44Bertans je napisao/la:Monolog je napisao/la:
Grobari su, čast malom broju izuzetaka, smeće od ljudi i ja ih prvi ne bih poštovao. Pa ni Partizan. Ne igram tamo, ne zanimaju me i idem da ih pobijedim i naravno da se radujem svakom dobrom potezu mojih saigrača. Ovdje ti predstavi k'o da je Džanan uzeo mikrofon u ruke i počeo pjevati "Da te nije Alija". A istina je mnoooooooogo drugačija.
Govorimo o KK Partizan. Ne navijačkoj grupi...
Profesionalnom sporisti i naravno fer pleju.
Ne, govoriš o nekom poštovanju KK Partizana koji neće da se ogradi od navijača koji truju i posljednji zdravi duh na prokletom Balkanu. Dakle, cijelo sportsko društvo Partizan ne poštuje LJUDE, jer im je bitno da se, ne daj bože, zamjere svojim navijačija, Grobarima, koji ih svojim primitivizmom, šovinizmom i nacionalizmom i tjeraju u sportski grob.
I, da, predstavljaš KK Partizan k'o da je Real Madrid pa se mora poštovati (kraljevski klub, trofeji, ono što predstavljaju na fudbalskoj mapi - govori o Realu, naravno). Tačno sam pomislio da sam prespavao 30 godina košarke i morao sam pogledati kalendar kako bih se uvjerio da to nije slučaj.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”