FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

solinas
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la solinas » 03 feb 2017, 16:43

pinoglavi je napisao/la:Prilicno sam siguran da se ne objavljuje budzet i plate igracima. Bila bi pozeljna ta transparentnost u vidu izvjestaja svake sedmice/mjeseca, ali ako se dokazu (Europa i licenca) ne zamjerim kao sto nisam ni Azmiru.
Kako ne objavljuje...Kada igrac potpise ugovor znas koliko ce primati godisnje klub objavi finansijske detalje transfera.....
Zna se ko pije ko placa....ili je privatni klub ili ima jedinstven nacin poslovanja,transparentan poput Shalkea ili Fenera.
Kod nas ne znas nista....
Godisnje da svaki clan UO,a pretpostavimo da statutom ih treba 10,da klubu 35 000 km znas koje su te pare.....
To je oko 3000 mjesecno....
Je li to nema u kantonu od 500 000 ljudi 10 koji ce mjesecno halaliti ili na ime sponzorstva nebitno,samo da nije pozajmica dati 3000 km :lolno:
Ja pokusavam da ti objasnim sustinu onog sto pisem ali neide izgleda.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 03 feb 2017, 16:54

Ma solinas druze razumjemo se mi odlicno a i oni koji zele da razumiju, kod nas je problem sto bi zelili da da svi vode neku klubsku politiku ali sa minimum svog novca i većinu tuđeg novca, al razmislite malo skupština je najveće tijelo kluba, ta ista skupština ne da kroz tačku dnevnog reda već da narede finansijski izvjesta od nada preuzimanja kluba, isto tako je i azmiru prepisivano da nepodnosi finansijske izvjestaje, on je duzan podnjet izvjestaj na zahtjev skupštine , a tako i nova uprava, a pošto znamo kaki vjetrovi i kakavi ljudi sjede u toj skupštini nenadajte se plaho tim izvjestajima.

carapa
Kontakt:

Post Postao/la carapa » 03 feb 2017, 16:55

Neces nigdje vidjeti ovakav izvjestaj kao kod Veleza, jer je, jednostavno receno, glup i debilan.
Sta je to njihova uprava uradila? Koliko je novca dala u klub? 35000 na ime pozajmice.
A Celikov statut je dobar koliko i nas.
Pa ti fakat mislis da bi u Tz, gradu Slobodasa, za godinu bilo prodato lupam 50000 clanskih po 100km?
Jedino rjesenje i jedini izlaz iz svega je covjek kao Husic, koji ima pare i koji te pare daje u klub da bi isti funkcionisao.Normalno zaradu uzima sebi.
Te ljubavi, kurze palce okaci macku o rep.
Toga nema, niti je bilo, niti ce biti.
Nije ti palo na pamet da nismo učili ist gramatiku, u muje vrijeme da je neko napisao lahko i mehko dobio bi keca ko dalekovod,pa ja ne ispravljam nikoga. ispravno je i MORAT ĆE TE ili kraće MORAĆE TE.

xeksor
Kontakt:

Post Postao/la xeksor » 03 feb 2017, 16:59

Tako je druze, Nek drzava izgkasa zakon o sportu, nek soprtska drustva koja nisu profitabila pređu u dionicka drustva, nek se na racun potrazioca dugova prebace dionice ili kako drugacije, nek se razjebe skupstina jel ona je samo komunisticko nasljedstvo za tušenje sportskih drustava itd.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 03 feb 2017, 17:09

solinas je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Prilicno sam siguran da se ne objavljuje budzet i plate igracima. Bila bi pozeljna ta transparentnost u vidu izvjestaja svake sedmice/mjeseca, ali ako se dokazu (Europa i licenca) ne zamjerim kao sto nisam ni Azmiru.
.
Je li to nema u kantonu od 500 000 ljudi 10 koji ce mjesecno halaliti ili na ime sponzorstva nebitno,samo da nije pozajmica dati 3000 km :lolno:
.
vjeruj mi da nema 10 ljudi u kantonu koji su spremni 35.000 godisnje dati Slobodi a da za to nemaju neku korist (tenderi, javne nabavke, politicki poeni itd itd).
jednom prilikom sam cuo Vugdalica kako prica nekom da kad je on (Vugdalic) dolazio u Tuzlu mislio je da ce to ici tako lako, ogroman kanton, trziste, cak i solidan broj poznatih firmi itd itd da ce se zacas naci 5-10 firmi da daju 30-50.000 godisnje Slobodi. Medjutim, na kraju se ispostavilo da nisu uspjeli naci ni jednu mimo generalnog sponzora.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 03 feb 2017, 17:14

