Evropska košarka - općenito

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

branimir85
Kontakt:

Re: Evropska košarka - općenito

Post Postao/la branimir85 » 19 feb 2017, 21:22

gdje se igra ovo finale između zvezde i partizana , dobra je atmosfera,ali čini mi se da nema najžeći s obe strane :?:
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 19 feb 2017, 21:24

branimir85 je napisao/la:gdje se igra ovo finale između zvezde i partizana , dobra je atmosfera,ali čini mi se da nema najžeći s obe strane :?:
U Nišu.
1946

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 19 feb 2017, 21:47

Uz srpski i spanski ispratio sam naravno i zavrsnicu pallacanestra gdje je Armani ocekivano slavio iako su imali problema dok je Sassarija sluzio sut za 3. Ukazao se Hickman sa iskustvom i ledom u venama. Inace vrlo kvalitetna zavrsnica, dobre utakmice i sjajna atmosfera.

Njima trebaju tamo 2-3 jaka konkurenta.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

branimir85
Kontakt:

Post Postao/la branimir85 » 19 feb 2017, 21:52

Puma je napisao/la:Uz srpski i spanski ispratio sam naravno i zavrsnicu pallacanestra gdje je Armani ocekivano slavio iako su imali problema dok je Sassarija sluzio sut za 3. Ukazao se Hickman sa iskustvom i ledom u venama. Inace vrlo kvalitetna zavrsnica, dobre utakmice i sjajna atmosfera.

šta je s Bolognom kao košarkaškim gradom,ako pratiš talijane,jednostavno sam ih izgubio iz vida od kad ih nema u vrhu europske košarke
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "

filip13

Post Postao/la filip13 » 19 feb 2017, 21:57

branimir85 je napisao/la:
Puma je napisao/la:Uz srpski i spanski ispratio sam naravno i zavrsnicu pallacanestra gdje je Armani ocekivano slavio iako su imali problema dok je Sassarija sluzio sut za 3. Ukazao se Hickman sa iskustvom i ledom u venama. Inace vrlo kvalitetna zavrsnica, dobre utakmice i sjajna atmosfera.

šta je s Bolognom kao košarkaškim gradom,ako pratiš talijane,jednostavno sam ih izgubio iz vida od kad ih nema u vrhu europske košarke

Mislim da nemaju klub u prvoj ligi

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 19 feb 2017, 22:05

Jbt kolko retardiran moras bit da zapalis baklju il bacas petarde u dvorani :roll:

Kakva stoka od navijaca, fuj, ovo se treba prekinuti i sve ove "najvatrenije" navijace rastjerat, debile koje su palili baklje i bacali petarde identifikovat i zabranit im pristup bilo kojem sportskom dogadjaju. U ovakvoj "atmosferi" se moze samo neko povrijedit, parket klizav, dvorana puna dima itd. Ne razumijem zaista tu fascinaciju navijacima bilo kojeg od ova dva tima, to su najobicnije skupine poluinteligentne stoke i debila.
Zadnja izmjena: Epidaurus, dana/u 19 feb 2017, 22:18, ukupno mijenjano 1 put.

Shadows
Kontakt:

Post Postao/la Shadows » 19 feb 2017, 22:13

Dio glavnihh grupa je u hali, arena je smanjila zvuk iz hale.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 19 feb 2017, 22:28

slika
=\_1921_/=

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 20 feb 2017, 01:06

branimir85 je napisao/la:

Kinder/Virtus ili kako se jos zvao trenutno lider u drugoj ligi. I Fortitudo dobro gura u tom rangu.

I Montepaschi je u drugom rangu, u regiji Zapad.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 feb 2017, 07:36

Epidaurus je napisao/la: Ne razumijem zaista tu fascinaciju navijacima bilo kojeg od ova dva tima, to su najobicnije skupine poluinteligentne stoke i debila.
Moras doci i dozivjeti tu atmosferu, pa onda pricati o fascinacijama... ;) Na stranu pirotehnika, povremeni incidenti, ali sto se atmosfere, adrenalina itd tice, tu nema dalje!
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

44Bertans
Kontakt:

Post Postao/la 44Bertans » 20 feb 2017, 09:50

Epidaurus je napisao/la:Jbt kolko retardiran moras bit da zapalis baklju il bacas petarde u dvorani :roll:

Kakva stoka od navijaca, fuj, ovo se treba prekinuti i sve ove "najvatrenije" navijace rastjerat, debile koje su palili baklje i bacali petarde identifikovat i zabranit im pristup bilo kojem sportskom dogadjaju. U ovakvoj "atmosferi" se moze samo neko povrijedit, parket klizav, dvorana puna dima itd. Ne razumijem zaista tu fascinaciju navijacima bilo kojeg od ova dva tima, to su najobicnije skupine poluinteligentne stoke i debila.
:facepalm:

Za prvu rečenicu si apsolutno u pravu. Nažalost, nemoguće je iskorijeniti. Sve dok bude bitnije šta neko pjeva od onoga što neko pali. Sa time se moramo pomiriti.

