Virtu4l je napisao/la:Može li neko od ovih znalaca malo prokomentarisati Stevanovićevu igru u odbrani, kada nemamo loptu, baš me zanima da li su vidjeli nešto pozitivno u tom segmentu?
Čuj fali mu igra 1 na 1, kojem igraču na planeti ne fali? Stevanović je klasično krilo, voli prazan prostor gdje njegova brzina dolazi do izražaja, zna uputiti odličan centaršut i uvijek ide okomito. Odlično sarađuje sa bekom i veznim redom, ubacuje se iz drugog plana, radi sve ono što jedno moderno krilo treba da radi.
Sad da se vratim na ono sa početka, njegov doprinos u odbrani je ogroman, a to niko ne primjećuje. Među vodećima je u našoj ekipi po presječenim i osvojenim loptama i neumoran je u oba pravca.
Stevanović je naš najbolji igrač i u ovakvoj ekipi i ligi je igrač bez mane. Pored fudalskog znanja, ima i one druge vrijednosti tipa borbenost, disciplina i želja.
Prvo, nema potrebe da post počinješ sa tim nazivima znalac i slično, neukusno je.
Drugo, malo pročitaj moje postove i vidjet ćeš da sam istakao sve njegove dobre karakteristike, gdje sam spomenuo defanzivne zadatke, razumijevanje sa bekom I slično.
Treće, Miro nije okomit i ne radi ono što klasično krilo radi.
1 na jedan igra gotovo pa ne postoji.
Tako da, ja sam iznio svoje mišljenje i niko mi neće nametati svoje.
Naglasio sam da je za ovu plafon, ali njegovi nedostaci poput driblinga i okomitosti su mana za dalje.
Dao Bog da je on sa nama produžio, ali..