Evander je napisao/la:Neandertalac je napisao/la:Niko nama nije ništa poklonio!
Pravilniije bi bilo da kažeš: mi smo klub koji je osnovao režim tj mi smo režimski klub nastao gašenjem DVA kluba i OTIMAČINOM igrača trećem klubu.
Ali i vas je režim pomagao u pojedinim slučajevima.
Eh tada ja kažem, da, istina

Mi znamo kako smo nastali i ponosimo se sa tim.
Sad ti nama odgovori na ova pitanja, nemoj skretati sa teme.
Zasto ste otjerali jednu od najvecih legendi?
Kako to da ste vi jedini klub kojem je rezim POKLONIO stadion?
Sa tobom se mogu sloziti u jednom, naravno da vam nisu poklonili tek onako, dobro ste vi to sa necim zasluzili. Samo pitanje je sa cim

Šta znam sa čime ćeš se ti složiti, jasno je da ne možeš protiv činjenica. Vi ste režimski klub koji je godinama igrao na režimskom stadionu ne plačajući za korištenje. Ako to nije guranje onda ne znam šta je. Pitaj režim zašto nemate stadion, zašto mene pitaš?
Bivši nazivi Stadion Koševo (1952-2004)
Lokacija Betanija Ulica, Sarajevo, Bosna i Hercegovina
Koordinate 43°52′26″N 18°24′31″E / 43.87389°N 18.40861°E
Početak izgradnje 1947.
Otvoren 1950.
Renoviran 1984, 1996.
Proširen 1984.
Vlasnik Općina Centar
Operator Centar za sport i rekreaciju
Površina Trava
Kapacitet 34.630[1]
Rekordna posjećenost 55.000
67.000 (uključujući ostale manifestacije dešavanja)
Dimenzije terena 103x65 m
Korisnici
FK Sarajevo
Bosna i Hercegovina
ZOI 1984
Nekada u vrijeme kada ste i vi nastali:
Olimpijski stadion Asim Ferhatović - Hase, poznatiji kao stadion Koševo je višenamjenski stadion u Sarajevu. Izgrađen je 1947. godine u periodu poslije Drugog svjetskog rata, na području koševske doline gdje su se prostirali predjeli zvani Čurčića vila i Pionirska dolina. U samoj izgradnji stadiona učestvovale su tadašnje omladinske radne brigade grada, ali i iz cijele tadašnje države. Za tadašnje doba grad dobija prelijepo zdanje na kome će se moći održavati sportske priredbe najvišeg ranga.
Malo o nama.
Radovi na izgradnji stadiona započeli su 1949., a pokrenuli su ih članovi Radničkog sportskog društva Željezničar. Radovi su trajali do 13. rujna 1953., kada je stadion otvoren, utakmicom Druge lige zapad SFRJ. Na toj utakmici igrali su FK Željezničar i NK Šibenik. Utakmica je završila pobjedom Željezničara, rezultatom 4-1.
To je li neko bio otjeran ili kažnjen samo pokazuje kako nas je isti taj režim pazio. Dok smo mi kažnjavani i javno stavljamo na stub srama vaše afere su se zataškavale, širila liga, ukidale kazne, otimali igrači itd...
Dosta od mene, raspravljaj se s knjigom malo