom mjeseca februara kada bi navodno pregovori trebali biti intenzivirani, no svakako će o svemu posljednju riječ dati Skupština kluba na čelu sa predsjednikom Emirom Kurićem. Bilo kako bilo, čini se da u Bihaću pušu neki novi vjetrovi, a o dolasku stranog investitora sve više se priča u gradu na Uni. Navijači Jedinstva sasvim sigurno zaslužuju mnogo više od trenutnog stanja i svaki pokušaj "buđenja" uspavanog bihaćkog diva je za pozdraviti.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/strani-i ... iva/223354
Više informacija o ovom trebalo biti poznato početkom mjeseca februara kada bi navodno pregovori trebali biti intenzivirani, no svakako će o svemu posljednju riječ dati Skupština kluba na čelu sa predsjednikom Emirom Kurićem. Bilo kako bilo, čini se da u Bihaću pušu neki novi vjetrovi, a o dolasku stranog investitora sve više se priča u gradu na Uni. Navijači Jedinstva sasvim sigurno zaslužuju mnogo više od trenutnog stanja i svaki pokušaj "buđenja" uspavanog bihaćkog diva je za pozdraviti.
Pročitaj više na: http://sportsport.ba/bh_fudbal/strani-i ... iva/223354
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Je li kod vas zazivio uopste statut jedan clan jedan glas , vidim hocete mjenjati , ako jeste koliko.se uclanilo ljudi i po kojoj cijeni.
Poz iz Zenice.
Poz iz Zenice.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
bihacusrcu1
- Kontakt:
jeste zazivio statut oko 300-400 ljudi minimalna uplata je bila 20 KM....mjenjamo ga iz razloga ulaska stranog investitora
Ako je Dudak kriv,onda je Una slana
Gradonačelnik Fazlić: U NK Jedinstvo ne smije biti politike,to je klub svih građana Bihaća
S ciljem transparentnog i javnog rada , bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić održao je danas sastanak sa dijelom Uprave i igrača Nogometnog kluba Jedinstvo Bihać. Pred današnju prozivku i početak priprema za proljetni dio prvenstva , gradonačelnik Fazlić upoznao je igrače i upravu sa spremnošću gradske uprave da pomogne rad NK Jedinstva, te je shodno Odluci o privremenom finanaciranju grada Bihaća , danas izdvojeno 20.000 KM neophodnih za nesmetan rad kluba.
Istaknuvši da je značaj NK Jedinstva za grad Bihać nemjerljiv, gradonačelnik Fazlić kazao je danas da se NK Jedinstvo ne može samo finanacirati sa gradskog budžeta, već se shodno velikoj podršci građana i privrednika, trebaju tražiti rješenja i kroz ulazak privatnog kapitala u klub.
“ Prvo što želim kao gradonačelnik uraditi jeste depolitizirati NK Jedinstvo i ja neću postavljati nikog svog u Upravu niti ću dozvoliti da se politički interesi prelamaju preko ovog kluba. Istovremeno kod donošenje novog budžeta zalagati ću se da se uvrste sredstva za normalan rad kluba. Posebno ću se založiti da se izdvajaju sredstva za infrastrukturu i za omladinske kategorije uz kriterije kao što je broj članova, rezultat i nivo takmičenja “-kazao je gradonačelnik Fazlić.
Osvrćući se na godišnje potrebe ovog kluba , gradonačelnik Fazlić kazao je da je do sada bila praksa da se u dvije godine izdvoji i do 1,5 miliona KM, a da pri tom nema rezultata, nije povećan broj igrača i ne igra se viši rang takmičenja.
“Mi ćemo se potruditi da se NK Jedinstvo ne ugasi i da se stvore zdrave osnove da ovaj klub bude sportski kolektiv svih građana Bihaća, a ne sportski kolektiv gradonačelnika i budžeta “- istakao je gradonačelnik Fazlić.