Što se tiče boldovanog, apsolutno pogrešna generalizacija. Ne znam da li si ikada imao priliku biti na utakmici u Pioniru, Areni, ako već ne u Čairu. Grobari su najbolja evropska publika.
Što se tiče derbija, to je više od utakmice, najveća utakmica regiona. Dvije najveće grupe. Armije. Mržnja je svi prisutnija. Ipak, sve navedeno ne zaslužuje da se nazove stokom.
Konkretno, baklju na čovjeka je bacio neki pubertetlija, daleko od prve ekipe Juga. Idiotski. Petarde su bacali i jedni i drugi. Pri tome, beogradska ekipa, koliko sam uspio (jer sam bio s lijeve strane kopa) vidjeti je stigla sa zakašnjenjem od nekih 20-25 minuta. Nzm kako se preko tv čulo, msm da smo bili daleko glasniji.

Kažem, ko nije bio na jednom vječitom derbiju, teško da može razumjeti određene stvari, zato i nema potrebe za generalizovanjem.
Na svetu ništa veće ne može da postoji nego što je naša ljubav prema crno beloj boji!

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 20 feb 2017, 10:32

Stoka je svako ko omogucuje, odobrava i to radi. E sad, pitanje je koji procenat sa te tribine spada u koju grupu. Sto se tice gadjanja,to nema nikakve veze sa derbijem.. jer debil je debil i bice debil na svakoj drugoj utakmici. Neko mu je turio baklju u ruku i rekao da je u redu gadjati cigane, a njemu mladom, glupom i nalozenom nije bilo tesko donijeti odluku. Isti ce takvi trcati preko istoka za dvije sedmice, kao sto rade vec dobrih 5+ derbija bez da policija postavi jedan normalan red koji bi ih zaustavio.
Izvinjavam se moderaciji na oftopiku, ali sam morao jer mi ide na k ovaj huliganizam i retardluk.

Sto se tice same utakmice.. Nisam ni sumnjao u pobjedu. Kada se vrate Danga i Wolters u rotaciju izgledace to dosta bolje

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 feb 2017, 11:58

Llull 9:1 ass to ratio na turniru i neki kazu da je los play.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 feb 2017, 12:44

Kawhi je napisao/la:Llull 9:1 ass to ratio na turniru i neki kazu da je los play.
Mnogi samo vide teodosica i de cola, a meni je on ista klasa jos je dokazani cluch igrac
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 feb 2017, 12:53

Kawhi je napisao/la:Llull 9:1 ass to ratio na turniru i neki kazu da je los play.

kako god nije zasluzio da bude mvp :!: ali Spanska posla ponovo...

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 20 feb 2017, 12:56

nerminh74 je napisao/la:
Mnogi samo vide teodosica i de cola, a meni je on ista klasa jos je dokazani cluch igrac
Njih trojica su najbolji u Evropi. Pitanje je samo ko kakav stil vise voli.
lumani je napisao/la:

kako god nije zasluzio da bude mvp :!: ali Spanska posla ponovo...
Pa i ja bih prije dao Randolphu jer je bio najbolji i najkonstantniji, al Llull je isclutcho sve 3 tekme tako da nije neka kradja.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 20 feb 2017, 12:59

Teo,Nando,Brad,Keith,Llull..

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 20 feb 2017, 15:52

44Bertans je napisao/la: :facepalm:

Za prvu rečenicu si apsolutno u pravu. Nažalost, nemoguće je iskorijeniti. Sve dok bude bitnije šta neko pjeva od onoga što neko pali. Sa time se moramo pomiriti.

