ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Galion
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Galion » 08 feb 2017, 23:09

RafaGarros9 je napisao/la:Da ti pojasnim da si recimo upravo rekao da ako se za nekih 10-15 godina pojavi teniser recimo tipaBerdych i on bude najbolji i ne moze ga niko dobiti i prestigen sve po GS i on je za tebe najbolji svih vremena... da ne objasnjavam vise... :salut:
Stvar je u tome da to što ti pišeš je nemoguće. Da je ne znam kakva konkurencija za takvo postignuće MORAŠ biti nadrealno dobar tenisač. Berdih takva postignuća ne bi imao da igra tour sa klonovima Džumhura.

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 09 feb 2017, 05:19

Galion je napisao/la:
RafaGarros9 je napisao/la:Da ti pojasnim da si recimo upravo rekao da ako se za nekih 10-15 godina pojavi teniser recimo tipaBerdych i on bude najbolji i ne moze ga niko dobiti i prestigen sve po GS i on je za tebe najbolji svih vremena... da ne objasnjavam vise... :salut:
Stvar je u tome da to što ti pišeš je nemoguće. Da je ne znam kakva konkurencija za takvo postignuće MORAŠ biti nadrealno dobar tenisač. Berdih takva postignuća ne bi imao da igra tour sa klonovima Džumhura.
Zasto je nemoguce zasto??Uopste se ne slazem da u recimo nekoj losoj kobkurenciji moras biti nadrealno dobar teniser da bi stigao rogera i rafu vec moras imati volju i zelju za igrom i trofejima...Ne da bi berdych mlatio klovnove poput damira nego mi je i smijesno pricati o tome,mozda berdych izgleda smijesan protiv velikih igraca ali on je dobar igrac i u samon je vrhu tenisa dugi niz godina...i recimo da nije ove velike cetvorke berdych bi uzeo dosta GS...i recimo da se pojaci igrac tipa berdycha za nekih 10-15 god. u konkurenciji kao sto ti kazes damira al to je previae lose i smijesno za porediti al aj nek bude pa covjek bi razbio konkurenciju i setao se GS turnirima...i onda bi bilo smihesno za tako nekog igraca reci da je najbolji svih vremena...

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 09 feb 2017, 11:55

jupi! našli novu temu za prepucavanje, bajern-mllan :mrgreen: smao ko je tu rafa a ko roger? :mrgreen: :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 feb 2017, 11:59

Ovdje nije mjesto za to. Tek sam sad to pročitao. Imate odgovarajuće teme za to i tamo pišite.

EDIT: Ovdje staje rasprava o Milanu, Barci, R. Madridu, Peleu i sl.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 09 feb 2017, 19:04

To im i ja pokusavao reci al nije vrijedilo... @uno :thumbup:

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 09 feb 2017, 20:29

RafaGarros9 je napisao/la: Zasto je nemoguce zasto??Uopste se ne slazem da u recimo nekoj losoj kobkurenciji moras biti nadrealno dobar teniser da bi stigao rogera i rafu vec moras imati volju i zelju za igrom i trofejima...Ne da bi berdych mlatio klovnove poput damira nego mi je i smijesno pricati o tome,mozda berdych izgleda smijesan protiv velikih igraca ali on je dobar igrac i u samon je vrhu tenisa dugi niz godina...i recimo da nije ove velike cetvorke berdych bi uzeo dosta GS...i recimo da se pojaci igrac tipa berdycha za nekih 10-15 god. u konkurenciji kao sto ti kazes damira al to je previae lose i smijesno za porediti al aj nek bude pa covjek bi razbio konkurenciju i setao se GS turnirima...i onda bi bilo smihesno za tako nekog igraca reci da je najbolji svih vremena...
Dobro, i ja sam malo pretjerao kad sam naveo Damira za primjer, jer nemoguće da ikad takvi igrači budu glavna konkurencija, mada ja sam ozbiljan da ni tada nisam siguran, h2h sa Damirom mu je 2:1 i sad da mora s njim igrati 7 puta na GS ili 5-6 puta na Mastersu sumnjam da bi uspio skupiti 18 puta 7-0 ili 20+ puta 5-6:0 no nije bitno, to je samo moje mišljenje, nemoj replicirati na to.

