NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Moderatori/ce: insider,Monolog,KK_Bosna,CashMan,Puma,bodi123,Devil,gaston

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Re: NBA/EL SS.ba takmičenje - POSTAVLJANJE TIPOVA

Post Postao/la KK_Bosna » 24 feb 2017, 11:26

Denver/N.Jokić (20.5) OVER @1,85

Iako se cini da je Jokic malo pao u formi, te 20+ poena nije zabio u posljednje tri utakmice (17 GSW, 15 MIN i 4 SAC), veceras cu ga igrati preko. Sinoc je bio public bet jer se raja zaletila pod parolom "otisao je Cousins", ali su zaboravili na momka Cauley-Steina koji je prestrasan defanzivac, no sinoc je pokazao da je mnogo radio u napadackom segmentu igre (iako protiv Jokica svako izgleda kao Jabbar). Veceras Nuggetsi docekuju Netse koji su usli u full tank mode (kao da nisu od pocetka sezone losi sami od sebe) i duel protiv Lopeza koji je bio na izlaznim vratima ekipe, ali niko nije ponudio nista vrijedno za njega. Lopez je los defanzivac, sto je dobra prilika za Jokica da se vrati u formu nakon losih suterskih predstava u protekla tri meca. Farieda nema veceras sto znaci da ce Jokic igrati sigurno 35+ minuta.

http://imgur.com/a/x6w9e

Omjer 8/9
Bonus 1/2
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 24 feb 2017, 11:32

L.A. Lakers/J.Clarkson (13.5) OVER @1,85

Ovdje je stvar jasna. S klupe Lakersi imaju sigurno poene u rukama jedino u Clarksonu. Williams je otisao i samim tim njegove minute ce dobiti Russell, Young i Clarkson. Htio sam igrati jednog od prve dvojice koji startaju, ali to mi je riskantno s obzirom da ne znam kojeg ce cuvati Roberson. Protiv rezervi Oklahome, koje su dodatno oslabljene odlaskom Paynea, mislim da Clarkson itekako moze zabiti 14 i vise poena. Uostalom, u dvije utakmice ove sezone zabio im je 18 i 12 poena. Ovo je preniska granica i fina kvota, vjerujem da ce se do kraja dana izmijeniti.

http://imgur.com/a/kZlKg

Omjer 8/9
Bonus 1/2
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

Sella13
Kontakt:

Post Postao/la Sella13 » 24 feb 2017, 21:15

N.Jokic (20,5) Under 1.85

Denver veceras docekuje Brooklyn , mozda i najlosiju ekipu po svim parametrima ove sezone.To je jedini minus da mozda Jokic proradi na ovom mecu , ali ima dosta vise razloga zbog kojih mislim da ce veceras ostati ispod ove granice.Krenimo redom : Igrali su jednom ove sezone Jokic je postigao 14p.
U zadnje vrijeme ispao iz forme kako je i sam rekao osjeca se lose i da ga je stigao umor.Osjetilo se to na zadnja tri meca na kojim je bio ispod ove granice , postizao je redom : 17,15,4p.Vratio se i Gallinari sto znaci da bi Jokic trebao imat manji broj suteva i tako ostati ispod ove granice.

L.Aldridge (18,5) Under 1.85

Upravo je izasla vijest da ce veceras nastupiti P.Gasol.Ocekujem da Leonard potegne veceras protiv Clippersa a Aldridge koji nije u nekoj formi bi se mogao muciti u reketu sa Jordanom i Griffinom u oba pravca.Nadam se da ga nece bas krenuti sut kao sto je bio slucaj nekoliko puta ove sezone.Igrali su 2 puta ove sezone Aldridge je postizao 19 i 10 poena.Veceras ga ocekujem na nekih 15-16p.

Omjer 5/7
Bonus 1/3

slika

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 24 feb 2017, 22:41

M.Turner 14,5 manje @1,85

Myles imao jako tezak matchup u vidu gasola.Memphis jedna od najboljih defanzivnih ekipa lige i jako dobro brane poziciju centra top3 u ligi.
Igra jako dobru sezonu a zadnjih 18 utakmica je bio dvocifren, ipak poslije ove pauze mozda nece biti na svom nivou i ja ga ocekujem na 10-12 poena.

