FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Neandertalac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 19 feb 2017, 19:01

Monci je napisao/la:Svakom njegovo Neandertalac.Yebo forum gdje frajer koji laje na Amara uređuje i moderira, i lafo "živi Željezničar". Većinu starih forumaša ili su otjerali, ili su se ljudi povukli u ilegalu, ne komentarišu uopšte,ili veoma malo, jer svaki pokušaj kritike zaskočen je sa postovima u količini da ne stigneš ni pročitati. Ovdje nas je malo, ali lijepo se komentariše zadnjih 7 dana, i ima se lijepih stvari za pročitati. Svako iznosi svoje mišljenje bez da ga bilo ko ubjeđuje da je drukčije.
Bravo. To sam i ja htio reći. Konstantno dolaze i ujedaju, portal, forumaše, ne dozvoljavaju razgovor bukvalno a takve dvije persone moderatori. Ovaj forum ne valja a valja gdje su se legende pljuvale, bukvalno i gdje je to dozvoljeno pod plaštom "sloboda govora" koja pada u vodu ako kažeš nešto što se kosi sa njihovim shvatanjima demokratije.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 19 feb 2017, 19:02

Zna li iko kad je trening sutra? Ima viska vremena pa da skoknem da malo vidim
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 19 feb 2017, 19:02

Ko se ovo dere na igrace Veleza na ovom snimku? Jel Rahimic? :rol:

edit: jel iko skuzio Musu na 7:10? :rol: :rol:

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 19 feb 2017, 19:13

Glede Amazona i njegovog stava Zeba - Bekric rekao bih da je u pravu. Zeba u pripremnim utakmicama nije nista pokazao da kazemo da xe biti pojacanje. Cini mi se da ima prednost nad Bekricem samo radi prekida. Razumijem Petrovica jer njegov je prekid pocesto pola gola, ali mi bismo na ljeto trebali ozbiljno zaganjati pravog veznog koji ima trku, agresivnost i prekid.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 19 feb 2017, 19:18

Zeba ima bolji prekid od Bekrica definitivno, al je trenutno Bekric spremniji nego Zeba. Mislim Slavko se pita, ja komentarisem po onom sto sam ja do sad vidio. Cak smo puno bolje igrali kad je usao Bekric.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 19 feb 2017, 19:22

plavousrcu je napisao/la:Glede Amazona i njegovog stava Zeba - Bekric rekao bih da je u pravu. Zeba u pripremnim utakmicama nije nista pokazao da kazemo da xe biti pojacanje. Cini mi se da ima prednost nad Bekricem samo radi prekida. Razumijem Petrovica jer njegov je prekid pocesto pola gola, ali mi bismo na ljeto trebali ozbiljno zaganjati pravog veznog koji ima trku, agresivnost i prekid.
Npr Žerić.

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 feb 2017, 19:26

Po mom misljenju bolje je Zeru gurati na ofanzivnog nego na desnom krilu. Miroslav ce ostati na desnom krilu do kraja,a Zera se tu bas ne snalazi. Bolje momka staviti da igra na prirodnoj poziciji.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 19 feb 2017, 19:26

Neandertalac je napisao/la:
plavousrcu je napisao/la:Glede Amazona i njegovog stava Zeba - Bekric rekao bih da je u pravu. Zeba u pripremnim utakmicama nije nista pokazao da kazemo da xe biti pojacanje. Cini mi se da ima prednost nad Bekricem samo radi prekida. Razumijem Petrovica jer njegov je prekid pocesto pola gola, ali mi bismo na ljeto trebali ozbiljno zaganjati pravog veznog koji ima trku, agresivnost i prekid.
Npr Žerić.
Nije los primjer. Njemu treba utakmica, ali treba mu i povjerenje ne samo struke nego i nas navijaca. Znamo svi kakvi smo kada se nekom natovarimo na kosti pogotovo u danasnje vrijeme. Osim stadiona natovarimo se i na forumima i drustvenim mrezama. Nisam siguran da momci ne citaju nasa hrakanja i mozemo zamisliti kako to na njih djeluje pogotovo ove mladje. Ako bismo ga mogli istrpiti polusezonu imali bismo dragulja u timu.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 19 feb 2017, 19:29

