Zar je bitno ko je u pravu? Kerima smo prodali, ako se razvije i ostvari bolji transfer mi imamo dio tih para, ako stagnira, uzeli smo za njega što se moglo uzeti i kraj priče.Monci je napisao/la:Daljnji (ne)razvoj Kerimove karijere pokazaće ko je u pravu...
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Kurcoboljairfo je napisao/la:pa sta je sad sa crnovom...
Isto je bilo i u Sirokom. Guglajte, ima clanaka gdje pise koliko nije Karačić ili Ćorić mogao računati na njega jer je propustio dosta treninga. Mislim da protiv Sarajeva nije bio u konkurenciji.
Mi gledali kako da ga se rijesimo a vi poletili da ga potpisete hahahaha
Nije bitno, ali ovdje smo svi nekompetenti da odlučujemo da li je potez ispravan ili ne. S toga sam prokomentarisao da će vrijeme pokazati. Kako god bilo, povratka nema, Kerim je otišao, i ja mu želim da u Realu završi aBd...Virtu4l je napisao/la:Zar je bitno ko je u pravu? Kerima smo prodali, ako se razvije i ostvari bolji transfer mi imamo dio tih para, ako stagnira, uzeli smo za njega što se moglo uzeti i kraj priče.Monci je napisao/la:Daljnji (ne)razvoj Kerimove karijere pokazaće ko je u pravu...
- Hrasno1921
- Kontakt:
Ovo je stvarno previse ...
Koliko toliko neka mirnoca, smirenost, da bi se u dva dana sve skoro pa urusilo, saga oko Memije, te povreda Crnov prije par dana, te sad opet Crnov, te Kostic, te Kerla, prica kako imamo samo dva napadaca, samo tri stopera, mislim da je i za najvece budale previse, i ono sto nea objasni kako i koliko se mladih igraca bukvalno unistilo, zaista previse sto jest jeste ...
Koliko toliko neka mirnoca, smirenost, da bi se u dva dana sve skoro pa urusilo, saga oko Memije, te povreda Crnov prije par dana, te sad opet Crnov, te Kostic, te Kerla, prica kako imamo samo dva napadaca, samo tri stopera, mislim da je i za najvece budale previse, i ono sto nea objasni kako i koliko se mladih igraca bukvalno unistilo, zaista previse sto jest jeste ...
1921'
U gradu Saraj'vu sve ima svoju pricu, i u Sara'jvu nista nije slucajno !
Jadni mi ako nam sistem zavisi od Kerima Memije i toga da li je otišao za 100 ili 300 hiljada.Neandertalac je napisao/la:Sistem je bitan, to sam ti pričao ono nekad ranije. A ne za ovog, protiv onog itd. Cijeli jedan sistem je bačen u šolju i povukli vodu...
Da ti pojasnim, taj sistem nam je donio četiri izuzetno talentovana igrača, Riada Bajića, Amira Hadžiahmetovića, Kerima Memiju i Dženisa Beganovića.
Amir Hadžiahmetović - 1,000,000 KM + 20% od narednog transfera
Riad Bajić - 1,000,000 KM i na njemu ćemo sigurno još zaraditi, ako ode za recimo 10 miliona €, mi imamo još minimalno milion KM od njega.
Josip Kvesić - 230,000 KM
Kerim Memija - 100-200,000 KM (lupam) + % od narednog transfera
Dženis Beganović - 0 KM
Kvesu sam namjerno dodao na ovu listu jer je to maksimum koji se mogao izvući za njega nakon povrede, a evo sad vidimo da je dobro što smo ga prodali. Znači, uspješnost nam je 4/5 s tim da se za jednog od njih možda moglo uzeti malo više, ali to će nam vrijeme pokazati i sad je prerano pričati o tome.
