FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

amar92
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la amar92 » 02 feb 2017, 19:39

LjoZee je napisao/la:

Zna li neko nesto o stoperu novom ? Kad ce doci ?
Sutra poslije dzume krecu Cenan i stoper put Antalije :P

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 02 feb 2017, 19:45

Sve u svemu, jedva čekam utakmicu protiv Amkara, oni su onako baš tvrda ekipa, jedna od najtvrđih u Rusiji. Prije par dana su igrali sa Vardarom 1-1.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 02 feb 2017, 19:46

Vidiš kako se fino "opere" Siniša a ovamo se vidi da Beširević nije za ozbiljne minutaže i da zbog djece trpe rezultati.

Halalite mi sarkazam i bahatost, fakat me priča oko naših mladih nervira.

Amar 92 za tvoj info a i ti Virtu u istoriji smo najbolje rez pravili kada su naša djeca igrala a ne samo u sezoni pod Odom, kada nisu imali pritiska i igrali talenti kakvih sada nemamo.
Ne znamo imamo li talente jer ne igraju.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 02 feb 2017, 19:54

Dobra utakmica, protiv veoma jakih Rusa Zeljo je bio odlican. Teske su noge, treba malo vremena da igraci dodju sebi, ali ono sto se danas moglo vidjeti zaista obecava.. Po meni pojacanja su odigrala odlicno, prije svih Zakaric,Stojanovic i Zeba. Vidi se da Zeljo jaci ulazi u nastavak sezone i to je ono sto raduje. Zadnja linija je bila ok, ali prijeko nam je potreban stoper..valjda se i to zavrsi sutra pa da se koliko toliko uigra sa ekipom u Antaliji.... uz stopera treba nam jedno krilo i bek, jer s Crnovom se ocigledno ne zna nista u kom pravcu ce sve to ici...

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 02 feb 2017, 19:57

Insajderi i ovi sa informacijam iz prve ruke - sta je sa stoperom ?

Nisam vas prepozano. :thumbdown:
- Zeljeznicar -

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 02 feb 2017, 20:00

Neandertalac je napisao/la:Vidiš kako se fino "opere" Siniša a ovamo se vidi da Beširević nije za ozbiljne minutaže i da zbog djece trpe rezultati.

Amar 92 za tvoj info a i ti Virtu u istoriji smo najbolje rez pravili kada su naša djeca igrala a ne samo u sezoni pod Odom, kada nisu imali pritiska i igrali talenti kakvih sada nemamo.
Sinisu sam "oprao" jer momak pored par greski je ostalo odradio vrhunski, a Amar je imao tri situacije i tri greske. Nemoj misliti da sam ja protiv nase djece, samo tvrdim da ce igrati kad budu spremni i kad zasluze. Mozda mi ne znamo jel imamo talente kad ne igraju, ali vidi Slavko na treninzima. Ja eto vjerujem njemu, jer je dokazao da daje mladima sansu kada oni budu spremni i zasluze tu sansu. Ja bih najsretniji bio da nam istrci 11 omladinaca i nabije kone 5-0, ali sad smo u takvoj poziciji da nam je svaki bod kljucan. Ako Sinisa kiksa i primimo gol on ce podnijeti kritike jer je iskusan, a zamisli da Amar kiksa. Sutra bi svi portali skocili na Slavka zasto djetetu od 17 god daje toliku odgovornost bla bla. Ne bi to bilo dobro za momka nikako. Do sad su nasa djeca bila zapostavljena ali dolaskom Slavke se i to promijenilo i treba biti stprljiv. Eto samo sabura druze, nisam mislio nista lose :)

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 feb 2017, 20:01

Jao dugih lopti Ugljese. Vidi se da taj momak zna,ali nekad u prvenstvu se pogubi. Mozda zbog losih terena ili neceg ko ce mu ga znati. Samo da se dohaviza.

Stoper, bek ili krilo i napadac su nam potrebni. Za krilo zavisi od povrede Crnova, a ne mozemo sa dva napadaca u Ligu 6 pogotovo sto je Stevo igrac za zadnjih 20 minuta kad se ganja rezultat. Ako imamo love trebali bi zaganjati nekog na tim pozicijama.

