Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Chstal
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Chstal » 05 feb 2017, 00:19

Kajzer10 je napisao/la:Otkud tebi da on klubu pravi probleme? Otkud to da on ne igra puno minuta jer nije dobar u glavi? Gdje cujes te informacije?
Hajmo se drzati cinjenica, a cinjenica je da Musa nezasluzeno ima manju minutazu. Zasto? Mozemo nagadjati samo.
Zato sto poznajem nekoliko trenera iz Cedevite koji mi to prenose. Ne bih pricao neprovjerene informacije.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 05 feb 2017, 00:21

Onda odlazak muse u drugi klub moze koristiti i jednim i drugima[/quote]

Teško, Musa samo može u NBA ili u neki top klub iz Eurolige koji je spreman platiti 300k eura ili više, a to mogu samo Euroligaski klubovi.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 feb 2017, 00:28

Chstal je napisao/la:Onda odlazak muse u drugi klub moze koristiti i jednim i drugima
Teško, Musa samo može u NBA ili u neki top klub iz Eurolige koji je spreman platiti 300k eura ili više, a to mogu samo Euroligaski klubovi.[/quote]
Neka ide na fiba sud pa bi vidjeli jeli to 300 000 ili nekoliko puta manja zato sto do sada nije bio punoljetan
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 05 feb 2017, 00:56

nerminh74 je napisao/la:
Chstal je napisao/la:Onda odlazak muse u drugi klub moze koristiti i jednim i drugima
Teško, Musa samo može u NBA ili u neki top klub iz Eurolige koji je spreman platiti 300k eura ili više, a to mogu samo Euroligaski klubovi.
Neka ide na fiba sud pa bi vidjeli jeli to 300 000 ili nekoliko puta manja zato sto do sada nije bio punoljetan[/quote]

Minimalno je 300k eura. Plata 2 godine, igranje za reprezentaciju , evropski prvak i najbolji strijelac turnira , igranje svjetskog i najbolji strijelac , igranje 2x evropskog prvenstva, igranje juniorske eurolige, igranje ABA takmicenja, hrvatskog prvenstva, eurolige, eurocupa. Zatim hrana, stan i na kraju ako ima neki predugovor potpisan.

Dario šarić je bio procjenjen na 550k eura, kad je odlazio iz Zagreba.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 feb 2017, 08:13

Da ali je mislim napunio 18 i imao ugovor, bolje je vidjeti sta bi sa bajom
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 05 feb 2017, 08:30

Ostaje on u Cediviti do odlaska u NBA, sam on je rekao da ne ide nigdje iz Cede do NBA.
Rezultat je trend, ideal je vječan!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 feb 2017, 10:13

Alminjo99 je napisao/la:Ostaje on u Cediviti do odlaska u NBA, sam on je rekao da ne ide nigdje iz Cede do NBA.
To je receno prosle sezone kada je imao minutazu, ali ne vjerujem da je ove sezone zadovoljan sto vise njegovo ponasanje je vec djelom uzrokovan nezadovoljstvom

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 05 feb 2017, 10:20

nerminh74 je napisao/la:Da ali je mislim napunio 18 i imao ugovor, bolje je vidjeti sta bi sa bajom
NIje, Saric je taman napunio 18 godina i nije htio potpisati ugovor za Zagrebom. Mislim da on ostaje u Cedeviti. Sto se tice Baje, on se ne moze porediti sa Musom. Osim sto je igrao za reprezentaciju U16 nema nista u svom rezimeu. Tako da je njegove cijena od 30k eura opravdana.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 feb 2017, 11:28

Chstal je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:Da ali je mislim napunio 18 i imao ugovor, bolje je vidjeti sta bi sa bajom
NIje, Saric je taman napunio 18 godina i nije htio potpisati ugovor za Zagrebom. Mislim da on ostaje u Cedeviti. Sto se tice Baje, on se ne moze porediti sa Musom. Osim sto je igrao za reprezentaciju U16 nema nista u svom rezimeu. Tako da je njegove cijena od 30k eura opravdana.
30 k je dosudila fiba Sparsi su tražili 150 000