Dobro pogledaj ovu listu iznad pa vidi da li je sistem bačen u šolju.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
A ovdje ćemo diskutovati o onome gdje si definitivno u pravu. Gdje je sistem zakazao? Zakazao je u onome o čemu pričam već godinu dana, nemamo novog Bajića, Hadžiahmetovića i Memiju. To je najveći problem. Sad se predstavlja da nam je Memija bio najvrijedniji eksponat i izlogu, a on to nije već najmanje godinu dana. Mi tog eksponata trenutno nemamo.Neandertalac je napisao/la:Sistem je bitan, to sam ti pričao ono nekad ranije. A ne za ovog, protiv onog itd. Cijeli jedan sistem je bačen u šolju i povukli vodu...
Dakle, gdje su nam novi kapitalci i zlatni momci iz omladinskog pogona? Ko griješi u omladinskom pogonu? Zašto su otišli neki ljudi koji su radili vrhunski posao? Željo je deset godina unazad uvijek imao igrača za prodaju, a sada ga nema, možda je Lendrić taj, ali on nije naše dijete. Ovi gore klinci (uz Edina Džeku) su nam omogućili dobar dio infrastrukturnih i administrativnih rješenja kojima se sad hvalimo. Nove klince nemamo i mora se izvršiti ozbiljna analiza zašto je to tako, Dogan? Adžem? Tica?
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sta je bilo sa Kerlom? Ti rece zavrseno?Hrasno1921 je napisao/la:Ovo je stvarno previse ...![]()
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Rekao je da je završeno jer je to pročitao na nekom od foruma, pa je napisao da bi nam sutra mogao trljati nos kako je znao i glumiti velikog insajdera.bhsport je napisao/la:Ti rece zavrseno?
Nema više insajdera, informacije skoro pa nikako ne cure i samo je refresh zvanične relevantan.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Hrasno1921
- Kontakt:
Da rekao, Cenan je sa njim obavio razgovor i 90% stvari je bilo zavrseno, isto je potvrdio i mirso, ja i dalje vjerujem da ce doci, jedan novinarski clanak meni tu ne mijenja nista, kada 100% tacno bude da od njega nema nista onda cu reci ok. greska, ali ovako ima jos, planirana su dva stopera, sve u svemu sacekajmo jos par dana ...bhsport je napisao/la:Sta je bilo sa Kerlom? Ti rece zavrseno?Hrasno1921 je napisao/la:Ovo je stvarno previse ...![]()
1921'
Neandertalac je napisao/la:Da smo naplatili samo naknadu za treniranje dobili bi oko 120 milja€. Znači ne fond solidarnosti već skroz druga stvar, računa se po kategorijama, pa svaka nosi koeficijent, puta toliko i toliko godina.
Vrlo lako provjeriti, može se naći na netu sve. Od kategorija do uslova.
Braco@ ako ti nije mrsko. Hvala.
Kao za Behrama npr što trebamo dobiti 90 milja € ako već nismo.
Druga Danska liga je iskorak al' u provaliju. Dodajmo tome da je Memija naš trenutno najvredniji exponat, ma koliko god ga neki hrakali i koliko god on fakat mana imao.
Treba znati ljude u fudbalskom svijetu, nije to baš tako lako kako se pisalo "mogao bih i ja prodati Baju i Amira za milion". Mogao bi, al" u žutu kaputu.
Vidiš da ne možeš...
Toliko o ovom 'podvigu'.

- Hrasno1921
- Kontakt:
Virtu4l je napisao/la:Rekao je da je završeno jer je to pročitao na nekom od foruma, pa je napisao da bi nam sutra mogao trljati nos kako je znao i glumiti velikog insajdera.bhsport je napisao/la:Ti rece zavrseno?
Nema više insajdera, informacije skoro pa nikako ne cure i samo je refresh zvanične relevantan.
