FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Blejzer10
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Blejzer10 » 15 feb 2017, 15:15

Jedina pozitivna stvar sinoc sto se tice Messijevog performansa je bila sto se trudio ispraviti gresku koja je prouzrokovala drugi gol. Citavo drugo poluvrijeme je pokusavao, driblao, dodavao, vracao se u odbranu. Samo sta god je pokusao, nije uspio. Jedan dobar pas, nijedan dribling i hejbet izgubljenih lopti su zacinili najgoru Messijevu utakmicu u karijeru. Jednostavno ga nista nije islo, i sto se vise trudio, vise je propadao. I onda kontam, koje su sanse da i u uzvratu bude takav? Ako nista, sumnjam da ce cesat bradu i setkat se kao u prvom poluvremenu

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 feb 2017, 15:19

Neymar napisao da dok postoji 1 % sanse , oni vjeruju 99 % :mrgreen: Budimo realni, da se moze okrenuti- moze. PSG nista posebno nije ove sezone, odigrali su protiv nas najbolju utakmicu sezone a mi najgoru. Rana 2 gola sve mogu promijeniti. Sa ovakvim napadom na Campu je sve moguce. Padali su i veci tu. Uvalili smo City-u 4 komada, koja nema nista losiju ekipu, zasto ne bi i njima.

E sada, da bi se to desilo mora se promijeniti pristup i mnogo toga poklopiti. Mora se imati i srece. Dosta toga ce pokazati sljedeci ligaski dueli. Moraju sva trojica u napadu imati svoj dan. Tesko ce biti, vrlo tesko, skoro nemoguce. Ali ovo je Barcelona i ako nista trebamo odigrati najbolje sto mozemo- ne misliti na zaostatak vec pruziti utakmicu zivota i onda je sve moguce.

NE MOZEMO odigrati ovako losu utakmicu na Campu, ne moze gore od onog , makar izgubili i 5:0 kod kuce, igra ce SIGURNO biti bolja nego u Parizu. Jer kad smo izgubili od Bayerna imali smo realno bolju igru nego jucer.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 feb 2017, 15:25

Verratti: "Trener je dobro pripremio utakmicu, medjutim iznenadila me pasivnost Barcelone. Primjera radi, kada sam dodao Cavaniju loptu za gol mogao sam pretrcati 50 metara neometano i pitao sam se kako je to moguce"

:lol: :lol: :lol: Jel vidite sad o cemu sam pisao ?
27.10.2020

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 feb 2017, 15:26

parangal je napisao/la:
Rajaz je napisao/la:Ovo mi sinoć nije bilo najjasnije
slika
Šta je Messi radio lijevo konstantno zalijepljen za Neymara ?

Onaj jadnik Roberto, ionako na aparatima, ostade sam pokrivati kompletnu desnu stranu i ni kriv ni dužan dobi dvostruku penetraciju Kurzawa-Draxler.
Kako šta je radio? Tražio mesto gde će odmoriti :lol:

@Rajaz.......zar ne vidiš da je ono sinoć bio raspad sistema? Kao i skoro svi lutao je ko guska u magli po terenu, da ne pominjem Suareza koji je ladno mogao i od kuće ovo gledati :lol: .....PSG je brat bratu izgledao kao da ih ima 13-14 na terenu.......kud ćeš dalje kad sam negde pročitao da je Mesi u prvom poluvremenu imao najmanji dodir sa loptom još od 2009-e godine?!.....pametnom dosta ;)
Raspad sistema je od početka sezone, sinoć je samo kulminiralo.

Sjećaš se izjave Tate Martina nakon jednog kiksa sa Argentinom: ''Želio sam da Messi ima što manje dodira s loptom.'' :mrgreen:

E pa tako je izgledala sinoćnja postavka Enriquea.

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 15 feb 2017, 15:28

Samo da onaj mulac Gomes ne igra sve je moguce.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 15 feb 2017, 15:34

leorey je napisao/la: Sve to stoji, ali nekad smo i pod jacim presingom znali prenositi loptu. Sjeti se samo presinga Mourinhovog Real Madrida kad nam je Benzema zabio u 20 sekundi. Pa smo okrenuli tekmu.

