Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Po meni bolje je i zavrsit kao velez pa pocet sve fino ispocetka, a kad finansisjki to moze velez onda sigurno moze i sloboda, nego pustit da te pljackaju. Ako je sve vec tako kako se ovde pise u vezi stadiona onda im je bolje sve to prekinut i rijesit se lopova pa i po cijenu debakla u rezultatskom smislu pa cak i ispadanja, al zato krenut sve nanovo i s necim sto ima veze s razumom a ne ovako
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.
Ma ljudimo to su vec gluposti a ovo je realnost u tuzli. Neko ce uzet stotine hiljada eurica varajuci ljude. Nek prave neke proteste nek rade nesto nek se organizuju eto gurali su u zenici godinama pa izgurali nekako, msm da jos nije kasno.FrancescoTotti je napisao/la:A sta da rade realno. Ne kradu samo u Tuzli. Sta bi ti kao stanovnik opcine centar npr uradio da sutra ajnadzic pocne rekonstrukciju koseva od " 200 miliona " ...
Ja cu biti sijed, ja cu biti star al' voljet cu i tad Zeljeznicar.
LjoZee je napisao/la:
Stolice bi se trebale poceti postavljati u utorak ili srijedu.
napreduje li napreduje,

koja ce ovdje biti ludara na evorpskim utakmicama na ljeto ako Bog da, imam osjecaj da ce biti nesto extra, bit ce dusa na dusu kad nam neki atraktivan protivnik dodje

"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Nemozes jer je klub gradski,bili smo ispali,dosao milioner,leinari se razisli,na skupstini na kojoj je Azmir ustao,i rekao ja cu uzeti klub,trebalo se raspravljati o gasenju,jer je fuzija sa Olimpikom propala im bila,poceli se vracati,dugove prepolovili,i gledaj ih opet preuzeli klub,uz pomoc grada,jer oni vedre i oblace....mjenjanje statuta,poput Sarajeva,Celika,ili DD,neki vid privatizacije,i onda je moguce...ovako nemoze zakonski nista....jasan je napisao/la:Po meni bolje je i zavrsit kao velez pa pocet sve fino ispocetka, a kad finansisjki to moze velez onda sigurno moze i sloboda, nego pustit da te pljackaju. Ako je sve vec tako kako se ovde pise u vezi stadiona onda im je bolje sve to prekinut i rijesit se lopova pa i po cijenu debakla u rezultatskom smislu pa cak i ispadanja, al zato krenut sve nanovo i s necim sto ima veze s razumom a ne ovako
Ponudio im covjek da vrati Slobodine dugove,a oni da vrate Slobodi stadion,on bi ga izgradio,uz neki dogovor,o konceiji i poslovnim prostorima,niu dali,ponudio da daju parcelu,a da izgradi on stadion nisu dali,ponudio im je ovu prvu varijantu,ali da klub i grad budu suvlasnici,nisu dali,ili njihovo ili nicije....objasnicu ti jednom na pp ako te bas zanima...Zapali smo u politicku hobotnicu,i ne vidim izlaz...barem trenutno...Vidicemo sta vrijeme nosi...
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".
"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.
Natopni sistem na glavnom terenu pušten u funkciju
Kako se približava početak drugog dijela sezone, tako i pojedini radovi ulaze u svoju završnu fazu.
Nakon što su sredinom jesenjeg dijela sezone instalirane automatske prskalice na glavnom terenu, danas su po prvi put puštene u rad.
Podsjećamo, teren će se održavati vodom iz vlastitog bunara koji se nalazi na spajanju glavnog i pomoćnog terena, kod Red Army tribine.
Izvor: http://fkvelez.ba/natopni-sistem-na-gla ... -funkciju/
Bravo uprava...