Koji forum? ne lupaj bezveze, isto oko Kerle je potvrdio i mirso, prema tome je sve jasno, nije to moja prica, nego spusti malo gard, da nebi unistavao temu bezveze, ako si se vec vratio uklopi se u trenutno stanje
1921'
Nadam se da neces biti u krivu.Hrasno1921 je napisao/la:Da rekao, Cenan je sa njim obavio razgovor i 90% stvari je bilo zavrseno, isto je potvrdio i mirso, ja i dalje vjerujem da ce doci, jedan novinarski clanak meni tu ne mijenja nista, kada 100% tacno bude da od njega nema nista onda cu reci ok. greska, ali ovako ima jos, planirana su dva stopera, sve u svemu sacekajmo jos par dana ...bhsport je napisao/la:Sta je bilo sa Kerlom? Ti rece zavrseno?Hrasno1921 je napisao/la:Ovo je stvarno previse ...![]()
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
- Neandertalac
- Kontakt:
Stoji haveru to, ali...Virtu4l je napisao/la:Jadni mi ako nam sistem zavisi od Kerima Memije i toga da li je otišao za 100 ili 300 hiljada.Neandertalac je napisao/la:Sistem je bitan, to sam ti pričao ono nekad ranije. A ne za ovog, protiv onog itd. Cijeli jedan sistem je bačen u šolju i povukli vodu...![]()
Da ti pojasnim, taj sistem nam je donio četiri izuzetno talentovana igrača, Riada Bajića, Amira Hadžiahmetovića, Kerima Memiju i Dženisa Beganovića.
Amir Hadžiahmetović - 1,000,000 KM + 20% od narednog transfera
Riad Bajić - 1,000,000 KM i na njemu ćemo sigurno još zaraditi, ako ode za recimo 10 miliona €, mi imamo još minimalno milion KM od njega.
Josip Kvesić - 230,000 KM
Kerim Memija - 100-200,000 KM (lupam) + % od narednog transfera
Dženis Beganović - 0 KM
Kvesu sam namjerno dodao na ovu listu jer je to maksimum koji se mogao izvući za njega nakon povrede, a evo sad vidimo da je dobro što smo ga prodali. Znači, uspješnost nam je 4/5 s tim da se za jednog od njih možda moglo uzeti malo više, ali to će nam vrijeme pokazati i sad je prerano pričati o tome.
Dobro pogledaj ovu listu iznad pa vidi da li je sistem bačen u šolju.
Fulaš poentu. Da bi se ovo što si napisao održalo kao argument mi smo morali nastaviti sa pravljenjem mladih igrača. Tako bi npr u kalendarskoj 2016 morali imati bar još dva igrača sa po 500 minuta za prvi tim. Npr Žerić i Osmanković. A ne da ne dobiju šansu skoro nikako a jedan Mujagić koji da tri gola za 150 min bude preko noći proglašen ovakvim ili onakvim, da ne ulazimo u detalje, potpuno nebitno za priču.
Ako me pratiš, suma sumarum; mi MORAMO davati više šanse mladima. Nemaš koga prodati jarane a tu nam je veliki postotak ukupnog budžeta kluba.
Npr Dinamo, onaj malac iz odbrane i veznjak. Misliš da Mamić ne može dovesti lupam iz Portugala nekog od 25 godina, bolji od malca nekih 20% ali košta po miliona na godinu?
Naravno da može!
Šta on radi? Ne, igraće malac na stoperu, svakako će me lupam Lion dobiti, pa pet ili tri razlike nije bitno. Ako šta napravimo dobro i jeste.
I sada, ima malca za kojeg odbije naša dva godišnja budžeta. 19_20 godina mu...
Eh to ti je sistem koji dugoročno donosi pozitivne rezultate za klub.
Vidim odgovorio si mi već. Pročitao sam.
Tu se vraćamo na Dogana i njegov rad i na sve turbulencije oko prvog tima i OP.
Nije zdrava sredina za razvoj mladih. Ne misli niko na njih to jeste ono što sam što puta rekao, nema strategije. Sve na ho ruk. Djeca truhnu, nema ni rezultata, ovo što si imao i što je Neko drugi napravio nemaš više. Prodano, na posudbama itd.
Nestručni ljudi vuku konce!
Nije nikakvo pljuvanje, da smo jasni!
