Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Chstal
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Chstal » 05 feb 2017, 20:17

nerminh74 je napisao/la:
Chstal je napisao/la:Zakonski on ne moze imati platu
Sve mislim da me zezas.
nije tesko provjeriti, zakonski osoba ispod 18 godina ne moze potpisati ugovor, njegov roditelj moze potpisati ugovor, ali to nije profesionalni ugovor i igrac kao maloljetnik dobija stipendiju
znaci pred okom zakona musa nije primao platu i tako bi fiba sud gledao[/quote]

Naravno da ima stipendiju, samo ja stipendijom smatram do nekih 400 eura. On zaradi za 1 mjesec kao prosječni bosanac za jednu godinu.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 05 feb 2017, 20:34

Chstal je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
Chstal je napisao/la:Zakonski on ne moze imati platu
Sve mislim da me zezas.
nije tesko provjeriti, zakonski osoba ispod 18 godina ne moze potpisati ugovor, njegov roditelj moze potpisati ugovor, ali to nije profesionalni ugovor i igrac kao maloljetnik dobija stipendiju
znaci pred okom zakona musa nije primao platu i tako bi fiba sud gledao
Naravno da ima stipendiju, samo ja stipendijom smatram do nekih 400 eura. On zaradi za 1 mjesec kao prosječni bosanac za jednu godinu.
Mjesas iznos i pravno znacenje istog, sud kada bi odredzivao odstetu gledao bi samo koliko je cedevita ulozila u musu, ali to nije ono koliko su mu placali jer to je pravno gledano stipendija, nego bi se uzimalo u obzir koliko je ulagano u njegov profesionalni razvoj i manje troskovi stanovanja i skolovanja, a to nije puno cedevita ulozila sumnjam da bi odsteta bila preko 100 000, a mislim da ima el timova koji su zainteresovani
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 05 feb 2017, 20:34

Chinaglia je napisao/la:mozel neko od modova provjerit IP od ovog Jan23, cisto da budemo sigurni da je iz Hrvatske
da ne bude satro iz Hrvatske, a on iz npr Visokog :mrgreen:
:lol:
Ja bih rekao da je mozda i iz Bihaca. :mrgreen: Bilo bi mi drago da je Hrvat i da objektivno posmatra sve ovo oko Muse, ali glavu bih dao da je u pitanju neki Dzananov rodjak, koji je upuceniji od nas u sve ovo, a opet isuvise pristrasan i neobjektivan. Pa, covjek je izmijenjao 16 dijalekata pisajuci ovaj post. :rol:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 05 feb 2017, 20:48

kobe24 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:mozel neko od modova provjerit IP od ovog Jan23, cisto da budemo sigurni da je iz Hrvatske
Ja bih rekao da je mozda i iz Bihaca. :mrgreen: Bilo bi mi drago da je Hrvat i da objektivno posmatra sve ovo oko Muse, ali glavu bih dao da je u pitanju neki Dzananov rodjak, koji je upuceniji od nas u sve ovo, a opet isuvise pristrasan i neobjektivan. Pa, covjek je izmijenjao 16 dijalekata pišući ovaj post. :rol:
Ispravio sam ti post. :kafa:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 05 feb 2017, 20:52

Rokoko87 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la: :lol:
Ja bih rekao da je mozda i iz Bihaca. :mrgreen: Bilo bi mi drago da je Hrvat i da objektivno posmatra sve ovo oko Muse, ali glavu bih dao da je u pitanju neki Dzananov rodjak, koji je upuceniji od nas u sve ovo, a opet isuvise pristrasan i neobjektivan. Pa, covjek je izmijenjao 16 dijalekata pišući ovaj post. :rol:
Ispravio sam ti post. :kafa:
:lol: :lol:

:thumbup: Da, glagolski prilog sadasnji. Brzo sam sklepao post, zauzet sam lijevim stvarima. Fazon je da ima jos jedna greska u njemu, ali otom potom. :P
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 05 feb 2017, 20:54