G.Dragic 21,5 vise 1,85

Igra ponajbolju sezonu u karijeri,matchup mu je raspali svabo u odbrani.
Protiv hawksa redovno igram na plejove da ce preci granicu.
Vjerovatno nas ocekuje ne izvjesna utakmica i miami zeli u plejoff jer u sjajno seriji s samo 2 poraza u posljednih 15 utakmica.
U dvije utakmice ove godine ubacio je protiv hawksa 21 i 27 poena.

B.Lopez 22,5 vise @1,85

Netsi jesu najgora ekipa u ligi ali isto tako znaju da se drze jako dobro u utakmicama i rijetko dolazi bo.U ovoj run and gun tekmi brook kao glavna opcija u napadu netsa se namece kao logican izbor.
Ispod kosa denvera su dva kriminalno losa defanzivna centra u vidu jokica i pridoslog plamlija.Sinoc im je cauley stein ubacio 29 poena,ne treba dalje pricati.

Omjer:1/5

Sent from my iPhone using Tapatalk

jajce123

Post Postao/la jajce123 » 24 feb 2017, 23:13

Broj koševa Washington/B.Bogdanović (11.5), uključujući produžetke
Tip:Više 1,85

Očekujem utakmicu na velik broj koševa,Bojan će sigurno večeras igrati oko 25 min a mislim da će prva napadačka opcija s klupe jer za to je doveden,uz bolje suigrače te više otvorenih šuteva mislim da će bez problema preći ovu granicu jer Phila loše brani poziciju SG.Očekujem da ga večeras forsiraju da se što prije uklopi a to za njega znači nekih 10-tak šuteva.
Broj koševa Philadelphia/D.Šarić (16.5), uključujući produžetke
Tip:Više1,85

Šarić od večeras postaje glavni igrač Phile dok se Embiid ne vrati,počet će u prvoj petorci,bit će prva ili druga napadačka opcija,u odličnoj je formi,zadnjih 5 utakmica je prelazio ovu granicu,igrat će oko 35 min a poznavajući njegovu igru ne bi čudilo da uzme preko 20 šuteva uz veću slobodu u igri što bi večeras trebao imati.
OMJER 9/13
BONUS 0/3

http://prnt.sc/ed09al
"I want to build a team that’s invincible, so that they have to send a team from bloody Mars to beat us!" -Bill Shankly

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 24 feb 2017, 23:21

Steven Adams ( -13,5+) Više 1.85 @wwin.

Večeras se Oklahoma sastaje sa Lakersima koji grozno brane njegovu poziciju. Domaći su veliki favoriti i vjerujem da će bez problema doći do pobjede i da će i ostali pored Westbrooka malo više da se naigraju a njemu je ovo prilika za novi triple- double. Poeni nikad nisu u pitanju tako da će vjerovatno gonjati asistencije i skokove a Adams mu je idealna opcija za nabijanje statistike. Čudno mi je što kvota nije pala ali to me uopće ne remeti. Minutažu ima dovoljnu a vjerujem da neće ni pokušaja faliti da prebaci ovu granicu.

Omjer: 6/10
Bonus 3/3

slika

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 24 feb 2017, 23:21

K. Bazemore over 10.5 (1.85)

Dvaput je igrao protiv Miamija - jednom im je ubacio 12, jednom 14 poena. Na posljednja dva meča se nije proslavio, Portlandu je ubacio osam poena, dok je Clippersima dao samo dva. No, večeras nema Schroedera (suspendovan od strane Hawksa zbog nejavljanja nakon AS pauze), tako da će Howard, Milsap, Hardaway, Bazemore i pridošlica Ersan Ilyasova morat nadoknaditi izostanak poena Nijemca. Zbog niske granice i činjenice da je dvaput već prelazio ovu granicu, uzeo sam Bazemora. Ima on u rukama barem 11 poena.

