S druge strane Dzeko, Hodzic, Bajic
Kad ce doci treneri iz La Masije da vide kako se to radi na grbavici ?

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Nisam siguran da Zeric ima startnost i eksplozivnost o kojima si govorio. Zerica vidim samo na mjestu 'playa'. Tu se njegove mane mogu sakriti.panzer88 je napisao/la:Ne smatram se nekim znalcem, ali evo moj neki vid njegovog doprinosa.Virtu4l je napisao/la:Može li neko od ovih znalaca malo prokomentarisati Stevanovićevu igru u odbrani, kada nemamo loptu, baš me zanima da li su vidjeli nešto pozitivno u tom segmentu?
Čuj fali mu igra 1 na 1, kojem igraču na planeti ne fali? Stevanović je klasično krilo, voli prazan prostor gdje njegova brzina dolazi do izražaja, zna uputiti odličan centaršut i uvijek ide okomito. Odlično sarađuje sa bekom i veznim redom, ubacuje se iz drugog plana, radi sve ono što jedno moderno krilo treba da radi.
Sad da se vratim na ono sa početka, njegov doprinos u odbrani je ogroman, a to niko ne primjećuje. Među vodećima je u našoj ekipi po presječenim i osvojenim loptama i neumoran je u oba pravca.
Stevanović je naš najbolji igrač i u ovakvoj ekipi i ligi je igrač bez mane. Pored fudalskog znanja, ima i one druge vrijednosti tipa borbenost, disciplina i želja.
Sto se tice svega gore navedenog, upravu si, ali i sve to sto si naveo ponistava cinjenica da u danasnje doba fudbala prvi i osnovni preduvjet kvalitetnog krila je startnost i eksplozivnost. Nas boske to nema. Dalje, moderna krila, to jest right wingeri, a ne right midfielderi (koji su danas full backovi : alaba, alves, carvajal, za primjer) su pretezno momci koji spartaju 90 minuta gore-dolje i drze sami stranu terena, da bi se rasteretili centralni-ofanzivni-defanzivni vezni. Da ne zavlacim puno, ono sto hocu da kazem je da boske ne radi nista sto nije uobicajeno u svijetu fudbala, i sto vec nije vidjeno, tako da meni to i nije sad neki razlog za glorifikovanje. Fazon je u tome da je ta vrsta krila, isto kao i razbijac dmf pri izumiranju, jer svaka ekipa protiv koje sutra u europi budemo igrali, a bude postavljena u formaciji ala 3-5-2 ce pokazati svu nemoc Bosketa... Ovako nesto smo mogli vidjet u utakmici BiH-Belgija, kad su nas ljudi prebili sa ovim sistemom. Zato mislim da ce Zeric biti savrsen na krilu, jer ono sto sam vidio kod njega je sve ono sto boske nema, a uz pomoc dobrog desnog beka, cisto sumnjam da ce nam iko ista moci preko desne strane. Eto, halali sto serem k'o foka, nisam mog'o odolit da ne napisem.
Jest jestpanzer88 je napisao/la:@plavousrcu sve to zavisi od fizike, ako se "isklese'' i "nabije", vidjet ces da je ucinkovitiji na krilu, makar ga ja tu vidim za jedno godinu dana. Sad grijesim li, vrijeme ce pokazat. Sve u svemu, nek nam je ziv i zdrav, pa makar na stoperu ko dado kod kostica zavrsio.
Metode sa zapada. Sreca pa je kod Petrovica uprkos radu na zapadu ostalo nesto iz socijalizma. Karrtoni, suha olovka i tefteriNeandertalac je napisao/la:Jest jestpanzer88 je napisao/la:@plavousrcu sve to zavisi od fizike, ako se "isklese'' i "nabije", vidjet ces da je ucinkovitiji na krilu, makar ga ja tu vidim za jedno godinu dana. Sad grijesim li, vrijeme ce pokazat. Sve u svemu, nek nam je ziv i zdrav, pa makar na stoperu ko dado kod kostica zavrsio.![]()
Stručnjak. Čuj na stopera da malo očvrsneA gledao Šećerovića, oduševio ga svojim igrama.
![]()
Btw kada smo već kod Dade ( 'đeš mi to radit) , sjećam se vrlo dobro šta su mu osporavali i kako su ga hrakali. Zato sada instagram fudbalerčina sa vrhunskom trebom dominira. Kako igra Uglješa pa to je za poželjeti. Šeta, potrči kad hoće, ima pas savršen ko' da mu je drvena noga. U skoku perfektan, zadnji zračni duel dobio u septembru
![]()
Vjerujem da u trenutku dok čitaju ovaj post bar 20 njih uči suru u sebi da Dado propadne kako bi mogli reći: evo vidiš.
Mentoli
Jesu za zapada ali ovog našeg na stadionu. Ikebana je samo pratila instrukcije.plavousrcu je napisao/la: Metode sa zapada. .
amar92 je napisao/la:Kad se prica o Miri najveca istina je liga u kojoj igra, u ovoj nasoj je najbolji igrac. Nije moderno krilo koje ide okomito prema golu, vec ide uz liniju i centrira. Puno pomaze odbrani, timski igrac, dobar centarsut i razumijevanje igre. Mislim da bi se on jos bolje uklopio u neki 3-5-2 sistem, kao Moses sad u Chelseaju. Nesto izmedju beka i krila. U ovoj nasoj ligi ovo sto on pruza je top, zato nije mogau igrati u ekipama poput: Seville, Elchea, Alavesa, Gyora, Ergotelisa. Poslije epizode u Zelji mu zelim sve najbolje, zasluzio je to jer je pravi profesionalac. Medjutim, cisto sumnjam da ce uspjeti. Mozda da bas izabere neki klub onako po mjeri, trenera koji ce ga gotivi, formaciju koja ce mu odgovarati... Puno mu se treba poklopiti da bi uspio, veca je sansa da ce se za godinu dana nuditi nama opet.
