Titula! Kup! Europa! Mladi! Prodaja igrača!
SVE ovo očekujem u budućnosti!
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Šta misliš da ti preuzmeš ulogu gospodina Nikolića, pa nam pokažeš svoje sposobnosti? Mislim, kad već voliš FK Željezničar, kad već znaš kako se dovode i odvode igrai, kad i pored navedenoga znaš i kako se ostvaruje profit, fino zasučeš rukave i odvojiš dnevno minimalno 10h svog vremena i znanja i pokažeš nam kako se to radi, a ne samo ti, već svi oni koji misle da su bolji i pametniji od gospodina Nikolića i gospodina Ćenana, na kraju krajeva i gospodina Misimovića.plavousrcu je napisao/la:I sad bismo mi trebali na forumu ovacijama sa govornice ispratiti Nikolica. Nisam se htio osvrtati na njegov govor i do jutros ga nisam ni pogledao jer mislim da on nema sta pametno reci. Svega se napricao Nikolic, pohvalio proceduru dolaska i odlaska igraca i smjelo utvrdio da ce se i dalje tako raditi jer je profitabilno. Mi doveli i otjerali bruku igraca, ostali bez Evrope, cetvrti na tabeli i profitabilno. Gdje je tu profit, a da ne spominjem da do prije neki dan nismo nikog prodali.LjoZee je napisao/la:
Sve o transferima naseg kluba odnosno transfer politici.
Ja koliko sam shvatio trener bira pojačanja ne ocjenjuje uprava ona sama otpise one skupeNeandertalac je napisao/la: Trener da spisak a najstručniji ljudi u BiH fudbalu procjenjuju može li ili ne, treba li ili ne treba.
kod miroslava nisam primjetio, ama, bas, ni po cemu, da se stedi, krije, izbjegava igru... nisu na ovim tekmama bili "bekovi" iz nase lige, protiv kojih mozes tako lako prolaziti i levatiti ih. cist primjer je zeba. i dalje (nazalost, kasno je da to popravi) protiv jacih protivnika ga nema nigdje, a, kad nadje sebi levata, iz manjih klubova nase lige, stices dojam da nam je na terenu zidan. nema u u utakmicama sa jacim protivnicima puno gradjenja, ovjeravanja lopte, peljanja...LjoZee je napisao/la:Ponuditi im ugovor sad i da znas na cemu si. Vjerujem da se mozemo dogovoriti sa njima. Vazan su dio tima i treba ih sacuvati.
Dobro smo popunjeni na svakoj poziciji hvala Bogu. Crnov se uskoro vraca treninzima tako da bi mozda do LZP moga biti spreman,ali ne brinem se jer je tu Zakaric koji odlicno pokriva lijevu stranu sa Stojanovicem. Miroslav je ove utakmice slabije odigralo ili se samo cini da jeste jer smo sad jaki i lijevo pa nam desna vise nije toliko izrazena. Sve u svemu nadam se da nece kociti zato sto ide jer to ne bi nikako valjalo.
Edit; i nemoj mi izvaličiti rečenice iz konteksta. Hvala.Quinlan je napisao/la:Ja koliko sam shvatio trener bira pojačanja ne ocjenjuje uprava ona sama otpise one skupeNeandertalac je napisao/la: Trener da spisak a najstručniji ljudi u BiH fudbalu procjenjuju može li ili ne, treba li ili ne treba.
Po meni dobar sistem jer trener odgovara za rezultate pa neka ima tu glavnu riječ, samo da ne fula ko zadnjih par trenera, a mislim da je slavko taj i da će se duže zadržat i samim tim smanjen će biti promet igrača
Stvarno ti pretjerujes sa tim svojim stavom, uredu je nesto kritikovati ali ovo izvrtanje cinjenica. Dobro ti je @Egizicir rekao a i na skupstini su govornici rekli, ko misli da zna bolje neka dodje, ponudi rjesenje i uradi sta treba.Neandertalac je napisao/la:Edit; i nemoj mi izvaličiti rečenice iz konteksta. Hvala.Quinlan je napisao/la:Ja koliko sam shvatio trener bira pojačanja ne ocjenjuje uprava ona sama otpise one skupeNeandertalac je napisao/la: Trener da spisak a najstručniji ljudi u BiH fudbalu procjenjuju može li ili ne, treba li ili ne treba.
