KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

Melo15
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la Melo15 » 09 mar 2009, 22:35

bandit je napisao/la:Meni su vredniji igre i kosevi Zimica nego svi Ivanovica .... Ivan za 2 mjeseca pakuje kofere a Zima ostaje i sljedece sezone .... :arrow:
Kako znas da Zimic ostaje A DA Ivan ide ,jel mislis da nemoze i obratno ....
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 09 mar 2009, 22:43

al... je napisao/la:Svidja mi se ovaj citat za Sutona: "Grabbed 20 rebounds vs. Oakland (11/24), becoming the first Spartan to record 20 rebounds in a game since Kevin Willis did it in 1983". Lijepo čuti kada te porede sa pravim igračima. Inače, potpuno je blesavo porediti čovjeka sa Ivanovićem, Suton je teška petica, Ivan je "undersized" četvorka. Stilovi igre potpuno drugačiji. Iskreno, volio bi da ga vidim u našem dresu naredne sezone, kao i da zadržimo Ivana, naravno, sve oviseći o parama, kojih izgleda nikad nemamo dovoljno.
suton je visok 208 igra 5 na 4, a 4 moze veoma dobro odigrati jer ima eksplozivnost i dobar sut sa distance

bosnas suton igra na najacoj NCAA konferenciji (u njegovoj ekipi igraju 90% 3 nova NBA igraca) gdje je najaci skakac za njim se interesuju neki europski klubovi veoma dobrog renomea i vjerujem da za godinu dvije moze daleko vise nego ivanovic

ali o tome kada se ova sezona zavrsi, do tada da se nama vrate ovi povredezni pa da uszmemo titulu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 09 mar 2009, 22:56

@bosnas,
doista si ralitet među forumašima, samo priča pley-centar, tarabe Zimić-Pašalić, ja vidiš tebi ne bi dao ni poziciju pastira, naravno ne duhovnog ;) , jer bi i one dvije ovce prozvao Zimić-Pašalić :roll: .
Napadaš nerminh74 zbog Sutona a momka nisi gledao, a makar si trebao pročitati onaj ralitet o njemu i skokovima i da je to samo uspio Villis, raspitaj se malllo ko je bi dotični, pa nam se javi.... , Sutona bih odmah doveo jer bi u tandemu sa Zimićem bili jaki pod obručem, a Ivanovića zadržao i pomjerio na tricu jer čovjek ima stvarno dobru ruku i igrao zonu kao što to radi Vujošević u Partizanu i dere dobro u EL, da ne spominjem NLb.
Vratio bih i Klinca i Čamdžića ,dao konačno šansu Pašaliću i Majstoriću, zadržao Hajrića i pokušao sa Suljagićem na KC jer čovjek nije centar konstitucijom, riješio se Rakića i Vučurovića i avdića, pokušao zadržati Đorđevića i Ikonića i na kraju dovesti stvarno TRENERA koji bi trebao pratiti ovaj viši nivo ,a to su po mom mišljenju Aco Petrović, Denis Bajramović ili čak i ponovno Neno marković koji se je iskazao u Panelionisu. Ovaj teletabis VV nasjeo momački na Perasović štos sa jednim centrom, dva krila i dva beka, od čega su tri jako dobri ameri, i dva CRO reprezentativci i dobili nas jako lako, umjesto da smo nastavili sa Zimom i Ivanovićem i tri beka i imali supremaciju u skoku i dobru šansu za pobjedu.
Ti si kao neki barometar publike o našim mladim igračima, de svedi se na mjeru jer ti uopće se neznaš argumentirano sučeljavati sa drugim forumašima, baciš figurativno rečeno par bombi i magla, i poslije opet isto... pley-centar or centar-pley.... :lol: :roll:
Može se Zima nositi sa Wrightom i Prkačinom, Begićem i Golubovićem i drugim ,a ne može sa Mišanovićem, McCaskillom, Grgatom, Perajicom :lol: :lol: :lol: ,Albijanićem,Josipovićem, smiješni ste svi oni koji ste ga šikanirali svih ovih mjeseci jer je po učinku 3-4 igrač u našem timu.Paša igra sve bolje i bolje, fizički se popravlja, počeo je čak i zakucavati ;) , dakle ipak je počeo raditi na sebi......

