Ivan Lendrić: Ja sam taj - ako moram!
Ako se po jutru dan poznaje, šta onda da očekujemo navečer, upitali smo Ivana Lendrića, napadača Željezničara, koji je u prvoj pripremnoj utakmici postigao dva pogotka protiv Čapljine.
Čeka se stoper
Plavi su slavili sa 2:0, a Lendrić nam je umornim glasom odgovorio, kako ne smije reći šta “se može navečer očekivati”.
- Prošle sezone smo izgubili od Čapljine u pripremama, a onda nanizali 10 utakmica bez poraza u prvenstvu, tako da ne smijem ništa prognozirati, kaže nam napadač tima sa Grbavice, koji je zadovoljan pobjedom.
- Bitno je dobro početi zbog samopouzdanja. Imali smo dosta šansi za pogotke, ali malo smo umorni. Utakmica nam je zapravo došla kao nagrada za dobar rad, ali i prilika za odmor, uz lagani smiješak konstatira Lendrić, kojeg Slavko Petrović nimalo ne štedi.
Zapravo, Petrović je u pripremnom periodu pravi diktator, ali su njegovi igrači (oni koji prežive pripreme), među najspremnijima u Premijer ligi.
- Pobjeda nam je dobrodošla za mir u kući i da zadovoljni odemo na mini odmor, prije polaska u Tursku. U Antaliji ćemo se uigravati za ono što nas očekuje u Premijer ligi. Malo su nam još teške noge, jer radimo mnogo. Imali smo više od 30 treninga od prvog dana priprema, 11. januara, a komparacije radi u Zrinjskom sam u istom periodu imao 20 treninga. Nikad niko od nas nije radio više u pripremama. Trener zna šta želi, a mi ispunjavamo sve njegove zamisli i za sada to ide dosta dobro.
Plavi još nisu kompletirali igrački kadar. Čeka se dolazak stopera, koji bi popunio prazninu koja je nastala odlaskom Aleksandra Kosorića. Još se čeka rasplet situacije sa Ivanom Kostićem, a u nekim kombinacijama se spominje i povratak Semira Kerle. Međutim, sportski direktor Aldin Čenan i dalje mudro šuti i radi.
- Nadam se da ćemo se uskoro kompletirati, jer imamo dosta novih igrača. Sa Zakarićem smo dobili ljevaka na lijevoj strani, a Stevanović je ostao desno, tako da meni godi činjenica što ima dosta centaršuteva tokom utakmica. Odmah mi je lakše i igrati i ulaziti u prilike, smatra Lendrić, koji je preskočio nekoliko treninga zbog povrede, a u meču protiv Čapljine pauzirali su Memija i Crnov, koji će se radu sa ekipom priključiti u Turskoj.
- Uspio sam se brzo oporaviti i dobro se osjećam. Imamo dva dana boravka u Sarajevu prije Antalije i iskoristit ću ih isključivo za odmor.
Od Lendrića se očekuje da i u 2017. nastavi tamo gdje je stao u 2016, u kojoj je postigao ukupno 20 pogodaka.
- Kod nas napadača je specifično. Kada nas ide, onda ulazi sve, a kada neće, onda smo u stanju promašiti nemoguće. Ipak, nadam se da u narednoj sezoni neće biti takvih situacija i da ću ja, kao i cijela ekipa, uspjeti iskoristiti svoje šanse, optimističan je Lendrić, koji svoje golove u dresu Želje proslavlja sa Sinišom Stevanovićem uz uzvik: “Ja sam taj”.
Golovi za Evropu
- To je interna šala između nas. “Ja sam taj”, ali ja sam taj i za ekipu, jer mi je jako bitno da pobjeđujemo, a na kraju i zašto da ne budem ja taj koji će odlučivati. Ako moram, nije problem, ne bježim od odgovornosti, samouvjeren je napadač Želje, kojem golovi u dresu Željezničara itekako znače, jer oni krče put ka Evropi, ali i prema transferu u neku od jačih evropskih liga.
- Ne opterećujem se time. Fokusiran sam isključivo na Željino proljeće, za kraj je rekao Lendrić.
Plavi u Antaliju kreću u utorak, 31. januara, a u Turskoj će odigrati i tri prijateljska susreta.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Sad smo zvanicno na 2 napadaca? 