Po meni dobar sistem jer trener odgovara za rezultate pa neka ima tu glavnu riječ, samo da ne fula ko zadnjih par trenera, a mislim da je slavko taj i da će se duže zadržat i samim tim smanjen će biti promet igrača
Ova pojašnjenja su za malu djecu! Moje lično mišljenje.
Sa tim bi i završio svu diskusiju na ovu temu jer kako sam i rekao ne može nam donijeti ništa dobro.
Tebi ili vama je ok, meni nije. Poštujem vaše mišljenje i trebali bi i vi moje bez obzira što se ne slažemo.
Treba se okrenuti budućnosti i pomoći klubu, nadam se kako smo tu složni.
Pošto već kritikuje da ukratko pojasnim. Kako sam i pisao mjesecima. Ne mogu nestručne osobe da odlučuju u sportskom segmentu. Nadam se kako smo to svi shvatili. Rješenje je što više provjerenih i stručnih ljudi koji bi napravili strategiju i smjernice kojim bi se klub trebao okrenuti u budućnosti.
Primjetno je kako su već neke stvari ispravljene. Neke, ne sve.
Toliko jarane, nemoj da nam ode priča gdje ne treba. Idemo dalje u nove bitke i nadamo se, vjerujemo, u nove pobjede i uspjehe.
Još jednom, hvala ovim ljudima za tribinu pod jedan, sređeno stanje u administraciji pod dva, rješavanje dugova koji su svedeni na tri tužbe ako ne računamo Poreski dug pod tri i poboljšanje poslovanja u većini parametara.
Ok je to, nisam ja ni da se hvali puno jer nas mentalitet se ne zna nositi ni sa tim, brzo poleti. Po meni je bitno da su u upravi skontali greske, koje ispravljaju i da imaju volje, snage da guraju klub na bolje u svim segmentima. Nesto ide lakse, sa manje problema nesto malo teze iz ovih ili onih razloga. Mi navijaci trebamo biti podrska, pomoci koliko ko moze i na bilo koji nacin, dati kostruktivan prijedlog, kupiti kartu, clansku itd. kao i ukazati na probleme bez licnih optuzivanja.Neandertalac je napisao/la:I ovo je moj stav!
Još jednom, hvala ovim ljudima za tribinu pod jedan, sređeno stanje u administraciji pod dva, rješavanje dugova koji su svedeni na tri tužbe ako ne računamo Poreski dug pod tri i poboljšanje poslovanja u većini parametara.
Hu iz ju? Glasnogovornik gospodina Nikolica. Ako tebe moze kupiti njegova bespotrebna prezentacija kojom se pokusao oprati za sve lose uradjeno mene ne moze. Lik hladno izjavi da je profitabilno kamionima dovoditi i odvoditi igrace i da cemo tako nastaviti, a mi dovodeci i odvodeci se nismo ukrcali na voz za Evropu. Ostali bez pola miliona. Gdje je tu profit. Ako hoces normalno odgovoriti uradi to ako neces ne citiraj me. Neandertalac bolje je kritikovati lose kako se ne bi ponavljalo nego hvaliti dobro cega ima mnogo.Egzircir je napisao/la:Šta misliš da ti preuzmeš ulogu gospodina Nikolića, pa nam pokažeš svoje sposobnosti? Mislim, kad već voliš FK Željezničar, kad već znaš kako se dovode i odvode igrai, kad i pored navedenoga znaš i kako se ostvaruje profit, fino zasučeš rukave i odvojiš dnevno minimalno 10h svog vremena i znanja i pokažeš nam kako se to radi, a ne samo ti, već svi oni koji misle da su bolji i pametniji od gospodina Nikolića i gospodina Ćenana, na kraju krajeva i gospodina Misimovića.plavousrcu je napisao/la:I sad bismo mi trebali na forumu ovacijama sa govornice ispratiti Nikolica. Nisam se htio osvrtati na njegov govor i do jutros ga nisam ni pogledao jer mislim da on nema sta pametno reci. Svega se napricao Nikolic, pohvalio proceduru dolaska i odlaska igraca i smjelo utvrdio da ce se i dalje tako raditi jer je profitabilno. Mi doveli i otjerali bruku igraca, ostali bez Evrope, cetvrti na tabeli i profitabilno. Gdje je tu profit, a da ne spominjem da do prije neki dan nismo nikog prodali.LjoZee je napisao/la:
Sve o transferima naseg kluba odnosno transfer politici.