Nije da se nisam najezio citajuci post od @Jan23, morao sam ga cak procitati 3x... Mnoge stvari su vidljive i nama, obicnim posmatracima, koji smo tu svaku utakmicu kada Musa (ne)igra. Nije da nisam posumnjao u identitet, tj. da se radi o sasvim neutralnom hrvatskom navijacu iz Varazdina, a ne o nekom bliskom Musi - jesam. Ali opet kazem, dosta toga napisanog je jasno ko dan. Komsije, Srbi pogotovo (ali i Hrvati), mrze Musu jer nije klasicni prototip Bosnje (koji se svima 'nabaci' da prave segu s njim) - vjeruje u sebe, pun samopouzdanja, radi i trenira puno vise nego ostali, postavlja sebi visoke ciljeve, itd. Otuda i svi oni komentari puni ismijavanja i mrznje prema ovom momku (ko ne vjeruje neka procita komentare sa drustvenih mreza, 90% komentara su takvog sadrzaja). Otuda i sva ova izmisljanja kojekakvih incidenata i prebacivanje necega sto Musa nije uradio, niti radi.

Ne mogu reci da i mene nekada ne iznervira nekim svojim (ishitrenim) izjavama, mozda nerealnim usporedbama, ali treba imati na umu da je u pitanju dijete od 17 godina. Takodjer, nesto slicno se u zadnje vrijeme ne moze ni procitati od njega, ocigledno sazrijeva.

Sto se tice njegove igre, vjerujem da trenira i maksimalno se zalaze na treninzima, ali je onda problem u tome sto ga nema ko da nauci i uputi na pravi put u smislu napredovanja i usavrsavanja najlosijih segmenata njegove igre. Ocigledan je njegov hronicni problem sa desnim ulazom, vodjenjem lopte cisto desnom rukom, sutem iz driblinga sa polu-distance, sutem/izbacajem uopste. U to smo se imali priliku uvjeriti i u Samsunu nedavno, kada je imao svu ovlast u reprezentaciji. Kako sam vec napisao u prethodnom postu, sut se u zadnje vrijeme popravlja i meni je to uocljivo s obzirom da pratim svaki njegov pokret na terenu. Nerealno je ocekivati neku ekstra statistiku u utakmicama ABA lige ili Eurocupa kada ga Mrsic ubaci u vatru totalno nezagrijanog, bez ikakve podrske s njegove strane, vec naprotiv - dere se na njega na svaku manju gresku (jer jedino njemu i moze to raditi, Ameri ga ismijavaju, s druge strane). Ono sto mu bude zadatak u tih 5 min jeste primiti loptu i dodati prvom do sebe, ili eventualno spustiti dole na niski pust Begicu ili Bilanu.

Moja zelja je da on ode iz ove nezdrave sredine, a eto vidjet cemo akoBogda kako ce se stvari odvijati.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 06 feb 2017, 00:25

kobe24 je napisao/la:
Ja bih rekao da je mozda i iz Bihaca. :mrgreen: Bilo bi mi drago da je Hrvat i da objektivno posmatra sve ovo oko Muse, ali glavu bih dao da je u pitanju neki Dzananov rodjak, koji je upuceniji od nas u sve ovo, a opet isuvise pristrasan i neobjektivan. Pa, covjek je izmijenjao 16 dijalekata pisajuci ovaj post. :rol:
@kobe, ti si vidovit :tokralju:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 06 feb 2017, 00:53

KK_Bosna je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:
@kobe, ti si vidovit :tokralju:
Hahaha, jesam li fakat pogodio, ili me zaebavas?
Svejedno, cekat cemo brata Varazdinca da se ponovo oglasi. :lol: P. S. Mahsuz selam za brata Bazdarica. :rol:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 06 feb 2017, 01:23

Kako god, prema Musi se nepravedno ponasaju u ionako nezdravoj sredini i to nije nikakva 'samo drugi su krivi' prica sto je trademark bh. drustva nego cinjenicno stanje. Izdurati ovaj neprijatan period, a u medjuvremenu cemo slusati razne insajderske price gdje svako zna nekog u klubu, samo im se price uveliko razlikuju.