Pitam te nešto drugo. Realna 'loša' konkurencija je za recimo 5 godina da ne dođe nijedan novi igrač velikog kalibra pa bi konkurencija nekom igraču manjeg kalibra bili: 34yo Novak i Andy, 31yo Miloš, 32yo Kei, 27yo Thiem (prime), 31yo Goffin, 30yo Griša, 26yo Kyrgios (prime), 27yo Pouille, 29yo Sock, 24yo Zverev (prime), 25yo Khachanov (prime), 27yo Edmund (prime), 26yo Medvedev (prime), 25yo Borna (prime), 25yo Chung (prime), 24yo Tiafoe (prime), 24yo Rublev (prime), 24yo Fritz (prime), 24yo Kozlov (prime), 23yo Duckhee, 23yo Shapovalov, 23yo De Minaur, 21yo Aliassime, 22yo Kecmanović,...
Sad ti meni reci kakav kalibar treba bit igrač da u ovakvoj i sličnoj konkurenciji dominira desetljeće i prikupi 18 GS?
Misliš da igrač Berdihovih kvaliteta to može?
Što je uopće loša konkurencija, tj kakva je ta teška konkurencija?
Eto ako možeš na neka od ovih pitanja odgovoriti a možeš i na sve ako ti se da.

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 09 feb 2017, 21:48

Galion je napisao/la:
RafaGarros9 je napisao/la: Zasto je nemoguce zasto??Uopste se ne slazem da u recimo nekoj losoj kobkurenciji moras biti nadrealno dobar teniser da bi stigao rogera i rafu vec moras imati volju i zelju za igrom i trofejima...Ne da bi berdych mlatio klovnove poput damira nego mi je i smijesno pricati o tome,mozda berdych izgleda smijesan protiv velikih igraca ali on je dobar igrac i u samon je vrhu tenisa dugi niz godina...i recimo da nije ove velike cetvorke berdych bi uzeo dosta GS...i recimo da se pojaci igrac tipa berdycha za nekih 10-15 god. u konkurenciji kao sto ti kazes damira al to je previae lose i smijesno za porediti al aj nek bude pa covjek bi razbio konkurenciju i setao se GS turnirima...i onda bi bilo smihesno za tako nekog igraca reci da je najbolji svih vremena...
Dobro, i ja sam malo pretjerao kad sam naveo Damira za primjer, jer nemoguće da ikad takvi igrači budu glavna konkurencija, mada ja sam ozbiljan da ni tada nisam siguran, h2h sa Damirom mu je 2:1 i sad da mora s njim igrati 7 puta na GS ili 5-6 puta na Mastersu sumnjam da bi uspio skupiti 18 puta 7-0 ili 20+ puta 5-6:0 no nije bitno, to je samo moje mišljenje, nemoj replicirati na to.