Ove sezone ekipa ne zna sta igra, igraci mu ne znaju sta trebaju igrati i to je krivica TRENERA. Po ko zna koji put reci cu da nam igru kroje stoperi. Mozemo navesti mnogo mnogooo utakmica gdje smo osvojili bodove a realno nismo bili bolji i spasavao nas je golman ili neznanje nekog napadaca.

Alaves
Bilbao
Valencia
Sevilla
Celta
Sociedad
Bilbao opet
Villareal
City
Betis
Pa i Atletico. Da su pogodili pola od onih sansi imali bi slican rezultat kao jucer.

Treba li dalje ista reci ? Mozda jos to da kada smo i dobili neke utakmice vise razlike , nismo dobro stajali na terenu, tj na sredini. Vecinu ovakvih klubova Barca je u ligi rijesavala s pola gasa.

I moralo je negdje procepiti, ja sam iskreno ove sezone ocekivao neko samaranje. Mozda nam je ovo bilo i potrebno da se spustimo na zemlju i krenemo igrati kako znamo.

Citam jutros Messi i Pique odgodili put , trebao Messi u Egipat ici. Odlucili trenirati. Vidjet cemo. Raduje cinjenica da gore od jucer ne moze. Mozda izgubimo jos utakmica, ali ona utakmica od jucer se nece ponovit za 5-6 godina. Mogli smo dobiti 10 komada realno.
@leorey.....nekad, nekad, NEKAD.....mi stalno o tom NEKAD.......lepo je ponavljam @Scof1eld rekao za Albu i EURO 2012, ja dodajem i Španiju kao osvajača SP 2010......7 godina je puno puno vremena, nama tu više Pyjola, Xavija.....pa nemojte me ljudi zajebavati, ladno gledam juče Inijestu onako u onom dresu i šorcu i kako mu sada stoje (za razliku od NEKAD).....i vidim (govorim vizuelno) jednog čikicu kako ovde neko napisa sa "termina" koji zajedno samnom pika fudbal da ostane u formi i prevari godine.......posle toga ga zameniše i beše jedan krupni kadar na njega na klupi a on majstor i legenda ćelav a nešto malo kratke i vidi se sede kose sa strane, sa bradom od jedno 3 dana skoro potpuno sedom.....e to druže moj tera da se setiš onog NEKAD ;)

Ne živi se od "nekad sam ja mogao....." pravashodno znam sam po sebi koji se bavim nekim sasvim običnjim stvarima pa znam kako su mi bile lake sa 25, teskobne u 35 a sad ni za autobusom potrčati ne mogu :lol:

Nažalost......to se dešava Barsi. Što kaže @let3 oterali svoju decu jer su mislila da ne valjaju a doveli tudju koja su gora od sopstvenih....glavne perjanice neke kao pomenuti Inijesta već stari, veliki broj polako mu se približava.......puno toga iza sebe pregurano i osvojeno, malo motiva za dalje.....evo sada se može reći propala sezona a dogodine će biti samo još godinu statriji i bezvoljniji....to je realnost Barse od koje polako samo ostaje to......NEKAD

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 15 feb 2017, 15:43

Rajaz je napisao/la: Raspad sistema je od početka sezone, sinoć je samo kulminiralo.

Sjećaš se izjave Tate Martina nakon jednog kiksa sa Argentinom: ''Želio sam da Messi ima što manje dodira s loptom.'' :mrgreen:

E pa tako je izgledala sinoćnja postavka Enriquea.
:thumbup: Naravno da se sećam......pa evo naćićeš nema ni 15 dana sam napisao kako me sadašnja Barsa podseća na reprezentaciju Argentine za koju se stalno govori da Mesi nije isti kao u njoj.......neodoljivo ;)

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 15 feb 2017, 15:48

leorey je napisao/la:Neymar napisao da dok postoji 1 % sanse , oni vjeruju 99 % :mrgreen: Budimo realni, da se moze okrenuti- moze. PSG nista posebno nije ove sezone, odigrali su protiv nas najbolju utakmicu sezone a mi najgoru. Rana 2 gola sve mogu promijeniti. Sa ovakvim napadom na Campu je sve moguce. Padali su i veci tu. Uvalili smo City-u 4 komada, koja nema nista losiju ekipu, zasto ne bi i njima.