K. Leonard over 26.5 (1.85)

Prvo ime Spursa na oba kraja parketa. Ove sezone je još više radio na ofanzivnom repertoaru i bukvalno s lakoćom trpa protivnike, dok ih na drugom kraju parketa uštopa. U posljednja četiri meča, redom je zabijao 32, 36, 32, 22 poena, a večeras ide na Moutea koji je dobar defanzivac. Očekujem tešku i neizvjesnu utakmicu, iako možda Paul neće nastupiti, jer je ovo možda i najteži matchup za Spurse. Eh, s obzirom da to znači kako će utakmica biti tijesna, Leonard će dobiti svoju porciju minuta, a to znači da će uzeti dovoljno šuteva da pređe ovu granicu, jer drugačije Spursi i ne mogu pobijediti. Potrebna im je dobra Kawhijeva noć. Protiv Clippersa je igrao ove sezone, a jednom je prešao ovu granicu, dok je drugi put imao užasnu noć gdje je šutirao samo 3/13. Vjerujem da će večeras preći i tridesetku.

K. Middleton over 11.5 (1.85)

Vratio se ranije negoli je predviđeno i to je veliki dobitak za Buckse. Parkera nema do kraja sezone, tako da je Middleton bukvalno potreban da povrati barem dio one forme koja ga je krasila prije povrede. Neće biti starter, dozira mu Kidd minute, ali ovo su mečevi gdje on sigurno može pogoditi nekoliko šuteva, jer će bukvalno biti PO naboj. Pistonsima je ubacio 11 poena za 17 minuta, dok je Netsima za 26 minuta sasuo 20 poena. Prošle sezone je bio sjajan, gdje je trice šutirao 40%, a uzimao je preko 4 trojke po meču. Može on večeras preko ove granice, posebno kad vidimo da će Monroe sigurno imati užasan matchup u vidu Goberta, a i Giannis će se mučiti na oba kraja parketa sa Haywardom.

A. Wiggins under 27.5 (1.85)

Znam, Wiggins je u ludoj formi. Cavsima i Nuggetsima je ubacio 41, odnosno 40 poena, prije toga Chicagu 27, Pelicansima 29, Torontu 31. No, Timberwolvesi igraju sa Dallasom, a Wiggins će možda više prepustiti KAT-u da trpa Nowitzkog, jer je to mnogo lakši način da Minnesota dođe do pobjede (ako uopće dođe). Wiggins je na prosjeku od 16 poena ove sezone protiv Dallasa i zbog toga što će Matthews i Barnes motriti na njega, moram probati sa underom. Jednostavno, na papiru (a i na parketu) je mnogo teže njemu nego KAT-u, a Wiggins može odigrati pristojnu partiju bez da pređe ovu granicu.

Bonus tip:

M. Turner under 14.5 (1.85)

slika

Omjer: 5/11
Bonus tip: 1/1
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

dnalydal
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal » 25 feb 2017, 11:05

15.par

Mles Turner (13,5) - VIŠE - 1,85

Privešću tek statistike i reda radi kraju svoje tipovanje za protekle dvije sedmice. Vjerujem da sam se trudio da promašim, ne bih uspio promašiti ovoliki broj parova, ali šta je tu je. Iduće sedmice ću pokušati mirnije i koncentrisanije. Myles je u dobroj formi i on ovu granicu u posljednje vrijeme uglavnom prebacuje. Sinoć je ostao na 12 poena, ali s druge strane je ipak bio Marc Gasol. Večeras je tu Whiteside koji slovi kao dobar defanzivac, ali statistika u posljednje vrijeme pokazuje da je pomalo i zakazao u odbrani pa ga centri protivničkih ekipa znaju solidno i napuniti. Turner ima svojih 35 minuta i 10-15 šuteva, vjerujem dovoljno da zabije tih potrebnih 14. Februarski prosjek mu je 15,5 poena. Nadam se da će nastaviti u tom ritmu.