carapa je napisao/la:Neces nigdje vidjeti ovakav izvjestaj kao kod Veleza, jer je, jednostavno receno, glup i debilan.
Sta je to njihova uprava uradila? Koliko je novca dala u klub? 35000 na ime pozajmice.
Pa ti fakat mislis da bi u Tz, gradu Slobodasa, za godinu bilo prodato lupam 50000 clanskih po 100km?
Jedino rjesenje i jedini izlaz iz svega je covjek kao Husic, koji ima pare i koji te pare daje u klub da bi isti funkcionisao.Normalno zaradu uzima sebi.
Plus ogroman...Od riječi do riječi...Te izvještaje , prihode i rashode veleza vodi u cistu prosječnost....Ono , radimo na nuli i vječno smo 8. na tebeli...Nama treba gazdurina tipa onog talijana u Rijeci
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 03 feb 2017, 17:16

carapa je napisao/la:Neces nigdje vidjeti ovakav izvjestaj kao kod Veleza, jer je, jednostavno receno, glup i debilan.
Druze nije bitno,pozajmica ali ona je upisana javno,i niko nemoze sutra reci ejjj a dje mojih 800 000 a dao 100 000....ili tri miliona da kaze ja dao...
Isto tako pise da je pozajmica vracena. ...posteno i niko od navijaca Veleza nije,niti ce reci bilo sta.
O tome se radi...
Evo ja pozivam Husica da javno kaze i iznose dokaze za ta tri miliona i pokaze na sta ih je potrosio....A evo sada,javno kazem da nema sanse da je tri miliona...
Pa ispade da za tri i pol godine nismo ni jedne ulaznice prodali ni jedne sezonske da ni marka u klub nije usla osim njegovih. ...A nije tako i to znamo....
Puno je dao klubu ali .....
Ako pak jeste....daj dokaz i prikazi jarane poserem se vise na rekla kazala i neciju rijec....Nema rijeci svi lazu kako im pase u datom trenutku a mi bez trofeja ijednog klub u dubiozi.
Ma mater im sprcim svima
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 feb 2017, 17:34

ultrasstyle_tz je napisao/la: vjeruj mi da nema 10 ljudi u kantonu koji su spremni 35.000 godisnje dati Slobodi a da za to nemaju neku korist (tenderi, javne nabavke, politicki poeni itd itd).
jednom prilikom sam cuo Vugdalica kako prica nekom da kad je on (Vugdalic) dolazio u Tuzlu mislio je da ce to ici tako lako, ogroman kanton, trziste, cak i solidan broj poznatih firmi itd itd da ce se zacas naci 5-10 firmi da daju 30-50.000 godisnje Slobodi. Medjutim, na kraju se ispostavilo da nisu uspjeli naci ni jednu mimo generalnog sponzora.
Ne kontaju ljudi da smo siromasna i mala drzava, pa dijeli na 3, pa dijeli izmedju drugih "velikih" BiH klubova i ostane ti samo nas kanton i to je pitanje ko zeli dati i kakvog ce profita imati od sponzorstva. A nije da privlacimo sponzore posjetom na tribinama...

Eto Zeljeznicar prosle godine na proljece imao ogromnu euforiju, doveli bivse reprezentativce, skupljali za stadion, u Europi se pisalo o toj akciji, najbolja posjeta drugog dijela polusezone, najtrofejniji klub. Ako neko moze da napise kojeg su generalnog sponzora dobili?

A te gazde tipa u Rijeci mozemo sanjati, jer sto bi neko ulagao u BiH ligu. Mozes dobiti nekog tipa Tana pa da prodas igraca i ne znas jel' idu u klub pare ili njemu, nit ces ikad saznati
Zadnja izmjena: pinoglavi, dana/u 03 feb 2017, 17:35, ukupno mijenjano 1 put.
Nad tobom sunce najljepše sja

carapa
Kontakt:

Post Postao/la carapa » 03 feb 2017, 17:35

A eto Velez pun trofeja kao Man utd jbt.
Ljudi igraju vise drugu ligu nego prvu, vjeciti drugoligas i 1 trofej vise od nas.
Rezonuj to ovako; ljudi napravili izvjestaj u kojem staji: " Ulaz- 155000", a izlaz 105000, klubu ostaje 50000.
Sve sjajno, bajno, odlicno.
Onda pogledas "Ulaz " 100000 dala Vlada ( ovo dobijes jednom u godini) , 35000 pozajmica, u klub smo unijeli 25000 km a potrosili 105000.
Slijedeci mjesec nemas vise para od drzave a troskovi ostaju isti.Znaci konstantno pravis minus od cirka 70000 mjesecno koji krpis novim pozajmicama.
U periodu od jedne godine imas klub koji je duzan 1000000 km.
Sta je tu dobro? Ono znas da propadas i da ce se sve nekada morati vratiti.
Jedino rjesenje je covjek koji ima pare i koliko potrosi toliko zaradi.Ako je dobar radnik i trgovac moze dobro zaraditi.
A sta je danas fudbal osim je.bene trgovine.
Nadji jeftinu robu, izbrusi je i prodaj za vise para, ili u ali nekome skart robu za masnu lovu.
Celikov statut je promasaj, iz prostog razloga sto u BiH nemas mentaliteta i novca( prvenstveno) da obican covjek finansira klub.
Nije ti palo na pamet da nismo učili ist gramatiku, u muje vrijeme da je neko napisao lahko i mehko dobio bi keca ko dalekovod,pa ja ne ispravljam nikoga. ispravno je i MORAT ĆE TE ili kraće MORAĆE TE.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 feb 2017, 17:38