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 09 mar 2009, 23:00

@al..
ovo oko Vilisa sa napisao prije 15-20 dana, trebao si me CITIRAT....

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 09 mar 2009, 23:18

Evo malo o Sutonu, nije loše za podsjetit se, ako hoće u Kk Bosnu bilo bi odlično:
Postao/la ars01 dana 18 feb 2009, 19:30
Sutona (1985god.; 208cm) sam gledao par tekmi prošle sezone preko sport cluba i po meni radi se o jako dobrom igraču, prije svega za poz 4, i u nekim kombinacijama i za 5.
U ekipi Spartansa igra više na poz 5, iz prostog razloga što nemaju nekog dominantnog centra na toj poziciji.
Šut sa distance mu je dobar, FT precizan, po meni odlično rješenje za poz 4,u skoku dobar, fizički snažan, pokretljiv u napadu, odraz na nivou Kikanovića, dakle po meni daleko bolje rješenje od Jazvina,Kikanovića, Stevića i sličnih pretendenata. da me ovi ljubimci Kikana ne bi napadali , nek' prvo pročitaju ovo:Grabbed 20 rebounds vs. Oakland (11/24), becoming the first Spartan to record 20 rebounds in a game since Kevin Willis did it in 1983; grabbed 11 offensive rebounds vs. Oakland.... and Named Big Ten Player of the Week on March 3 after averaging 15.5 points and 12 rebounds in games vs. Wisconsin and Indiana ... Led Michigan State with eight double-doubles .. ;)

Sud
Kontakt:

Post Postao/la Sud » 09 mar 2009, 23:31

jesu li to zelje forumasa il ima nesto konkretno oko dovodjenja tok momka

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 09 mar 2009, 23:51

ars01 je napisao/la: ovo oko Vilisa sa napisao prije 15-20 dana, trebao si me CITIRAT....
Ko si ba ti da tebe neko citira? ah znam,strucnjak svjetskog renomea:)
Da tebe nema,ne znam kako bi se drugacije ismijao :lol:

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 10 mar 2009, 08:42

ars01 je napisao/la:@bosnas,
doista si ralitet među forumašima, samo priča pley-centar, tarabe Zimić-Pašalić, ja vidiš tebi ne bi dao ni poziciju pastira, naravno ne duhovnog ;) , jer bi i one dvije ovce prozvao Zimić-Pašalić :roll: .
Napadaš nerminh74 zbog Sutona a momka nisi gledao, a makar si trebao pročitati onaj ralitet o njemu i skokovima i da je to samo uspio Villis, raspitaj se malllo ko je bi dotični, pa nam se javi.... , Sutona bih odmah doveo jer bi u tandemu sa Zimićem bili jaki pod obručem, a Ivanovića zadržao i pomjerio na tricu jer čovjek ima stvarno dobru ruku i igrao zonu kao što to radi Vujošević u Partizanu i dere dobro u EL, da ne spominjem NLb.
Vratio bih i Klinca i Čamdžića ,dao konačno šansu Pašaliću i Majstoriću, zadržao Hajrića i pokušao sa Suljagićem na KC jer čovjek nije centar konstitucijom, riješio se Rakića i Vučurovića i avdića, pokušao zadržati Đorđevića i Ikonića i na kraju dovesti stvarno TRENERA koji bi trebao pratiti ovaj viši nivo ,a to su po mom mišljenju Aco Petrović, Denis Bajramović ili čak i ponovno Neno marković koji se je iskazao u Panelionisu. Ovaj teletabis VV nasjeo momački na Perasović štos sa jednim centrom, dva krila i dva beka, od čega su tri jako dobri ameri, i dva CRO reprezentativci i dobili nas jako lako, umjesto da smo nastavili sa Zimom i Ivanovićem i tri beka i imali supremaciju u skoku i dobru šansu za pobjedu.
Ti si kao neki barometar publike o našim mladim igračima, de svedi se na mjeru jer ti uopće se neznaš argumentirano sučeljavati sa drugim forumašima, baciš figurativno rečeno par bombi i magla, i poslije opet isto... pley-centar or centar-pley.... :lol: :roll:
Može se Zima nositi sa Wrightom i Prkačinom, Begićem i Golubovićem i drugim ,a ne može sa Mišanovićem, McCaskillom, Grgatom, Perajicom :lol: :lol: :lol: ,Albijanićem,Josipovićem, smiješni ste svi oni koji ste ga šikanirali svih ovih mjeseci jer je po učinku 3-4 igrač u našem timu.Paša igra sve bolje i bolje, fizički se popravlja, počeo je čak i zakucavati ;) , dakle ipak je počeo raditi na sebi......
ne znam puno o košarci, al čini mi se da ti imaš formulu za uspjeh, tako da ne vidim neku potrebu za Acom Petrovićem ni Denisom Bajramovićem, pogotovo Nenom Markovićem. Da ne govorimo o nadritrenerima koji od škole nemaju ni poštarski kurs, tipa VV koji nas ni do final 4 za pola sezone nisu u stanju dovest.