3.bonus par:

Ben McLemore (11,5) - VIŠE - 1,85

slika

Omjer: 4/14
Bonus: 1/2

Sella13
Kontakt:

Post Postao/la Sella13 » 25 feb 2017, 11:12

12.Par

E.Payton (11,5) Over 1.85

Orlando veceras docekuje Atlantu koja igra b2b.Manje vise svi znamo kako Atlanta odlicno brani centarske pozicije.Ipak Vucevica ne bi predlozio jer i pored odlicne odbrane on ce uzeti svojih 20 tak suteva i uz los procenat moze preci granicu.Fournier mi je cudan igrac ove sezone te bi i njega preskocio.Ostaje dakle Payton , prosli mec je postigao 9p ali igrao svega 22min sto je puno manje od njegovog prosjeka ove sezone.Ocekujem veceras da se vrati na svoj prosjek sto se tice minuta i ono sto je dodatni plus za ovaj tip je da Atlanta lose brani poziciju playa sto bi Payton trebao iskoristiti i postici bar 12p.Igrali su tri puta ove sezone Payton je postizao 26 15 i 12p dakle 3/3 overa.

13.Par

C.Anthony (24,5) Over 1.85

Philadelphia odlican protivnik da se popravi statistika.Porznigis je prosli mec dozivio neku povredu protiv Cavsa pa je izasao u 2/4 i nije se vracao.Ako ne bude igrao veceras ovaj tip onda ima dodatni value, i da bude tu Porzi opet ce Melo isforsirat i nadam se imati solidan sut da predje ovih 24p.Igrali su jednom ove sezone Melo je postigao 28p.

14.Par

D.Rose (17,5) Over 1.85

Dakle vodim se istom logikom ako Porzingis bude out puno veca sansa da prodje tip.Moraju pobedjivati ekipe kao sto je Philadelphia i logicno je da ocekujemo od najboljih igraca da povuku najvise. Rose ima lagan matchup protiv McConella i s obzirom da Embiid ne igra mocice Rose da forsira ulaz, bice tu i bacanja i vidim ga na bar 18-20poena. Ove sezone su igrali jednom i Rose je tada ubacio 25pts.

Omjer : 9/11
Bonus : 1/3

slika

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 25 feb 2017, 12:43

Houston - Minnesota
Broj koševa Houston (117.5), uključujući produžetke više 1.64

Granica je dosta visoka, ali ovo prvenstveno igram zbog odlicne klupe Houstona, te Gordona i Williamsa. Houston je u Williamsu dobio odlicnog igraca i upravo ovaj dvojac s klupe ih cini jednom od ponajboljih ekipa kad je u pitanju klupa. Obojica su sjajni suteri za 3 poena i samo oni kombinirano mogu postici 30-35 poena (cak i vise ako ih ide sut).
Williams je u debiju zabio 27 poena uz 7 trica, u toj utakmici je klupa Houstona zabila cak 79 poena, a Houston ukupno 129. Treba napomenuti da je tu utakmicu Harden imao samo 13 poena. Veceras ocekujem da Harden odigra bolju utakmicu i uz standarnog Andersona, te ovu dvojicu s klupe prebace ovu granicu.
Igraju doma, ocekuje se brza kosarka i dolazi im Minnesota koja ne mari previse za obranu. Po meni dosta stvari po kojima bi ovo moglo proci.
slika
Omjer 6/9
Bonus 0/1

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 25 feb 2017, 16:06

Derrick Rose ( -17,5+) Više 1.85 @wwin.

Moj prvi par za danas je da će Derrick Rose prebaciti granicu od 17,5 poena. New York ulazi u ovu utakmicu kao favorit jer su Sixersi osakaćeni povredama a b2b im je utakmica. Mislim da je sasvim realno da Rose večeras ide preko ove granice jer u prilog mu ide protivnik koji mu odgovara i odbrana koja ga ne može zaustaviti. Uz solidno šutersko veče, može on nagurati nekih 20-tak poena. Knicksi su odmorni, nakon ove pauze i oni i publika u MSG-u su željni košarke tako da očekujem da zapnu protiv mlade i umorne ekipe Phile. U prvom meču ove godine im je ubacio 25 poena a nadam se da će nas ispoštovati i večeras te ponoviti tu partiju.

Omjer: 7/11
Bonus: 3/3

slika

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 25 feb 2017, 16:14

Cleveland Cavaliers ( -111,5+) Više 1.63 @wwin.