Žeriću treba dati šansu sigurno, čak i ovo proljeće u kupu, pa i u ligaškim utakmicama.I ne samo njemu od mladih. Ali nisam siguran da bi mogao biti nosioc igre i 10-ka o kojoj pričamo iduće sezone. S druge strane ni Tuce ni Zeba nisu potpisali kratke ugovore, ostaju tu. Baš me zanima šta će Slavko napraviti i odlučiti. I ko će preuzeti odgovornost možda i najvažnije pozicije u timu.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 19 feb 2017, 19:31

plavousrcu je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
Npr Žerić.
Nije los primjer. Njemu treba utakmica, ali treba mu i povjerenje ne samo struke nego i nas navijaca. Znamo svi kakvi smo kada se nekom natovarimo na kosti pogotovo u danasnje vrijeme. Osim stadiona natovarimo se i na forumima i drustvenim mrezama. Nisam siguran da momci ne citaju nasa hrakanja i mozemo zamisliti kako to na njih djeluje pogotovo ove mladje. Ako bismo ga mogli istrpiti polusezonu imali bismo dragulja u timu.
Treba snage u duelima i da ne bude sitnih povreda koje su ga do sadato ometale.

Tehnika tu, lucidnost tu, samo još individualni treninzi snage i ova dvojica mogu u penziju.

Sjećam se kad je debitovao protiv Viteza od prve minute, nadao sam se da će nastaviti u kontinuitetu, onda povrede i gomilanje igrača i nažalost pada u drugi plan..
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 19 feb 2017, 19:37

Monci je napisao/la:Žeriću treba dati šansu sigurno, čak i ovo proljeće u kupu, pa i u ligaškim utakmicama.I ne samo njemu od mladih. Ali nisam siguran da bi mogao biti nosioc igre i 10-ka o kojoj pričamo iduće sezone. S druge strane ni Tuce ni Zeba nisu potpisali kratke ugovore, ostaju tu. Baš me zanima šta će Slavko napraviti i odlučiti. I ko će preuzeti odgovornost možda i najvažnije pozicije u timu.
To je jedno od rješenja. Žerić da igra u kupu na poziciji gdje se Zeba i Bekrić smjenjuju u prvenstvu. Ali neće, 90% jer nije ni na jednoj utakmici dobio šansu na toj poziciji. A zaboravili smo kako je Bekrić igrao desetku i završio na klupi a mi bilježili loše rezultate. Ni tada ga nije bilo na mapi ili kao jedno od rješenja. Takođe i ostali. Daj Bože da neki od njih dobije 90 minuta.

Između redova: da Bog da šćeri da te Aga uzme.

UPRAVA NAPOLJE!

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 19 feb 2017, 19:41

Monci je napisao/la:Žeriću treba dati šansu sigurno, čak i ovo proljeće u kupu, pa i u ligaškim utakmicama.I ne samo njemu od mladih. Ali nisam siguran da bi mogao biti nosioc igre i 10-ka o kojoj pričamo iduće sezone. S druge strane ni Tuce ni Zeba nisu potpisali kratke ugovore, ostaju tu. Baš me zanima šta će Slavko napraviti i odlučiti. I ko će preuzeti odgovornost možda i najvažnije pozicije u timu.
Pitanje je kako ce klub izjasniti za Kup. Hoce li se jurisati na trofej ili ako bude dobro je. U pravu si da ne moze biti nosioc, ali moramo ga istrpiti. Ako to ne uradimo nece od njega nista biti.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 19 feb 2017, 19:48

Ja govorim kakve su moje želje i razmišljanja. Meni je kup bezze i do polufinala bi mi igrala djeca i rezerve (ako bi dogurali do 1/2) a tad bi ga pokušao uzeti. Jer u principu 2 ili treće mjesto i kup ti isto donose, finansijski mislim. Nagrade od saveza nema, a cijena promocije nekog od mladića iz naše škole je velika. A sa druge strane bojim se da će se neka velika šansa našoj deci davati. Mnogo se ulaže u klub, u rezultat, i nisam siguran da bi se upuštali u takve avanture davanja glavnih uloga na najbitnijim pozicijama golobraim mladićima. Iskreno ne bi ni ja.