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 10 mar 2009, 12:42

Melo15 je napisao/la:
bandit je napisao/la:Meni su vredniji igre i kosevi Zimica nego svi Ivanovica .... Ivan za 2 mjeseca pakuje kofere a Zima ostaje i sljedece sezone .... :arrow:
Kako znas da Zimic ostaje A DA Ivan ide ,jel mislis da nemoze i obratno ....

Moze i obratno ..... ali ja bih svakako ono prvo ... :arrow:

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 10 mar 2009, 15:47

Drago mi je da nisu svi ulizice pa je neko već odgovorio.Stvarno je žalosno da jedan diletant,košarkaški laik dođe na forum i objašnjava kako nevalja Zdovc pa Vukoičić, nameće neke naopake teze...
Sad ispade da Slovenci od juče igraju košarku pa tek tako angažovaše Zdovca ili možda Vukoičić nevalja koji je za kratko vrijeme digao kvalitete igre pa i samih igrača. Mlad trener koji iza sebe već ima rezultate u državi koja ima najbolju struku u Evropi.Meni lično Bosna nikad ljepšu košarku nije igrala.
Koliko je ovaj gore diletant neinformisan i neupućen govori činjenica da je prije par stranica napisao kako nijedna ekipa u Evropi ne igra čovjek na čovjeka odbranu dok u NBA zonu.
Najsmiješnije u svemu tome da je Zdovc prošle godine najviše forsirao odbranu čovjek na čovjeka upravo sa Bosnom.Zatim često je vjerovatno gledajući Partizan preko TV-a nametao tezu kako svaki trener koji ne igra sa tri visoka ništa nevalja pa je zbog toga najviše i napadao Zdovca,Vukoičića ali i trenera Cibone Perasovića
Mora se priznati dosta ograničeno razmišljanje jer treneri su ti koji će na osnovu igračkog kadra te taktike postavljati igrače.
Uglavnom teško je ići u diskusiju sa jednim običnim manipulatorom,površnim poznavaocem košarke i to sa oblicima primitivnog razmišljanja jer kod njega se uvjek zna koji su mu igrači dragi a koje će do kraja života pljuvati.
Tako često se kod njega može vidjeti udar na Šehovića pa vadi statistike pojediniačnih utakmica te gleda kod protivničkih ekipa ko igra na poziciji tri i onda na osnovu toga optužuje Šehovića.Međutim očito ne shvata da se košarka ne igra 1 na 1 već treneri mjenjaju odbranu u toku utakmice i ne mora uopšte značiti da će Šehović čuvati protivničku trojku.Suprotan slučaj je Zimić pa tako godinu dana spominje onu utakmicu protiv Zvezde u Beogradu.Uglavnom dosta ograničeno nameće teze jer igrač se dokazuje tokom cijele sezone a ne u jednoj utakmici.
Meni je gore nabio da sam rekao kako je Zimić lopata pa koliko se sjećam nikad slično nisam napisao izuzev nekih šala koje nisu išle na njegov već @ars-ov račun obzirom da za istog tvrdi kako je za ACB lige.
Svakako da treba podržavati mlade igrače u Bosni al ne na način da se gledaju crno ili bijelo već onako kako oni pokažu na parketu.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 mar 2009, 17:28