Malo sam se iznenadio kad sam vidio njihova posljedna tri duela, Bullsi su ove godine u sve tri utakmice dobili. Još jedan motiv više za domaću ekipu koja ove godine baš atraktivne utakmice igra, na više poena pogotovo kod kuće. Love i Smith fale ali mislim da se neće osjetiti njihov izostanak protiv slabašnih Bullsa koji iz godine u godinu samo stagniraju. James i Irving će sigurno povući dosta ali je tu i blesavi Korver kojeg kada krene, nema te odbrane koja ga može zaustaviti. I njima je prva utakmica nakon pauze pa vjerujem da će malo i za publiku igrati a i napokon uz dobru igru glavnog dvojca prekinuti loš niz Chicaga. Mislim da je realna opcija da će ići preko 111,5 poena u večerašnjem duelu.

slika

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 25 feb 2017, 21:50

D.Collison (18.5) manje 1.85
Otisao je Cousins koji je bio veliki potrosac lopti ali su dosli Evans i Hield koji takoder vole opaliti po kosu. Proslu utakmicu je Collison odigrao 32 minute i zabio 15 poena uz 5-13, 2 trice i 3 slobodna. U tom mecu su Evans i Hield uzeli po 10 i 8 suteva, dok je Couley Stein uzeo cak 22. Takoder tu je i Lawson koji je proslu tekmu uzeo 10 suteva i on je takoder igrac koji voli uzeti pokoji sut.
Collison u prosjeku uzima nekih 11 suteva, zadnjih tekmi nesto vise pa je taj prosjek oko 14, ali stvarno mu se treba desiti dobra noc da veceras ode na 19+ poena.
Na njegovoj pozicjii su Lawson, McLemore i Hield i s njima ce morati djeliti svoju minutazu ovisno o poziciji koju ce igrati. Svaki od ovih igraca moze potegnuti, pa tako da opet ocekujem da Collison odigra nekih 30-35 minuta i uzme max 15 suteva. Vjerujem da ce nekako medusobno podjeliti te suteve.
C.Anthony (24.5) više 1.85
Carmelo je prije All Stara zaredao 5 utakmica za redom preko ove granice. Zabijao je 26 Lakersima, 28 Clippersima, 33 Denveru, 25 San Antoniju i 30 Oklahomi. Uzimao je prosjeno po 20 suteva i bio na oko 50% ubacaja. Proslu tekmu protiv Clevelanda je uzeo cak 25 suteva ali ga nije islo i zabio je na kraju 20 poena.
Veceras New York docekuje Sixerse i Porzingis je upitan za vecerasnji susret i ja sumnjam da ce on zaigrati. To znaci da bi tekma mogla biti napeta i da bi Anthony mogao uzeti koji sut vise nego kad je Porzingis na parketu, znaci opet barem 20 suteva. Ove sezone im je vec ubacio 28 poena i nadam se da veceras opet moze preko 24.
D.Šarić (17.5) više 1.85
Saric je u odlicnoj formi, igra prosjecno 30 minuta i zabija 20 poena (gledano na zadnjih 5 tekmi). Znaci zadnjih 5 utakmica je isao preko ove granice, a redom je zabijao 26 Orlandu, 19 Miamiju, 19 Charlotte, 20 Boston i 20 Washington. Prosjecno uzima po 17 suteva sto je stvarno puno i ako veceras opet uzme 15-20 suteva trebao bi prebaciti ovu granicu.
Veliki plus ovom paru je sto Embiid ne igra, a Noel i Ilyasova su trejdani, pa ce Saric imati sigurne minute i veceras.
Bonus:L.James (26.5) više 1.85
slika