panzer88
Kontakt:

Post Postao/la panzer88 » 19 feb 2017, 19:49

E ovako, sudeci po ovim kompletnim pripremama, evo neki moj skromni sud sta smo dobili, gdje kriziramo, ko je opravdao, a ko podbacio.
Sto se tice golmana, tokom pripremnih utakmica smo mogli vidjeti da smo fakat sto kazu uboli k'o prstom u ****, sva trojica su golmani sa kojima makar tim segmentom odbrane mozemo biti prezadovoljni. 1 primljen gol u posljednje 4 utakmice je ohrabrujuca cinjenica, a uz sve to Veci je dovedena konkurencija u pravom smislu te rijeci.
Sto se tice stopera, tu sam malo skeptican. Stoperski par bocca-bogi djeluje na prvu stabilno, no medjutim, ko god je imalo pratio njihov doprinos kompletnom timu, shvatio je da imaju neobjasnjive padove u igri, i da su skloni praviti pacerske greske (pogotovo bogicevic). Sad, njihov doprinos kao prva karika prilikom kreiranja napada, je skroman, jer se vise bazira igra nabijanja lopte u bunar, nego neka skolska akcija gdje stoper na 40 metara od svog gola cini potporu zadnjem veznom. No, ruku na srce, daleko smo mi jos od takvih "zamrsenih" sistema, pa se takvo nesto i ne smije uzeti za zlo. Stabilnoscu prilikom branjenja sam zadovoljan, pogotovo boccacinijem, jer momak je fakat u stanju izmislit nacin u sekundi za sprecavanje potencijalnog opasnog napada. Sto se tice Kemice, bit ce on golema igracina, samo zelen je jos uvijek, pa se na njegovim odigranim minutama, nesto osim nervoze i njuha za postavit se, ne moze ni reci. O Kerli i Kosticu vala i ne mogu dati neki sud. Kerla ako bude kao u prethodnim mandatima, i ono sto je pokazao protiv Veleza bude samo pocetak, na konju smo. Sinisa je standardno dobar, i po mom skromnom misljenju, prvi pik kad je u pitanju desni bek, musa me nesto posebno nije impresionirao. Stojanovic mi nit smrdi, nit mirise, vidi se da je skolovan bek, nije staticni defanzivni, sto mi se dopada jako kod njega, ali s obzirom da kuburimo sa tom pozicijom, zadovoljan. Blagojevic-Markovic-Radinovic-Hasanovic... Iskren da budem, nikad mi nije bilo jasno kako igrac tipa Blagojevica ima tolike oscilacije u igri. 2 utakmice top, 2 flop. Radinovic je majstor, zna je u dusu, no golem bolikurac, tako da cisto sumnjam da ce igrati iole ozbiljnu ulogu prilikom lova na neki od trofeja ove sezone. Markovic je babuka igrice , od markiranja, ulaska u prostor, ostavljanja, izmisljanja, do stvaranja izglednih sansi. Mozak momak, i zagarantovano u prvih 11. Hasanovic, tipicni old school bedem-razbijac, i momku je fakat stalo do lopte. **** ga samo sto su takvi dmf-ovi uveliko u izumiranju, tako da cisto sumnjam da ce imati neku ozbiljniju ulogu ove sezone, makar ne na svojoj poziciji. Desetkama sam poprilicno razocaran, pogotovo Zebom. Da li sam ocekivao vise, ili su njih dvojica fakat podbacili na pripremama, ostaje da se sazna, mada po nekom mom skromnom sudu, Zeba (koliko god mi bio omiljen) nicim nije pokazao da treba biti ispred Bekrije. Zamjeram Zebi na nestajanju u utakmici protiv Astane (njemu opce poznata praksa kad su u pitanju jace tekme). Sto se tice Zakarica i Stevanovica, mnogo zadovoljniji Zakaricem nego bosketom. Momak igra lopte, znalacki, i nista mu nije strano ni mracno, a pogotovo mi se svidja sto nije sablonski igrac, za razliku od bosketa. Sto se tice njega, jedva cekam da mu vidim ledja, osjeti se umnogome na njegovoj igri, koncentraciji da je u mislima vec tamo negdje. Polako uigravati crnova i zerica. Napad, sta reci ne opsovati... Lendric tacno treba zaduzit 4 sata svaki dan, trening i sutiranje u kontra ugao. Al da ga nema, trebalo bi ga izmislit, tako da, procepit ce nadam se kad bude trebalo. Nikolic je stari lisac, i ekstra dzoker, tako da mirni smo po tom pitanju. Sve u svemu, bez obzira na sve kritike, prezadovoljan sam pripremama, i garantujem makar kup ove sezone, jer sve predispozicije imamo za to. Eto, ukratko burazeri.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 19 feb 2017, 19:53

