Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Zato sto je drzava nakaradno uredjena.
Policija je duzna da obezbijedi javni skup.
Kod nas ih moras za kragnu vuci iz stanice.
Pa zasto ih placamo u pm.
Samo sto nam zrak ne naplacuju.
Dodatno placanje policije je najveca pljacka .
Pa dje to ima nisu privatna firma jbt.
Vec ih placamo astronomskim porezima.
To se da urediti nekim sitnim dodatnim porezima ali zato je potrebno urediti zakon o sportu.
Policija je duzna da obezbijedi javni skup.
Kod nas ih moras za kragnu vuci iz stanice.
Pa zasto ih placamo u pm.
Samo sto nam zrak ne naplacuju.
Dodatno placanje policije je najveca pljacka .
Pa dje to ima nisu privatna firma jbt.
Vec ih placamo astronomskim porezima.
To se da urediti nekim sitnim dodatnim porezima ali zato je potrebno urediti zakon o sportu.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Cuj sto se placaju... Klubovi su udruzenja i prvenstveno rade za svoj racun. Ne vidim razlog zasto ih gledati kao malo vode na dlanu kada imaju na platnom spisku preko 30 osoba. Utakmice su dogadjaji koji organizuje klub, nisu Bogom zacrtani da se moraju odrzati. Ako nema uslova (u nasoj diskusiji obezbjedjenje od strane MUP-a), nema utakmice. Dva puta napravi isti prekrsaj i savez te izbacuje iz lige. Trzisna je utakmica, ko nije sposoban da plati neka ide u stecaj ili nizi rang gdje potrebno manje obezbjedjenja pa ce nekada doci neko ko ce biti u mogucnosti da plati i opet vidjeti mogucnost zarade. Ako vec zaradjujes, onda i plati usluge koje su ti potrebne. Moze se pricati da pojedinacno Kantoni donesu odluke, radi podsticaja razvoja sporta, koje ce regulisati da svi sportski klubovi na njihovom teritoriju mogu angazovati MUP sa popustom na cijene od 50% ali sve preko toga je za mene apsurd.
Svi klubovi imaju velike troskove a mala primanja pa se na svaki moguci nacin pokusava ustedjeti,na zalost najbolji nacin im je ovaj preko dzepa navijaca.Cijena od 10 KM je bas prevelika za nase standarde ok kad ti u goste dolaze zeljo,Sarajevo,zrinjski ali da dam 10 KM I da gledam Mladost,krupu I sl i jos da kisnem tako da nije ni cudo sto nam na stadionu bude toliko ljudi koliko bude.
JaskoBiH je napisao/la:solinas je napisao/la:Pa hajde kada se igra u 13 sati ili 15 koliko je raje na poslu subotom...Kod nas je subota kao i radni dan,oni koji bi zeljeli,i mogu da plate i dodju na utakmicu nisu u mogucnosti.Scholl je napisao/la:Samo zelim reci da reflektori nece donijeti poboljsanju kvalitete fudbala. To je cista sminka. Isto da igracima podijelis kopacke u bojama od 450 KM i ocekujes da igraju bolje.
I na sta ce liciti ti reflektori? Ima li propisano kolika jacina svjetla mora biti? Ili cemo gledati one zute sijalice iz titinog doba kako obasjavaju njivetine na kojima se igra.
Nije kod nas ljeto cijelu godinu. Lijepog vremena sto bude tad su pauze. Dakle april zna biti los, o martu da ne pricamo. Maj i juni su 2 mjeseca gdje se moze igrati i to ako nema padavina. I pocetak sezone, dakle kraj augusta eventualno septembar. Meni je nerealno da su reflektori pod MUST, al eto
Naravno nisu sada u pitanju hiljade ljude koji bi pohrlili na stadion,budimo realni,ali nekako sam siguran da se utakmice igraju u 20 sati ili 21,kao u mnogim zemljama,da bi se i pojeta popravila...
Jer nemozemo se mi porediti sa Englezima,igrati u 13,15,ili 16 sati,u Londonu samo su tri i pol Bosne ljudi,a i taj mentalitet oni ce napuniti stadion u 12 navece...![]()
Mi moramo traziti najbolju opciju,da bi koliko toliko popravili stvari....Evo moj brat,primjer samo,radi od 10-18 svaki dan osim nedjelje,i kako da stigne...Takvo mu radno vrijeme u firmi...
Ovo sa reflektorima je super ideja i daje mogucnost igranja svima u nocnom terminu.
Jos jedna stvar,i ono malo naroda sto dolazi,klubovi ih vecinom ogulise ulaznicama,preskupe su za nas standard....Nemozes ti budzet puniti novcem od ulaznica a znamo svi situaciju,ionako nema ljudi na stadionima,jos ih odbij cijenom...