Što se tiče boldovanog, apsolutno pogrešna generalizacija. Ne znam da li si ikada imao priliku biti na utakmici u Pioniru, Areni, ako već ne u Čairu. Grobari su najbolja evropska publika.
Što se tiče derbija, to je više od utakmice, najveća utakmica regiona. Dvije najveće grupe. Armije. Mržnja je svi prisutnija. Ipak, sve navedeno ne zaslužuje da se nazove stokom.
Konkretno, baklju na čovjeka je bacio neki pubertetlija, daleko od prve ekipe Juga. Idiotski. Petarde su bacali i jedni i drugi. Pri tome, beogradska ekipa, koliko sam uspio (jer sam bio s lijeve strane kopa) vidjeti je stigla sa zakašnjenjem od nekih 20-25 minuta. Nzm kako se preko tv čulo, msm da smo bili daleko glasniji.

Kažem, ko nije bio na jednom vječitom derbiju, teško da može razumjeti određene stvari, zato i nema potrebe za generalizovanjem.
Od ovog "derbija" Zvezda-Partizan je danas, a i godinama unazad ostalo samo ime. Svaka utakmica je apsolutno negledljiva, puna faulova, tehnickih i slicnih stvari i sto je najgore od svega, ova stoka od navijaca redovno dodje u prvi plan, bilo gadjanjem protivnika svim i svacim bilo bakljama. Sinocnja utakmica je jednostavno morala biti prekinuta, dvorana je citava bila u dimu, parket je bio klizav itd. Tribine sa navijacima i jednih i drugih su morale biti ispraznjene prije nego je doslo do onog gadjanja bakljom. Koja normalna osoba koja ne navija ni za jedan od ova dva kluba i voli kosarku ce doci da pogleda to smece od kosarke (vrlo cesto) i pri tome jos rizikovati da ga neko od ovih idiotskih navijaca pogodi necim ?

Ti ljudi, ti najvatreniji navijaci i jednih i drugih, ne da zasluzuju da se nazovu stokom nego zasluzuju da im se zabrani ulazak na bilo kakav sportski dogadjaj jer su jednostavno preveliki idioti da bi ih se trpilo na necemu sto treba biti lijepo. Nije problem samo to bacanje baklje, problem je sto je baklja uopce zapaljena u j.ebenoj dvorani, dvorani gdje osim grupa tih imbecila ima toliko normalnih ljudi, zena, djece koji su dosli samo da gledaju kosarku i uzivaju (mada je opet pitanje koliko se moze uzivati u pokusaju od kosarke koju smo sinoc gledali). To nije samo izolovani incident, navijaci i jednih i drugih svako malo prave neke probleme i drzava im dopusta to konstantno umjesto da posalju 2000 specijalaca na njih pod punom opremom i ubiju Boga u sve i jednom od tih kretena kojima pada na pamet raditi takve stvari. Ti meni ne moras pricati nista ni o Grobarima ni o Delijama, mene to njihovo navijanje zasnovano najcesce na vrijedjanju ovih drugih (90% utakmice sinoc su Grobari psovali Covicu, to mi je neka pjesma, fuj) ili na fasizmu nimalo ne impresionira. Pogledas lijepo polufinale i finale spanskoh kupa Real protiv Baskonie i Valencije pa vidis kako se moze napraviti brutalna atmosfera bez ovih sr.anja koje rade "najbolji navijaci Europe". Imate lijepo fudbalske utakmice i tamo divljajte i radite sta hocete jer baklje i slicna sranja loze ljude sa takvim mentalnim sklopom (jednog takvog navijaca Partizana sam i licno upoznao, momak je ne ogranicen nego glup ko k.urac i njega isto tako lozi ta "atmosfera" mrznje, vrijedjanja, bruke pirotehnike i psovanja).
Zadnja izmjena: Epidaurus, dana/u 20 feb 2017, 16:26, ukupno mijenjano 1 put.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 20 feb 2017, 16:23

:tokralju: :salut:
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 feb 2017, 16:54

Epidaurus je napisao/la:Peogledas lijepo polufinale i finale spanskoh kupa Real protiv Baskonie i Valencije pa vidis kako se moze napraviti brutalna atmosfera bez ovih sr.anja koje rade "najbolji navijaci Europe".
Ti isti igraci Reala i Barce se pogube kad dodju u Pionir ili Arenu, pa ne znaju gdje biju po citavi poluvrijeme! Redovno posle utakmice izjavljuju kako nikada nisu igrali u slicnoj ili boljoj atmosferi!

Derbi je nesto drugo, mrznja, rivalitet, puno debila, komplexasa i tako dalje...Ne mozes na osnovu derbija suditi o ATMOSFERI na Zvezdinim ili Partizanovim utakmicama generalno...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Odgovori

Natrag na “Evropska košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.