panzer88 je napisao/la:E ovako, sudeci po ovim kompletnim pripremama, evo neki moj skromni sud sta smo dobili, gdje kriziramo, ko je opravdao, a ko podbacio.
Sto se tice golmana, tokom pripremnih utakmica smo mogli vidjeti da smo fakat sto kazu uboli k'o prstom u ****, sva trojica su golmani sa kojima makar tim segmentom odbrane mozemo biti prezadovoljni. 1 primljen gol u posljednje 4 utakmice je ohrabrujuca cinjenica, a uz sve to Veci je dovedena konkurencija u pravom smislu te rijeci.
Sto se tice stopera, tu sam malo skeptican. Stoperski par bocca-bogi djeluje na prvu stabilno, no medjutim, ko god je imalo pratio njihov doprinos kompletnom timu, shvatio je da imaju neobjasnjive padove u igri, i da su skloni praviti pacerske greske (pogotovo bogicevic). Sad, njihov doprinos kao prva karika prilikom kreiranja napada, je skroman, jer se vise bazira igra nabijanja lopte u bunar, nego neka skolska akcija gdje stoper na 40 metara od svog gola cini potporu zadnjem veznom. No, ruku na srce, daleko smo mi jos od takvih "zamrsenih" sistema, pa se takvo nesto i ne smije uzeti za zlo. Stabilnoscu prilikom branjenja sam zadovoljan, pogotovo boccacinijem, jer momak je fakat u stanju izmislit nacin u sekundi za sprecavanje potencijalnog opasnog napada. Sto se tice Kemice, bit ce on golema igracina, samo zelen je jos uvijek, pa se na njegovim odigranim minutama, nesto osim nervoze i njuha za postavit se, ne moze ni reci. O Kerli i Kosticu vala i ne mogu dati neki sud. Kerla ako bude kao u prethodnim mandatima, i ono sto je pokazao protiv Veleza bude samo pocetak, na konju smo. Sinisa je standardno dobar, i po mom skromnom misljenju, prvi pik kad je u pitanju desni bek, musa me nesto posebno nije impresionirao. Stojanovic mi nit smrdi, nit mirise, vidi se da je skolovan bek, nije staticni defanzivni, sto mi se dopada jako kod njega, ali s obzirom da kuburimo sa tom pozicijom, zadovoljan. Blagojevic-Markovic-Radinovic-Hasanovic... Iskren da budem, nikad mi nije bilo jasno kako igrac tipa Blagojevica ima tolike oscilacije u igri. 2 utakmice top, 2 flop. Radinovic je majstor, zna je u dusu, no golem bolikurac, tako da cisto sumnjam da ce igrati iole ozbiljnu ulogu prilikom lova na neki od trofeja ove sezone. Markovic je babuka igrice , od markiranja, ulaska u prostor, ostavljanja, izmisljanja, do stvaranja izglednih sansi. Mozak momak, i zagarantovano u prvih 11. Hasanovic, tipicni old school bedem-razbijac, i momku je fakat stalo do lopte. **** ga samo sto su takvi dmf-ovi uveliko u izumiranju, tako da cisto sumnjam da ce imati neku ozbiljniju ulogu ove sezone, makar ne na svojoj poziciji. Desetkama sam poprilicno razocaran, pogotovo Zebom. Da li sam ocekivao vise, ili su njih dvojica fakat podbacili na pripremama, ostaje da se sazna, mada po nekom mom skromnom sudu, Zeba (koliko god mi bio omiljen) nicim nije pokazao da treba biti ispred Bekrije. Zamjeram Zebi na nestajanju u utakmici protiv Astane (njemu opce poznata praksa kad su u pitanju jace tekme). Sto se tice Zakarica i Stevanovica, mnogo zadovoljniji Zakaricem nego bosketom. Momak igra lopte, znalacki, i nista mu nije strano ni mracno, a pogotovo mi se svidja sto nije sablonski igrac, za razliku od bosketa. Sto se tice njega, jedva cekam da mu vidim ledja, osjeti se umnogome na njegovoj igri, koncentraciji da je u mislima vec tamo negdje. Polako uigravati crnova i zerica. Napad, sta reci ne opsovati... Lendric tacno treba zaduzit 4 sata svaki dan, trening i sutiranje u kontra ugao. Al da ga nema, trebalo bi ga izmislit, tako da, procepit ce nadam se kad bude trebalo. Nikolic je stari lisac, i ekstra dzoker, tako da mirni smo po tom pitanju. Sve u svemu, bez obzira na sve kritike, prezadovoljan sam pripremama, i garantujem makar kup ove sezone, jer sve predispozicije imamo za to. Eto, ukratko burazeri.
Solidan post. Ne slažem se sa 90% napisanog :rol:

Šalim se naravno. Lendrić je bio dobar, čak odličan. Ogroman doprinos daje ekipi i ne bih se još složio za Miru. Jedan od najboljih ako ne i najbolji na pripremamo.

UPRAVA NAPOLJE!

HajdeZeljozabiGol
Kontakt:

Post Postao/la HajdeZeljozabiGol » 19 feb 2017, 20:03

panzer88 je napisao/la:E ovako, sudeci po ovim kompletnim pripremama, evo neki moj skromni sud sta smo dobili, gdje kriziramo, ko je opravdao, a ko podbacio.
Ovo ljudi i ni koji su na birou nemaju vremena citati...Sve ove velike postove preskacem fakat..nije atomska fizika fudbal je naj jednostavniji sport na svijetu.
Željo1921
Prije 95 godine rođen je Željo, najtrofejniji bh. klub!!!!

Tesko je biti pitar ;) ;)

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 19 feb 2017, 20:09

I ja se slazem da Miro nije uradio nista specijalno ove pripremen, osim sto je fulio par odlicnih sansi gdje je morao zmireci zabiti. Tesko da ce on moci igrati u nekom jacem klubu i da ce se vratiti u reprezentaciju.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 19 feb 2017, 20:15

Ma situacija oko Miroslava je prosta, jednostavno nema eksplozivnost i dribling što se od modernog krila svakako traži, čak mu je i završnica upitna.

Da se ne lažemo, mi bismo svi voljeli da je on potpisao novi ugovor jer je stvarno dobar momak i ima karakteristike koje ovoj ligI odlično odgovaraju.
Dupli pas, centaršut, pokrivanje defanzive i razumijevanje igre su na zavidnom nivou, ali za nešto više mu nedostaje gore navedeno i zato se, na kraju krajeva i vratio kod nas.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 19 feb 2017, 20:16

Miroslav nista nije pokazao do sad. Mozda je u padu forme ili jednostavno imamo jaku lijevu stranu pa on vise ne dolazi do izrazaja kao prije. Jucer je morao zabit onu prvu sansu. Nadam se da ce doci sebi u Krupi ako ovo namjerno ne radi odnosno ako se ne stedi.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 19 feb 2017, 20:19

Rokoko87 je napisao/la:Ma situacija oko Miroslava je prosta, jednostavno nema eksplozivnost i dribling što se od modernog krila svakako traži, čak mu je i završnica upitna.

Da se ne lažemo, mi bismo svi voljeli da je on potpisao novi ugovor jer je stvarno dobar momak i ima karakteristike koje ovoj ligI odlično odgovaraju.
Dupli pas, centaršut, pokrivanje defanzive i razumijevanje igre su na zavidnom nivou, ali za nešto više mu nedostaje gore navedeno i zato se, na kraju krajeva i vratio kod nas.
I kao takav bio nas najbolji igrac, ali sve stoji sto si rekao. Igra slabije na pripremama jer je i on covjek. Ide na ljeto, malo su nasi ispali neposteni prema njemu sa onom objavom. Normalno je da se to odrazi na njegovu igru.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.