FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

MocMahale444

Re: FK Željezničar

Post Postao/la MocMahale444 » 04 feb 2017, 06:46

Uranili zoru prevarili.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

HajdeZeljozabiGol
Kontakt:

Post Postao/la HajdeZeljozabiGol » 04 feb 2017, 07:43

MocMahale444 je napisao/la:Uranili zoru prevarili.
Jaja me bole od sinoc vjerujes li :urnebes: Rasti Željoooooo!!!!
Željo1921
Prije 95 godine rođen je Željo, najtrofejniji bh. klub!!!!

Tesko je biti pitar ;) ;)

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 04 feb 2017, 07:57

HajdeZeljozabiGol je napisao/la:
MocMahale444 je napisao/la:Uranili zoru prevarili.
Jaja me bole od sinoc vjerujes li :urnebes: Rasti Željoooooo!!!!
Zatrudnit ce kone pa i taj belaj :rol:

HajdeZeljozabiGol
Kontakt:

Post Postao/la HajdeZeljozabiGol » 04 feb 2017, 08:03

Ljudi nisu svjesni kakva ce ludnica da bude i pozitiva oko Želje. Ovo fakat traje vec godinu od kad je pocelo pravljenje svlacionica i onog parkinga...i samo nastavlja! Svaka im cast za ovu energiju. Nema dana da nesto ne urade i zarade svoju platu! Samo kad covjek pomisli prije po godinu niko nista samo dodjes na onu tekmu i to je to. Nekad malo nesto ofarbaju i hajmo krasti. Vec sreca ima 8 ulaza za istok ko bi se guro :cool:(sta kazu Dzekica ceka da dodje pred kraj ta kupovina da to pouzima :cool: ) a 1000 komada desetogodisnji za Jug ce da puknu kroz mjesec. Ma treba srusiti i onaj zapad sto smo utegli i na novo kad nas je ufatila radna!
Željo1921
Prije 95 godine rođen je Željo, najtrofejniji bh. klub!!!!

Tesko je biti pitar ;) ;)

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 04 feb 2017, 08:05

Tebe pukla dobrila, jeste da se slazem s dosta navedenog ali polako Sabur, necemo letit pred rudu druze.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 feb 2017, 09:07

irfo je napisao/la:ma ima i to sve ali sad bi trebao prioritet broj jedan da bude teren pa onda sve ostalo, teren je apsolutno neophodan sada, kad pogledas evo samo regiju, vecina klubova ima perfektne travnjake a mi se mucimo jos a o ostatku evrope da ne pricam, evo u ovom trening kampu u turskoj ovaj teren ako se koristi vise od mjesec-dva godisnje(tj. osim ovi priprema) ja glavu dam, a u perfektnom stanju
Zbog toga sve ovo što smo vidjeli u Turskoj, i što ćemo vidjeti - treba zaboraviti, jer ovakvu igru mi ne možemo uspostaviti na našim livadama. Zato me ne trese nikakva euforija, kad će nam na pola utakmica prekidi biti najbolja šansa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 04 feb 2017, 09:17

Neandertalac je napisao/la:Ja kada pročitam Ćenan, ospem se.

Pitar.

Smiješno. Žalosno.

Toliko Željovaca, krv za klub dali, mi nađemo Pitara za SD.

Žalosno. Miske, kume, nađi nekog Željovca neka taj posao radi, nemoj to raditi, da nam Pitar ispred kluba pregovara, priča, prezentuje, dogovara...

Jadno, žalosno, smiješno!

Željezničar za život cijeli!
Čenan radi odličan posao i nema mu se šta prigovoriti, iskreno.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 04 feb 2017, 09:42

I u pravu je momak. Treba samo pozitivu furat jer generalno u zadnje vrijeme mi smo pioniri regularnih i transparentnih, pozitivnih dešavanja.
Sama restauracija ili izgradnja stadiona kako je kome draže, iznimno veliko interesovanje sportske javnosti, prevashodno navijača Želje, donosi dosada nezapamćen odaziv navijača. U toku ove dvije akcije gdje su Željovci i prijatelji učestvovali sa svojim sredstvima, animiran je veliki broj ljudi i može se reći sa sigurnošću da je ovo najveći individualni klubski projekat iza nemilih dešavanja, to jeste rata.
Tribina će ostati, svima nama, našoj djeci. Ona je simbol naše ljubavi, sama po sebi ne predstavlja ništa dok se ne zaviri u svaku pojedinačnu donaciju i ne uvidi koliko je ljubavi, ponosa, odanosti, želje za boljim, utkano u svaku pojedinačnu konvertibilnu marku.
Prvi u BiH sa sličnim projektom! Prvi u BiH prepoznati i potpomognuti sa raznih strana.