Omjer 6/9
Bonus 0/1

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 26 feb 2017, 15:23

G.Antetokounmpo (26.5) više 1.85
Veceras nas ocekuje dvoboj Milwaukee Bucksa i Phoenix Sunsa, i tu bi moglo biti preko 210-215 poena. Granica na poene je 223.5 sto je odlicno ako cemo gledati da ocekujemo nekog igraca u overu.
Ja sam se odlucio za Grka iz razloga sto Buckima fali drugi najbolji igrac, a to je Jabari Parker. Antetokounmpo igra od 35-40 minuta i uzima 15-20 suteva s time da izbori velik broj slobodnih, a cesto to bude i po 10 na utakmici. On prosjecno postize 23.5 poena uz skoro 8 izborenih po utakmici, ali odsustvom Parkera ce imati vecu slobodu i vise ce akcija ici na njega. Zadnju utakmicu je ubacio 33 poena protiv Utah Jazza, a prije All Stara je takoder ubacio 33 protiv Brooklyna.
Ove dvije ekipe su vec igrali prije nekih 20 dana i tad su Bucksi u gostima pobjedili rezultatom 137-112 a Antetokounmpo je zabio 30 poena iako je tad Parker bio na terenu. Imao je sut 12-20 i 6-9 slobodna, slicnu utakmicu ocekujem i veceras uz dosta poena i odlicnu partiju Grka.
A.Davis (26.5) više 1.85
Veceras Pelikansi idu u goste Oklahomi i tu ih ceka teska utakmica. Dolaskom Cousinsa Pelikansi imaju najbolji dvojac pod kosem, Davis - Cousins. Problem je sto osim njih dvojice nemaju nekog tko moze povuci bar upola kao njih dvojica, pa veliku vecinu suteva uzimaju upravo njih dvojica, i samim time moj vecerasnji izbor je Davis.
U zadnje dvije utakmice Davis je zabio 29 Houstonu uz sut 8-21 ali 13-16 slobodna i 39 Dallasu uz sut 17-13 i 4-9 slobodna. Igra preko 35 minuta i uzima po 20 suteva.
Ove sezone su vec tri puta igrali protiv Oklahome i dvaput je isao preko 30 poena, zabijao je 37 i 34, a jednom je imao samo 8 poena ali je odigrao tek 16 minuta. U Oklahomi ga nema tko cuvati, pogotovo ne Sabonis i upravo tu Davisa vidim ponovo na 30+ poena.
Bonus:
1. J.Clarkson (13.5) više 1.85
2. D.Booker (22.5) više 1.85
slika
Omjer 10/13
Bonus 0/1

Stavio sam dva bonusa jer jucer James nije zaigrao pa mi se tako ne racuna jucerasnji tip za bonus.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 feb 2017, 20:25

L.A. Lakers - San Antonio (108.5) OVER @1,60

Spursi gostuju u Los Angelesu i apsolutni su favoriti u ovom mecu. Ja cu igrati ovaj zbroj poena s obzirom da je poprilicno mali. Spursi prosjecno daju 107 poena, a Lakersi primaju 111 poena po mecu. Dva puta su igrali u ovoj sezoni i oba puta SAS je prebacio ovu granicu. Prvi put u Los Angelesu su zabili 116, a u drugoj cak 134 poena. I veceras od Spursa ocekujem veliki broj poena.

http://imgur.com/a/zsLtG

Omjer 9/11
Bonus 1/2

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 feb 2017, 20:29

Milwaukee (112.5) - Phoenix OVER @1,61

Igram jos jedan zbroj poena iz istog razloga kao i na prethodnom mecu. Dakle, tip je protiv Phoenixa koji je supalj na sve strane. Pocetkom februara odigrali su mec u Phoenixu gdje su Bucksi zabili cak 137 poena. Istina, tada je igrao Parker, ali i bez njega su Bucksi sposobni prebaciti 113 poena. Phoenix inace prima bas 112 poena po susretu.

http://imgur.com/a/pqQxH

Omjer 9/11
Bonus 1/2

Sella13
Kontakt:

Post Postao/la Sella13 » 26 feb 2017, 20:56

15.Par

K.Walker (23,5) Under 1.60

Veceras Charlotte igra b2b.Idu u goste Clippersima.Domaci ponovo kompletni te zele da sezonu zavrse na sto boljoj poziciji i realno veceras su favoriti te postoji mogucnost blowouta.Walker se sa C.Paulom sastajao 8 puta i samo je jednom presao preko ove granice.U posljednje vrijeme igra toplo hladno ali svakako nesto losije nego sto moze da prikaze.Ocekujem jednu dobru utakmicu Clippersa te od C.Paula i ekipe da zaustave glavnog igraca gostiju.Igrali su ove sezone jednom ,Walker je postigao svega 10p.Ocekujem ga veceras na nekih 15-18p.