Pitam te nešto drugo. Realna 'loša' konkurencija je za recimo 5 godina da ne dođe nijedan novi igrač velikog kalibra pa bi konkurencija nekom igraču manjeg kalibra bili: 34yo Novak i Andy, 31yo Miloš, 32yo Kei, 27yo Thiem (prime), 31yo Goffin, 30yo Griša, 26yo Kyrgios (prime), 27yo Pouille, 29yo Sock, 24yo Zverev (prime), 25yo Khachanov (prime), 27yo Edmund (prime), 26yo Medvedev (prime), 25yo Borna (prime), 25yo Chung (prime), 24yo Tiafoe (prime), 24yo Rublev (prime), 24yo Fritz (prime), 24yo Kozlov (prime), 23yo Duckhee, 23yo Shapovalov, 23yo De Minaur, 21yo Aliassime, 22yo Kecmanović,...
Sad ti meni reci kakav kalibar treba bit igrač da u ovakvoj i sličnoj konkurenciji dominira desetljeće i prikupi 18 GS?
Misliš da igrač Berdihovih kvaliteta to može?
Što je uopće loša konkurencija, tj kakva je ta teška konkurencija?
Eto ako možeš na neka od ovih pitanja odgovoriti a možeš i na sve ako ti se da.
Vidi za 5 god.ne bi bila uopste losa konkurencija jer dok su u toj konkurenciji Rafa,Novak(jedni od najboljih u historiji)Andi,Kei,Milos to je moras priznati konkurencija za respect bez obzira na godine i dok su god. oni tu msm na veliku cetvorku Stana za ovu mladjariju nece biti GS titula to je sigurno...
Vidi ja i momak smo pricali da li bi se moglo za nekoga reci da je najbolji u historiji tenisa ako bi osvojio vise GS od rogera i rafe u nekoj losijoj konkurenciji...a losa konkurencija je recimo ta da neko osvoji tih 18GS a uopste se tenis ne igra kao sto se igra danas kad igraci moraju dati sve od sebe,proliti i proliti znoja da se dodje i do nekakve sanse za titulu..Da recimo taj neko osvoji toliki broj GS a kad bi zaigrao protiv rogera,rafe,novaka bio bi "smijesan"...A teska konk. je ovo danas sasvim sigurno kad imamo 3 igraca koja se smatraju jednim od najboljih u historiji pa imamo Andija,Stana osvajace GS sa sjajnom igrom i svim sto ide uz to...
A ja sam berdycha naveo samo onako reko recimo da se nadje igrac tipa berdycha i da je najbolji i da sve osvaja a u igri nema nikakvu atraktivnost a i kad bi se poredio sa ovakva 4 majstora (R.R.N.A) bio bi smijesan...i takav neko se ne bi mogao smatrati najboljim svih vremena...
Evo ti mi sad reci da li bi ti za nekog tako mogao reci da je bolji od rogera,rafe ili bi se samo nasmijao i bilo bi ti glupo uopste porediti tako nekoga sa 2 navedena maga??

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 09 feb 2017, 22:25

RafaGarros9 je napisao/la:A ja sam berdycha naveo samo onako reko recimo da se nadje igrac tipa berdycha i da je najbolji i da sve osvaja a u igri nema nikakvu atraktivnost a i kad bi se poredio sa ovakva 4 majstora (R.R.N.A) bio bi smijesan...i takav neko se ne bi mogao smatrati najboljim svih vremena...
Evo ti mi sad reci da li bi ti za nekog tako mogao reci da je bolji od rogera,rafe ili bi se samo nasmijao i bilo bi ti glupo uopste porediti tako nekoga sa 2 navedena maga??
