NBA sezona 2016/2017
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog
Re: NBA sezona 2016/2017
Koji igraci su imali najbolje prosjeke u 37,38,39oj godini zivota recimo,jel u blizoj historiji zabiljezeno da je neko s tim godinama imao 20 + ppg recimo
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.
@Tracy-ja ne znam gdje sam ih ja poredio 1 na 1,kosarka se igra 5 na 5 i u ofanzivnom djelu i jedan i drugi su sam vrh lige,mozes da ih koristis na milion nacina da budu produktivni,znaci tu su u pitanju nijanse za razliku od odbrane koja je oblilata na strani Kevina.Za ovo poredjenje Ronalda i Messija bolje da nista ne pisem 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- branimir85
- Kontakt:
mislim da Jordan na kraju karijere za wizardse imao oko 20 ppg,a imao je 39godinaBesic je napisao/la:Koji igraci su imali najbolje prosjeke u 37,38,39oj godini zivota recimo,jel u blizoj historiji zabiljezeno da je neko s tim godinama imao 20 + ppg recimo
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
pa on je u takvoj ekipi glavni igrac,zar to nije vec ogromna stvar?Durant sad svoj legacy trebao zaokruzit s pokojim prstenom,mislim samo mu to fali da bude tu uz najvece.naravno osvojit par prstena nije samo i nije lako,al budu li ovi na okupu vjerujem da mogu biti uspjesni u skladu s ekipom kakvu imaju.Kasnije mozda proba jos koji iazzov,da zaokruzi neku ekipu kao cotendera,pa napoada dalje.Ima Durant jos za igrat ohoho,rano je za ista rec,al mislim da moze opravdat na kraju status jednog od najvecih.L-Train je napisao/la:sa ovakvom azdahom od ekipe sa 3 titule da ga svrstavas u top 5 ikad?,how yes no.Po mnogima Kobe nije top 5 ikada sa 5 titula,mislim o cemu pricamo.Reds1234 je napisao/la:Pa recimo 3..a mislim da bi realno mogao.Besic je napisao/la:Koliko titula treba Durantu da ga se pocne svrstavati u top 5 ikad?
Sta se Ronalda vs Messi usporedbe tice,pa to otprilike nikad nije ni bila usporedba,nebuloze

- NEZALAGANJE
- Kontakt:
I onda mi ono prica o objektivnosti.
Ja cu ti evo odmah reci.Durant nikada nece biti ni top 10 najboljih osim ako ne osvoji najmanje 6 titula.

Ja cu ti evo odmah reci.Durant nikada nece biti ni top 10 najboljih osim ako ne osvoji najmanje 6 titula.
Jel veceras ona Rookie utakmica il je to bilo sinoc?
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Sutra prijatelju u 3 ujutro tj sa petka na subotu.Dzoni je napisao/la:Jel veceras ona Rookie utakmica il je to bilo sinoc?

da treba mu 20 prstena,daj ono e pricaj pizdarijeNEZALAGANJE je napisao/la:I onda mi ono prica o objektivnosti.![]()
![]()

pa valjda bi ga 6 prstenova svrstavalo uz bok Jordanu il ti imas sad neke druge kriterije?
Tip nije sidekick ovoj ekipi nego alfa ekipe,tkao da umanjivanje eventualnog uspjeha moze biti samo jal.
jbga nije spursovac,steta kuknjava kuknjava
Dzoni je napisao/la:Jel veceras ona Rookie utakmica il je to bilo sinoc?
ja mislim da je tek sutra vecer po nasem vremenu
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Pa to vam je preostala jedina argumentacija,spurosvac ovo spursovac ono....Sve ostalo ste promasili,Kawhi vam prska po prognozama o njemu( forumskih strucnjaka).I dalje nije ofanzivna elita aa? 