blazz je napisao/la:Drago mi je da nisu svi ulizice pa je neko već odgovorio.Stvarno je žalosno da jedan diletant,košarkaški laik dođe na forum i objašnjava kako nevalja Zdovc pa Vukoičić, nameće neke naopake teze...
Sad ispade da Slovenci od juče igraju košarku pa tek tako angažovaše Zdovca ili možda Vukoičić nevalja koji je za kratko vrijeme digao kvalitete igre pa i samih igrača. Mlad trener koji iza sebe već ima rezultate u državi koja ima najbolju struku u Evropi.Meni lično Bosna nikad ljepšu košarku nije igrala.
Koliko je ovaj gore diletant neinformisan i neupućen govori činjenica da je prije par stranica napisao kako nijedna ekipa u Evropi ne igra čovjek na čovjeka odbranu dok u NBA zonu.
Najsmiješnije u svemu tome da je Zdovc prošle godine najviše forsirao odbranu čovjek na čovjeka upravo sa Bosnom.Zatim često je vjerovatno gledajući Partizan preko TV-a nametao tezu kako svaki trener koji ne igra sa tri visoka ništa nevalja pa je zbog toga najviše i napadao Zdovca,Vukoičića ali i trenera Cibone Perasovića
Mora se priznati dosta ograničeno razmišljanje jer treneri su ti koji će na osnovu igračkog kadra te taktike postavljati igrače.
Uglavnom teško je ići u diskusiju sa jednim običnim manipulatorom,površnim poznavaocem košarke i to sa oblicima primitivnog razmišljanja jer kod njega se uvjek zna koji su mu igrači dragi a koje će do kraja života pljuvati.
Tako često se kod njega može vidjeti udar na Šehovića pa vadi statistike pojediniačnih utakmica te gleda kod protivničkih ekipa ko igra na poziciji tri i onda na osnovu toga optužuje Šehovića.Međutim očito ne shvata da se košarka ne igra 1 na 1 već treneri mjenjaju odbranu u toku utakmice i ne mora uopšte značiti da će Šehović čuvati protivničku trojku.Suprotan slučaj je Zimić pa tako godinu dana spominje onu utakmicu protiv Zvezde u Beogradu.Uglavnom dosta ograničeno nameće teze jer igrač se dokazuje tokom cijele sezone a ne u jednoj utakmici.
Meni je gore nabio da sam rekao kako je Zimić lopata pa koliko se sjećam nikad slično nisam napisao izuzev nekih šala koje nisu išle na njegov već @ars-ov račun obzirom da za istog tvrdi kako je za ACB lige.
Svakako da treba podržavati mlade igrače u Bosni al ne na način da se gledaju crno ili bijelo već onako kako oni pokažu na parketu.
Odlican post!
al opet da nema takvih neznalica i neukih ljudi poput arsa,kako bi se covjek drugacije nasmijao???

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 10 mar 2009, 17:40

Svi smo mi donekle neznalice jer pretpostavljam da niko nije stručan da piše o košarci al jedini koji nešto nameće u vezi struke je @ars i to vrlo podlo što se mene tiče.Šta se on ima podsmijavati Vukoičiću kad je odličan trener.On da određuje kako Ivanović treba igrati poziciju tri,normalno da bode u oči.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 mar 2009, 17:56

blazz je napisao/la:Svi smo mi donekle neznalice jer pretpostavljam da niko nije stručan da piše o košarci al jedini koji nešto nameće u vezi struke je @ars i to vrlo podlo što se mene tiče.Šta se on ima podsmijavati Vukoičiću kad je odličan trener.On da određuje kako Ivanović treba igrati poziciju tri,normalno da bode u oči.
ma arsa niko ne shvata ozbiljno! cuj Ivanovic da igra tricu itd,ili da Vukoicic ne valja,pa to moze samo reci blesav covjek! Vukoicic je uz Svetislava Pesica i Bogdana Tanjevica,ubjedljivo najbolji trener Bosne!
-Zna li iko je li Aco Damjanovic potpisao za Bosnu? Steta sto nemamo novaca za kvalitetnija pojacanja,ali sta je tu je...

