Kerla mora biti na klupi. Necu da vjerujem u scenarij da Kerla upada u ekipu zbog slabe igre jednog od stopera. Cesto slaba igra stopera znaci i slab rezultat i toplo se nadam da ce Kerla cijelu sezonu grickati kodpe sa Bobicem.LjoZee je napisao/la:Musa ce igrati u Kupu jer ce Sinisa morati na lijevog beka. Ne vjerujem da ce Kerla na klupi biti. Mozda na pocetku jer nije prosao pripreme. Najvjerovatnije ce igrati umjesto Bogicevica. Radinovic je ove polusezone vecinom bio na klupi. Odlicna zamjena za Blagojevica kada ovog uhvate njegove minute i kad mu se ne igra.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- plavousrcu
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Volio bih sutra da vidim stoperski par Kerla-Boccacini,ali u drugom poluvremenu. U prvom neka Bogicevica i Boccacinija.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
- Neandertalac
- Kontakt:
Prvo treba napisati sve za i protiv argumente o njoj temi pa se po tome voditi i davati svoje mišljenje. Nema tu puno mjesta sentimentalnosti i emocijama već ljubav prema klubu pokazivati pričajući ono što je najbolje za njega.
-Trenutni cilj je rezultat. Ubacivati mlade u ovom trenutku moguće da bi negativno uticati na mlade i na rezultat. Pritisak trenutno je izrazito veliki i jako bi ružno bilo isti svaliti na pleća golobradih mladića. Nisu nas oni doveli u ovu poziciju zar ne, pa zašto da se na njihovim leđima kola lome. Eventualno naravno.
-Rješenje. Kup utakmice. Ja sam mišljenja da Žera, Kemo, Beširević trebaju pa čak i moraju imati mjesta u ovom takmičenju koliko god je to moguće. Čimjenica je da imamo tim koji će kroz ligu skoro sigurno i jednostavnije izboriti Europu nego kroz kup, što je primarni cilj. Par utakmica u tom takmičenju za mlade igrače značilo bi jako puno u pripremama za neka bolja vremena kada će i u prvenstvu moći dobijati više šansi za igru.
-Zašto im davati šansu? Pa zato jer moramo. Ovde bar ne bi trebalo biti nikakvih dilema i svi moraju shvatiti da nam je proizvodnja i prodaja mladih najveći izvor prihoda. Tu treba dodati i uloženo pa jednostavnom matematikom dođemo do zaključka da na godišnjem nivou nekada i desetak mladih igrača košta kao jedan senior doveden sa strane. Pazite, deset mladih. Nije malo.
- Kako im dati šansu? Ne mogu da se izbore. Nemaju kvalitet. Fizički nisu dorasli.
Ovo su samo neki od argumenata za guranje mladih u stranu. Ono što mi kao klub trebamo je strategija i jasne smjernice. Npr; kada imamo jako talentiranog juniora on mora biti prioritet. Jako talentiran je Žerić npr. Da bi na njegovom mjestu igrao neki "skupi stranac" taj isti "stranac" mora biti bar za 30% bolji od juniora.
Već sam naveo razloge zašto je to tako. Ako ne budemo tako činili imat ćemo situaciju da svako par godina moramo gurnuti nekoliko juniora, jer nemamo para. Čak i to nije strašno koliko činjenica da OP FK Željezničar ima znaje i kapaciteta da svake godine izbaci jednog jako solidnog igrača a isti trpi zbog manjka znanja i nepostojanja strategije. Treba zaštititi klub.
- Još jedna bitna stvar. Nekada, nekim talentiranim mladićima treba dati primanja ekvivalentna nekoj sredini klupskih plata u prosjeku. Tako dobijamo motiv da se mladi više zalažu i trude i da ne bježe iz kluba na svaku iole bolju ponudu. Takođe umjesto degradiranja kao sada, čak i ponižavanja njihove kvalitete, trenera u omladinskom a u isto vrijeme precjnjivanja nekih polovnjaka u i oko prvog tima mi ćemo dobiti balans koji je nerijetko nedostajao u prošlosti.
Ima još stvari za napisati ali bi post bio predugačak pa se nadovežite ili pišite o stvarima sa kojima se slažete ili ne.
-Trenutni cilj je rezultat. Ubacivati mlade u ovom trenutku moguće da bi negativno uticati na mlade i na rezultat. Pritisak trenutno je izrazito veliki i jako bi ružno bilo isti svaliti na pleća golobradih mladića. Nisu nas oni doveli u ovu poziciju zar ne, pa zašto da se na njihovim leđima kola lome. Eventualno naravno.