Dosta vas je više sa tim negativnim i rušilačkim komentarima. O FK Željezničaru u regiji se priča, kako se posluje, na koji način se prevazilaze prepreke, ljudi uplaćuju iz Hrvatske stolice, a vas "dosta" samo negativno pišete.
Dozovite se, ako ste uistinu iskreni navijači FK Željezničara, jer imamo i previše dušmana po cijeloj BiH i ne treba nam insajdera, koji pokušavaju da svrgnu trenutnu postavu.
I ovo oko trenera je tema oko koje se necemo sloziti. Pogledaj bolje izlaganje gospodina Nikolica. Potenciram da ne mozes reci da je sistem dolaska i odlaska igraca profitabilan i da cemo tako nastaviti, a mi ostali bez najmanje 500.000 neizlaskom u Evropu. Tesko je tebi to shvatiti. Poslusat cu Neandertalca ovaj put i zavrsiti sa diskusijom, ali dok sam clan foruma iznosit cu svoje misljenje svidjalo se tebi ili ne.Egzircir je napisao/la:@plavousrcu,
Nisam glasnogovornik, ali razmišljam svojom glavom, a ne tuđom, kao što ti radiš, ustvari napune ti glavu i ti onda imaš "svoje mišljenje".
Da li si nekim slučajem čuo da je svako pojačanje tražio trener koji je u tom trenutku bio u klubu ili si možda to preskočio nesvjesno, ustvari ti si čuo samo ono što želiš da čuješ.
Ne odgovori ti meni, zašto ne zasučeš rukave i preuzmeš poziciju?
Imao sam isto misljenje kao i ti kada sam cuo prezentaciju i govor i htio napisati bas isto tako. Cuj profitabilno a mi ostali bez Evrope, dje je to profitabilno?! Pa nismo u banci nego u firmi.plavousrcu je napisao/la: Hu iz ju? Glasnogovornik gospodina Nikolica. Ako tebe moze kupiti njegova bespotrebna prezentacija kojom se pokusao oprati za sve lose uradjeno mene ne moze. Lik hladno izjavi da je profitabilno kamionima dovoditi i odvoditi igrace i da cemo tako nastaviti, a mi dovodeci i odvodeci se nismo ukrcali na voz za Evropu. Ostali bez pola miliona. Gdje je tu profit. Ako hoces normalno odgovoriti uradi to ako neces ne citiraj me. Neandertalac bolje je kritikovati lose kako se ne bi ponavljalo nego hvaliti dobro cega ima mnogo.
Neandertalac je napisao/la:Svaka diskusija oko "prolivnog mlijeka" trenutno bi bila kontraproduktivna. Možemo naglabati o ovoj temi danima i šta ćemo postići? Ništa. To što se ne slažemo apsolutno nije bitno.
Prema tome, učlani se, kupi kartu, dres, koliko ko već može finansijski i da pomognemo klubu jer bez obzira na neke greške evidentno je kako u većini segmenata klub ide naprijed.
Da se razumijemo, itekako ima prostora za poboljšanja i uvijek može bolje. Mora i može.