Hvala svakome pojedinačno!

Što se transparentosti i regularnog poslovanja tiče, jedini smo klub koji baš svaku klubsku transakciju knjiži po zakonu. Doduše, jeste da smo inferiorni na ostatak lige u prosjeku za pet vrlo dobrih godišnjih plata nekih fudnalera koji bi činili prevagu na terenu ali to je put kojim koračamo, po cijenu nešto lošiji rezultata, svjesni da će dugoročno ovakvo poslovanje donijeti progres.

Da se razumijemo, nije sve bajno i krasno, problema ima skoro svakodnevno. Dug i trnovit put međutim donosi najslađe plodove.

Nismo mi klub koji ima bogatog gazdu, koji ima novca da zadovolji apetite malo atraktivnijih igrača, ali jesmo klub koji ima šta ponuditi.
Prije svega ugled, jer igrati u Željezničaru čiji su dres oblačili neke od legendi ex Yu fudbala, nije mala stvar. Makar i u ovoj našoj kupus ligi.
Dalje, promocija samih igrača koji mogu shvatiti naš klub kao najbolji način da se dodatno afirmišu, iskorače i napreduju u svojom karijerama. Najsvježiji primjer je Miro koji je za relativno kratak period uspio povratiti željenu formu, na širem je spisku selektora reprezentacije i već razmišlja o narednom, malo većem izazovu.
Jučerašnje vijesti vezano za Mussu pokazuju svima u BiH ko je i šta je Željo. U jeku kako sam već naveo, restrikcija i odricanja, sposobnošću jednog od legendi kluba kod nas dolazi igrač koji je osvajao Svjetsko prvenstvo. U nečemu. U fudbalu naravno :)

Dalje, sa sigurnošću možemo tvrditi kako smo najbolji klub u zemlji za afirmaciju i napredak mladih igrača. Desetine igrača širom europe koji su svoje prve korake načinili u našem klubu, ili desetine njih kojima je baš Željo bio stepenica prema snu, svjedoče o veličini i renomeu najtrofejnijeg kliba u zemlji.

Zašto ovo sve pričam. Prvo, jer je istina a drugo, koliko god radili dobro, evidentno je kako možemo bolje. Trenutno ljudi koji upravljaju klubom imaju poteškoća, prevashodno jer nisu fudbalski potkovani. U neku ruku razumljivo, jer iako klub sa tradicijom u nekim minulim sezonama pojedini ljudi koji su ostavili dubok trag u klubu, pa i u najvećim dometima, trofejima, na tren su se zaboravili i stavili lične interese ispred klubskih.
Teško je imati povjerenja kada si svjedok koliko se stvari radilo površno, loše pa čak i mimo nekih zakonskih normativa. Međutim, nismo svi isti. Vratimo se na transfer Musse koji pokazuje koliko su Željovci moćni te koliko vole klub. Trošak u vidu stana i hrane jednog takvog igrača, za kojeg sa sigurnošću možemo reći da je pojačanje izgleda kao "win win" situacija.
Ista ta legenda kluba je ne tako davno bila pod lupom i oštrom kritikama određenih ljudi koji imaju najveći uticaj u sadašnjem rukovodstvu.
Apsolutno nepotrebno i pogrešno!
Kako rekoh, nismo svi isti i ako želimo naprijed sujeta, ego, individualni interes mora biti stavljen pod kontrolu.

Toliko velikih Željovaca, pametnih, mudrih i dobrih ljudi nam leži na dohvat ruke, spremni da na poziv kluba doprinesu svojim znanjem, poznanstvima ili ugledom. Nema potrebe za netrpeljivosti ili zavisnosti ako neko raspolaže malo atraktivnijim kapacitetetima. Uostalom, mi smo samo Željini vojnici, zar ne?