al...
Kontakt:

Post Postao/la al... » 10 mar 2009, 18:41

Uh @Ars gigante naš, oprosti što nisam priznao tvoje ekskluzivno pravo na postanje linkova i obavezu da te citiram. Nisam znao da sada ima copyright i na googlanje :)))). Za razliku od tebe, ja ipak ne čitam 30 stranica tuđih postova kako bi pripremio svoj, pa mi zbog toga oprosti što sam se poslužio linkom koji je Melo postavio na ovoj.
Inače, kada si me već prozvao, da i ja tebi koju kažem, obzirom da mi je u oko pao tvoj komentar nakom netom završene utakmice sa Cibonom. Svi već napamet znamo za tvoju nepatvorenu ljubav prema Zimiću i dijametralno suprotne osjećaje koje gajiš prema sadašnjem nam treneru. To je tvoje apsolutno pravo, što se mene tiče, ne moraš se nikada ni sa kim složiti oko bilo čega. Ali, radi neke normalne komunikacije na forumu, lijepo bih te zamolio da nas poštediš komentara tipa "ne bi bilo loše za početak potjerati onog malog kompleksaša iz BG", pošto govore puno više o tebi i o tvom stanju uma, nego o čovjeku o kojem pišeš.
Isto tako, napao si Vladu zato što je IV četvrtinu odigrao bez Zimića. Probaj malo naći snimak utakmice, pogledaj ga, pa razmisli zašto ga nije bilo. Odgovor možeš naći u periodu I i II četvrtina, kada nas je Kus izrešetao, jer je Zima ostao nasukan svaki put kada je Cibona igrala pick-n-roll sa petorkom koja je igrala IV četvrtinu i završila utakmicu. Jednostavno, Wright bi nasadio našeg beka na piku, Zima ne preuzima - Kus ostaje sam. Kada braniš pick-n-roll kao centar, moraš odabrati - ili ideš van da iskoristiš visinu i pokušaš blokirati/omesti šut ili pas, ili trčiš pod koš i pokušavaš da skineš loptu nakon eventualnog promašaja. On nije radio ni jedno ni drugo, nego je ostajao na liniji penala, pa i kada bi se kojim čudom desilo da Kus ili Calloway promaše, imali smo ofanzivni skok. Trener tu nije imao nekog izbora - ili pustiti da nas protivnička ekipa raspoložena za šut rešeta sa njim na parketu, ili ići "nisko" i agresivnom igrom probati omesti šutere, što opet otvara mogućnost ofanzivnog skoka. Znači, moraš odabrati jedno od dva zla. Ako je za kakvu utjehu, ni Suljagić nije bio ništa bolji.
Da budem pošten prema njemu, pokazao je da je strašno napredovao u odbrani 1 na 1, što je i pokazao u III četvrtini kada je Cibona sa Prkačinom pokušala igrati izolaciju. Tu je potpuno uništio Nikšu i za taj segment čista "petica".
Iskreno, Emir, ako bude radio na otklanjanju svojih nedostataka u off-sezoni, kao što je nepoznavanje elemenata pomaganja u odbrani i na motorici, biće od njega odličan odbrambeni igrač, kojeg će se moći koristiti u svim situacijama. Još kada bi razvio 2-3 solidna poteza u napadu, eto nama potencijalnog reprezentativca :))). Za sada, ipak je tu još uvijek dosta rupa, koje se mogu riješiti, ali treba dosta rada. I zaista je pogrešno optuživati sadašnjeg trenera za njegove nedostatke, jer se neke osnovne stvari kojima on ne vlada ipak uče u mlađim kategorijama.