Poslije istoka pokusati namaknut kakve pare da se teren uradi. Koliko znaci dobar teren nismo ni svjesni.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 02 feb 2017, 20:11

LjoZee je napisao/la:Stoper, bek ili krilo i napadac su nam potrebni. Za krilo zavisi od povrede Crnova, a ne mozemo sa dva napadaca u Ligu 6 pogotovo sto je Stevo igrac za zadnjih 20 minuta kad se ganja rezultat. Ako imamo love trebali bi zaganjati nekog na tim pozicijama.
Pa dosad smo cijelo vrijeme imali 2 napadaca i opet Stevo nije dobio minutazu, koliko bi tek dobio treci napadac. Igramo uvijek formaciju sa jednim napadacem i nema potrebe za trecim napadacem, jedino u slucaju ozljede Lendrica ali ne mozes to predvidjeti sad. Stoper je pod moranje, bek i krilo ako se uspije naci neko ko ce biti kvalitet a ne samo kvantitet.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 02 feb 2017, 20:18

Vratite nam LIVAJU!
On može igrati i beka i krilo i stopera!
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 02 feb 2017, 20:21

Taj ni klupu ne moze igrati. S Kosticem ce to bolje izgledati, jedino u kupu ce biti krpljenja ali kad nam je Stana mogao pola sezone igrati lijevog beka moze i par utakmica u kupu. Samo da nas ozljede zaobidju.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 02 feb 2017, 20:21

amar92 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:Vidiš kako se fino "opere" Siniša a ovamo se vidi da Beširević nije za ozbiljne minutaže i da zbog djece trpe rezultati.

Sinisu sam "oprao" jer momak pored par greski je ostalo odradio vrhunski, a Amar je imao tri situacije i tri greske. Nemoj misliti da sam ja protiv nase djece, samo tvrdim da ce igrati kad budu spremni i kad zasluze. Mozda mi ne znamo jel imamo talente kad ne igraju, ali vidi Slavko na treninzima. Ja eto vjerujem njemu, jer je dokazao da daje mladima sansu kada oni budu spremni i zasluze tu sansu. Ja bih najsretniji bio da nam istrci 11 omladinaca i nabije kone 5-0, ali sad smo u takvoj poziciji da nam je svaki bod kljucan. Ako Sinisa kiksa i primimo gol on ce podnijeti kritike jer je iskusan, a zamisli da Amar kiksa. Sutra bi svi portali skocili na Slavka zasto djetetu od 17 god daje toliku odgovornost bla bla. Ne bi to bilo dobro za momka nikako. Do sad su nasa djeca bila zapostavljena ali dolaskom Slavke se i to promijenilo i treba biti stprljiv. Eto samo sabura druze, nisam mislio nista lose :)

Jesi pisao loše! I pišeš!
To šta si mislio kada si pisao loše ja ne znam. Znači od čitave današnje tekme i od pet minuta koliko je dijete od 17 godina koje je usput rečeno danas ili juče se naknadno priključilo, ti si vidio samo njegov kiks i samo o tome pišeš.
Za pet minuta na terenu ti vidio da nije još spreman.
Šatro neke tri greške.

Ne bi ti najsretniji bio da istrči 11 omladinaca, da je tako pisao bi drugačije. Hebo te tito kačite djetetu zvono, očekujete da preskače protivnike da bi Vi stručnjaci dali neko svoje zeleno svjetlo.

Svršavali ste kada su klocevi dolazili. Boom. Parmak. Boom kloc. Boom idiot. Boom qarina. Boom majmun. Boom dvije lijeve. Boom nije dobar s glOvom. Boom na usta Allah zna koliko para na raskide i Allah zna koliko im se dalo, što na ruke što na plate. Plus europa.
Boom.

A uđe dijete pet minuta i vidi se nije to to.
E aferim, pišam vam se na logiku.

Ps. Fakat, ništa lično fin si momak, dosta korektan u komunikaciji. Do mene je jer mi dižete pritisak konstantno ovom pričom.
Ne bih želio da se naljutiš zbog mog malo oštrijeg posta...

UPRAVA NAPOLJE!