Cijeli post shvatite kao jedan poziv na jedinstvo u kojem će se svaki atom znanja i vještine staviti na raspolaganje Klubu, kako bi konačno pored toliko sanjane tribine napravili i rezultatski iskorak.

Željezničar za život cijeli.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 feb 2017, 09:54

Da se sad malo uozbiljimo, jučer je bilo mnogo dobrih dešavanja, a sad da vidimo gdje smo.

Meni lično se čini da se ovo radi zbog nastupa u Evropi, da bi se što dalje otišlo u jednom od takmičenja koje izborimo. Vjerovatno će to biti liga Evrope.

Ovaj roster je baš jak, tu imamo tri igrača koji će nas najvjerovatnije napustiti na kraju sezone, ali vjerujem da će odigrati Evropu. Miroslav Stevanović, Matteo Boccaccini i Musa Muhammed. Prvog je nemoguće zamijeniti, drugi je odličan, a trećeg ćemo vidjeti. Po nekim najavama, doći će nam još jedan, svi kažu da je aman-zaman, ako dođe, dodajemo i njega na ovu listu.

E sad, Evropa, jeste rano, ali volio bih da se signore ili anelz uključe u diskusiju, jer ja ne znam hoćemo li mi zadržati onaj koeficijent koji smo imali a koji je čini mi se bio 4.700, vjerovatno nećemo jer će nam se brisati sezona 12/13. Prošle sezone je 3,625 bila donja granica za nosioca. Da li će to biti dovoljno da budemo nosioci u prvom pretkolu? Ovo je ključno. Ne znam koliko će prošlogodišnji egzodus bh klubova uticati na sve ovo, a trebao bi!?
Signore je napisao/la: .
AnelZ je napisao/la:.
Voli te tvoje Sarajevo.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 04 feb 2017, 10:21

Pozitivu sami stvaramo. Rad na stadionu, uocene greske iz proslosti i dobar rezultat nepovratno nas nose u pozitivnom smjeru. Sami smo krojaci svoje sudbine. Ipak ne treba sutjeti kada se uoci da stvari ne ferceraju kako bismo htjeli. Stoper je minus veliki, trebali smo mnogo prije zavrsiti sa Kosticem ili nekim drugim. Zar ne bi bilo bolje da ima 30 treninga sa ekipom? Treba se vec sada misliti na iducu sezonu. Kome isticu ugovori, kako i s kim u Evropu? Ne treba nas euforija zbog Kostica i Muse odvesti u slijepu ulicu.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 feb 2017, 10:26

Ja još uvijek ne vidim euforiju.
Voli te tvoje Sarajevo.

starigrad
Kontakt:

Post Postao/la starigrad » 04 feb 2017, 10:27

Virtu4l je napisao/la:Da se sad malo uozbiljimo, jučer je bilo mnogo dobrih dešavanja, a sad da vidimo gdje smo.

Meni lično se čini da se ovo radi zbog nastupa u Evropi, da bi se što dalje otišlo u jednom od takmičenja koje izborimo. Vjerovatno će to biti liga Evrope.

Ovaj roster je baš jak, tu imamo tri igrača koji će nas najvjerovatnije napustiti na kraju sezone, ali vjerujem da će odigrati Evropu. Miroslav Stevanović, Matteo Boccaccini i Musa Muhammed. Prvog je nemoguće zamijeniti, drugi je odličan, a trećeg ćemo vidjeti. Po nekim najavama, doći će nam još jedan, svi kažu da je aman-zaman, ako dođe, dodajemo i njega na ovu listu.

E sad, Evropa, jeste rano, ali volio bih da se signore ili anelz uključe u diskusiju, jer ja ne znam hoćemo li mi zadržati onaj koeficijent koji smo imali a koji je čini mi se bio 4.700, vjerovatno nećemo jer će nam se brisati sezona 12/13. Prošle sezone je 3,625 bila donja granica za nosioca. Da li će to biti dovoljno da budemo nosioci u prvom pretkolu? Ovo je ključno. Ne znam koliko će prošlogodišnji egzodus bh klubova uticati na sve ovo, a trebao bi!?
Signore je napisao/la: .
AnelZ je napisao/la:.
past ce nam koeficijent pofino, zbog proslogodisnjeg neizlaska u evropu i to ce nas pratiti narednih 5 godina (izuzev, ako se ne desi cudo, pa da napravimo vanserijski uspjeh u evropi i tako znacajno dignemo koeficijent). obracunava se posljednjih 5 godina, prosle nisi izasao, a uskoro ce i ona sezona kad naletismo na makabi, a daleko dogurali sto nam je donijelo finih bodova, a to ce ponistiti kasniji los rezultat protiv onih makedonaca, kad i nismo nesto mnogo bodova hajrovali.