Ja volim Želju i ovo je moje razmišljanje koje jasno i glasno kažem!
Takođe, itekako dobro sam upućen.
Da mi se ne nakače i da ne ode ova fina tema u pogrešnom smjeru.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- Hrasno1921
- Kontakt:
Bio nebio nisam ni prvi ni zadnji, hajde bgt nece propasti forum nit ce te se vi razocarati ... 
1921'
- Neandertalac
- Kontakt:
Hvala Braco@
Eto za ove vrle pametnjakoviće, pa računajte. Da je džaba otišao idući klub koji bi potpisao pro ugovor sa njim morao bi nam platiti oko 120 milja €.
120_150, Danska druga liga....
Smiješno ba a vi nastavite; propao Memija kuknjava Neka se pokaže kuknjava Ko je u pravu kuknjava
Ovo je maximum
Eto za ove vrle pametnjakoviće, pa računajte. Da je džaba otišao idući klub koji bi potpisao pro ugovor sa njim morao bi nam platiti oko 120 milja €.
120_150, Danska druga liga....
Smiješno ba a vi nastavite; propao Memija kuknjava Neka se pokaže kuknjava Ko je u pravu kuknjava
Ovo je maximum
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Bas tako isto kao da neko ovdje ne voli Zelju pa prica sve najgore i kontrira svemu, iskreno najsretniji bi bio da je otisao u darmstad i da smo uzeli 500 000 eura ali to su samo zelje ljudi koje nisu objektivne i to nas kosta u svemu jer ne mozemo da razdvojimo sta je dobro a sta nije, kod nas je nase najbolje i ako slucajno kazes nije ma ti si dusman...gramparada je napisao/la:nece to niko da prizna,dzaba sto je nase dijete kad je los,on je u ovoj nasoj ligi dostigao vrhunac i ovo je najbolje sto smo mogli od njega izvuci.SaboBabo je napisao/la:Ovaj mali je napravio transfer zivota, smijesan igrac zbog njega nismo imali ni desnu stranu jer se gurao samo tako u prvih 11. Ocigledno se i gurao na silu u prvih 11 da bi ga mogli prodati jer ko bi trpio beka koji ne zna centrirati, ne zna primiti loptu a da ne govorim o probijanjima po strani...
Pa generalno se slažemo, samo moramo razdvojiti neke priče.
Razvoj mladih igrača i davanje šanse istima je izuzetno opasna rabota sad kad smo pod nevjerovatnim rezultatskim imperativom i pritiskom. Sezona u kojoj su ovi klinci eksplodirali je trebala biti za zaborav, bez ikakvih ambicija na početku sezone i ispalo je fenomenalno. Titulu su nam ukrali, a momci su eksplodirali. Šta se desilo kasnije? Bajić nije bio ni sjena igrača iz prethodne sezone i da je ostao još malo ko zna šta bi bilo.
Ovo je krivica omladinskog pogona koji u ovoj situaciji mora slati spremne igrače u prvi tim. Igrače koje ne možemo čekati jer će u tom slučaju rezultat da trpi. Možemo li to? Ne znam, vidjećemo. Slavko mi nije baš pretjerano optimističan po pitanju ovih koji su trenutno sa prvim timom i teško da će neko od njih dobiti šansu.
Ovdje su svi u pravu, hoćeš rezultat - omladina mora da trpi. Hoćeš omladinu - budi spreman na poneki loš rezultat.
Razvoj mladih igrača i davanje šanse istima je izuzetno opasna rabota sad kad smo pod nevjerovatnim rezultatskim imperativom i pritiskom. Sezona u kojoj su ovi klinci eksplodirali je trebala biti za zaborav, bez ikakvih ambicija na početku sezone i ispalo je fenomenalno. Titulu su nam ukrali, a momci su eksplodirali. Šta se desilo kasnije? Bajić nije bio ni sjena igrača iz prethodne sezone i da je ostao još malo ko zna šta bi bilo.