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 05 feb 2017, 15:21

chstal@ Mora da i tebi pricaju isto prazne price kao i Musi, cuj poslali Mazalina da bi Musa imao mjesta... Nisam siguran da je Mazalin prosle sezone zabiljezio 100 minuta u totali za Cedevitu! Doveli Tomasa zato sto Musa nije napredovao... 100% Musa je bolji igrac od Tomasa u svakom smislu osim suta (ako se sjecam dobro), sa ili bez napredka.

nerminh74@ U pravu si, ne vjerujem da je moguce podpisati ugovor prije 18 godine sto te fakticki po chstalu cini robom jednog tima. Dobro revidirati izbor kluba do 18 godine i ako ga ne budu pustili neka idu putem suda, isti slucaj kao Bajo. Procita jucer na Hr-forumu da je Misko nezadovoljan sa Mrsicem i hoce da ga zamjeni sa svojim covjekom, jedino tada bi mogoa razmisljati o ostanku. Ali onda procitas sta je Chinaglia napisao, sta je Sedlacek rekao za Mrsica i vidis da je minimalna vjerovatnoca da ce napustiti.

Musa ima mnogo segmenta da popravi to stoji, sa druge strane ima super prvi korak, fenomenalan kontroll lopte i ima prirodan scorer-instinkt. Nadam se de ce biti nesto poput combo guarda, jer moze kreirati drugima i sebi. Kljuc je da mora imati loptu u rukamo sto nikako nema u Cedeviti gdje ga pokusavaju limitirati na role-igraca vec sa 17 godina! Nema duge ruke za duzinu tijela ali je vrlo visok za tu poziciju sto ga cini boljim u fizickim mjerima nego cak i crnim SG u NBA. Ostajanje u Cedi je pogresan izbor za njegov napredak i mora traziti drugo rijesenje.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 05 feb 2017, 16:36

3isamagicnumber je napisao/la:chstal@ Mora da i tebi pricaju isto prazne price kao i Musi, cuj poslali Mazalina da bi Musa imao mjesta... Nisam siguran da je Mazalin prosle sezone zabiljezio 100 minuta u totali za Cedevitu! Doveli Tomasa zato sto Musa nije napredovao... 100% Musa je bolji igrac od Tomasa u svakom smislu osim suta (ako se sjecam dobro), sa ili bez napredka.

nerminh74@ U pravu si, ne vjerujem da je moguce podpisati ugovor prije 18 godine sto te fakticki po chstalu cini robom jednog tima. Dobro revidirati izbor kluba do 18 godine i ako ga ne budu pustili neka idu putem suda, isti slucaj kao Bajo. Procita jucer na Hr-forumu da je Misko nezadovoljan sa Mrsicem i hoce da ga zamjeni sa svojim covjekom, jedino tada bi mogoa razmisljati o ostanku. Ali onda procitas sta je Chinaglia napisao, sta je Sedlacek rekao za Mrsica i vidis da je minimalna vjerovatnoca da ce napustiti.

Musa ima mnogo segmenta da popravi to stoji, sa druge strane ima super prvi korak, fenomenalan kontroll lopte i ima prirodan scorer-instinkt. Nadam se de ce biti nesto poput combo guarda, jer moze kreirati drugima i sebi. Kljuc je da mora imati loptu u rukamo sto nikako nema u Cedeviti gdje ga pokusavaju limitirati na role-igraca vec sa 17 godina! Nema duge ruke za duzinu tijela ali je vrlo visok za tu poziciju sto ga cini boljim u fizickim mjerima nego cak i crnim SG u NBA. Ostajanje u Cedi je pogresan izbor za njegov napredak i mora traziti drugo rijesenje.
Nisi dobro shvatio, birali su između Mazalina i Muse, nisu mogli obojici dati minute i odluka je pala da Mazalina posude Zadru a Musu ostave da igra. Musa bolji od Tomasa :rol:, vjerovatno misliš da je Musa najbolji u Cedeviti.

Opet ne kontas kako idu ugovori, Musa NEMA UGOVOR. Ali Musa ako hoće da pređe u neki tim, taj tim mora platiti određeni iznos (dogovor između klubova, a ako se ne dogovore onda FIBA određuje cijenu koja je visoka jer je Musa svojim nastupima kroz sve reprezentativne selekcije i prvi tim Cedevite povećao). Musa samo može otići ako mu prijašnji maloljetni ugovor nije ispoštovan tj kasne mu više od 3 plate, ili u ugovoru stoji da mora igrati svaku utakmicu minimalno 10 minuta itd.