Ne vjerujem da modovi mogu pregledavat IP ali ako mogu, bilo bi lijepo da postaju ss da svi vidimo ko je i sta je. Nije da nekim ne vjerujem, samo im ne vjerujem. :D

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 feb 2017, 01:46

naravno da mogu, samo mi je cudno i nevjerovatno, da neko iz druge drzave cita nas forum i pri tome se jos i maksuz registruje, jer vidi da diskutujemo o njemu, a svako ima neko svoje misljenje, pa da nas on kao rijesi dileme ko je u pravu, sa svojim provjerenim info :mrgreen:

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 06 feb 2017, 02:16

Cekamo screenshot ili Janov selfie sa stadiona Varteksa.
Cudno nego sta.
Bio bih ugodno iznenadjen ako je istina, nije da ne bi.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 feb 2017, 09:11

Chinaglia je napisao/la:naravno da mogu, samo mi je cudno i nevjerovatno, da neko iz druge drzave cita nas forum i pri tome se jos i maksuz registruje, jer vidi da diskutujemo o njemu, a svako ima neko svoje misljenje, pa da nas on kao rijesi dileme ko je u pravu, sa svojim provjerenim info :mrgreen:
Bilo ih je, jedan jos povremeno napise koju
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 06 feb 2017, 12:06

Nema nista od Musa , mislim bit ce jedan prosjecan euroligas tipa Djedovic . Atic isti Musa samo sto Atic manje kvalitetu ima , svakakve sam price cuo za Atica i td nije bitno , samo napomenut da Musa nece dalje od Njemacke lige .....

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 06 feb 2017, 12:20

HeraklitMracni je napisao/la:Nema nista od Musa , mislim bit ce jedan prosjecan euroligas tipa Djedovic . Atic isti Musa samo sto Atic manje kvalitetu ima , svakakve sam price cuo za Atica i td nije bitno , samo napomenut da Musa nece dalje od Njemacke lige .....
d

NIje jos kasno ni za jednog ni za drugog, samo se trebaju pameti dozvati.

Veceras Cedevita u 18:00 protiv Osijeka.

0oo0
Kontakt:

Post Postao/la 0oo0 » 06 feb 2017, 13:27

HeraklitMracni je napisao/la:Nema nista od Musa , mislim bit ce jedan prosjecan euroligas tipa Djedovic . Atic isti Musa samo sto Atic manje kvalitetu ima , svakakve sam price cuo za Atica i td nije bitno , samo napomenut da Musa nece dalje od Njemacke lige .....
Djesi vrli treneru, koji to ti klub treniras?
🔵⚪

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 06 feb 2017, 16:00

Kajzer10 je napisao/la:Ne vjerujem da modovi mogu pregledavat IP ali ako mogu, bilo bi lijepo da postaju ss da svi vidimo ko je i sta je. Nije da nekim ne vjerujem, samo im ne vjerujem. :D
naravno da mozemo, zato i kazem da je @kobe vidovit... a SS necu da postavljam da otkrivam IP
nerminh74 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:naravno da mogu, samo mi je cudno i nevjerovatno, da neko iz druge drzave cita nas forum i pri tome se jos i maksuz registruje, jer vidi da diskutujemo o njemu, a svako ima neko svoje misljenje, pa da nas on kao rijesi dileme ko je u pravu, sa svojim provjerenim info :mrgreen:
Bilo ih je, jedan jos povremeno napise koju
nermine, i ti mozes vidjeti odakle ovaj "varazdinac" pise... ako ne znas kako, poslacu ti u prviatnu poruku da i sam vidis odakle pise "varazdinac"
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 feb 2017, 16:26

nisam spominjao varaždinca, nego kažem da je bilo forumaša iz susjednih država
by the way pošalji mi PP gdje to gledaš

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 06 feb 2017, 16:33

Ja sinoć čitam i nekako sam vjerovao do pola posta. Onda sam skonto da je neki Bošnjo. :urnebes:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 06 feb 2017, 17:02

Ajd postavite da i ja procitam sta je pisao taj iz varazdina

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 feb 2017, 17:09

dajte, kopirajte covjeku, posto mu je mrsko vratit se na prethodnu stranicu

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, jasmin10 i 7 gostiju.