Virtu4l je napisao/la:Posljednja utakmica se mora iskoristiti za ofanzivniju varijantu, pa makar primili pet komada. Moramo vidjeti kako izgleda kad protiv jačeg izađeš visoko sa odbranom i igraš presing, kao danas u posljednjih desetak minuta.
Jasno je da u odbrani uglavnom sve štima, ali mora se malo i napasti.
Welbeck je napisao/la:ali mislim da cemo dobijati utakmice u zadnjih 20ak minuta " na snagu" kada protivnik pocne padati
To je po meni izlizana priča, nemoj me shvatiti pogrešno. Da dobijamo utakmice kao protiv Čelika? Onaj ko se dobro branio 70 minuta, vjeruj mi da može još 20, na ovaj ili onaj način.
Trka, snaga i tempo - da, ali neće gol doći sam od sebe. Sigurno da će biti i takvih utakmica, ali mi bar na Grbavici moramo početi rutinski dobijati utakmice. Pun mi je q priče 'protivnik došao da se brani' i slično, a mi od 9 utakmica kući samo Širokog lagano dobili, mada bi i to bilo gutavo da Veca ne odbrani onaj zicer na početku.
Mislim da smo u dvije posljednje sezone samo 3-4 utakmice dobili lagano, Čelik, Vitez, Olimpic i možda još neko, ne sjećam se baš najbolje, a odigrali smo 25 utakmica.
@virtu, drug, vidis da je ovdje problem sto ne trpamo ove protivnike na pripremama, iako su, po svim parametrima, daleko ispred nas. otvoriti se protiv amkara i da nas razgule, ja bih izbrisao sve mogucnosti pristupa forumima, jer bi se crnjacilo i pljuvalo do besvjesti i bilo bi degutantno citati takve stvari.
ovo mi malo lici na ono kad se prvi put otjera amar, jer nije prosao hearts, kao da smo igrali sa nekom ekipom iz andore. mada, ni taj hearts nas tada nesto nije nadigrao i nije mnogo falilo. dobro se sjecam, kada smo igrali sa njukastlom, otisao sam, noc prije same tekme na kosevu, sa kemom alispahicem da pogledamo njihov trening. kemo mi je tada rekao, nakon sto je pogledao trening, ovi ce nas pojesti. nakon tog dvomeca, opet sam pricao sa njim i rekao mi je kako su nam u sredini falila dva trkaca, jaka fizicki i mnogo toga bi bilo drugacije. nije rekao da bi ih prosli i sl. nego da su nas ljudi jednostavno uzeli na fiziku (trka, dueli, skok), a tehnika nije problem i da je to segment u kojem svi klubovi iz BiH i zemalja slicnog ranga, kaskaju za ovim jakim.
mogli smo i jucer, na primjeru muse, vidjeti sta znaci jedan takav igrac (meni on znacajno odskace tim fizickim predispozicijama od svih nasih ostalih igraca). covjek fizicki spreman, brz, jak na nogama, nema straha, direktan, siguran u duelu... nazalost, i on, kao rezerva u jednoj turskoj elipi, za nas je jos uvijek san.
daleko smo mi od one price o grupama za dvije godine ili 4 transfer roka, kako kaze slavko. to kosta mnogo i ne vidim kako to mozemo podici budzet za, minimalno, 4-5 puta, da bi mogli sloziti ozbiljnu ekipu, koja ti, zauzvrat, opet nista ne garantuje.
u potpusnosti se slazem da ne treba cekati 80. minutu da bi ti slomio protivnika. isto tako, potpuno se slazem da na grbavici treba igrati presing, kao onaj jucer zadnjih 15-tak minuta. onim tempom i presingom, lomit ces protivnika do 30. minute i stvoriti preduslove da ga "lagano" dobijes. sve dok nasa zadnja linija i sredina odigravaju po 20 dodavanja u nasoj polovini i malo u polju protivnika, nema od toga puno srece.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija