Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88

delinjo
Kontakt:

Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica

Post Postao/la delinjo » 19 feb 2017, 20:11

Nane17 je napisao/la:Ja stvarno ne znam koju ludu srecu moras imati u zivotu da igras kao Darmian a nosis dres najpopularnijeg kluba na svijetu,i da Herrera je nas najborbeniji igrac I na tome mu skidam kapu ali brate sut I centarsut su mu kao u pionirima!
sad ce ti brat (kojeg iznimno cijenim i postujem) izbaciti klip Herrere kako on Boze nekome asistira ubacuje .....a zna i on da smo upravu :D :D
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 19 feb 2017, 20:19

Ogranicen paser nije, jer pobogu kak bi imao 17 asist i preko 80 kreiranih sansi u dresu Uniteda.

Tu se sva prica zavrsava a sto se defanzive zadace tice, ove sezone je level blizu jednog Kantea.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 19 feb 2017, 20:48

Asteriks tebe ubi statistika.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 19 feb 2017, 21:05

Ovdje samo pomocu iste i jos ponekog nacrta moze nesto dokazati.

Koliko se sjecam imao je dosta odlicnih kombinacija sa Juanom isl. (prosle sezone), progiravanja, jednostavno stvari koji ograniceni paseri nisu u stanju odraditi.

To sto nekad grijesi je stvar njegove brzopletosti i na momente nepromisljenosti ali generalno vise neg solidan u segmentu pas igre dok je o defanz vec sve receno.

Akcent je na ogranicen i toliko na ovu nepotrebnu temu.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 19 feb 2017, 21:36

iako igra za klub koji simpatisem on jednom Kanteu ne moze kopacke cistiti ako cemo iskreno.....daj malo realnosti ...mislim i da Totenhemovom defanzivcu nije blizu a ne Kanteu...al ajd...
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 19 feb 2017, 21:44

Pa dal ovdje iko cista sto se pise - level blizu Kantea glede prljavog posla, presjecenih i oduzetih lopti. Francuz ima nenadjebiv work rate i naravno beton po pitanju snage ali Ander ovaj segment skolski odradjuje.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 19 feb 2017, 21:55

Samo naj, ali baš najobičnije neznalice mogu pljuvati po igri Herrere. Prosto je nevjerovatno koliko pojedinci na ovoj temi ne razumiju fudbal.

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 19 feb 2017, 22:11

@delinjo, skroz površno gledaš na neke stvari. Tebi je znanje i klasa kada neki igrač u svakom momentu mora znati poslati pas u stilu Inieste. Zar misliš da je to jednostavno? Herrere da nema u ovom timu ko zna na šta bi ličila ova ekipa, a ovo fakat ozbiljno govorim. Momak drži skoro sve pod svojom kontrolom (mislim na taj defanzivni dio i razbijanje protivničkih napada). Naravno, ja ovim ne govorim da je on neka uber klasa od igrača, al´mi nemamo boljeg da odrađuje posao kakav on odrađuje i dok ovako igra ja mu priželjkujem što duži boravak u ovom klubu.

Da se nadovežem još na taj dio o njegovoj slaboj pas igri. To nikako nije tačno. Bezbroj puta u bržim kombinacijama proigravao je saigrače u gol šanse. Njemu odgovara igra na prvu i konsantna kretnja (to je sa Matom dosta puta prezentovo), a ovako kad igra povučenu ulogu to ne može doći do izražaja jer je momak ograničen na sigurniju pas igru.

UnitedWA
Kontakt:

Post Postao/la UnitedWA » 19 feb 2017, 22:43

Samo da se nadovežem, ako ko misli da će se Mourinho riješiti Herrere, grdno se vara. On je njegov igrač 1/1.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 19 feb 2017, 22:43

Od ekipitze koja piše na ovoj temi me stvarno ne može ništa začuditi, tako ni ovo negiranje Herrere. Ovdje se godinama bezuspješno objašnjavalo totalnim neznalicama kakav je Mata igrač, sada tu golgotu opet moramo proživljavati i sa Herrerom. Smiješne stvari.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 19 feb 2017, 23:20

Poligon10 je napisao/la:@delinjo, skroz površno gledaš na neke stvari. Tebi je znanje i klasa kada neki igrač u svakom momentu mora znati poslati pas u stilu Inieste. Zar misliš da je to jednostavno? Herrere da nema u ovom timu ko zna na šta bi ličila ova ekipa, a ovo fakat ozbiljno govorim. Momak drži skoro sve pod svojom kontrolom (mislim na taj defanzivni dio i razbijanje protivničkih napada). Naravno, ja ovim ne govorim da je on neka uber klasa od igrača, al´mi nemamo boljeg da odrađuje posao kakav on odrađuje i dok ovako igra ja mu priželjkujem što duži boravak u ovom klubu.

Da se nadovežem još na taj dio o njegovoj slaboj pas igri. To nikako nije tačno. Bezbroj puta u bržim kombinacijama proigravao je saigrače u gol šanse. Njemu odgovara igra na prvu i konsantna kretnja (to je sa Matom dosta puta prezentovo), a ovako kad igra povučenu ulogu to ne može doći do izražaja jer je momak ograničen na sigurniju pas igru.
mi smo neznalice ovi ostali su doktori Boze moj a united od titule daleko godinama ...helem nejse....ne mislim ja to ...cak ovaj brat ispod napisa da ga pljujem i nazva me neznalicom ...postujem a to je i njegova kultura dijaloga sta li...evo sa asteriksom diskutujem cijeli dan nikad momak ruznu rijec nije napisao ....nebitno .....ja Andera gledam kao igraca jednog od najvecih klubova na svijetu sto Manco zapravo jeste....i kao takvog ga poredim sa igracima najvecih klubova na njegovoj poziciji...daleko od toga da sam napisao da katastrofa ili da nije koristan,pa gore iznad sam napisao da neke zadatke fino obavlja....ali meni kao meni je to nedovoljno ...a zasto to mislim ...naravno ne mislim ja sto si naveo da on mora svaki pas kao Iniesta odigrati na stranu milimetarski precizno ali frajer jednostavno nema taj osjecaj koji bi trebao imati igrac koji igra za Mancu....danas je bila situacija gdje lupam evo to nema veze sa pas igrom dobija loptu u prostor u sesnaestercu i istu iznosi nicim izazvan u gol aut....e to je meni dokaz da ima limite u svojoj igri...onda situacija gdje cistu loptu nabija par puta njihovom golmanu....i Buskets ,Bgm ni Casemiro,Vidal,Javi Martinez ne znam koga god nabrojim od igraca u najvecim klubovima na toj poziciji izgleda mi dimenzija vise u odnosu na njega ....ako je problem sto mislim da Unitedu treba bolji igrac na toj poziciji od njega onda ok ....nek bude tako---to je sve od neznalice ....
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 20 feb 2017, 00:14

@delinjo, ja te nisam nazvao neznalicom niti sam ikada ikog ovdje uvrijedio, nisam taj tip. ;)

Raumijem ja šta ti hoćeš da kažeš, ja sam htio da prikažem važnost Herrerinog igranja u ovom klubu. Naveo sam već da mi nemamo boljeg koji obavlja isti posao kao on, tu leži poenta (a ovako kako igra sigurno će imati mjesta i u sljedećoj sezoni pa makar u širem kadru). E sad, svjestan sam ja da bi mi mogli imati i boljeg od njega da obavlja sličnu funkciju, primjera radi Vidal, ali ga nemamo jbg. Sve dok ovako igra i dok daje 1000% od sebe neka ga u prvoj postavi, zaslužuje itekako.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 20 feb 2017, 10:06

Pa dobro, ne trebamo se ponasati ko curice pa kad neko bilo opravdano il ne kaze neznalica, kanta etc, da pdf oblije kisa suza, izvinjenja, pravdanja, trazenje oprosta itd. Gledat da se argumentovano iznese boj, al ak ne upali toj diskusiji okrenut ledja.

U svakom slucaju Ander je strasno zahvalan radnik, solidne pas igre uz plafon koji uveliko prelazi liniju ogranicenosti.

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 20 feb 2017, 10:48

Ander igra svoju najbolju sezonu kako je kod nas. Efekti mentalnog prešaltavanja na novu rolu su očiti jer se on još uvijek u istu uigrava a pored Pogbe ni ne treba da igra playa, posebno kad nema Matu desno ispred sebe s kojim ima fin link-up.

Sinoć je opet izronila ona "nit' glave nit' repa" igra jer niti smo imali lidera a neki igrači jednostavno nisu level Uniteda. Vidim što Mourinho preferira iskusne igrače naspram mlađih i zašto nema strpljenja. Čovjeku je rezultat najbitniji i to je to. Darmian i Lingard nemaju šta tražiti u ekipi koja će naredne sezone jurišati na titulu.

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 20 feb 2017, 13:37

Herrera je odličan igrač koji nikad neće biti WC, to stoji. Ali čovjek ima toliko dobrih osobina kao igrač, pas igra mu je odlična, ne znam šta očekujete od igrača koji ore teren? Da podijeli 20 asistencija po sezoni? Primi loptu, ako ništa ne pogriješi taj pas na sredini terena kada vrše presing na njega, pa nek ga vrati nazad, pas je tačan. Statistika ne laže, Kante i on su skoro pa izjednačeni u tim parametrima. A uostalom, kao navijač/simpatizer Uniteda, uživam gledati igrača koji gine na terenu za grb Uniteda, a dolazi iz Španije.
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 20 feb 2017, 13:43

Septerra je napisao/la:...a neki igrači jednostavno nisu level Uniteda.
Koliko igrača u ovom rosteru vidiš kao potencijalne šampione?

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 20 feb 2017, 15:05

Poligon10 je napisao/la:@delinjo, ja te nisam nazvao neznalicom niti sam ikada ikog ovdje uvrijedio, nisam taj tip. ;)

Raumijem ja šta ti hoćeš da kažeš, ja sam htio da prikažem važnost Herrerinog igranja u ovom klubu. Naveo sam već da mi nemamo boljeg koji obavlja isti posao kao on, tu leži poenta (a ovako kako igra sigurno će imati mjesta i u sljedećoj sezoni pa makar u širem kadru). E sad, svjestan sam ja da bi mi mogli imati i boljeg od njega da obavlja sličnu funkciju, primjera radi Vidal, ali ga nemamo jbg. Sve dok ovako igra i dok daje 1000% od sebe neka ga u prvoj postavi, zaslužuje itekako.
ma nista prijatelju samo volim da diskutujemo bez vrijedjanja,ni ja prvi nikoga ne bi vrijedjao posebno jer znam da gotivimo isti klub....ne slazem se sa mnogima oko Andera ali postujem misljenje i nikada ih necu nazvati neznalicama....dao Bog da dozivimo da nekada zaigra bolji igrac od Andera na njegovoj poziciji pa cemo da vidimo razliku...e to za Vidala to je moja poenta price cijelo vrijeme...da Manco kao klub zasluzuje takvog igraca a ne nekoga ko ima neku dobru osobinu...naravno trenutno nema boljeg i apsolutno nemam nista protiv igracanja Andera...ali da bi volio da dodje bolji igrac da bi jbg ....
VOLIM ZELJEZNICAR!!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 20 feb 2017, 15:08

Asteriks je napisao/la:Pa dobro, ne trebamo se ponasati ko curice pa kad neko bilo opravdano il ne kaze neznalica, kanta etc, da pdf oblije kisa suza, izvinjenja, pravdanja, trazenje oprosta itd. Gledat da se argumentovano iznese boj, al ak ne upali toj diskusiji okrenut ledja.

U svakom slucaju Ander je strasno zahvalan radnik, solidne pas igre uz plafon koji uveliko prelazi liniju ogranicenosti.
naravno prijatelju ali mislim da mi ovdje izmedju sebe ne trebamo vrijedjati jedni druge,i jedni drugima usmjeravati pogrdne rijeci jer svi imamo zajednicku osobinu da gotivimo ovaj klub...i prije svega to najvise treba postovati....a sad da se moramo slagati uvijek ne moramo jbg svi drugacije pratimo fudbal i to je ok...
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Septerra
Kontakt:

Post Postao/la Septerra » 20 feb 2017, 15:26

Feldmarschall je napisao/la:
Septerra je napisao/la:...a neki igrači jednostavno nisu level Uniteda.
Koliko igrača u ovom rosteru vidiš kao potencijalne šampione?
De Gea, Valencia, Bailly, Jones, Smalling, Shaw, Carrick, Herrera, Pogba, Mkhitaryan, Mata, Martial, Rashford i Ibrahimović.

Ostali jednostavno nisu taj level, što zbog godina, nemotiviranosti, limitiranosti ili nerazvijenosti. Blinda, Roja, Fosu-Mensaha i Pereiru vidim kao nužne igrače za širinu.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 22 feb 2017, 18:18

Dva majstora. :cool:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Zaključano

Natrag na “Manchester United FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.