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 02 feb 2017, 20:29

Necu se ljutiti ali nema smisla ni raspravljati, ocigledno si previse osjetljiv na temu nasih omladinaca. Ja bih stvarno volio da nam omladinci svi igraju, samo sam realan kada pricamo o nekoj kvaliteti. Memija mi je npr uvijek bio drag zbog svoje pozrtvovanosti i sto je ginuo za svoj klub, pa i suzu pustio za njega ali bih ja uvijek na desnog beka stavio Sinisu jer je eto po meni bolji igrac jbg. Greske Besirevica sam napomenuo samo zato sto ovdje neki kritikuju trenera sto ne daje minutazu njemu u odnosu na Stanica ili Stojanovica, po meni zasluzeno jer momak jos nema kvalitet za seniorski nogomet sto je i normalno za momka od 17 god. Eto necemo vise o tome, svako ima svoje misljenje i to je ok. Ne bi bilo dobro ni da svi mislimo.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 02 feb 2017, 20:36

amar92 je napisao/la:
starigrad je napisao/la:
meni je, recimo, zapalo za oko, pogotovo u drugom poluvremenu (valjda se bolje tada vidjelo zbog polozaja kamere i one zastitne ograde), koliko se puta miro nasao na sinisinoj poziciji u odbrani, kada su rusi napadali. malo mi cudno da je krilo na poziciji desnog beka, a beka nigdje u kadru. cisto sumnjam da je i slavko tako postavio taktiku.

To je svugdje normalna stvar osim kod nas, kad jedan od defanzivijih istrce naprijed da neko drugi zatvori njegovu poziciju dok se on ne uspije vratiti. Timska igra. Sto se utakmice tice konacno je lijepo vidjeti da smo mi fizicki mozemo bez problema nositi protiv neke jace ekipe, svaka cast za Slavka i pripreme. Sad ce tek poceti takticke pripreme, gdje ce se uvjezbati presing i ostale stvari tako da cemo nadam se jos bolje izgledati a i ovo danas je bilo odlicno.[/quote]

da ne bude kako glumim advokata nekome, forsiram ga i sl., postavit cu svoj post sa drugog foruma. ovo mladji i da nisi iz sarajeva ne odnosi se na tebe. samo, ne volim duple arsine. opravdaju se sinisine greske u prvih 15-tak minuta, pa je poslije "zvijer", a besirevicevih 5 minuta su katastrofa. nije u redu, moje misljenje. mnogo puta, mnogo pametnih ljudi je reklo "ko procjeni igraca za 5 minuta, ili je genijalac, ili budala, treceg nema". ovim citatom te nemam namjeru uvrijediti, samo citiram druge ljude, skolovane za posao trenera.

slijedi pomenuti post

znam da si "mladji" i da nisi iz sarajeva, pa, vjerovatno nisi bio u prilici slusati i gledati kada se, zbog gresaka na utakmici, na grbavici, sehi psovala mtrva sestra, koja je umrla na par sedmica prije toga. svi znamo sta nam je seha znacio nakon sto smo ga istrpili i koliko novca nam donese, a dogura i do repke.

ovim postom nemam namjeru reci da besirevic, ili bilo ko drugi od nase djece, mora igrati, da je vanserijski talenat, da je ispred nekog drugog igraca na svojoj poziciji... ali. bez ozbiljnije minutaze, u ovakvim "nebitnim" utakmicama, niti ce steci potrebno iskustvo, niti samopouzdanje. a, njegovo neiskustvo i nedostatak samopouzdanja nas moze kostati kada nam bude gorilo da ga ubacimo u igru, zbog niza raznih okolnosti (povrede, kartoni, igraci koji nemaju pravo nastupa u kupu).

nisam za to da se djeca guraju pod svaku cjenu, pogotovo, ako postoji mogucnost da nas to kosta rezultata. u ovkvim utakmicama se moze vidjeti ima li neko od njih stofa za seniorski fudbal i one koji to imaju stimulisi, i novcano i minutazom. onim koji to nemaju, zahvali im se na dosadasnjoj saradnji i to je to.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 02 feb 2017, 20:42

Kao prvo ja nisam rekao da on ne moze igrati zbog ovih danasnjih 5 minuta, samo sam rekao da smo sad svi mogli vidjeti zasto mu Slavko dozira minutazu. Trener na svakom treningu gleda kako Besriveca tako i ostale, i preko treninga se moze izboriti za vecu minutazu ako se dokaze treneru. Samo kazem da ne treba kritikovati trenera jer on vise gleda i zna o tom malom nego mi. Po meni je Amar bio odlican ove sezone u kupu npr, dakle ima potencijala. Sad da li je spreman da igra protiv ovih jacih ekipa tu odluku prepustam Slavki, koji ce i odgovarati ako stavi momka a on zakaze.
Slazem se s tobom da treba igrati ove prijateljske gdje se treba uciti i dokazivati.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 02 feb 2017, 20:51

Elem neise. Sjebo si mi čitav dan danas onim prvim postom :)