Kad ovako kažeš jasno da bih se samo nasmijao. Ali znaš o čemu se radi. Ti navodiš nekog tipa Berdiha za kojeg svi znamo da je nekoliko razina ispod Rogera i Rafe, ali zar stvarno misliš da će konkurencija ikada biti baš toliko slaba da neko takvog kalibra hara?
Tenis se igra preko 100 godina, na veoma ozbiljnom nivou pola desetljeća i niko nije baš tako dominirao. Prvi koji osvaja dvoznamenkast broj GS titula je Bill Tilden kojem to polazi za rukom 1930. (ali tada je tenis bio kao i sav sport rekreacija), zatim sljedeći koji to uspijevaju su Roy Emerson 1966. i Rod Laver 1969. i oni su na nekom prijelazu tenisa iz amaterstva u profesionalizam. Dakle prvi profesionalac u punom smislu te riječi koji uspijeva osvojiti dvoznamenkast broj GS titula je Björn Borg koji to uspijeva 1980. Ali i dalje za rekord važi 'samo' 12 kojeg drži Emerson još od 1967. Rekord obara tek 2000. Pete Sampras i 2002. postavlja 14 za rekord. I onda se pojavljuje generacija trojice legendi koji skupa osvajaju 44 GS titule od kojih Roger najviše, 18.
Ovo nisam pisao da da te učim povijest tenisa jer ti naravno ovo sve znaš. Poanta ovog što sam pisao je kako to da ih je samo nekolicina u tako dugačkom periodu osvajala 10+ GS titula? Zar je moguće da je kroz povijest više-manje stalno konkurencija bila jaka i da tek sad odjednom opada do drastične mjere da će se pojaviti neko Berdihove razine koji će uspjeti osvojiti ni manje ni više nego preko 18 GS titula i to u moderno doba kad se od svih sportaša izvlači maksimum najmodernijom opremom, metodama treninga i liječničkom njegom?
Moje mišljenje je da iako je konkurencija nekad jača, nekad slabija, da je u biti to uvijek više manje na sličnoj razini izuzev što se nekad potrefi da više legendarnih tenisača igra u istoj eri pa je to u biti jedini mjerodavan pokazatelj konkurencije jer ostali vrhunski tenisači iz bilo koje ere su uvijek nekoliko klasa ispod legendi iz bilo koje ere.
Prema tome pojavi li se u budućnosti neko ko će uspjeti osvojiti blizu 20 GS titula i dominirati čitavo desetljeće, on će biti legenda i morat će biti vrhunski tenisač jer nema šanse da će ikad konkurencija biti tako slaba da to nekom tenisaču za kalsu ispod njih pođe za rukom. Sad ako on osvoji koji GS više od Rafe ili Rogera ne znači da je nužno bolji od njih kao što nužno ne znači ni da su oni bolji od Samprasa, ali u svakom slučaju je na bar približnom nivou.
Svi ovi parametri na kraju ispadaju subjektivni i jako malo otežavaju ili olakšavaju okolnosti u prosjeku tako da jedino mjerilo mogu biti postignuća igrača. Ali ta postignuća treba gledati šire, a ne samo broj GS titula.
Po mom mišljenju važni su broj GS titula i vrijeme provedeno na broju 1 kao najvažniji kriterij i broj WTF naslova i Masters titula kao drugi važan kriterij. I tie break kriterij bi mogao biti omjer protiv najboljih igrača iz svog vremena, pogotovo glavnih rivala. Ostali turniri nisu mjerodavni za takvo nešto.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 10 feb 2017, 01:26