-Rješenje. Kup utakmice. Ja sam mišljenja da Žera, Kemo, Beširević trebaju pa čak i moraju imati mjesta u ovom takmičenju koliko god je to moguće. Čimjenica je da imamo tim koji će kroz ligu skoro sigurno i jednostavnije izboriti Europu nego kroz kup, što je primarni cilj. Par utakmica u tom takmičenju za mlade igrače značilo bi jako puno u pripremama za neka bolja vremena kada će i u prvenstvu moći dobijati više šansi za igru.
-Zašto im davati šansu? Pa zato jer moramo. Ovde bar ne bi trebalo biti nikakvih dilema i svi moraju shvatiti da nam je proizvodnja i prodaja mladih najveći izvor prihoda. Tu treba dodati i uloženo pa jednostavnom matematikom dođemo do zaključka da na godišnjem nivou nekada i desetak mladih igrača košta kao jedan senior doveden sa strane. Pazite, deset mladih. Nije malo.
- Kako im dati šansu? Ne mogu da se izbore. Nemaju kvalitet. Fizički nisu dorasli.
Ovo su samo neki od argumenata za guranje mladih u stranu. Ono što mi kao klub trebamo je strategija i jasne smjernice. Npr; kada imamo jako talentiranog juniora on mora biti prioritet. Jako talentiran je Žerić npr. Da bi na njegovom mjestu igrao neki "skupi stranac" taj isti "stranac" mora biti bar za 30% bolji od juniora.
Već sam naveo razloge zašto je to tako. Ako ne budemo tako činili imat ćemo situaciju da svako par godina moramo gurnuti nekoliko juniora, jer nemamo para. Čak i to nije strašno koliko činjenica da OP FK Željezničar ima znaje i kapaciteta da svake godine izbaci jednog jako solidnog igrača a isti trpi zbog manjka znanja i nepostojanja strategije. Treba zaštititi klub.
- Još jedna bitna stvar. Nekada, nekim talentiranim mladićima treba dati primanja ekvivalentna nekoj sredini klupskih plata u prosjeku. Tako dobijamo motiv da se mladi više zalažu i trude i da ne bježe iz kluba na svaku iole bolju ponudu. Takođe umjesto degradiranja kao sada, čak i ponižavanja njihove kvalitete, trenera u omladinskom a u isto vrijeme precjnjivanja nekih polovnjaka u i oko prvog tima mi ćemo dobiti balans koji je nerijetko nedostajao u prošlosti.
Ima još stvari za napisati ali bi post bio predugačak pa se nadovežite ili pišite o stvarima sa kojima se slažete ili ne.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Petrovic je rekao kako je Zeric najblizi prvom timu od ovih juniora i Osmankovica. Njegov problem su povrede to je i sam trener naglasio. I u Turskoj je jedno vrijeme bio povrijedjen. Bas cesto mu se to desava. Talenta ima i treba mu poceti davati odredjenu minutazu.
Zavisi koga izvucemo u Kupu. Ako izvucemo Bosnu ili Travnik onda pokusati zavrsiti sve u prvoj utakmici i u revansu dati priliku mladjim kao protiv Gorazda. Mozda bi bilo najbolje da je Osmankovic ovu sezonu otisao na posudbu i da se vratio na ljeto kad mozda odu Kerla i Boccacini. Tad bi mogao "uletit" u prvih 11 bez problema.
Zavisi koga izvucemo u Kupu. Ako izvucemo Bosnu ili Travnik onda pokusati zavrsiti sve u prvoj utakmici i u revansu dati priliku mladjim kao protiv Gorazda. Mozda bi bilo najbolje da je Osmankovic ovu sezonu otisao na posudbu i da se vratio na ljeto kad mozda odu Kerla i Boccacini. Tad bi mogao "uletit" u prvih 11 bez problema.
- Neandertalac
- Kontakt:
16.12.2016.
Miske čita šta ja pišem, pozorno analizira i mudro djeluje. Ide janjac
Neandertalac uvijek ispred svihNeandertalac je napisao/la:Treba iskoristiti ovu trenutnu poziciju kluba, klub je narastao, svi pričaju o Želji. To će biti još izraženije sa tribinom jer dolazi novi element koji nas diže par levela. Novi članovi, veće interesovanje.
Sa tim usporedo možemo dodatno narast ako;
-dobijemo generalnog sponzora
-...
Pravi trenutak za to iz ugla eventualnog ulagača. Sada smo u žiži javnosti. Generalni znači; Ime firme na dresu.
Ime firme na ulazu u stadion. Nove reklame, najmodernije oko terena. Plus, dobija ogromno medojsko interesovanje cijele zemlje pa šire što Željezničar kao veliki klub može.