najveci problem je sto se u 90% liga evrope, maltene, unaprijed znaju ucesnici takmicenja u evropskim takmicenjima (izmedju ostalog i kod nas) i ti klubovi, vecinom, konstatno podizu koeficijent. nekad manje, nekad vise, ali podizu. u takvoj situaaciji jedan kikis neizlaska u evropu vraca te godinama unazad.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 feb 2017, 10:35

starigrad je napisao/la:past ce nam koeficijent pofino, zbog proslogodisnjeg neizlaska u evropu i to ce nas pratiti narednih 5 godina (izuzev, ako se ne desi cudo, pa da napravimo vanserijski uspjeh u evropi i tako znacajno dignemo koeficijent). obracunava se posljednjih 5 godina, prosle nisi izasao, a uskoro ce i ona sezona kad naletismo na makabi, a daleko dogurali sto nam je donijelo finih bodova, a to ce ponistiti kasniji los rezultat protiv onih makedonaca, kad i nismo nesto mnogo bodova hajrovali.

Kod: Označi sve

#    Team                           12/13    13/14    14/15    15/16    16/17   total
219. Zeljeznicar Sarajevo    Bos   1.2500   1.3000   0.8500   1.3000   0.0000   4.700
Ovako smo stajali prošle godine, dakle gubimo 1.2500 iz sezone 12/13, tako da bi po ovome trebali biti na 3.450 i postoji realna šansa da ne budemo nosioci u EL.

Samo ne znam koliko će državni koeficijent uticati na ovo i da li će uopšte uticati.

Ovo bi svakako trebala biti posljednja sezona takmičenja u ovom formatu, onda će UEFA napraviti kompletan remont oba takmičenja.
Voli te tvoje Sarajevo.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 04 feb 2017, 11:20

Ne ostaješ bez koeficijenta 12/13 za Europu sada i dobiješ državni minimalni za 16/17 ja mislim tako da 4.7 imamo sigurno možda i veći ;)

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 04 feb 2017, 11:23

Sad sam provjerio nas koeficijent za Europu je 4.8 ;)

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 04 feb 2017, 11:27

Da li mi pocinjemo EL od prvog predkola ili drugog ? Nadam se kao nosioci.

Ja bih volio da od prvog, jer da mozemo dvije utakmice igrati na Grbavici, plus vise para zaradimo.
- Zeljeznicar -

Quinlan
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Quinlan » 04 feb 2017, 11:34

Zenzo je napisao/la:Da li mi pocinjemo EL od prvog predkola ili drugog ? Nadam se kao nosioci.

Ja bih volio da od prvog, jer da mozemo dvije utakmice igrati na Grbavici, plus vise para zaradimo.
Sve tri ekipe iz BiH će krenuti u EL od prvog kola kvalifikacija
U LP ide ono normalno od 2 kola

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 04 feb 2017, 11:34

Od prvog pretkola svi počinju, neovisno o poziciji i(li) osvojenom Kupu
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

HNKBranitelj
Kontakt:

Post Postao/la HNKBranitelj » 04 feb 2017, 11:41

LjoZee je napisao/la:Sinisa,Blagojevic,Crnov,Stojanovic,Kostic,Boccacini,Markovic,Musa. To su stranci. Znaci njih 8,ali Bog zna kakva je povreda kod Crnova i kad ce igrati.
Stojanovic i Crnov imaju BH državljanstva
HNK Branitelj Mostar 1992

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 04 feb 2017, 11:41

HNKBranitelj je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:Sinisa,Blagojevic,Crnov,Stojanovic,Kostic,Boccacini,Markovic,Musa. To su stranci. Znaci njih 8,ali Bog zna kakva je povreda kod Crnova i kad ce igrati.
Stojanovic i Crnov imaju BH državljanstva
Hvala ti.[emoji4]
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ibz i 29 gostiju.