Kako se približava početak drugog dijela sezone, tako i pojedini radovi ulaze u svoju završnu fazu.
Nakon što su sredinom jesenjeg dijela sezone instalirane automatske prskalice na glavnom terenu, danas su po prvi put puštene u rad.
Podsjećamo, teren će se održavati vodom iz vlastitog bunara koji se nalazi na spajanju glavnog i pomoćnog terena, kod Red Army tribine.
Izvor: http://fkvelez.ba/natopni-sistem-na-gla ... -funkciju/

Bravo uprava...

kakvog smisla ima postavljanje stolica kad još pola tribine nije izliveno?LjoZee je napisao/la:
sta mislis recimo posto je izljeveno prvih 13 redova tribine da tu postavimo stolice pa mozda u tom periodu dok postavljamo ljudi izliju jos 13 redova i onda nastavimo dalje sa stolicama.jestamaji je napisao/la:kakvog smisla ima postavljanje stolica kad još pola tribine nije izliveno?LjoZee je napisao/la:
Evo stolice su vec stigleblack64 je napisao/la:sta mislis recimo posto je izljeveno prvih 13 redova tribine da tu postavimo stolice pa mozda u tom periodu dok postavljamo ljudi izliju jos 13 redova i onda nastavimo dalje sa stolicama.jestamaji je napisao/la:kakvog smisla ima postavljanje stolica kad još pola tribine nije izliveno?LjoZee je napisao/la:
Nema smisla postavljati stolice dok tribina nije gotova. Taj beton svakako treba obradu, treba nanijeti masu koja sluzi kao hidroizolacija. Postavljanje stolica je brz posao i barem s tim ne treba zuriti. Za cijelu tribinu ce trebati mozda dan.
Ma i ako se probije rok koji dan sta ima veze bitnije je uraditi sve kako treba .Signore je napisao/la:Nema smisla postavljati stolice dok tribina nije gotova. Taj beton svakako treba obradu, treba nanijeti masu koja sluzi kao hidroizolacija. Postavljanje stolica je brz posao i barem s tim ne treba zuriti. Za cijelu tribinu ce trebati mozda dan.

- JavierBosnia
- Kontakt:
Stolice koje su stigle su znatno svijetlije nego na ostatku stadiona?? Zasto.. mozda se varam ali ono sto sam vidio izgleda svjetlije. U jednom prikazu gotove tribine su bile svjetlije ali sam se nadao da je to grrska
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Ovo sto Ajnadzic priča je 200 miliona za stadion, bazen, shopping centar, parking i trg koji će srediti. Nisu tu sve pare za stadion.
Ali pustite šuplju, ko ce mu tolike pare dati, to može samo nepismene nane i dede lagati, pa vec 13 investitora dovodio, mogao pola Bosne izgraditi, a ne Koševo.
Ali pustite šuplju, ko ce mu tolike pare dati, to može samo nepismene nane i dede lagati, pa vec 13 investitora dovodio, mogao pola Bosne izgraditi, a ne Koševo.
Sabrine mi moje!
Re: RE: Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Na slikama izgledaju kao one na sjeveru dok je na video drugacije. Sad dok ne postave nekoliko ne znamo koje su boje.JavierBosnia je napisao/la:Stolice koje su stigle su znatno svijetlije nego na ostatku stadiona?? Zasto.. mozda se varam ali ono sto sam vidio izgleda svjetlije. U jednom prikazu gotove tribine su bile svjetlije ali sam se nadao da je to grrska
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
-
- Kontakt:
Valjda nece postavljat odmah stolice
Pa to svi u ligi radili ne zavrse tribinu postave stolice kao npr Velez prije , Gosk , Rudar Kakanj , Rudar Prijedor , ima ih jos pa stolice pocnu truhnut ... Svaka cast Borcu , oni su svoju tribinu bas izgradili fasadu udarili , zastitu za stolice i tek onda stolice ..
Valjda ce izmedju redova farbat one stepenice u zuto ... sto znaci da za 5 dana jos nece stolice ...