Cijena. Izgradnja Juga i sanacija terena. Oko 2 mil za koje pare bi GS bio u toj ulozi 4 godine ili 500 000 po sezoni.
Megamix to može.
Željo će kako sam već naveo rasti, neka raste još više. Zato i takva cijena u koju je ukalkulisano da će su izdići pa samim tim i cijena raste.
-
Miske čita šta ja pišem, pozorno analizira i mudro djeluje. Ide janjac
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Miske je @Neandertalac
Sve sto je piso ovdje da treba klub uradit sad radi,i kofa prica da slusa navijace
Procitan si predsjednice
Sve sto je piso ovdje da treba klub uradit sad radi,i kofa prica da slusa navijace
Procitan si predsjednice
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Kakvo ime firme na stadionu ? Da to slucajno necemo dobiti GS.
- Neandertalac
- Kontakt:
Kasne levati dvije godineirfo je napisao/la:Miske je @Neandertalac
Procitan si predsjednice
Još samo da me za mlade poslušaju i par ovih tehničkih sitnica
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Da to nema veze sa onim platnom sto bi sjever prekrivalo ? Ako je to onda je to samo zakupljeni reklamni prostor.LjoZee je napisao/la:Kakvo ime firme na stadionu ? Da to slucajno necemo dobiti GS.
- Zeljeznicar -
- Neandertalac
- Kontakt:
Ne vjerujem da će biti platno. Ali da ne preejudiciramo stvari, sačekajmo još malo. Koliko sam upoznat do lige 6 bi trebalo biti finalizirano za ne tako mali novac. Čak i nije GS ako sam dobro informisan.Zenzo je napisao/la:Da to nema veze sa onim platnom sto bi sjever prekrivalo ? Ako je to onda je to samo zakupljeni reklamni prostor.LjoZee je napisao/la:Kakvo ime firme na stadionu ? Da to slucajno necemo dobiti GS.
Btw, glede imena stadiona i promjene istog u komercijalne svrhe. Zavisno od uslova.
Ako je neka sića, ne zanima me. Tu treba skupo kožu prodati i ja se slažem sa tim ako Uslovi budu adekvatni.
Transparentnost!
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ne govorim ja o GS, niti o promjeni imena stadiona nema od toga nisat u skorije vrijeme, nego o onome sto je Miske pricao.
Da zele vanjski dio sjevera prekriti nekim specijalnim platnom a da tu ujedno bude reklamni prostor na kojem bi se zarađivalo.
Da zele vanjski dio sjevera prekriti nekim specijalnim platnom a da tu ujedno bude reklamni prostor na kojem bi se zarađivalo.
- Zeljeznicar -
Koliko sam ja shvatio to platno bi trebalo biti postavljeno za 15 dana. Vjerovatno su prodali neke dijelove firmama.
Dabogda da se ovo odigra danas ...
Ako dole nistu povoljni uslovi odgodit, da se ne maltretiraju po losem terenu i da se ne rizikuje pred nastavak sezone.
- Zeljeznicar -
- NeretvanskaPastrmka
- Kontakt:
Na pomocnom se igra a kisa je stala. Dobrodosli i neka bolji pobjedi bez nedo bog povreda nekih. Ako vas zanima imate na City TV direktno. Mi jos sat pa na pomocniZenzo je napisao/la:Ako dole nistu povoljni uslovi odgodit, da se ne maltretiraju po losem terenu i da se ne rizikuje pred nastavak sezone.
UEFA TEAM RANKING 1989
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
43 Velez Mostar YUG 3.583
49 Hamburger SV Ger 3.500
51 AC Milan Ita 3.471
62 Napoli Ita 3.166
81 Sampdoria Ita 2.583
117 Olympique Marseille Fra 1.875
126 Manchester United Eng 1.500
143 Paris Saint-Germain Fra 1.250
- Neandertalac
- Kontakt:
Generalna. Nema odgađanja pa nisu balerine već fudbaleri i ko da će idealni Uslovi biti svaki put kada budu igrali. Povrede su sastavni dio, može se povrijediti na trčanju pa niko ne zabranjuje trčanje ( Crnov, Bocca)Zenzo je napisao/la:Ako dole nistu povoljni uslovi odgodit, da se ne maltretiraju po losem terenu i da se ne rizikuje pred nastavak sezone.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Odgodjena tekma...LjoZee je napisao/la:Hoce li biti prenos na TVSA ?
Samo jedan go moze promjenit sve...
- MocMahale444
Igra se. Objavio Velez na zvanicnoj. Pripremite se i uzivajte.