Vidim da nisi dovoljno upućen kako stvari funkcionišu u akademiji, to je vrhunska stvar al' da zaživi i da rade školovani treneri.zagor1987 je napisao/la: Pojma nemamo kako se radi jer nas ovdje pojedini bombarduju da tu igraju samo oni koji daju pare,pa smo tako dovodili igrace i mladice sirom BIH a ovi sto pisu lazi da se u akademiju moze samo ako das pare i da se ocajno radi u akademiji i milion i jednu laz sto napisu,nek se sami pronadju,jedan od njih je onaj Ledesma i njemu slicni koji jednu jedinu pozitivnu stvar nisu napisali.
FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin
- ThrillerHz
- Kontakt:
Trebat ce mu minimalno 1 godina da se adaptira na prvotimski fudbal. Nakon te godine i ako se pokaze, doci ce ponuda, koju vjerovatno nece odbiti. Ukoliko je odbiju postoji rizik da igrac psihicki padne. Kod nas jos nismo vidili da smo istrpili nekog godinu dana, posebno ne mlade igrace. Slanje na posudbe jeste opcija, ali ne slanje u Bosnu i slicne klubove, jer i to smo vidili da nije rjesenje, vecinom su igraci propadali na takvim posudbama. Treba prvo utabati stazu s osvajanjem par titula zaredom, pa onda neki izlazak u grupne faze, da bi mogli stavljati mlade u prvih 11, jer tad ne bi tako olako prifatali te ponudice od par hiljada, a igraci bi bili u izlogu.MortemHz je napisao/la: Sto mislis?
1946~
-
- Kontakt:
Moj neki rezime eventualne prodaje Hadzice je: Momak je najveci talenat ne samo Akademije nego cijele drzave i kao takav je privukao paznju slavne Benfike. Nasi su svjesni da zbog rezultata (izlazak u Evropu minimum) Nedim nebi imao puno prostora za igru, te su odlucili da je najbolje prodati ga uz naravno solidan procenat. Ovdje pojedini crnjace kao da ce svaki novi talenat biti prodat bez da zaigra za 1. tim. To nije istina, jer ce se mladima postepeno davati sansa. Kadusic vec redovan, Projekat odavno dio prvog tima (jes' da je prop'o k'o kauc), Miha standardan, Heric, Smajlagic, Veladzic, Resic, Sadiku...su igraci od kojih cemo bar 2-3 gledati u1. timu, sa doziranom minutazom, naravno. Greska je gurnuti u vatru momka sa 17 godina u nasoj saban ligi. Postepeno ih ukljucivati u tim i dozirati minutazu je pravi putka stvaranju igraca.
Hala mi bilo na duzem postu

''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Pa u pravu si ali te pare sto dobijemo mi moramo uloziti u nesto pa da se isplati ta ''politika''. Dug nemamo, redovno sve isplacujemo uposlenicima i drzavi. Jedino nam ovo i preostaje pa cemo vidjeti na sta ce to izaci. Europa ti donosi mnogo zarade kao i eventualni trofej lige.ThrillerHz je napisao/la:Trebat ce mu minimalno 1 godina da se adaptira na prvotimski fudbal. Nakon te godine i ako se pokaze, doci ce ponuda, koju vjerovatno nece odbiti. Ukoliko je odbiju postoji rizik da igrac psihicki padne. Kod nas jos nismo vidili da smo istrpili nekog godinu dana, posebno ne mlade igrace. Slanje na posudbe jeste opcija, ali ne slanje u Bosnu i slicne klubove, jer i to smo vidili da nije rjesenje, vecinom su igraci propadali na takvim posudbama. Treba prvo utabati stazu s osvajanjem par titula zaredom, pa onda neki izlazak u grupne faze, da bi mogli stavljati mlade u prvih 11, jer tad ne bi tako olako prifatali te ponudice od par hiljada, a igraci bi bili u izlogu.MortemHz je napisao/la: Sto mislis?
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
U nasoj ligi bi djeca samo propala, nemamo uslove, nemamo strucnjake prave a neko bi ih polomijo i nismo nista dobili.Bolje ce napredovati vani i mi cemo imati vecu korist.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
belosevic28 je napisao/la:Moj neki rezime eventualne prodaje Hadzice je: Momak je najveci talenat ne samo Akademije nego cijele drzave i kao takav je privukao paznju slavne Benfike. Nasi su svjesni da zbog rezultata (izlazak u Evropu minimum) Nedim nebi imao puno prostora za igru, te su odlucili da je najbolje prodati ga uz naravno solidan procenat. Ovdje pojedini crnjace kao da ce svaki novi talenat biti prodat bez da zaigra za 1. tim. To nije istina, jer ce se mladima postepeno davati sansa. Kadusic vec redovan, Projekat odavno dio prvog tima (jes' da je prop'o k'o kauc), Miha standardan, Heric, Smajlagic, Veladzic, Resic, Sadiku...su igraci od kojih cemo bar 2-3 gledati u1. timu, sa doziranom minutazom, naravno. Greska je gurnuti u vatru momka sa 17 godina u nasoj saban ligi. Postepeno ih ukljucivati u tim i dozirati minutazu je pravi putka stvaranju igraca.