Gledam malo neke najbolje udarce Nicka Kyrgiosa da se prisjetim kakav je vrhunski tenisač jer odavno ne igra tenis nikako i zanima me podsjeća li još ikoga ovo

na ovo

:)

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 10 feb 2017, 21:23

Galion je napisao/la:
RafaGarros9 je napisao/la: Kad ovako kažeš jasno da bih se samo nasmijao. Ali znaš o čemu se radi. Ti navodiš nekog tipa Berdiha za kojeg svi znamo da je nekoliko razina ispod Rogera i Rafe, ali zar stvarno misliš da će konkurencija ikada biti baš toliko slaba da neko takvog kalibra hara?
Tenis se igra preko 100 godina, na veoma ozbiljnom nivou pola desetljeća i niko nije baš tako dominirao. Prvi koji osvaja dvoznamenkast broj GS titula je Bill Tilden kojem to polazi za rukom 1930. (ali tada je tenis bio kao i sav sport rekreacija), zatim sljedeći koji to uspijevaju su Roy Emerson 1966. i Rod Laver 1969. i oni su na nekom prijelazu tenisa iz amaterstva u profesionalizam. Dakle prvi profesionalac u punom smislu te riječi koji uspijeva osvojiti dvoznamenkast broj GS titula je Björn Borg koji to uspijeva 1980. Ali i dalje za rekord važi 'samo' 12 kojeg drži Emerson još od 1967. Rekord obara tek 2000. Pete Sampras i 2002. postavlja 14 za rekord. I onda se pojavljuje generacija trojice legendi koji skupa osvajaju 44 GS titule od kojih Roger najviše, 18.
Ovo nisam pisao da da te učim povijest tenisa jer ti naravno ovo sve znaš. Poanta ovog što sam pisao je kako to da ih je samo nekolicina u tako dugačkom periodu osvajala 10+ GS titula? Zar je moguće da je kroz povijest više-manje stalno konkurencija bila jaka i da tek sad odjednom opada do drastične mjere da će se pojaviti neko Berdihove razine koji će uspjeti osvojiti ni manje ni više nego preko 18 GS titula i to u moderno doba kad se od svih sportaša izvlači maksimum najmodernijom opremom, metodama treninga i liječničkom njegom?
Moje mišljenje je da iako je konkurencija nekad jača, nekad slabija, da je u biti to uvijek više manje na sličnoj razini izuzev što se nekad potrefi da više legendarnih tenisača igra u istoj eri pa je to u biti jedini mjerodavan pokazatelj konkurencije jer ostali vrhunski tenisači iz bilo koje ere su uvijek nekoliko klasa ispod legendi iz bilo koje ere.
Prema tome pojavi li se u budućnosti neko ko će uspjeti osvojiti blizu 20 GS titula i dominirati čitavo desetljeće, on će biti legenda i morat će biti vrhunski tenisač jer nema šanse da će ikad konkurencija biti tako slaba da to nekom tenisaču za kalsu ispod njih pođe za rukom. Sad ako on osvoji koji GS više od Rafe ili Rogera ne znači da je nužno bolji od njih kao što nužno ne znači ni da su oni bolji od Samprasa, ali u svakom slučaju je na bar približnom nivou.
Svi ovi parametri na kraju ispadaju subjektivni i jako malo otežavaju ili olakšavaju okolnosti u prosjeku tako da jedino mjerilo mogu biti postignuća igrača. Ali ta postignuća treba gledati šire, a ne samo broj GS titula.
Po mom mišljenju važni su broj GS titula i vrijeme provedeno na broju 1 kao najvažniji kriterij i broj WTF naslova i Masters titula kao drugi važan kriterij. I tie break kriterij bi mogao biti omjer protiv najboljih igrača iz svog vremena, pogotovo glavnih rivala. Ostali turniri nisu mjerodavni za takvo nešto.
Vidi ja i momak kad smo pisali o najboljem svih vremena on meni kaze pa Roger ima najvise titula i dok god je tako on je najbolji svih vremena.I uopste se nisam slozio s tim da igrac koji ima najvise titula se treba smatrati najboljim svih vremena jer kao sto si i sam rekao tu odlucuje mnogo drugih faktora a ne samo br. GS...Pored GS,tu su i masters titule,WTF naslovi,pa medjusobni omjer,OI i dr. neki statisticki podaci...
Dosta se slazem sa tobom sto si napisao i takodjer msm da se nece pojaviti toliko losa konkurencija da igrac tipa Berdycha kojeg sam naveo osvoji toliki broj GS.Ali taj primjer sa Berdychom naveo samo zato sto mi je bilo glupo sto neko odlucuje samo po GS ko je najbolji svih vremena a ne uzima u obzir neke druge stvari koje su takodjer vazne.Onda sam rekao ako,ako,ako...bude toliko losa konkurencija i da se pojavi igrac recimo Berdycha koji je drasticno losiji igrac i od Rogera i Rafe i osvoji vise GS da li bi onda smatrao da je on najbolji...I ja mogu odgovoriti naravno da ne jer bi onda i on rekao da se uzmu u obzir neke dr. stvari a ne samo titule...Sa ovim dijelom se u potpunoti slazem osim da je najvazniji kriterij vrijeme provedeno na broju 1, i ako neko osvoji 20GS on postaje legenda tu nema govora ali da se kaze da je bolji od Rogera i Rafe to ne mora da znaci jer se uzimaju i druge stvari u razmatranje kao sto si i sam rekao...Mislim samo da smo se razisli ovo oko Berdycha jer ja sam samo naveo primjer zbog davanja prednosti nekome samo na osnovu titula a da ce neko tipa navedenog doci do recimo cifre 20 to NE i da ce biti toliko losa konkurencija to takodjer NE...

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 11 feb 2017, 15:58

http://www.ubitennis.net/blog/2017/02/1 ... um=twitter

Odustao i El Tio od Rafe, samo se još na ssba nadaju da nije kraj xD

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 12 feb 2017, 16:32

shminka je napisao/la:http://www.ubitennis.net/blog/2017/02/1 ... um=twitter

Odustao i El Tio od Rafe, samo se još na ssba nadaju da nije kraj xD
Bit ce mu Head Coach i dalje, samo vise nece putovati s njim po turnirima, nema ni potrebe, ko da mu sta to pomogne, ima Roig i Moya od ove sezone da se peglaju s njim po hotelima, a i Xisca je tu svakako za potpuni tretman. :D
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 12 feb 2017, 17:54

Uz veliku cetvorku, Del Potra i ovakve Dimitrova i Zvereva, mislim da je pred nama najuzbudljivija sezona u zadnjih 10-tak godina :kafa:
Don't believe the hype.