Sto se Celikovog statuta tice ne vjerujem da ga je iko ovdje i procitao.
Nad tobom sunce najljepše sja

katarakta

Post Postao/la katarakta » 03 feb 2017, 17:41

Ma ne objavljuje nijedan klub u Evropi i svijetu finansijske izvještaje. To uglavnom rade neke agencije, nevezano za klub. Gdje klub objavi visinu transfera. Ne budite budale. Sve se nagađa. Svaki iznos. Preko fudbala se danas pere ogroman novac i da bude transparentno. Ma hajte molim vas :D
Niko, niko, samo Sloboda

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 03 feb 2017, 17:43

katarakta je napisao/la:Ma ne objavljuje nijedan klub u Evropi i svijetu finansijske izvještaje. To uglavnom rade neke agencije, nevezano za klub. Gdje klub objavi visinu transfera. Ne budite budale. Sve se nagađa. Svaki iznos. Preko fudbala se danas pere ogroman novac i da bude transparentno. Ma hajte molim vas :D
Objave svi na web sajtovima, polugodisnji izvjestaj od jedno 50 stranica sve u brojevima. A npr Juventus kada proda ili kupi igraca uvijek bude dokument na stranicu dvije gdje pise koliko se dalo i koliko se dobilo te na koliko godina.
Oni to moraju raditi i svi rade jer su uredjene drzave :D

http://www.juventus.com/en/club/investo ... 015-16.php

zlatnakoka
Kontakt:

Post Postao/la zlatnakoka » 03 feb 2017, 18:26

solinas je napisao/la: Evo ja pozivam Husica da javno kaze i iznose dokaze za ta tri miliona i pokaze na sta ih je potrosio....A evo sada,javno kazem da nema sanse da je tri miliona...
Pa ispade da za tri i pol godine nismo ni jedne ulaznice prodali ni jedne sezonske da ni marka u klub nije usla osim njegovih. ...A nije tako i to znamo....
Ako pak jeste....daj dokaz i prikazi jarane poserem se vise na rekla kazala i neciju rijec....Nema rijeci svi lazu kako im pase u datom trenutku a mi bez trofeja ijednog klub u dubiozi.
Ma mater im sprcim svima
Boli me briga i za ovog i za onog ako klub napreduje. Ali ako je rjesavao dugove onda he mogao potrositi i vise

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 03 feb 2017, 18:36

zlatnakoka je napisao/la:
solinas je napisao/la: Evo ja pozivam Husica da javno kaze i iznose dokaze za ta tri miliona i pokaze na sta ih je potrosio....A evo sada,javno kazem da nema sanse da je tri miliona...
Ma mater im sprcim svima
Boli me briga i za ovog i za onog ako klub napreduje. Ali ako je rjesavao dugove onda he mogao potrositi i vise
A jel misis da se moze prikazat sve ono sto se i "na ruke" davalo.. pa javna tajna je bila da se 4-5 kola prije kraja prvenstva u prvoj federalnoj znalo da mi ulazimo, da su zavrsene sve utakmice. Eto kako da se prikaze 10-20k koje je dato sudijama il drugoj ekipi, a vjeruj da je toga bilo, pogodotovo u federalnoj

zlatnakoka
Kontakt:

Post Postao/la zlatnakoka » 03 feb 2017, 18:40

Pa ako je posten kako on kaze onda je i bolje za klub sto se ta placanja ne mogu potkrijepiti.
Ako nije gurnuce i sebe i klub u vatru.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 03 feb 2017, 19:31

Šta kaže Senad, samo uz obeštećenje, ne ide on nigdje, sve mu je isplaćeno :lolno:
Drago mi je samo da se završila priča više oko njega, da Bog da im bio u formi kao na pocetku sezone kod nas :zviz:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 03 feb 2017, 19:39

Sta cemo sad predsjednice... đe obestecenje :kafa: ... Kakav miki maus

zamorano1plus8
Kontakt:

Post Postao/la zamorano1plus8 » 03 feb 2017, 19:39

jos jedno svrsavanje po faci macku, nek se samo oblize prije davanja slijedeceg intervjua :kafa:
"We all have a past. We have ours and we're proud of it" Ausillio
"We have a lot of mental health problems in our country" Donald Trump

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 03 feb 2017, 19:41

Fakat je ovo prevršilo sve mjere, idu laži k'o na traci, pa je li ga stid..
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 03 feb 2017, 19:43

zamorano1plus8 je napisao/la:jos jedno svrsavanje po faci macku, nek se samo oblize prije davanja slijedeceg intervjua :kafa:
Rekol ja vama da frajer misli da su mu ovo Kikaci :kafa: ... Sutra cickovo"znaci" ulje organizuje presicu da popegla stvar

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.