![]()
Zamolio bih moderaciju da nam postavi anketu. Moj prijedlog;
Trenutni igrački i trenerski kadar može do;
-Duple krune
-Titule
-Kupa
-Europe
-Ništa od navedenog
starigrad je napisao/la:kod miroslava nisam primjetio, ama, bas, ni po cemu, da se stedi, krije, izbjegava igru... nisu na ovim tekmama bili "bekovi" iz nase lige, protiv kojih mozes tako lako prolaziti i levatiti ih. cist primjer je zeba. i dalje (nazalost, kasno je da to popravi) protiv jacih protivnika ga nema nigdje, a, kad nadje sebi levata, iz manjih klubova nase lige, stices dojam da nam je na terenu zidan. nema u u utakmicama sa jacim protivnicima puno gradjenja, ovjeravanja lopte, peljanja...LjoZee je napisao/la:Ponuditi im ugovor sad i da znas na cemu si. Vjerujem da se mozemo dogovoriti sa njima. Vazan su dio tima i treba ih sacuvati.
Dobro smo popunjeni na svakoj poziciji hvala Bogu. Crnov se uskoro vraca treninzima tako da bi mozda do LZP moga biti spreman,ali ne brinem se jer je tu Zakaric koji odlicno pokriva lijevu stranu sa Stojanovicem. Miroslav je ove utakmice slabije odigralo ili se samo cini da jeste jer smo sad jaki i lijevo pa nam desna vise nije toliko izrazena. Sve u svemu nadam se da nece kociti zato sto ide jer to ne bi nikako valjalo.
miroslav, jednostavno, igra koliko moze, a, sto se nedostaci vide u utakmicama sa jacim protivnicima, samo govori da je on tata-mata za nasu ligu i njoj slicne. za vece domete, nazalost, tesko da ima kapaciteta.
Nelogicnosti mnogo u tom sistemu imas ako uzmemo da je Nikolic govorio istinu. Omogucis treneru u martu da sebi pravi ekipu za avgust i onda ga otjeras u maju. Onda u julu isto to omogucis novom treneru i otjeras ga u septembru. Meni ta prica izgleda kao prica za laku noc. Sve si dobro pojasnio, ali mi nema logike da stvari tako funkcionisu. Sistem dolazaka i odlazaka je uspjesan samo ako ostvaris rezultat, nikako ako si ti po nekim racunicama u plusu nekoliko hiljada maraka prilikom njihovog dolaska i odlaska nako tri mjeseca. Hoce li biti sve u redu Musi oko te vize?bhsport je napisao/la:Imao sam isto misljenje kao i ti kada sam cuo prezentaciju i govor i htio napisati bas isto tako. Cuj profitabilno a mi ostali bez Evrope, dje je to profitabilno?! Pa nismo u banci nego u firmi.plavousrcu je napisao/la: Hu iz ju? Glasnogovornik gospodina Nikolica. Ako tebe moze kupiti njegova bespotrebna prezentacija kojom se pokusao oprati za sve lose uradjeno mene ne moze. Lik hladno izjavi da je profitabilno kamionima dovoditi i odvoditi igrace i da cemo tako nastaviti, a mi dovodeci i odvodeci se nismo ukrcali na voz za Evropu. Ostali bez pola miliona. Gdje je tu profit. Ako hoces normalno odgovoriti uradi to ako neces ne citiraj me. Neandertalac bolje je kritikovati lose kako se ne bi ponavljalo nego hvaliti dobro cega ima mnogo.
A onda malo razmislim, da iz njegovog ugla je proslo profitabilno, u plusu su uprkos silnim raskidima. 3/4 igraca su maltene najbolji igraci kluba koji su poslovna odluka kluba.
A ostalo sto je spustano su birali treneri, Edis i Kostic, i Edis je direktni krivac sto nije izborena evropa, ne Dejan i procedure, koliko god mi to djelovalo nelogicno tako je.
Doveo si trenera, vjerujes struki, dovedes mu sto trazi i ako nema cilja trener leti.
Imali smo neiskusnog trenera koji je svojim izjavama sa daj mi dva znalca i ostali da trce osvojit cu ligu, ili ubrzat cu igru i to je to, napravili havariju.
Sta mislis na kakvom bi glasu bili da im Slavko kaze dovedite mi 5 igraca oni ne dovedu niti jednog i kazu evo ti taj i taj, jbg ne ide tako.
Mislim da imaju do srijede slobodno, a mene vise zanima sta je sa JahicemNeandertalac je napisao/la:Kada su treninzi i šta je sa Kostićem?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.