E sada, da bi se to desilo mora se promijeniti pristup i mnogo toga poklopiti. Mora se imati i srece. Dosta toga ce pokazati sljedeci ligaski dueli. Moraju sva trojica u napadu imati svoj dan. Tesko ce biti, vrlo tesko, skoro nemoguce. Ali ovo je Barcelona i ako nista trebamo odigrati najbolje sto mozemo- ne misliti na zaostatak vec pruziti utakmicu zivota i onda je sve moguce.

NE MOZEMO odigrati ovako losu utakmicu na Campu, ne moze gore od onog , makar izgubili i 5:0 kod kuce, igra ce SIGURNO biti bolja nego u Parizu. Jer kad smo izgubili od Bayerna imali smo realno bolju igru nego jucer.
Najkraće moguće što mogu........1.) ne vidim teoretsku šansu da OVA trenutna Barcelona ne primi ni jedan gol u revanšu......2.) ne vidim ni teoretsku šansu da OVA Barcelona da posle toga 6 golova PSG......dakle samo ČUDO!!!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 feb 2017, 15:52

parangal je napisao/la:
leorey je napisao/la:Neymar napisao da dok postoji 1 % sanse , oni vjeruju 99 % :mrgreen: Budimo realni, da se moze okrenuti- moze. PSG nista posebno nije ove sezone, odigrali su protiv nas najbolju utakmicu sezone a mi najgoru. Rana 2 gola sve mogu promijeniti. Sa ovakvim napadom na Campu je sve moguce. Padali su i veci tu. Uvalili smo City-u 4 komada, koja nema nista losiju ekipu, zasto ne bi i njima.

Najkraće moguće što mogu........1.) ne vidim teoretsku šansu da OVA trenutna Barcelona ne primi ni jedan gol u revanšu......2.) ne vidim ni teoretsku šansu da OVA Barcelona da posle toga 6 golova PSG......dakle samo ČUDO!!!
Da cudo... ali zar i jucer ono nije bilo cudo ? Svjetsko cudo ? Bar po rezultatu. Mi znamo da smo bili losi, ali ko je ocekivao da cemo izgubiti 4:0 u 1/8 finala? Pa ni igraci PSG-a to nisu ocekivali. Sam Verratti je rekao da ne moze objasnit sto se dogodilo.

Pa da sam upalio jucer tv u 89 minuti syebo bi se ko nikad. Isto kao da Napoli veceras napuca Real Madrida 4:0, bez obzira koliko Madrid bio isto los ove sezone.

Znaci kako god su oni nama utrpali 4 gola i sacuvali svoju mrezu, mozemo i mi njima. Samo se dosta toga mora poklopiti naravno. Kao sto se jucer dosta toga poklopilo. Cudo...nekad se i desi.

S ovakvom igrom naravno da ne mozemo ni Betisu, ali mozda nam ovaj samar dosta toga i promijeni, ako nas on ne trzne sad, nece nikad. Onda ne vidim ni kup kako cemo osvojiti.
27.10.2020

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 15 feb 2017, 15:55

Dva rana gola ce Barca ponovo primiti ;)
Uozbiljite se, nema ništa od remontade. Ona sredina je naprosto preslaba i prespora da se nosi sa vezom PSG (ma i Betisa, a kamoli PSG).
Još kad stavi Busquetsa i Gomesa (dva prespora igraca) koji ne mogu nikoga stici - naspram mlađih, bržih, poletnih Verattija, Rabiota, Matuidija zvijeri koja ih otresa u duelima - to smiješno izgleda. Nekad su Iniesta i Xavi dva okretna igraca mogli dominirati sredinom, danas Xavija nema, a Iniesta veteran od kojeg se ocekuje da bude Iniesta iz 2011 :facepalm: nemoguca misija.
Nekad je i Busquets imao po 10-15 tackles po utakmici, a sinoc Roberto 4, a ostatak tima ukupno 3 :facepalm: :oops: time je sve receno.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 15 feb 2017, 16:05, ukupno mijenjano 1 put.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 15 feb 2017, 16:05

leorey je napisao/la:
Da cudo... ali zar i jucer ono nije bilo cudo ? Svjetsko cudo ? Bar po rezultatu. Mi znamo da smo bili losi, ali ko je ocekivao da cemo izgubiti 4:0 u 1/8 finala? Pa ni igraci PSG-a to nisu ocekivali. Sam Verratti je rekao da ne moze objasnit sto se dogodilo.