Izvor: Grad Bihać
S ciljem transparentnog i javnog rada , bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić održao je danas sastanak sa dijelom Uprave i igrača Nogometnog kluba Jedinstvo Bihać. Pred današnju prozivku i početak priprema za proljetni dio prvenstva , gradonačelnik Fazlić upoznao je igrače i upravu sa spremnošću gradske uprave da pomogne rad NK Jedinstva, te je shodno Odluci o privremenom finanaciranju grada Bihaća , danas izdvojeno 20.000 KM neophodnih za nesmetan rad kluba.
Istaknuvši da je značaj NK Jedinstva za grad Bihać nemjerljiv, gradonačelnik Fazlić kazao je danas da se NK Jedinstvo ne može samo finanacirati sa gradskog budžeta, već se shodno velikoj podršci građana i privrednika, trebaju tražiti rješenja i kroz ulazak privatnog kapitala u klub.
“ Prvo što želim kao gradonačelnik uraditi jeste depolitizirati NK Jedinstvo i ja neću postavljati nikog svog u Upravu niti ću dozvoliti da se politički interesi prelamaju preko ovog kluba. Istovremeno kod donošenje novog budžeta zalagati ću se da se uvrste sredstva za normalan rad kluba. Posebno ću se založiti da se izdvajaju sredstva za infrastrukturu i za omladinske kategorije uz kriterije kao što je broj članova, rezultat i nivo takmičenja “-kazao je gradonačelnik Fazlić.
Osvrćući se na godišnje potrebe ovog kluba , gradonačelnik Fazlić kazao je da je do sada bila praksa da se u dvije godine izdvoji i do 1,5 miliona KM, a da pri tom nema rezultata, nije povećan broj igrača i ne igra se viši rang takmičenja.
“Mi ćemo se potruditi da se NK Jedinstvo ne ugasi i da se stvore zdrave osnove da ovaj klub bude sportski kolektiv svih građana Bihaća, a ne sportski kolektiv gradonačelnika i budžeta “- istakao je gradonačelnik Fazlić.
Izvor: Grad Bihać
-
bihacusrcu1
- Kontakt:
to je to...zera dolazi danas...mislim da opstanak nece doci u putanje...imamo finu zalihu bodova
Ako je Dudak kriv,onda je Una slana
Šta je sa Kurićem, da li je on još u klubu? Vidim i stari kadar se polako vraća u upravu
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.
Dobro se pripaziti tih "povratnika", cim nanjuse pare eto ih, mada sam siguran kada dodje stranac da osim onih koji su sposobni i mladji i hoce da rade ostali svi lete, sto je i logicno
- Amsterdam1312
- Kontakt:
U upravi Jedinstva nema ko šta tražiti ako je ikad bio u istoj jer to je sve smet i lakrdija. Samo sposobne, školovane ljude i one koji rade s ciljem za bolje Jedinstvo. Sve ostalo treba imati zabranu, od političara do tih njuškala.
Zadnja izmjena: Amsterdam1312, dana/u 01 feb 2017, 19:35, ukupno mijenjano 1 put.
-
nebeskasila
- Kontakt:
Za sad sam zadovoljan i predsjednikom i upravom, znam kakav je Emir Kuric koliko on samo voli ovaj klub, i znam da ce raditi sve za boljitak, vidimo samo kako se momci bore, a isto tako Abid Topic, osnivac sile nebeske, sad je tu u klubu, to mora ici na dobro, fali nam par sponzora dobrih jer ce pare sigurno ici na pravo mjesto, a i ne bojim se za to ako se neki igrac vrati radi para, zna se sve ko su ti igraci i kakvi, borba na terenu ce biti sigurno, kao i ovaj dio sezone.
Jeli bio danas kakav trening poslije prozivke?
Sutra je trening u 14h koliko znam.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Trenutno korisnika/ca: HP46, successminator i 15 gostiju.