tm 87 2
Kontakt:

Post Postao/la tm 87 2 » 10 mar 2009, 18:51

VONTEEGO CUMMINGS POJAČAVA CEDEVITU

Pred početak Lige za prvaka, Cedevita u svoje redove dovodi i trećeg Amerikanca. Ambicioznog zagrebačkog prvoligaša potpisom na ugovor do kraja sezone u srijedu bi trebao pojačati Vonteego Cummings, bivši NBA igrač koji je posljednje četiri godine između ostalog igrao u Partizanu, Hemofarmu, te Maccabiju u čijem je dresu prošle godine igrao u finalu Eurolige.

Vonteego Cummings

Cedevita ovim potezom još jednom naglašava ambiciju da se uključi u borbu sa Cibonom, Zadrom, Splitom i Zagrebom za jedno od prva tri mjesta koja vode u NLB ligu, odnosno jedna od četiri mjesta Lige za prvaka koja vode u doigravanje.

Ukoliko se u srijedu finalizira postignuti dogovor, Cummings će u Podsused doći iz redova regionalnog ligaša Vojvodine s kojom nije uspio izbjeći posljednje mjesto u NLB ligi, a gdje je u 26 minuta na parketu u prosjeku bilježio 8.9 poena, 1.5 skokova i 2.8 asista. Cummings je do siječnja igrao u madridskom Estudiantesu, tamo je odigrao 11 utakmica i u 22 minute na parketu bilježio 7 poena, skok i 3.0 asista po susretu.

Društvo na poziciji organizatora igre 33-godišnji Cummings će u Cedeviti činiti mladom Ramelu Bradleyju čiji se povratak na parket nakon ozljede ruke očekuje ovog petka u dvoboju protiv Dubrave. Uz njih dvojicu, Cedevita na mjestu šutera već ima Marlona Garnetta, tako da ovim potezom uprave Cedevite trener Zoran Kalpić postaje treći trener u klubovima Lige za prvaka koji će morati paziti da mu istovremeno na parketu mogu biti samo dva stranca.

Kalpić će tu društvo praviti Ciboninom Velimiru Perasoviću (Anderson, Calloway, Homan, Wright), te Zadrovom Zmagi Sagadinu (Gečevski, Johnson, Farmer, Boisa). Split je (još uvijek) na dva stranca (Gordon, Shannon), dok u redovima Zagreba nema niti jednog igrača bez hrvatske putovnice.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 mar 2009, 19:14

prvo ne kaze se ralitet nego raritet
Marković nije trenirao Panelionisu nego Panionios a zamijenio ga je Aleksandar Trifunović.
a sto se tice ovih trenera i tvojih misljenja ovo se slobodna zemlja mozes da lupas sta hoces niko ti ne brani. samo nemoj onda ti majke ti da govoris nekom forumasu nesto za njegove postove jer si ti posljednja osoba koja ima pravo da to uradi.
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 10 mar 2009, 19:43

tm 87 2 je napisao/la:VONTEEGO CUMMINGS POJAČAVA CEDEVITU

Pred početak Lige za prvaka, Cedevita u svoje redove dovodi i trećeg Amerikanca. Ambicioznog zagrebačkog prvoligaša potpisom na ugovor do kraja sezone u srijedu bi trebao pojačati Vonteego Cummings, bivši NBA igrač koji je posljednje četiri godine između ostalog igrao u Partizanu, Hemofarmu, te Maccabiju u čijem je dresu prošle godine igrao u finalu Eurolige.

Vonteego Cummings

Cedevita ovim potezom još jednom naglašava ambiciju da se uključi u borbu sa Cibonom, Zadrom, Splitom i Zagrebom za jedno od prva tri mjesta koja vode u NLB ligu, odnosno jedna od četiri mjesta Lige za prvaka koja vode u doigravanje.