Pa da sam upalio jucer tv u 89 minuti syebo bi se ko nikad. Isto kao da Napoli veceras napuca Real Madrida 4:0, bez obzira koliko Madrid bio isto los ove sezone.

Znaci kako god su oni nama utrpali 4 gola i sacuvali svoju mrezu, mozemo i mi njima. Samo se dosta toga mora poklopiti naravno. Kao sto se jucer dosta toga poklopilo. Cudo...nekad se i desi.

S ovakvom igrom naravno da ne mozemo ni Betisu, ali mozda nam ovaj samar dosta toga i promijeni, ako nas on ne trzne sad, nece nikad. Onda ne vidim ni kup kako cemo osvojiti.
Evo ako se to ČUDO desi nekako.........Ja koji nikad nisam imao avatar dajem tebi da nadješ sliku nekog MAGARCA ili šta god želiš koju ću sa ponosom nositi ispod nadimka......ti meni ako ne bude tako naravno ništa nisi dužan.....jel pošteno? :lol:

i da znaš.....OD SVEG SRCA TI ŽELIM DA BUDEŠ U PRAVU! :thumbup:

PS. da povisim "ulog" :lol: svaki svoj budući post počinjaću sa iha iha...ihaaaa PLUS dole u potpisu ću staviti velikim slovima "JA SAM MATORI MAGARAC KOJI NIJE VEROVAO U ČUDA".... :rol:
Zadnja izmjena: parangal, dana/u 15 feb 2017, 16:17, ukupno mijenjano 1 put.

Amsterdam1312
Kontakt:

Post Postao/la Amsterdam1312 » 15 feb 2017, 16:13

Samo Barcelona i Liverpool mogu nadoknaditi ovakve zaostatke :mrgreen: bez zajebancije, nikad ne reci nikad, ali s Enriqueom je to teško moguće ostvariti, taj tip trenera neće nabrijati i spremiti ekipu za takav podvig, jedino ako Messi i društvo dogovore tajni sastanak. :) Ipak smatram da će Emery nadmudriti Enriquea ponovo.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 15 feb 2017, 16:30

Premija je ne izgubiti uzvrat.
Ja ne znam odakle Vam snaga za optimizmom.
Da Barca ima donekle sematsku igru i sablon na koji moze dobiti bilo bi nade i da je 6:0 zavrsilo,ali ekipa koja je rastelovana na svim poljima terena se moze nadati da nece izgubiti uzvrat i nista vise.
Ocekujem revijalnu tekmu sa rezultatom 2:2 u uzvratu .

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 15 feb 2017, 16:53

Amsterdam1312 je napisao/la:Samo Barcelona i Liverpool mogu nadoknaditi ovakve zaostatke :mrgreen: bez zajebancije, nikad ne reci nikad, ali s Enriqueom je to teško moguće ostvariti, taj tip trenera neće nabrijati i spremiti ekipu za takav podvig, jedino ako Messi i društvo dogovore tajni sastanak. :) Ipak smatram da će Emery nadmudriti Enriquea ponovo.
za početak.....NIKAD u istoriji ni jedan tim nije nadoknadio 4 : 0 i prošao dalje

Samo 3 tima u istoriji nadoknadila su zaostatak od 4 gola......portugalski Leišoš 1961od švajcarskog Šo De Fona 6:2 pa 4:0........Partizan protiv Rendžersa isto 6:2 pa 4:0 i Real Madrid protiv Borusije Menhengladbah 5:1 pa 4:0 u revanšu

Znači zaista treba biti istorijsko ČUDO :mrgreen:

zlatan1982
Kontakt:

Post Postao/la zlatan1982 » 15 feb 2017, 18:45

ono sinoć je bilo najgore od barcelone u zadnjih 10 godina ako ne i više..bio je tu i onaj poraz od bayerna 4:0 ali tada je kašai debelo pomogao bayernu jer im je priznao najmanje dva neregularna gola pa nekako se i tu može tražiti neka utjeha, dok za ono sinoć nema nikakvo opravdanje i sve je bilo čisto...barsa napada psg a psg se brani sa 11 igrača dok kod obrnute situacije 6-7 igrača barse igra odbranu..iniesta i buskets nisu bili dobri od kako su se vratili sa ''bolovanja''...to se već vidjelo u kupu kada su ušli da smire igru atletika, a ustvari još gore bilo i atletiko još više napadao i malo falilo da prođe ui finale..u ligi su također bili prosječni, a kulminacija svega je bilo sinoć...

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 15 feb 2017, 19:44

parangal je napisao/la:
leorey je napisao/la:

Evo ako se to ČUDO desi nekako.........Ja koji nikad nisam imao avatar dajem tebi da nadješ sliku nekog MAGARCA ili šta god želiš koju ću sa ponosom nositi ispod nadimka......ti meni ako ne bude tako naravno ništa nisi dužan.....jel pošteno? :lol:

i da znaš.....OD SVEG SRCA TI ŽELIM DA BUDEŠ U PRAVU! :thumbup:

PS. da povisim "ulog" :lol: svaki svoj budući post počinjaću sa iha iha...ihaaaa PLUS dole u potpisu ću staviti velikim slovima "JA SAM MATORI MAGARAC KOJI NIJE VEROVAO U ČUDA".... :rol:

Pa ja sam rekao da postoji to CUDO, ali nisam rekao da JA vjerujem u njega :mrgreen: Ja uopste nisam optimist za prolazak, jer sam realan. Ali ako neko moze okrenuti ovo, to je Barcelona. Opet kazem, licno JA NE VJERUJEM, ali nogomet se igra do zadnje minute i 4 gola se mogu primiti i u 20 minuta ako nekog krene. Dakle nemam ti ja sta slat avatar kad ni ja sam nisam optimista, ali nogomet je cudo :mrgreen:

ALI moras priznat da bi to bio historijski preokret, izazov bi to bio i za Guardiolinu Barcelonu iz prajma :cool: Ja bih volio, cisto da se prica o nama , makar ispali kasnije od Leicestera ili Seville :lol:
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 15 feb 2017, 20:40

leorey je napisao/la: Pa ja sam rekao da postoji to CUDO, ali nisam rekao da JA vjerujem u njega :mrgreen: Ja uopste nisam optimist za prolazak, jer sam realan. Ali ako neko moze okrenuti ovo, to je Barcelona. Opet kazem, licno JA NE VJERUJEM, ali nogomet se igra do zadnje minute i 4 gola se mogu primiti i u 20 minuta ako nekog krene. Dakle nemam ti ja sta slat avatar kad ni ja sam nisam optimista, ali nogomet je cudo :mrgreen:

ALI moras priznat da bi to bio historijski preokret, izazov bi to bio i za Guardiolinu Barcelonu iz prajma :cool: Ja bih volio, cisto da se prica o nama , makar ispali kasnije od Leicestera ili Seville :lol:
Ma naravno da je meni sve jasno......pa zar ti misliš da ja to ne bih voleo? Ili bilo ko ovde?....Čuj, ja sam ovde (verovatno) najveći kritičar igre Barse ČAK i onda kad igra dobro a ne sad kad je ovako i zbog toga počesto umem biti i "meta" pojedinaca koje to nervira.....ja valjda i zbog godina smatram izlišnim da recimo u pobedama pišem braavooo i živeo ovaj ili onaj......jednostavno svi smo mi različiti i komentarišemo shodno svom interesovanju i poimanju fudbala kao igre...neko volii hvaliti drugi kao ja kritikovati i truditi se uvek biti realan (daleko od toga da smatram da je svaki moj post takav, ali se trudim)

Ne verujem da postoji i jedan simpatizer Barse (namerno uvek kažem simpatizer jer navijači su samo oni koji idu na stadion) koji ne bi voleo i koji se negde u dubini duše ne nada tom ČUDU.....ma kako ono zvučalo nerealno s obzirom na ono što Barsa prikazuje ali u tome i jeste draž onoga što za 90% muškaraca na svetu znači "najvažnija sporedna stvar na svetu"......bilo ili ne bilo čuda ja hoću da tog 8. Marta vidim pre svega jedan spektakl pa kako god on završio...