A sta da ti kazen na tvrdnju da bi bio tke u top 10 da osvoji 6 pstenova,takvu glupost ne valja ni komentiratNEZALAGANJE je napisao/la:Pa to vam je preostala jedina argumentacija,spurosvac ovo spursovac ono....Sve ostalo ste promasili,Kawhi vam prska po prognozama o njemu formuskih strucnjaka.I dalje nije ofanzivna elita aa?

ponovi to u sebi par puta,pa ces sam sebe tuci po glavi,al prvo pitaj Popa jeli to pametno.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ti prvo pogledaj koji su ljudi u top 10 a onda skontaj da je "malom" Kevinu skoro 30 god a da je igrao,slovom i brojem,1 finale do sada.Uzdravlje.Reds1234 je napisao/la:A sta da ti kazen na tvrdnju da bi bio tke u top 10 da osvoji 6 pstenova,takvu glupost ne valja ni komentiratNEZALAGANJE je napisao/la:Pa to vam je preostala jedina argumentacija,spurosvac ovo spursovac ono....Sve ostalo ste promasili,Kawhi vam prska po prognozama o njemu formuskih strucnjaka.I dalje nije ofanzivna elita aa?![]()
ponovi to u sebi par puta,pa ces sam sebe tuci po glavi,al prvo pitaj Popa jeli to pametno.
i citaj da ima sigurno 5-6 godina prajma i da ti nisi **** vidovit kuknjava kuknjavaNEZALAGANJE je napisao/la:Ti prvo pogledaj koji su ljudi u top 10 a onda skontaj da je "malom" Kevinu skoro 30 god a da je igrao,slovom i brojem,1 finale do sada.Uzdravlje.Reds1234 je napisao/la:A sta da ti kazen na tvrdnju da bi bio tke u top 10 da osvoji 6 pstenova,takvu glupost ne valja ni komentiratNEZALAGANJE je napisao/la:Pa to vam je preostala jedina argumentacija,spurosvac ovo spursovac ono....Sve ostalo ste promasili,Kawhi vam prska po prognozama o njemu formuskih strucnjaka.I dalje nije ofanzivna elita aa?![]()
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Da,inace prajm traje do 34-5 godine. 

Re: RE: Re: NBA sezona 2016/2017
Kakav x faktor ima curry chokanje u finalima?Tracy3McGrady je napisao/la:Vidi, to sam i ja rekao na neki nacin, kad ih poredis 1 na 1, ono kao na 2k17 onda je Durant ispred. Ali ne samo Durant već i mnogi drugi, što zbog odbrane što zbog fizikalija to uopste nije upitno. Ali fazon je što ovo nije basket i što x faktor igra veliku ulogu, i iz to kako odradjujes trenerove misli.L-Train je napisao/la:Durant je bolji od Currya,i jedan i drugi su ofanzivne masine,ali Durantova prednost u odnosu na Stepha je odbrana,decko je postao lock down defanzivac za razliku od Currya koji je na tom djelu parketa tek korektan(solidan) kako god hocete,ako hocete malo zescu raspravu Kawhi ce dogodine biti iznad obojice
Slična rasprava se vodi godinama između Cr i Messija, kad ih poredis 1 na 1 Ronaldo je bolji, a u stvarnosti znamo ko je bolji, i to priznam kao navijač reala i neko ko mrzi barcu iznad duše.
Steph Curry MVP
Sto bi ovo boldano uopce trebalo znaciti????
Durant je i ofenzivni, a pogotovo defenzivno bolji igrac.
1.Lebron
2.Russ
3.KD
4./5.Curry/Harden

LeBronu trajeNEZALAGANJE je napisao/la:Da,inace prajm traje do 34-5 godine.