A baš lijepa tekma bila, mi dosta fino odigrali.
Kako sam napisao i danas, ja prezadovoljan prvim dojmom a žene mi vazda govorile da je on najvažniji ;)

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 02 feb 2017, 20:52

slika

[emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji106]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 02 feb 2017, 20:55

prije svega post nije u fazonu uprava napolje i slicno al iskreno ne mogu da vjerujem kakva je nama ta transfer politika da nema nekog sistema, tj. da je katastrofa vec duze vrijeme, da se na nekim prijasnjim slucajevima nije mogla izvuci neka pouka ma koja uprava bila... jbt prvo m. stevanovic ok najbolji igrac stoji al da se isticao nesto previse i nije, vjerujem da ima to i do suigraca te opcenito formom samog tima al eto najbolji igrac ... vec ljetos si trebao skontati tj. produziti ugovor u protivnom gledati da ga prodas, da izvuces nesto od ulozenog a realno radi njega se i memija ove sezone pogubio malo, de lijevo de na klupu i slicno... memija ne znam al meni igrac na kojem je zeljo trebao izvuci minimalno kao i na transferima bajica, visce ... moderan igrac i sad ga dajes nekom tamo danskom drugoligasu za cifru koja je smjesna ... pa J**+ mi se za stevanovica - mlad igrac ima ugovor duzi bl bla daj mu bolju platu i forsiraj ga ako su se vodili politikom nezadovoljan i sl. sto ga ljetos ne prodase a vjerujem da su tad mogli uzeti i vecu cifru ... sto se tice trenera ni gore ni dole da se ne lazemo ... sad tek na proljece vidjet cemo hoce li biti pomaka i kakva ce igra biti , da nismo uzeli zrinjski bilo bi svega ...

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 02 feb 2017, 21:20

Ova uprava je tu samo zbog tribine, da nije tribine davno bi bili bivsi nema tu price. Oni o fudbalu nemaju pojma. Ovdje nema nikakve strategije, plana, pokusavaju s starcima napraviti neki instant rezultat i sta onda? Odes u evropu i ispadnes u prvom kolu od predstavnika gibraltara i jovo nanovo. Kontaju valjda da ce od tribine imati lovu a zaboravili da ako budu ovako vodili brigu o igracima je.bali smo jeza u ledja. Miro ode, Sinisa ce istim putem, Lendrica ce prodati 200% na kraju sezone, ko ce nama igrati Bog sami zna.
Ovaj pise o Besirevicu koji je tek dosao, gdje imao dva treninga, dijete od 17 god i odmah neke kritike. DaBog sacuva ko sve navija za nas klub.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 feb 2017, 21:26

Virtu4l je napisao/la:
Evo vidiš kako mi dođe demant istog dana. Pohvalim ofanzivu, sumnjam u defanzivu i pljus - dođe u kontru.
Kratkorocno je demant a dugorocno ces biti u pravu 99,9% ;)
@nea, sinisa se ovdje pere da dobije crveni i 2 autogola da postigne, zasticen je lik ko mrki medvjed. Da je Memija ili Besirevic napravili onakvu gresku i ostavili cijelu stranu na vjetrometini bilo bi 5 strana hrakanja, ali kad to SInisa uradi to se prikrije.
Sinisa je borben lik, puca od snage, ali ima ludu srecu sto na svojoj strani ima Miru od kada je dosao u Zelju zbog kojeg izgleda 50% bolje nego sto je u stvari.
Na pocetku ga je onaj rujo baco na nos par puta, dok se nije stabilizovao, ali opet kad razmislim hladne glave da je on 90 minuta bez kiksa i greske ne bi igrao kod nas nego negdje vani.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 02 feb 2017, 21:28

amazon je napisao/la:Ovaj pise o Besirevicu koji je tek dosao, gdje imao dva treninga, dijete od 17 god i odmah neke kritike. DaBog sacuva ko sve navija za nas klub.
Cuj ko sve navija, nemoj vrijedjati bezveze. Ja nisam nista lose napisao, pljuvao ili psovao nekog da bi ti meni govorio da nisam pravi navijac. Uopste nisam kritikovao Besirevica, cak imam pozitivno misljenje o njemu i vidim ga kao prvotimca za godinu dvije. Vise sam "kritikovao" navijace koji forsiraju pricu da momak mora igrati ispred nekih provjerenih igraca samo zato sto je nase dijete, a po meni, on jos nije spreman za to.
Glupo ti je to vrijedjanje cim se neko ne slaze s tobom.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.