Uprave treba da se fokusiraju da dovedu sponzore,i druge vidove priliva novca,a ulaznice i sve sto moze,da olaksa i omoguci narodu da dolazi...To je neko moje misljenje,dugorocno razmisljajuci,bolje je primjer samo,imati 10 000 ljudi na kosevu svaku utakmicu,koji plate ulaz 3 km,neko 2000 po 10...vise ulagati u reklamiranje samih utakmica,tim niskim cijenama pokusaci privuci narod,stvoriti kulturu dolaska na stadion,lako je dignuti cijenu jbt...
Ispravno je to sto kazes da je bolje imati 10000 ljudi koji plati 3 KM nego 2000 ljudi koji plate 10 KM ulaznicu.Evo ja naprimjer navijam za slobodu i idem na utakmice i ulaznica za zapadnu tribinu je 10 KM I to isto Sam se pitao zasto ne snize cijene karata u Tuzli bili bi vise raje a zarada klubu bi bila ista.Stvar je u tome sto BH klubovi ne zele veliku grupu navijaca na svojim stadionima jer veca grupa ljudi vise kosta klub jer porez se odbija od broja prodatih ulaznica,vise ljudi znaci vise policije i vise obezbjedjenja a to neko mora da plati a u ovom slucaju to je klub i dosta vise troskova za organizaciju utakmice tako da ako klubovi spuste cijenu direktno idu u minus.A ako stadion bas mora biti pun bar nek ljudi placaju po 10 KM pa ta sva organizacija se Onda i isplati klubu.
http://www.akta.ba/bs/Vijest/investicij ... ad-image-0
evo kako ce izgledati Grbavica poslije radova

evo kako ce izgledati Grbavica poslije radova

Zadnja izmjena: irfo, dana/u 10 feb 2017, 19:58, ukupno mijenjano 2 puta.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Gradi se istočna tribina Radovi u Tuzli: Novi izgled Tušnja do kraja naredne godine
Krajem januara počela je izgradnja istočne tribine tuzlanskog stadiona, a nakon završetka će imati kapacitet od preko 7.000 mjesta. Radovi na izgradnji uveliko traju. Uskoro će biti vidljivi i temelji ove tribine, a vrijednost kompletnog projekta će iznositi oko pet miliona maraka. Pored više od 7.000 sjedećih mjesta u sklopu tribina biće izgrađeni moderni tržni centar s parkingom, svlačionice po najvećim standardima, VIP i press lože, te prostorije za antidoping kontrolu. Završetak radova planiran je za kraj 2018. godine, a po završetku stadion Tušanj će imati ukupni kapacitet od 14.000 mjesta.
Slike na linku ispod:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/radovi-u ... ine/224603
Krajem januara počela je izgradnja istočne tribine tuzlanskog stadiona, a nakon završetka će imati kapacitet od preko 7.000 mjesta. Radovi na izgradnji uveliko traju. Uskoro će biti vidljivi i temelji ove tribine, a vrijednost kompletnog projekta će iznositi oko pet miliona maraka. Pored više od 7.000 sjedećih mjesta u sklopu tribina biće izgrađeni moderni tržni centar s parkingom, svlačionice po najvećim standardima, VIP i press lože, te prostorije za antidoping kontrolu. Završetak radova planiran je za kraj 2018. godine, a po završetku stadion Tušanj će imati ukupni kapacitet od 14.000 mjesta.
Slike na linku ispod:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/radovi-u ... ine/224603
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
To moze vaziti za nekog neutralnog u cijem gradu igra neki premijerligas pa ce doci na veliku utakmicu. A mislim da za navijace nekog kluba nije bitno tko dolazi u goste, dolazis gledati svoj tim. Logicno da veca utakmica privuce vise ljudi i ako Zeljo izazove zanimanje u Tuzli onda ce ga izazvati i za pet i za deset maraka.JaskoBiH je napisao/la:Svi klubovi imaju velike troskove a mala primanja pa se na svaki moguci nacin pokusava ustedjeti,na zalost najbolji nacin im je ovaj preko dzepa navijaca.Cijena od 10 KM je bas prevelika za nase standarde ok kad ti u goste dolaze zeljo,Sarajevo,zrinjski ali da dam 10 KM I da gledam Mladost,krupu I sl i jos da kisnem tako da nije ni cudo sto nam na stadionu bude toliko ljudi koliko bude.