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
THE MANIACS 1987 SARAJEVO
Dosta.Merhaba je napisao/la:Sad smo zvanicno na 2 napadaca?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Merhaba je napisao/la:Sad smo zvanicno na 2 napadaca?

1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
Imamo 2 napadaca. Slavko je prekrizio Mujagica tako da nam ostanu Stevo i Lendric.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- plavousrcu
- Kontakt:
Petrovic igra sa jednim napadacem i ne treba nam vise. Hoce li stoper vise.
Dje bolan dosta duga je sezona uz to imamo i kup.Ajdin ce do kraja ugovora igrati za juniore...budala trebo je cekat priliku kao i mnogi drugi nek mu primjer bude Bajic! Prvo su ga patili na krilu pa kad ga Adzem prebaci na spica prekuca ligu i ode
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!
- Hrasno1921
- Kontakt:
Nedo bog necega tu je i Mujagic, mali ima ugovor do juna 2017., jeste da ga je Slavkec prekrizio ali tu je, pripreme je odradio sa juniorima i koliko znam nece putovati ni u Tursku, po povratku iz Turske mali se opet prikljucuje prvom timu jer ima ugovor, samim tim i obeveze koje proizilaze iz istog
EDIT : Kostic papire ipak dobija preko arbitrazne komisije, dakle nisu mu dali slobodne papire kako je u pocetku predstavljeno, sutra zasjeda arbitrazna komisija NFS/TK
EDIT : Kostic papire ipak dobija preko arbitrazne komisije, dakle nisu mu dali slobodne papire kako je u pocetku predstavljeno, sutra zasjeda arbitrazna komisija NFS/TK
1921'
- themaniaks
- Kontakt:
a kerla zavrsen ?Hrasno1921 je napisao/la:Nedo bog necega tu je i Mujagic, mali ima ugovor do juna 2017., jeste da ga je Slavkec prekrizio ali tu je, pripreme je odradio sa juniorima i koliko znam nece putovati ni u Tursku, po povratku iz Turske mali se opet prikljucuje prvom timu jer ima ugovor, samim tim i obeveze koje proizilaze iz istog
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
- Hrasno1921
- Kontakt:
valjda?themaniaks je napisao/la:a kerla zavrsen ?Hrasno1921 je napisao/la:Nedo bog necega tu je i Mujagic, mali ima ugovor do juna 2017., jeste da ga je Slavkec prekrizio ali tu je, pripreme je odradio sa juniorima i koliko znam nece putovati ni u Tursku, po povratku iz Turske mali se opet prikljucuje prvom timu jer ima ugovor, samim tim i obeveze koje proizilaze iz istog
1921'
Sapunica se nastavlja hehehehehe 
Mislim da od Kerle nece nista biti, a Kostic cim rijesi ovo na arbitaznoj ce potpisati za nas. Uglavnom veceras nikakve sluzbene objave pa mozete na spavanje 
- Hrasno1921
- Kontakt:
bolan pustite se lobotomaca, i njihove insajderske oko Kerle, covjek koji je na prvoj liniji svega fino vam je objasnio sta i kako u vezi Kerle i vi opet, danas poslije podne Kerla i Cenan su se nasli, Kerla je u Sarajevu kakav avion i kakva Grcka

1921'
Ne pratimo svi lobotomiju kao ti. Neymar je rekao da ce biti sastanak sa Kerlom, sastanak je bio. Mozda se do sutra jos stvar preokrene ali nisu danas nista dogovorili.
A ko su lobotomci?
- Hrasno1921
- Kontakt:
Pa oni kojima je uradjena lobotomija, logicno zar ne?
ne sikirajte se nista bit ce sve kako treba i kako je najavljeno
ne sikirajte se nista bit ce sve kako treba i kako je najavljeno
1921'
Koliko sam shvatio forumasi sa nekog drugog portala samo nisam skontao kojeg, jer nisam bio ovdje aktivan prije. Nek ti Hrasno to bolje objasni, on ih cesto spominje.
- MocMahale444
- amazon
- Kontakt:
Pa ko ce biti nego intelektualci.Merhaba je napisao/la:A ko su lobotomci?
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.
- plavousrcu
- Kontakt:
Moramo jednog dovesti prije puta u Tursku. Neozbiljno ce biti ako ekipa krene na pripreme bez stopera.MocMahale444 je napisao/la:Je li to nista od Kerle i Kostica?
Trenutno korisnika/ca: GradKamena1 i 5 gostiju.