PS. To u prevodu znači 3:0 na poluvremenu a posle..... ako su oni nas "silovali na dan zaljubljenih" daj da im uzvratimo na "dan žena" :mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 feb 2017, 22:35

bestija je napisao/la:
Pa evo jedna anegdota uopste kako sam krenuo navijati za Barcu jer u vrijeme kada sam ja bio djecak tada se navijalo za Man Utd, Real, Bayern ili Milan ..... Naime na Bilino Polje nekada iza rata dolazi reprezentacije spanije ( U 21 ) i ja kao djecak udjem na trening na teren ( Preko stele ) i dobijem potpise od par igraca izmedju ostalih Dani Garcia i Gabri ( Oba Barcelona ) i jos mi dadnu na poklon zastavicu Barcelone. Meni to tada bilo sveto slovo. Da bi nekoliko godina poslije opet sa Spanijom dosao Xavi i prilikom izlaska sa terena ja mu pokazem tu zastavicu Barcelone i on pridje i potpise se i nesto mi rekne na Spanskom ( veze nemam ni dan danas sta ) ali meni je to toliko bilo znacajno da sam tada dobio Barca DNA. Cak sam na zadnjem dolasku Spanije imao srecu da sam razgovarao sa Iniestom, Busquetsom ( On je tek pocinjao spansku avanturu ), Raulom i Piqueom. Uglavnom me ti neki licni susreti nekako privolili da vise favorizujem SPANCE u odnosu na sve ostale. Najveci zal mi ostaje sto nikad nisam upoznao Pujola.

Uglavnom da skratim .... Messija sam jako jako postovao, volio i cijenio tamo u onom periodu kada je imao dugu zalizanu kosicu, kada je pravio skijaske slalome protiv Zaragoze ili kada je odigrao sa Realom 3 : 3 .... ima tih momenata jos mnogo mnogo .... moj animozitet se pocinje javljati sa pojavom setanja. Zaista kazem da jeste UNIKATAN fudbaler i da je najbolji na 3 svijeta KAD HOCE .... ali problem nastane kad NECE. Pa sinoc je od 5 duela 5 zavrsio kao slina na zemlji .... Dva pasa diagonalna prema Neymaru je dao golmanu u ruke. Izgubio loptu gdje indirektni krivas za go i jos jednom nas poslije mogao kostati al' Moura traljavo osutao .... Treba biti realan i reci da je bio najgori na terenu uz naravno Gomesa ( Ali njega i ne racunam ). Pa nisu Roberto i Alba krivi sto je sistem takav da ljudi moraju sprintati non stop gore ( a ko je igrao imalo fudbal zna koliko je **** igrati beka kvalitetno i ofanzivno i defanzivno ). Busquets je u odavno qrcu od forme. Iniesta zavisi od osiguraca iza njega a ako su to losi Busquets i spororazmisljajuci GOMES i on se uklopi u sivilo. Suarez je pupcanom vezan uz Mesija tako da uz losu partiju navedenog automatski se repilicira da isti mora biti los. Jedino Neymar je uzalud i uzalud pokusavao.

P.s. @romario - svi nesto ovdje advokati a na terminu bi noge slomili navedenom.[/quote]

Ja se slažem vezano ovo za termin, igram zadnjega i non stop hebem m...r svima, da vidim nekoga da šeta oko bi mu izvadia, ali znaju oni da ne mogu hodati, zato je prije postojao Puyol koji je bio zadužen za to. Ipak veliki nogomet je malo drugačija igra.Da se Messi vrača nazad , sa sebom bi dovlačio i one šta ostaju u obrani radi njega.[/quote]

Ovo u zadnjoj recenici sto velis sam spominjao i prije,osim sto je messi fizicki na nivou rekreativca i sramoti i sebe i ekipu, dodatno nas hebe i sa taktickom kurcoboljom, hoda dje mu se cefne i pored trenera odgovoran je i za taj segment.