Omjer : 12/14
Bonus : 1/3

slika

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 feb 2017, 21:56

Memphis/M.Gasol (19.5) OVER @1,60

Mozda nema logike igrati na Gasola koji 6 uzastopnih utakmica nije presao ovu granicu, ali veceras igra protiv Jokica kojem je i Cauley-Stein koji je krampa u napadu ubacio 29 poena. Gasol je u dva meca koja su odigrale ove dvije ekipe ove sezone ubacio 24 i 19 poena i vrijeme je da protiv Jokica ponovo zaigra kako treba i vrati se na svoj stari nivo. Uostalom, i Wwin je shvatio da je ovo relan ishod pa su smanjili kvotu na 1,60.

http://imgur.com/a/FWQx6

Omjer 9/11
Bonus 1/2

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 26 feb 2017, 23:47

L.A. Clippers/B.Griffin (22.5) OVER @1,85

Griffina inace ne volim igrati, ali veceras cu se ipak odvaziti na taj korak. Nedavno su ove dvije ekipe igrale i ubacio je "samo" 20 poena uz los sut iz igre (8/19). No, bitna razlika izmedju tog i danasnjeg duela zove se Chris PAul. Sa Paulom Clippersi su sasvim druga ekipa, a i Griffin je drugi igrac jer je ipak njemu mnogo lakse jer se odbrana protivnika fokusira na CP3. Ovom paru u prilog ide i to sto su pod znakom pitanja Plumlee i Zeller, pa nece Charlotte imati mnogo opcija da rotira igrace na njemu.

Bonus tip: New Orleans Pelicans/D.Cousins (25.5) UNDER @1,85

http://imgur.com/a/moxQ9

Omjer 9/11
Bonus 1/2

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 feb 2017, 11:01

D. Rose over 17.5 (1.85)

U posljednjih pet utakmica je na ovom prosjeku. Danas Knicksi igraju protiv Raptorsa, a moguće da će biti bez Noaha (što nema nikakve veze) i Porzingisa (ipak ima akcija za njega i uzima određeni broj šuteva). Rose igra za ugovor i to je razlog zašto ga moram igrati over na ovoj margini. Toronto je bez Lowryja, što je dobra stvar, jer je Lowry u stanju izvući lične greške od svojih čuvara. Rose je u dva meča ove sezone protiv Raptorsa zabijao 18.5 poena u prosjeku. Vjerujem da večeras može do barem 20 poena.

M. Turner over 15.5 (1.85)

Indiana ide na nogu Houstonu koji igra na veliki broj poena. Turner je ove sezone pokazao da se na njega može i te kako računati u budućnosti. Dobar na oba kraja parketa, a Houston svakako ima problema pod košem. Doduše, defanzivno su tanki, iako imaju Beverleya i Arizu koji slove za veoma dobre defanzivce. P. George je i dalje mislima u trade deadlineu, što je dobra vijest za Turnera koji je na tri od posljednjih pet utakmica prelazio ovu marginu. Houstonu je uvaljao 18 poena u prvom susretu.

A. Wiggins over 27.5 (1.85)

U Timberwolvesima se sve vrti oko KAT-a i Wigginsa. Uzeh Wigginsa, jer je nenormalan u posljednjih 8 utakmica. Redom je zabijao 27, 31, 29, 27, 41, 40, 27, 30. Često je na preko 20 šuteva po meču, a vjerujem da će tako biti i večeras. Kingsima je jednom ubacio 29, drugi put samo 15 poena. Večeras očekujem da će biti na 30+, jer je u nevjerovatnoj formi. Kingsi sasvim dobro brane poziciju niskog krila, no večeras ih ne vidim na toj razini.

L. WIlliams over 17.5 (1.85)

Tradeom u Houston su mu Lakersi (Magic) baš izašli u susret. Odgovara mu ovaj stil košarke, s klupe ulazi i uz Gordona uzima veliki broj šuteva (prvenstveno trojki), a ove sezone je na 40% šuta van linije za tri poena. Dvaput je igrao protiv Pacersa (nosio dres Lakersa) i ubacio im je 19 i 27 poena. On će i večeras uzeti barem 10-12 šuteva, a uzmimo u obzir da sasvim dobro izvodi slobodna bacanja, tako da je sve jasno.

slika
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Zaključano

Natrag na “NBA/EL SS.ba takmičenje”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.