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 12 feb 2017, 18:43

piše na websiteu da je novak i jelena trudni .... elem mogla bi stvarno biti interesantna sezona :mrgreen:

Forster
Kontakt:

Post Postao/la Forster » 13 feb 2017, 02:00

Victor Estrella Burgos osvojio treću godinu uzastopno ATP turnir u Quitu :tokralju: :tokralju:
GOAT za velike nadmorske visine :mrgreen:
R.I.P Grande campione - Michele Scarponi

jestamaji
Kontakt:

Post Postao/la jestamaji » 13 feb 2017, 10:49

:mrgreen:

Apropo visina, Ekvador je u davna vremena imao defakto dvije reprezentacije, jednu koja je igrala tekme kući i na gostovanjima u La Pazu, i drugu koja je išla na ostala gostovanja, u Argentinu, Brazil itd. Samo je par igrača igralo u oba tima. Nema baš veze sa tenisom ali je interesantno :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 feb 2017, 16:16

jestamaji je napisao/la::mrgreen:

Apropo visina, Ekvador je u davna vremena imao defakto dvije reprezentacije, jednu koja je igrala tekme kući i na gostovanjima u La Pazu, i drugu koja je išla na ostala gostovanja, u Argentinu, Brazil itd. Samo je par igrača igralo u oba tima. Nema baš veze sa tenisom ali je interesantno :mrgreen:
a što je ekvador igrao u boliviji? :think: :think:

inače Zverev pošamarao francuze i uzeo monpelje
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 13 feb 2017, 17:09

DANTES je napisao/la: a što je ekvador igrao u boliviji? :think: :think:

Eto njega do kraja godine tu negdje na 6-7 mjesto, bolji je igrac od svih ovih van Top 6 igraca, sem Rogera, Cilic, Thiem, Monfils, Goffin... ko je sve oko Top 10 bem ti tenis :facepalm:

a 19 mu godina, strasno, jedini momak za kojeg sam siguran da ce vrlo brzo biti No.1 i uzeti mnogo GS do kraja karijere od svih ovih nadolazecih nada. :bow:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 13 feb 2017, 17:24

Klip koji dosta toga objašnjava. O svakom od mladih igrača po njihovom pojavljivanju se mogu pretpostaviti otprilike stvari za koje su spremni po teniskom znanju, ali prognoze su nezahvalne jer je nemoguće pretpostaviti koliko će ko od njih truda uložiti u svoje fizičko razvijanje. Zverev je jedan od onih koji živi, jede, spava, sanja tenis. Pokupio je u svoj tim prejakog lika, koji je od Mareja napravio zvijer i vidi se da su izuzetno naporno radili na fizičkom razvijanju, širi je u ramenima, jači, izdržljiviji. Trenutno je najvažnije stvoriti dobru bazu koja će izdržati sve napore u narednih 15 godina. Sam tenis za njega neće biti problem, jer momak zna apsolutno sve.

Trenutno su samo 3-4 igrača bolja od njega, da se kaže da ne bi imao velike šanse, pogotovo na slemovima. Sa svima ostalima može igrati egal mečeve, a počeo ih je hladno i dobijati.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 13 feb 2017, 17:49

bodi123 je napisao/la:
DANTES je napisao/la: a što je ekvador igrao u boliviji? :think: :think:

Eto njega do kraja godine tu negdje na 6-7 mjesto, bolji je igrac od svih ovih van Top 6 igraca, sem Rogera, Cilic, Thiem, Monfils, Goffin... ko je sve oko Top 10 bem ti tenis :facepalm:

a 19 mu godina, strasno, jedini momak za kojeg sam siguran da ce vrlo brzo biti No.1 i uzeti mnogo GS do kraja karijere od svih ovih nadolazecih nada. :bow:
Dečko je car. Mislim gledaj tu razliku između njega i tih matorih th iskusnih i afirmisanih francuskih luzera i vječnih talenata.. Npr on servira da pstane u setu i to dva puta i bez problema uzima tako dva gema. Conga odmah gubi set i meč.. To je psihička snaga šampiona
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.