Nazalost takvih primjera je u nasoj ligi koliko hocete, igraci koji u malo boljim ligama od nase ne mogu igrati kod nas prekucavaju. Zbog toga ne treba cuditi da iz domace lige niko ne moze igrati za reprezentaciju, koja i nema neki jak roster i sirinu. A jos zalosnija cinjenica da je malo onih koji su svoj nogometni put poceli u ovoj ligi i dogurali do reprezentacije. Dzeko babo je jedan od rijetkih. Ostali nosioci igre u reprezentaciji su vecinom iz dijaspore.
Sto se tice nase 10-ke, Zeba i Bekric su zakazali na priprema. Na obojici se vidi da ih godine sputavaju i da to nije to. Mozda mogu jos koju sezonu odigrati u ovoj nasoj ligi, ali nije to dovoljno za nas potencijalni iskorak. Moja zelja za iducu sezonu je Zeljino dijete, koji je nepravedno popljuvan. Igrac koji je protiv Ferenca i Standarda igrao odlicno, i koji sad igra odlicno u Sloveniji. Naravno, Dado Sadikovic. Nadam se da ce ga Slavko vratiti na ljeto jer je Dado bas ono sto nam treba tu. Radovale su me rijeci Slavke u onom intervjuu o Dadi, tako da mislim da ce mu pruziti sansu ukoliko ovaj bude za povratak.
Bravo za post. Fino je pročitati ovako nešto između nekih postova koji su napisani reda radi, bez smisla, plitko i trolovski ukratko.amar92 je napisao/la:Kad se prica o Miri najveca istina je liga u kojoj igra, u ovoj nasoj je najbolji igrac. Nije moderno krilo koje ide okomito prema golu, vec ide uz liniju i centrira. Puno pomaze odbrani, timski igrac, dobar centarsut i razumijevanje igre. Mislim da bi se on jos bolje uklopio u neki 3-5-2 sistem, kao Moses sad u Chelseaju. Nesto izmedju beka i krila. U ovoj nasoj ligi ovo sto on pruza je top, zato nije mogau igrati u ekipama poput: Seville, Elchea, Alavesa, Gyora, Ergotelisa. Poslije epizode u Zelji mu zelim sve najbolje, zasluzio je to jer je pravi profesionalac. Medjutim, cisto sumnjam da ce uspjeti. Mozda da bas izabere neki klub onako po mjeri, trenera koji ce ga gotivi, formaciju koja ce mu odgovarati... Puno mu se treba poklopiti da bi uspio, veca je sansa da ce se za godinu dana nuditi nama opet.
Nazalost takvih primjera je u nasoj ligi koliko hocete, igraci koji u malo boljim ligama od nase ne mogu igrati kod nas prekucavaju. Zbog toga ne treba cuditi da iz domace lige niko ne moze igrati za reprezentaciju, koja i nema neki jak roster i sirinu. A jos zalosnija cinjenica da je malo onih koji su svoj nogometni put poceli u ovoj ligi i dogurali do reprezentacije. Dzeko babo je jedan od rijetkih. Ostali nosioci igre u reprezentaciji su vecinom iz dijaspore.
Sto se tice nase 10-ke, Zeba i Bekric su zakazali na priprema. Na obojici se vidi da ih godine sputavaju i da to nije to. Mozda mogu jos koju sezonu odigrati u ovoj nasoj ligi, ali nije to dovoljno za nas potencijalni iskorak. Moja zelja za iducu sezonu je Zeljino dijete, koji je nepravedno popljuvan. Igrac koji je protiv Ferenca i Standarda igrao odlicno, i koji sad igra odlicno u Sloveniji. Naravno, Dado Sadikovic. Nadam se da ce ga Slavko vratiti na ljeto jer je Dado bas ono sto nam treba tu. Radovale su me rijeci Slavke u onom intervjuu o Dadi, tako da mislim da ce mu pruziti sansu ukoliko ovaj bude za povratak.
Post koji sam preskocio u diskusiji od sinoc. Kratak, ali mnogo govori. Osim ove trojice jos je igraca koji su napravili zavidne karijere, ne kontam na spiceve, i uprkos tome dosta raje kritikuje rad u OP. Nikako mi nije jasno zbog cega, neznanja ili padanja pod uticaj prica koje pricaju neznalice. Moze bolje i treba teziti boljem, ali konstantno predstavljati OP kao nesto najgore u klubu je bezobrazluk nevidjen. Dabogda nastavili sa istom prozivodnjom igraca i u novom reorganiziranom OP.irfo je napisao/la:Dzeko, Hodzic, Bajic
Koja se to fudbalska skola jos moze pohvalit da je izbacila ovakve napadace?
Hvala Starčeviću ali mi imamo trenera. Neka on svojoj ekipi napravi taktiku kako da manje prime.Starčević: U miru kujemo pobjedničku taktiku za Željezničar.
Dado se na ljeto vraca u Zelju i Slavko se vec izjasnio za njega, tako da nema zime. Dobro ce nam doci.amazon je napisao/la:Ne treba prodavati sarene laze kad svi znamo da je Dado zavrsio s Zeljom. Sklonjen je nacin na koji jeste i sigurno je da ni on nema zelju za vracanjem.