Masu puta govorio sam koliko je lose sto se uvlaci i hoda po sredini terene i sinoc se to pokazalo,da barem hoda po krili manje bi kocio ostale,barem bi vezao beka za sebe i olaksao robertu, ovako nabije se u sredinu i vuce se ko mrljina, nasi idu u napad a on unazad i ganja onaj svoj dugi pas , al nema kome da ga uputi, onda pokusava driblati ,izgubi loptu i gurne protivnika u kontru. Koliko je lijen vidi se kad se nasi brane on je oko centra najistureniji, a kad krenu naprijed ostane ko zadnji vezni, dakle nikako se ne krece,

Svojim nabijanjem u sredinu gura suareza na krilo, ostavlja ogromnu prazninu po desnoj strani, vidno zbunjuje i nas vezni red i pravi guzvu, i jos dodatno smanjuje neymaru prostor.

Eh kako mi je zao sto nemamo sad puyola u ekipi koji bi mu opalio samarcinu sigurno i vidjeli bi kako bi onda igra procvjetala, messi je kriminalno los , al niko od saigraca i trenera nema muda da ga razdrma, najkriminalnije je odigrao najbitniji utakmice u zadnje vrijeme osim u kupu,

I opet kazem niko mu ne osporava zasluge od prije, niti ga pljuje,ovu su samo realne konstatacije, on je najodgovorniji, pa tek onda mozemo pricati o bekovima,veznom redu i treneru, ne trazi niko da leti po terenu, daje po tri gola itd, samo da pokaze najosnovnije postovanje prema dresu,navijacima i plati koju prima
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 15 feb 2017, 22:56

let3 je napisao/la:Ono sinoc je bilo sasim ocekivano. Neko je morao natrpati Barcu. Moralo je doci ovo na naplatu konacno.

Ako se necemo lagati, onda se sjetimo hronologije loših igra od nove godine:

Je li Bilbao razbio igrom Barcu na sred Campa? jeste
Je li to isto uradio i Socedad u obje utakmice Kupa? jeste
Je li to uradio i Betis u Primeri? jeste
Je li ih Cholov Atletico posramio na sred Campa ? jeste
U svim tim utakmicama je Barca bila presingovana, donja i podređena na terenu.

Razlika je samo u tome što su ovi promašivali ili golmani Barce branili odlicno, dok je sinoc PSG svu tu lošu igru Barce naplatio sa kamatama. Neko je morao naletiti i brutalno kazniti nevjerovatno inertnost veznog reda koji ne postoji na terenu od nove godine. Sinoc su to bili Di Marija, Cavani i društvo.
Enriqeu zamjeram što su mu svi igrac odreda u lošoj formi i silaznoj putanji, što niti jedan od njih ne napreduje ove sezone vac pada, što nije podigao formu citave ekipe, što je okrenuo leđa Masijicima koje tjera iz kluba, a dovodi neke ublehe itd itd.

nema se sta reci, ja ovo govorim od prosle sezone, isto se ponavlja i ove, imas 3 najbolja igraca svijeta u napadu i da nisi u stanju da im das kakvu takvu podrsku u veznom redu?
Pa ajd, probalo se, kupilo se novih igraca, Arda proigrao, pa zasto pobogu Arda sjedi na klupi, zasto Denis ne dobije prilike? Daj ta muda malo pokazi i smjesti ta imena na klupu, od Inieste ni Busquetsa nista vec odavno, a bgmi ni Alba ni Gomes nisu bolji, Roberto je na aparatima od oktobra, nisam jos vidio da je jedan igrac od onakve svjezine i izdrzljivosti spao na ovo da jedva hoda, sve u mjesec dana, uzas.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 15 feb 2017, 22:58

Ozil bi nam lego ko kec na desetku. :opaopa: :tokralju:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.