Manje utakmice privlace manje ljudi, takav je mentalitet svugdje, ne samo kod nas. Sigurno da bi bilo vise ljudi da su cijene nize, ali je taj broj mizeran. Pusti slobodan ulaz, prvu ce biti pun stadion, mozda jos par, ali za dvije sezone ces imati jednaku posjetu kao i sad. Mi u drzavi nemamo para, ali nemamo ni zanimanja za domaci nogomet, a tko ga ima vjerojatno ce imati i za utakmicu, nismo bas tolika sirotinja.
Te vizualizacije istocne tribine Grbavice za mene imaju grozne boje za koje sam siguran da nece biti u stvarnosti kao na njoj. Generalno tribina izgleda OK (slicna kao i na vizualizacijama koje smo do sada imali, samo sa drugacijim rasporedom ulaza) iako nije neki visoki standard ali sasvim dovoljno i pristojno. Za krov moram reci da je krajnje grozan, iskreno sam razocaran ako o takvom krovu ozbiljno razmisljaju.
Vjerovatno nece ove boje bit, sumjam da ce crvenom bojom biti ispisana grbavicaAnelZ je napisao/la:Te vizualizacije istocne tribine Grbavice za mene imaju grozne boje za koje sam siguran da nece biti u stvarnosti kao na njoj. Generalno tribina izgleda OK (slicna kao i na vizualizacijama koje smo do sada imali, samo sa drugacijim rasporedom ulaza) iako nije neki visoki standard ali sasvim dovoljno i pristojno. Za krov moram reci da je krajnje grozan, iskreno sam razocaran ako o takvom krovu ozbiljno razmisljaju.
a i svakako su nabavljene plave stolice a ne ove svjetloplave
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
to Željo samo zidaj,dobro ovo napreduje...Jbg nije trebalo nikakav materijal da se odlaze na teren...Valjda nisu presli granicu igralista..mislim nisu ušli u terenKonzerva je napisao/la:
::::SAMO ČELIK::::
Ma najbolje bi bilo bez natpisa, nema potrebe da pise Grbavica. Sve sjedalice iste boje i gotovo. Za klub bi bilo bolje da montiraju na sjevernu tribinu Grb kluba i natpis "Stadion Grbavica" da se sa mosta moze vidjeti u nekom modernom i prikladnom stilu (ne kao vecina reklama koje su postavljene u gradu koje su generalno grozne i neprikladne).
Napisao sam ovo na drugom forumu ali moram i ovdje:
Parking me takodjer pomalo muci jer sam se nadao platou na toj lokaciji koji ce biti posjecen i kada nema utakmica sa odlicnim uredjenjem te koji ce bas biti reprezentativan za klub sa brendingom tribine. Komotno se moglo uraditi sta je uradjeno sa Emirates sa muralima samo u manjoj formi, mogu se postaviti i LED display kako bi se hodnik (concourse) zatvorio te lokomotivom kao fokusom.
Napisao sam ovo na drugom forumu ali moram i ovdje:
Parking me takodjer pomalo muci jer sam se nadao platou na toj lokaciji koji ce biti posjecen i kada nema utakmica sa odlicnim uredjenjem te koji ce bas biti reprezentativan za klub sa brendingom tribine. Komotno se moglo uraditi sta je uradjeno sa Emirates sa muralima samo u manjoj formi, mogu se postaviti i LED display kako bi se hodnik (concourse) zatvorio te lokomotivom kao fokusom.
- FrancescoTotti
- Kontakt:
Vidim istocna tribina do pola visine uradjena. Nisam u toku zaista jel se to radi u dvije faze? Nije valjda da ce ovako izgledat.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
- JavierBosnia
- Kontakt:
Prosta je stvar, ranije su objasnajvali to malo bolje. Takav je postupak, ne mozes staviti 2 stupa i podici tribinu tek tako. Nisu to lego kockice.FrancescoTotti je napisao/la:Vidim istocna tribina do pola visine uradjena. Nisam u toku zaista jel se to radi u dvije faze? Nije valjda da ce ovako izgledat.
Takav je i postupak gradnje. Evo slke konacnog izgleda tribine da ne bude vise zabune

EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
Hehe bilo je pisanja i ranije o tome,izgleda da to jos niko ne zna i ja se nadam da nece ovako biti i da ce uraditi u visini sjevera.FrancescoTotti je napisao/la:Vidim istocna tribina do pola visine uradjena. Nisam u toku zaista jel se to radi u dvije faze? Nije valjda da ce ovako izgledat.
Neće biti u visini sjevera, biće veća od sjevera, Miske reko
- badblueboylivno
- Kontakt:
E izvinite na upadu, samo da priupitam, hoće li tribina biti u visini sjevera?
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
-
HeraklitMracni
- Kontakt:
Ovo sto su napravili ostaje i onda kad se bude krov pravio poravnat ce sa sjeverom ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.