- ThrillerHz
- Kontakt:
Pametno bi bilo uloziti novac od Hadzica u kvalitetnog veznog fudbalera, sto bi i odgovaralo ovoj politici. Pitanje je da li u klubu razmisljaju na taj nacin.MortemHz je napisao/la: Pa u pravu si ali te pare sto dobijemo mi moramo uloziti u nesto pa da se isplati ta ''politika''. Dug nemamo, redovno sve isplacujemo uposlenicima i drzavi. Jedino nam ovo i preostaje pa cemo vidjeti na sta ce to izaci. Europa ti donosi mnogo zarade kao i eventualni trofej lige.
A sto se akademije tice, uvijek ce vanserijski talenti otici bez potrebe da zaigraju za prvi tim, dok ce obicni talenti ostajati i dobijati priliku, ostali ce zavrsavati po Olimpiku, Bosni itd. To je cinjenica i tako ce uvijek biti.
1946~
-
- Kontakt:
MortemHz je napisao/la:belosevic28 je napisao/la:Moj neki rezime eventualne prodaje Hadzice je: Momak je najveci talenat ne samo Akademije nego cijele drzave i kao takav je privukao paznju slavne Benfike. Nasi su svjesni da zbog rezultata (izlazak u Evropu minimum) Nedim nebi imao puno prostora za igru, te su odlucili da je najbolje prodati ga uz naravno solidan procenat. Ovdje pojedini crnjace kao da ce svaki novi talenat biti prodat bez da zaigra za 1. tim. To nije istina, jer ce se mladima postepeno davati sansa. Kadusic vec redovan, Projekat odavno dio prvog tima (jes' da je prop'o k'o kauc), Miha standardan, Heric, Smajlagic, Veladzic, Resic, Sadiku...su igraci od kojih cemo bar 2-3 gledati u1. timu, sa doziranom minutazom, naravno. Greska je gurnuti u vatru momka sa 17 godina u nasoj saban ligi. Postepeno ih ukljucivati u tim i dozirati minutazu je pravi putka stvaranju igraca.
Stream navijac

''Neka povreda, to znaci da Slavko ispravno radi...''
- dobrinja123
- Kontakt:
Ma Thrill kolko god da to stoji tuzno je to ba da se djeca ne guraju da igraju sad samo treba davat ko god ponudi pare i onda kupovat starohane strance da uzimaju lovu nije vala ni to rjesenje
- ThrillerHz
- Kontakt:
Na svjetskom poretku mi smo mali klub i nemamo nikakve sanse da zadrzimo talente ukoliko neki veci klub pozeli da ga dovede. To je nazalost tako, ni veci klubovi ne mogu da sacuvaju svoje talente, cak i Barselona je imala slucajeva da nije uspjela. Tako da je to normalno. A sto se stranaca starohana tice, ukoliko ce biti profesionalni i donosit nam trofeje, onda im halal svaka marka.dobrinja123 je napisao/la:Ma Thrill kolko god da to stoji tuzno je to ba da se djeca ne guraju da igraju sad samo treba davat ko god ponudi pare i onda kupovat starohane strance da uzimaju lovu nije vala ni to rjesenje
1946~
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
ThrillerHz je napisao/la:Pametno bi bilo uloziti novac od Hadzica u kvalitetnog veznog fudbalera, sto bi i odgovaralo ovoj politici. Pitanje je da li u klubu razmisljaju na taj nacin.MortemHz je napisao/la: Pa u pravu si ali te pare sto dobijemo mi moramo uloziti u nesto pa da se isplati ta ''politika''. Dug nemamo, redovno sve isplacujemo uposlenicima i drzavi. Jedino nam ovo i preostaje pa cemo vidjeti na sta ce to izaci. Europa ti donosi mnogo zarade kao i eventualni trofej lige.
A sto se akademije tice, uvijek ce vanserijski talenti otici bez potrebe da zaigraju za prvi tim, dok ce obicni talenti ostajati i dobijati priliku, ostali ce zavrsavati po Olimpiku, Bosni itd. To je cinjenica i tako ce uvijek biti.

- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
- ThrillerHz
- Kontakt:
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

- ThrillerHz
- Kontakt:
Joj ovog Bekic jest se pogubio, veze nema sta prica. Brate mili bjezi od kamere kad ti ne ide...
- hzzavidovici
- Kontakt:
Recimo kada usporedimo Dinamove omladince, svima kojima je bio neko od Mamica menadžer ostao je i prodao se, a ostali su odlazili i niko nije napravio odmah bum. Razlika je recimo što su u Dinamu na silu imali minute a vani kada odeš najbolji igra, surovi profesionalizam a ovdje nije tako. Recimo da se Nedim gura 50:50 sa Mersom, koliko bi mi tu trpili i da nam pada rezultat. Treba sve stvari gledati posebno, teško je uporediti ovako 2 akademije jer nisu isti uslovi ni u akademiji ni u prvom timu.
Neka naša
pjesma cijelu
obiđe planetu
Koševo je mojoj duši
najdraže na svijetu
Ja te volim Sarajevo
bordo su ti boje
volim svoga šampiona
kao oči svoje...
pjesma cijelu
obiđe planetu
Koševo je mojoj duši
najdraže na svijetu
Ja te volim Sarajevo
bordo su ti boje
volim svoga šampiona
kao oči svoje...
Re: RE: Re: FK Sarajevo
Said cini mi seThrillerHz je napisao/la:Skontaj akcije na 2:29 ovog videa![]()
i ko je ono na kraju zakuca u raslje ?
![]()

Lako mu je urinirati u Turskoj neka urinira i u Bosni.Lakoste je napisao/la:Said cini mi seThrillerHz je napisao/la:Skontaj akcije na 2:29 ovog videa![]()
![]()

SRETAN BROJ - 1725
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
I ja mislim da je Said.pitic je napisao/la:Lako mu je urinirati u Turskoj neka urinira i u Bosni.Lakoste je napisao/la:Said cini mi seThrillerHz je napisao/la:Skontaj akcije na 2:29 ovog videa![]()
![]()