Valjda ce izmedju redova farbat one stepenice u zuto ... sto znaci da za 5 dana jos nece stolice ...
Pa nije reko niko da ce se odmah, rekli su iz kluba kad se zavrsi tribina da ce se postavljat stolice, takodjer nece to ova firma radit, to ne treba dugo, moze se sve za dva-tri dana, a mozda u sljedecim danima se stavi jedna stolica na pocetku da se vidi kako ce izgledat i toHeraklitMracni je napisao/la:Valjda nece postavljat odmah stolicePa to svi u ligi radili ne zavrse tribinu postave stolice kao npr Velez prije , Gosk , Rudar Kakanj , Rudar Prijedor , ima ih jos pa stolice pocnu truhnut ... Svaka cast Borcu , oni su svoju tribinu bas izgradili fasadu udarili , zastitu za stolice i tek onda stolice ..
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
Da li je za ovaj 1,5 milion KM koliko je uloženo u temelje istočne tribine stadiona Tušanj bilo moguće rekonstruisati zapadnu tribinu da bude po svim evropskim standardima i da Sloboda na Tušnju može igrat utakmice evropske lige ?solinas je napisao/la:Pa ocigledno je da se ljudi boje,jednostavno niko nece probleme,a ovi podmazali gdje treba...Pa svi navijaci Slobode znaju koliko se eksponiram kako po drustvenim mrezama,tako i face to face,mene nikakve prijetnje nemogu zastrasiti,ne glumim silu,jednostavno kazem sto mislim po bilo koju cijenu,mislim svojom glavom i nisam nicija ovca za sisanje. ali realno,sta imam ja od toga,ili bilo ko...Negovorim samo u svoje ime,ima tu momaka koji bi stvarno nesto da mjenjaju,statut,bilo sta,ali nemozes ti protiv politicke hobotnice,bez organizacije,sistema,para...Od pocetka je bilo jasno na sta ce ovo ici.....Prvo je nakaradno poceta gradnja,jer nisu imali novac za komplet stadion,a pocnes od sjevera,iza gola....I napravis ruglo...
Umjesto da su novac tada,ulozili odma prvo u istok,do sada bi zavrsili mozda,a stadion bi ipak licio na nesto,i imali bi super uslove..Dvije tribine,a i estetski bi to licilo na nesto,a ne ovako,jos ni sjever nije zavrsen,treba uloziti minimum 400 000 jos da to se stavi u punu funkciju,a fola istok,ej...
A evo samo za ovu godinu,u proracunu grada,JU Stadion Tusanj,dobila je preko 400 000,ima 11 zaposlenih,,i sluzi sama sebi....finansira je grad,a cemu sluze...nicemu....neko opere gadan novac tako godisnje,plus ove zayebancije sa tribinom,pa neznam kakva da je zemlja,nemogu temelji ba biti 1 500 000....Nebitno,kazem ti,i mozda oni koji bi mogli nesto promjeniti,gadi im se ovo sve.....
Pa vidi kako su datumi tempirani,sve ba oko izbora,pred ove izbore najavili tribinu,krajem 2015,pa kopali neke rupe 2016,a kraj radova najavili 2018....i to ako je zavre,bice kontrukcija,daj stolice da raja pljesce sdp,sdp a ispod jarane bice ko i sjever,ruglo i propadace....pa sjever prokisnjava,korozija,truhne ba....zali boze para.......
Za 5 miliona skoro,koliko je kostao sjever,i sa ovim novcem od istoka vise od 5 miliona....Za 10 miliona mozes ba napraviti stadion od 10 000 mjesta,da zines ko riba na suhom.......moze se ba jbg...
- FrancescoTotti
- Kontakt:
naravno da da. i ovo sto rade ce bit najsuplji temelji u historiji bh stadiona.
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!
Jeste.
Tribina jeste dotrajala ali za 500 000 mogli su ojacati temelje i za milion je usminkat i dograditi sta treba jel prostora ima.Kao i Zeljo sto je.
Za 5 miliona ulozenih u sjever na istoku su mogli napraviti 3000 tribinu natkrivenu za evrope i stadion ko lutka.
Ostalo bi im sada recimo da reflektore renoviraju i imali bi jedan od ljepsih stadiona danas sa dvije tribine.
Da je pameti bilo.
Tribina jeste dotrajala ali za 500 000 mogli su ojacati temelje i za milion je usminkat i dograditi sta treba jel prostora ima.Kao i Zeljo sto je.
Za 5 miliona ulozenih u sjever na istoku su mogli napraviti 3000 tribinu natkrivenu za evrope i stadion ko lutka.
Ostalo bi im sada recimo da reflektore renoviraju i imali bi jedan od ljepsih stadiona danas sa dvije tribine.
Da je pameti bilo.
"Modra boja,na bijelome platnu,
- badblueboylivno
- Kontakt:
Kako turobno izgleda ovaj stadion u Banja Luci, ponajviše zbog propale staze i počupanih stolica na sredini tribine gdje su Lešinari. Bljak.
Tako se to radi, Željo!
Tako se to radi, Željo!
Hayley <3
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.