Ukoliko se u srijedu finalizira postignuti dogovor, Cummings će u Podsused doći iz redova regionalnog ligaša Vojvodine s kojom nije uspio izbjeći posljednje mjesto u NLB ligi, a gdje je u 26 minuta na parketu u prosjeku bilježio 8.9 poena, 1.5 skokova i 2.8 asista. Cummings je do siječnja igrao u madridskom Estudiantesu, tamo je odigrao 11 utakmica i u 22 minute na parketu bilježio 7 poena, skok i 3.0 asista po susretu.

Društvo na poziciji organizatora igre 33-godišnji Cummings će u Cedeviti činiti mladom Ramelu Bradleyju čiji se povratak na parket nakon ozljede ruke očekuje ovog petka u dvoboju protiv Dubrave. Uz njih dvojicu, Cedevita na mjestu šutera već ima Marlona Garnetta, tako da ovim potezom uprave Cedevite trener Zoran Kalpić postaje treći trener u klubovima Lige za prvaka koji će morati paziti da mu istovremeno na parketu mogu biti samo dva stranca.

Kalpić će tu društvo praviti Ciboninom Velimiru Perasoviću (Anderson, Calloway, Homan, Wright), te Zadrovom Zmagi Sagadinu (Gečevski, Johnson, Farmer, Boisa). Split je (još uvijek) na dva stranca (Gordon, Shannon), dok u redovima Zagreba nema niti jednog igrača bez hrvatske putovnice.
Tako se to radi! Naravno nasa nesposobna uprava nije ni prstom maknula,jer su preokupirani dolaskom Ace Damjanovica! uzas!

samo naprijed
Kontakt:

Post Postao/la samo naprijed » 10 mar 2009, 20:00

Vidi @ars nesporno je da si ti kosarkaski nacitan i covjek koji je gledao puno kosarkaskih utakmica, ali samo gledao. Ako mislis da se na taj nacin moze biti detaljan poznavalac ove sportske vjestine onda si zaista u zabludi. Za ovakve komentare kakve ti postavljas ja jedino imam asocijaciju ne nesto sto ne bih bas volio da iznosim na ovom forumu. Sto se tice Sutona i ja ne bih imao nista protiv da ga Bosna dovede i tu nema nista sporno. Ovdje bi bio puno korisniji i za reprezentaciju. E sad sto se tice Ivanovica on ima ruku ali nije krilo ni na mapi jer cojek kao prvo puca sa zemlje a druga stvar poprilicno je spor i tezak medjutim fenomenalno se krece u reketu i ima izvrsnu igru ledjima upravo radi radi te tezine. Dakle Ivanovic radi svoje konstitucije i slabe pokretljivosti nikako ne moze biti broj 3, dakle krilo nego klasicni krilni centar a po potrebi i centar radi svoje robusnosti i dobrog poznavanja nekih osnovnih postulata igre ispod kosa.
Dalje tvoja mrznja prema VV je postala pomalo degutantna jer VV je laicima do sada najjaci trener koji je dosao u posljeratnu Bosnu i bar za mene kao sto neko rece Bosna zaista igra jednu novu, leprsavu igru prepunu do sada rijetko organizovanih kontranapada. VV je trener iza kojeg stoje rezultati, iza kojeg stoji jedan od najjacih kosarkaskih akademija koja je u njegovo doba treniranja poprilicno harala i ovim i evropskim prostorima i timom koji je izbacio podosta "pravih talenata". Nenad Markovic je bio izvrstan igrac ali je kao trener skoro pa nista jer sa puno jacom ekipom je recimo za primjer izgubio katastrofalnim vodjenjem prvenstvo drzave u sred skenderije. Denis Bajramovic bi bio jos jedan iz plejade trenera kojima bi Bosna bila poligon za sticanje trenerskog iskustva a nakon Bradica, Mense, Nene to bi zaista bilo previse.
Vjecita prica o Emiru Zimicu!!! Momak ima nespornu visinu, veliki raspon ruku, jos uvijek poprilicno lose razvijenu muskulaturu i nedovljno kila, dosta mekanu ruku i prilicno precizan sut, solidnu igru u odbrani mada jako naivnu sto rezultuje sa veoma brzim pravljenjem licnih gresaka,fantasticnim osjecajem za banane i sto je najvaznije za ovaj sport nikakvu napadacku igru u reketu ili precnije igra ledjima je jednaka nuli. Cilj kosarke je dati kos jer se to sabira na kraju kao rezultat i po tome tvoja usporedba recimo Ovcine i Zimica djeluje djetinjasta i smijesna i ovdje na forumu samo izaziva podsmjehe. Na prvoj utakmici Ovcina napravi 10 koseva,10 skokova,5-6 asistencija i za usranih 5 utakmica 46 skokova, 49 poena, 18 asistencija i skupi val 72 a Emir Zimic za svih 24 utakmice 94 skoka, 133 poena i nekih 11 asistencija sa valom od 161.Naravno Zimic dominira ubjedljivo u bananama i tu je nadmocan nad Ovcinom. Sve u svemu sa ovim prosjekom da je Ovcina odigrao sve 24 utakmice imao bi val otprilike preko 300 ili u svakom slucaju duplo vise od Zimica.Dakle lijepo te molim da se vise ne provaljujes jer evo odigrao sam utakmicu tvojim jezikom,jezikom statistike i ubjedljivo te porazio.
Ova ti je ubjedljivo najjaca do sada:"Pasalic je poceo zakucavati!!!!!! Ja se ne sjecam svojevremeno na Sarajevskim basketima tko od basketasa njegove visine nije mogao zakucati. Pa Ars taj covjek trenira kosarku u KK Bosna a ne u Omladincu sa Vratnika i treba da zakucava nosom.
Suljagic je recimo igrac sa totalno neskladnim pokretima i bez ikakvog osjecaja prostora, nema skok,igru ledjima, nema sut, nema blokade, jednostavno bar za mene on nije bar za sada igrac za Bosne. Ove ostale mladje nisam bas nesto pratio ali recimo zao mi je Prasovica jer momak ima strasne fizicke predispozicije,mada ovo igranje u Slaviji moze biti i te kako dobro za njega.
Pozdrav Ars i pokusaj da shvatis da u zivotu ako ti imas jedno misljenje a 20 ljudi drukcije od tebe ali se medjusobno slazu onda zaista problem postoji kod tebe a ne kod ovih 20 ljudi.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 10 mar 2009, 21:36

Samo naprijed -- SVE si rekao da covjek posle tebe nema potrebe da ista pise jer se sa svim SVI slazemo...
Samo bih rekao za W da je covjek SVE osvojio sto se osvojiti moze do EURO lige ,BEZ ijednog stranca u redovima
bivseg Refleksa odnosno FMPa .Ijedini je on odnio dosta pobjeda od Vujosevica nad PARTIZANOM ...
Ali nama i Vujosevic da dodje pojedinci bi mu nasli manu ...
Osvojio je prvenstvo Srbije ,, osvojio je Gudijer ligu u Skenderiji ,osvojio je kup RK. sve bez ijednog stranca sa djecom do 25g. ali mozda nekome nevalja sto je iz BG.
Nevidim u skorije vrijeme -POSLERATNO -da smo imali jaceg trenera sa slicnim titulama . Ali komentar je dozvoljen svakom .. :lol: :lol:
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 mar 2009, 21:44

Ma ja sam prije dvije sedmice imao raspravu sa arsom 01 u vezi VV. Nakon sto sam mu nabrojao uspjehe VV i zamolio ga da mi odgovori na pitanje kad je poslje ratna Bosna imala ovakvog kvalitetnog trenera njegov odgovor je izostao. Kad sam prije sedam dana rekao da bi KK Bosna trebala uraditi sve da zadrzi VV on mi je odgovorio da je meni VV naj naj. Drago mi je samo zbog toga i sto su drugi ljudi prepoznali kvalitet tog trenera i nisu nasjeli na arsovu mrznju (tako da je nazovem) prema tom covijeku.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.