Isto tako i Dončić nema ugovor, ali da bi ga doveo moraš dobro iskeširati za njega.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 feb 2017, 16:51

Chstal je napisao/la: Opet ne kontas kako idu ugovori, Musa NEMA UGOVOR. Ali Musa ako hoće da pređe u neki tim, taj tim mora platiti određeni iznos (dogovor između klubova, a ako se ne dogovore onda FIBA određuje cijenu koja je visoka jer je Musa svojim nastupima kroz sve reprezentativne selekcije i prvi tim Cedevite povećao). Musa samo može otići ako mu prijašnji maloljetni ugovor nije ispoštovan tj kasne mu više od 3 plate, ili u ugovoru stoji da mora igrati svaku utakmicu minimalno 10 minuta itd.

Isto tako i Dončić nema ugovor, ali da bi ga doveo moraš dobro iskeširati za njega.
Fiba ne gleda kvalitetu igraca i to ne odredzuje iznos naknade, nego koliko je cedevita ulozila u njega, cak se i ne gleda plata jer su to stipendije, a real je ulozio puno vise u doncica

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 05 feb 2017, 17:19

Fiba ne gleda kvalitetu igraca i to ne odredzuje iznos naknade, nego koliko je cedevita ulozila u njega, cak se i ne gleda plata jer su to stipendije, a real je ulozio puno vise u doncica[/quote]

Kakve stipendije xD, imaju za jednu godinu obojica po 100k eura. Zarađuju više nego nego 12 igrača u nekom klubu Lige 12. Napisao sam gore šta se sve gleda, samo moram naći pravilnik koji tačno određuje cijenu igranja za prvi tim, reprezentaciju, najbolji strijelac evropskog i svjetskog, MVP nagrade itd.

Glupa je rasprava, kad ce potpisati za Cedevitu

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 feb 2017, 17:59

Chstal je napisao/la:Fiba ne gleda kvalitetu igraca i to ne odredzuje iznos naknade, nego koliko je cedevita ulozila u njega, cak se i ne gleda plata jer su to stipendije, a real je ulozio puno vise u doncica
Kakve stipendije xD, imaju za jednu godinu obojica po 100k eura. Zarađuju više nego nego 12 igrača u nekom klubu Lige 12. Napisao sam gore šta se sve gleda, samo moram naći pravilnik koji tačno određuje cijenu igranja za prvi tim, reprezentaciju, najbolji strijelac evropskog i svjetskog, MVP nagrade itd.

Glupa je rasprava, kad ce potpisati za Cedevitu[/quote]
Zakonski on ne moze imati platu

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 05 feb 2017, 19:00

Zakonski on ne moze imati platu[/quote]

Sve mislim da me zezas.

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 05 feb 2017, 19:20

Chstal@ Veljko jesi li to ti?.. Razumio sam sta si htjeo reci sa Mazalinom samo kazem da je pogresno, nije Mazalin stojao izmedju Muse i parketa. Uporedi statistiku Muse i Tomasa
Musa: http://www.aba-liga.com/player.php?id=2502
Tomas: http://www.aba-liga.com/player.php?id=308
Vidis razliku u konstantnost kad igraju i varijaciju u minutama kada igraju? Da Musa, kada igra je bolji od Tomasa kada on igra! I da mislim da je Musa bolji igrac od svih bekova sto cedevita ima osim najbolji amerikanaca koje dovode. To vise govori o ne-kvalitetu na tim pozicjama cede nego da je Musa nesto extra sada. Problem je kao sto vidis da Musa ima produkciju dobru (i valorizaciju) ali nema dovoljno prilika ni kontinuiteta.

Veza nemam o kakvom kontraktu se radi i sta isti znaci ali znam da se zahebo kod izbora Cedevite i treba bjezati iz nje. Ako je zaista pristao na to sto ti govoris onda mu niko drugi nije kriv osim njega i managera ali nevjerujem da je bas tako. Uvjek se moze naci neko rijesenje, mislim da je Misko Zupca jos vise platio. Babic, Bilan i Musa su njegovi klienti, mogu oni/on naci rijesenje ako budu htjeli.