Ovo je krivica omladinskog pogona koji u ovoj situaciji mora slati spremne igrače u prvi tim. Igrače koje ne možemo čekati jer će u tom slučaju rezultat da trpi. Možemo li to? Ne znam, vidjećemo. Slavko mi nije baš pretjerano optimističan po pitanju ovih koji su trenutno sa prvim timom i teško da će neko od njih dobiti šansu.
Ovdje su svi u pravu, hoćeš rezultat - omladina mora da trpi. Hoćeš omladinu - budi spreman na poneki loš rezultat.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Hrasno1921
- Kontakt:
I sta sad oko Crnova? koliko je sigurno to da se vraca i da od njega nema do dalnjeg nista? dolazak Djelmica bi sada bio sasvim logican slijed ...
1921'
Nijedna(ili skoro nijedna) omladinska škola, ili po novom "akademija" ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i šire nije zdrava zadnjih godina, ali ne zbog samih klubova, nego zbog roditelja i managera, odnosno lokalnih pijačara koji su skupili nešto keša, pa lafo zastupaju sirotinju i kokuze. Na žalost tako je. Sa druge strane mislim da ćemo se složiti da imamo trenera koji "zna znanje" koji je iskusan, donosi neke principe sa kojima se mi još uvijek borimo da ih usvojimo, i niti jedne sekunde ne sumnjam da će kod njega igrati fakat najbolji, najspremniji, najangažovaniji, najdisciplinovaniji, najhrabriji, dakle igrači sa mudima, bez obzira na godine, staž u klubu, primanja. Slušao sam njegov inteview neki dan, i čuli ste za našu djecu. Jbg to je realnost. Siguran sam da on neće rezati granu na kojoj sjedi, a sa druge strane, čim se ukaže iole šansa, pružit će je našim talentima. U to sam ubjeđen. Mi smo zahtjevni, tražimo rezultate, titulu i Europske iskorake, ali toga sa djecom nema. Neko bi trebao baš da bude vanserijski talent pa da se sa 17-18 dokaže, i obezbjedi mjesto u ekipi. Ostali momci, šuti, trpi i čekaj. Neki kup sa niželigašem, neke povrede, splet sretnih okolnosti, da trener nema drugog izbora pa te gurne. To je koliko vidim jedina opcija. Ja bi možda u odnosu na ovo samo jednu stvar drukčije napravio, a to je kup. Tu bi mi puni fokus bio na mlađim igračima, pa i po cijenu ispadanja. Kup nije garancija Europe, jer je dovoljno da fuliš jedan penal u finalu, i da bez poraza kroz cijelu sezonu ne uzmeš trofej. A taj trofej je utjeha onima koji titulu popuše, i ne donosi nikakve pare, pa bi ja tu redovno i standardno djecu gurao. Eventualno bi u polufinalu ili finalu prvu ekipu izveo..Sve je to komplikovano, djeci treba utakmica, a nemaju snage niti pripreme da odrade u full-u, pa skontaj šta i kako napraviti. Nije jednostavno...
- Idemoplavi
- Kontakt:
Pod A. ako je istina za ovaj iznos užas je, B. to može značiti da novca nemamo ako smo na ovo pristali. B. možda stoja jače eura je njegov limit ali brate danska druga liga
Idemo dalje, nema nista od kukanja, nadati se najboljem razbolio sam se a stvarno sam mislio da je krenulo na bolje, ali očigledno u ovom jadu se ne može bolje. Dolazi ž kategorija igrača, amateri koji se žale da im je težak trening, pa J*** ti sve onda se ostavi "profi" fudbala i igaj za raju
Idemo dalje, nema nista od kukanja, nadati se najboljem razbolio sam se a stvarno sam mislio da je krenulo na bolje, ali očigledno u ovom jadu se ne može bolje. Dolazi ž kategorija igrača, amateri koji se žale da im je težak trening, pa J*** ti sve onda se ostavi "profi" fudbala i igaj za raju
1921
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.