pa on je DRUGI igrac planete shvati to,u teoriji jedino da igra sa Jamesom ne bi mogao biti glavni igrac ekipe,samim tim to nije nikakve posebna stvar.Da je prosle godine uzeo sa Oklahomom prsten preko GSW-a i Cavsa,to bi za njegov legacy znacilo mnogo vise nego li dvije tri titule sa ekipom koja bi i bez njega opet bila favorit broj 1,ovako otisao je u GSW igrati sa 3 all stara i odlicnim role playerima (Iggy,Livingston...) i svaka njegova titula tamo ce biti neuporedivo manje vrjednovana nego li da je to ucinio sa OKC.Isto tako i Jamesova poslednja titula sa Cavsima je vrjednija x puta nego li njegove dvije sa Miamiem,a isti taj Miami je bio losija ekipa od danasnjih Wariorsa.Reds1234 je napisao/la:
pa on je u takvoj ekipi glavni igrac,zar to nije vec ogromna stvar?Durant sad svoj legacy trebao zaokruzit s pokojim prstenom,mislim samo mu to fali da bude tu uz najvece.naravno osvojit par prstena nije samo i nije lako,al budu li ovi na okupu vjerujem da mogu biti uspjesni u skladu s ekipom kakvu imaju.Kasnije mozda proba jos koji iazzov,da zaokruzi neku ekipu kao cotendera,pa napoada dalje.Ima Durant jos za igrat ohoho,rano je za ista rec,al mislim da moze opravdat na kraju status jednog od najvecih.
Sta se Ronalda vs Messi usporedbe tice,pa to otprilike nikad nije ni bila usporedba,nebuloze
Okusi strah, bol, mrznju i barut
U kosarci traje,ima slucajeva,sve zavisi hoce li ga ozljeda zaobidji.Mislim,zaobidju li ga moguce je da bude u top formi do 34,da tvrdim to.NEZALAGANJE je napisao/la:Da,inace prajm traje do 34-5 godine.
Ja ti kazen da je preseratorski reci kako nece uci u top 5,kad jos ima za igrati,kad ima priliku uzeti koji prsten,a sigurno mu ih ne treba 6.
Nego eto ti imas neko svoje videnje kosarke,koje je malo kome jasno.
a to koliko ce par glava foruma vrednovati titule sa GSW je sasvim irelevantno,nako realno i u faktu.
Zadnja izmjena: Reds1234, dana/u 16 feb 2017, 17:07, ukupno mijenjano 1 put.
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
I ako ih osvoji Curry ce ih imati 7. Curry je osvojio prsten bez da je ganjao gdje da se uhljebi da bi ga osvojio. Da je ostao u Oklahomi ili da je prešao u ekipe tipa Washington, Boston, Blazers pa uzeo titulu, onda ok, ili da Wariorsi nisu uzeli titulu. Ovako nije on taj koji će im donijeti titulu i to ga nikad neće staviti u top-5.NEZALAGANJE je napisao/la:I onda mi ono prica o objektivnosti. [emoji38] [emoji38]
James je tu posebna priča da ne bude zabune, on je definitivno najbolji igrač današnjice i Miami bez njega ne bi uzeo titulu.
Steph Curry MVP
Anfernee "Penny" Hardaway #1
Molim te objasni mi ko bi normalan izabrao navedene ekipe u momentu kad moze izabrat najbolju sansu za titulu.Majko moja zivite u neko sentimentalnom svijetu koji je izumro ima brat bratu 20 godina.Sta trebao je uzet neke mediokritete izigravat heroja i bacit uludo godine u vjetar.Osvojio nista ne bi pored cavsa i GSW,koliko god dobar bio.Bas me zanima sta bi se onda pricalo na krajukarijere kad bi kevin zavrsio sa nula prstenova..Tracy3McGrady je napisao/la:I ako ih osvoji Curry ce ih imati 7. Curry je osvojio prsten bez da je ganjao gdje da se uhljebi da bi ga osvojio. Da je ostao u Oklahomi ili da je prešao u ekipe tipa Washington, Boston, Blazers pa uzeo titulu, onda ok, ili da Wariorsi nisu uzeli titulu. Ovako nije on taj koji će im donijeti titulu i to ga nikad neće staviti u top-5.NEZALAGANJE je napisao/la:I onda mi ono prica o objektivnosti. [emoji38] [emoji38]
James je tu posebna priča da ne bude zabune, on je definitivno najbolji igrač današnjice i Miami bez njega ne bi uzeo titulu.
Steph Curry MVP
Kakav bozji uhljeb,lik je mogao birati,nije isforsirao prelazak,ostao je slobodan igrac i dobio pravo da izabere ko svaki igrac koji dodje u free agency.Spletom okolnosti je dosao u priliku da poptise za Warriorse,opet kazem svak bi to ucinio na njegovom mjestu.Nitko ne bi isao izigravati heroja,cisto tako da nebi navukao hejt na sebe i sjebao ravnotezu lige.Gledate iz krive perspektive situaciju,ali svako ima neko svoje videnje.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Prajm vrhunskog igraca znaci njegovu dominaciju,a ja ne znam nijednog igraca do sada,koji je dominirao ligu u 34-5 god,ali eto,ima izgleda ljudi koji znaju bolje.Najblizi tome je James,ali ako cemo iskreno i on je poceo usporavati a "tek" su mu 32.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.