U tome jeste problem u BiH. Osoba koja je investitor uvijek zeli da ona odluci kako da se dalje radi, kako da se napreduje iako cesto nema sposobnosti za to. Ljudi u BiH definitivno trebaju da nauce vjerovati drugima i angazuju menadzere za mnoge stvari, a ne da se prave pametnim i da traze da oni sve odluce ako je njihov novac u pitanju.JaskoBiH je napisao/la:Kako nije moguce ako ja dajem pare normalno da hocu da se mene pita sve.A to sto kazes nije Ni do koljena tom nekom Hasicu ako ti kazem da covjek ima godisnju zaradu od 30 miliona dolara u Americi ti se Sam zapitaj.
Radi se rekonstrukcija stadiona? Upravni odbor zajedno sa direktorom odluci koliko ce se investirati i naprave se direktiva kojom ce se ici (veliki detalji projekti kao sto je rok za izgradnju, sta ce se raditi i sl.) i to je to, sve ostalo prepusta drugim ljudima sto se tice vodjenja projekta (najcesce se napravi projektni tim koji ce biti zaduzen za posao). Nije posao direktora da onda prati radove i sl. vec je njegov posao da prati rad upravnog odbora i sa njima ima redovne sedmicne/dvosedmicne sastanke. Rekonstrukcija stadiona kasni? Zoves predsjednika projektnog tima da pitas sta je u pitanju jer je on odgovaran da realizuje plan, a ne trckaras ti da dajes komentar na svaku sitnicu u projektu i realizaciji.