Jan23
Kontakt:

Post Postao/la Jan23 » 05 feb 2017, 20:03

Igrom slučaja sam pročitao zadnjih nekoliko stranica foruma i samo jedno želim da naglasim bilo kome ko stoji iz predhodnih mišljenja. Hrvat sam i živim u Varaždinu i jako dobar prijatelj sam sa Marinom Baždarićem koji je i dosta zadužen za praćenje Džananove karijere. Kao prvo do je momak koji se jako dobro nosi sa svim nepravdama koje mu se dešavaju u Cedeviti. Dečko koji dnevno trenira bar 2 sata duže od svih. Kako da velim umrli radoholik. Prošle sezone se desio jedan ispad, ove niti jedan da bi se ja iznenadio na natpise u Hr medijima da je izbačen iz tima i da je to vijest od insajdera. Kao prvo nekoliko trenera izuzevši pomoćnike Veljka koji ne smiju progovoriti ništa o dešavaljima jedini koji bi mogao iznijeti tu info je Starčević koji takodjer je veliki zaljubljenik u zalaganje Džanana. U našim medijima(Hr)logično neće se forsirati Musa kad i sama Cedevita je sramežljiva po tom pitanju da Džanan nebi eksplodirao i otišao sa 18. Velim tu su se pogubili. Dečku je obećano prethodne sezone da će biti prvi backup pa na polovini ove sezone, ali ništa nije ispoštovano. Ovo govorim jer stvarno meni kao zaljubljeniku u šport je teško gledati da se čini nepravda tom momku. Imao sam prilike da pogledam jedan trening prve ekipe i to što taj klinac radi je čudo. I jasno je da ima segmenata koji se trebaju popravljati ali se oni ispravljaju isključivo kroz igru, gdje Cedevita je napravila grešku. Porediti Mazalina i Musu je jako smiješno i to cijeli Zg zna. Sa nepunih 16 je bio za klasu bolji od njega. I sad nekoliko neistina koji su navodno stigle od nekih trenera Cedevite ili su namjerne ili neko namjerno laže. Osim gore pobrijanih niko nema pristup Musi niti može znati njegovo ponašanje. Istina je da Musa ima stipendijski ugovor gdje sa 18 odlučuje ostaje li ili ide. Kao drugo on sa svojim pobjedičkim mentalitetom cijelu ovu sezonu nije napravio niti jedan problem, jedino je otvoreno izrazio nezadovoljstvo upravi i Mršiću, što je uostalom i Miško rekao kod Edina u emisiji, radi neispoštovanog obećanja prema njemu. Tom dečku nije ispoštovana ni ura onog što mu je rečeno. A pored sveg ove sezone ga gledamo kako uvijek skače na poene bez ijednog incidenta dok gleda igrače ispred sebe koji su za klasu ispod njega. Na sve provokacije ove sezone od navijača reagovao je ka smireni klinac. U Zadru znam sigurno sudije su gledale snimak i uopštenike kriv, a za Šibenik da ne govorim. U svim tim teškim trenucima ovaj dečko radi ka lud. I to van je istina. Za 2 mj. će se odlučivati sve, a sve je do Cedevite. Samo eto ja nisam moga da čitan sva nagadjanja a nisu realna. A realno je da date ovom dečku 25 minuta sa ovlastima koje imaju igrači slabiji od njega da bi kidao i svaku utakmicu bi bio lipota za gledanje. Iz nekog razloga to nema u Cedeviti, aliće sigurno sa 18 doći na svoje.
Zadnja izmjena: Jan23, dana/u 05 feb 2017, 20:11, ukupno mijenjano 1 put.

mchadesh
Kontakt:

Post Postao/la mchadesh » 05 feb 2017, 20:08

@Jan23 Ja ne znam shvataš li koliku si kontru opalio dežurnim kritičarima :D
Lijep post :clap:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 feb 2017, 20:10

Chstal je napisao/la:Zakonski on ne moze imati platu
Sve mislim da me zezas.[/quote]
nije tesko provjeriti, zakonski osoba ispod 18 godina ne moze potpisati ugovor, njegov roditelj moze potpisati ugovor, ali to nije profesionalni ugovor i igrac kao maloljetnik dobija stipendiju
znaci pred okom zakona musa nije primao platu i tako bi fiba sud gledao

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 05 feb 2017, 20:14

mozel neko od modova provjerit IP od ovog Jan23, cisto da budemo sigurni da je iz Hrvatske
da ne bude satro iz Hrvatske, a on iz npr Visokog :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Muumii i 2 gosta.