FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

KenChoo
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la KenChoo » 27 feb 2017, 18:31

http://****/italijani-hvale-fk-sarajevo/ - Sportske

Ugledni Tuttomercato u svojoj rubrici posvećenoj fudbalskim ligama u Evropi objavio je i mini izvješaj za Premijer ligu BiH koja je nastavljena prethodnog vikenda.

Italijanski portal je u naslovu izdvojio ime FK Sarajevo koji je smanjio zaostatak za liderom HŠK Zrinjski.

”Prvenstva u Evropi; Bosna, Sarajevo smanjilo zaostatak za vodećim”, pišu Italijani.

”Usporen nalet vodećeg Zrinjskog koji je iznenađujuće remizirao 1:1 na gostovanju kod pretposljednjeg Čelika. Već se plasirano u Ligu za prvaka, baš kao i Sarajevo koje je ostvarilo šesti uzastopni trijumf, ovaj put 1:0 protiv Viteza. Sa drugom uzastopnom pobjedom glavu podiže Metalleghe BSI koje će zvanično igrati Ligu za opstanak”, stoji u izvještaju.

P.S. Samo ih što dalje od ove teme, ljudi će kontati da su nešto pogriješili..

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 feb 2017, 18:32

FrancescoTotti je napisao/la:
Esport je napisao/la::!:
Kada ćitam neke postove na forumu, usta mi se osuše, valjda su potrošili i moju pljuvaćku. :twisted:
Može biti bolje :crazy:
rezultati su dobri :clap:
U jućeršnjoj utakmci najviše mi je smetala inertnost igraća bez lopte.
Andjušić koji se bori za mjesto vraća se iz ofsajda sporije od moje nane, jedini Ahmetović i kasnije Duljević rade presing(a nebrinu za mjesto u timu),
ako svi budu trćali 99 minuta (ginuli u svakom duelu..), imaćemo više od plasmanu u Evropu, to je minimum a ne cilj FK SARAJEVO.
:kafa:
Čitam
PljuvaČku
JuČerašnjoj
IgraČa.

Sa ostalim se slažem :)

Mu u Sarajevu smo uvijek za Č i Ć uvijek stavljali - iznad, jeb,ga nikad nismo imali osjećaja za to.
I dan danas kucam c za tvrdo i meko c(redovno profulam), geneza.
KUĆA ČAČAK... :urnebes: :urnebes:
Zadnja izmjena: Esport, dana/u 27 feb 2017, 18:34, ukupno mijenjano 1 put.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 feb 2017, 18:34

Esport je napisao/la:
FrancescoTotti je napisao/la:
Kada ćitam neke postove na forumu, usta mi se osuše, valjda su potrošili i moju pljuvaćku. :twisted:
Andjušić koji se bori za mjesto vraća se iz ofsajda sporije od moje nane, jedini Ahmetović i kasnije Duljević rade presing(a nebrinu za mjesto u timu),
ako svi budu trćali 99 minuta (ginuli u svakom duelu..), imaćemo više od plasmanu u Evropu, to je minimum a ne cilj FK SARAJEVO.
Čitam
PljuvaČku
JuČerašnjoj
IgraČa.

Sa ostalim se slažem :)

Mu u Sarajevu smo uvijek za Č i Ć uvijek stavljali - iznad, jeb,ga nikad nismo imali osjećaja za to.
I dan danas kucam c za tvrdo i meko c(nekad profulam), geneza.
A ovo je istina fakat, pogotovo stariji ljudi :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 27 feb 2017, 18:35

Uskoro sedma uzastopna pobjeda
'ta će Chelsea :kafa:

Ps- ja sam uvjeren da dok malo ljepse vrijeme dodje, tereni se udostoje, da ce i nasa igra biti dosta dosta bolja. Do tad je bitno ne gubiti bodove!

@esport ma u redu je to u govoru, al pravopis je pravopis, nije ga saner neki pisao :D
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 feb 2017, 18:38

U inat dusmanima !!!!

Na -2 smo sada, bili na -11..
Imamo najbolji medjusobni omjer od svih protivnika, jacih...

Al eto, mi smo qarine, zeljo bolji, zrinjski bolji, opstanak nam predstoji.. itd...

Neka se samo kuka, mozda kukanjem nesta promjenite.

Jbte jucer ni 20 minuta nije proslo, to se pocelo s psovanjem, yebavanjem od do...
Da ne pricam kako se blizio kraj utakmice...

Vjerovatno nemaju sta da jedu igraci, nemaju para.. Plate nema..

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 feb 2017, 18:39

Zip je napisao/la:U inat dusmanima !!!!

Al eto, mi smo qarine, zeljo bolji, zrinjski bolji, opstanak nam predstoji.. itd...

Jbte jucer ni 20 minuta nije proslo, to se pocelo s psovanjem, yebavanjem od do...

Jesi vidio kako lose igramo **** im mater

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 27 feb 2017, 18:42

Obrni okreni meni draža ova generacija nego šampionska.

baboatif
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la baboatif » 27 feb 2017, 18:43

Upravo sam to jucer spominjao. i @duska je upravu mora i moze bolje.jucer za taj dojam je samo falila.borbenost bez lopte.mislim da bi se manje nervirali da je bila.a na zalost osnove fudbala ne mozemo ih mi uciti valjda imaju malo.mozga

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Svi u napad,jedan je HASE

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 feb 2017, 18:43

Fudbalski klub Sarajevo nastavio je i u proljetnom dijelu sezone sa ustaljenom praksom da na porodičnoj tribini “Zapad Galerija” Bordo klub ugosti škole fudbala i učenike iz čitave Bosne i Hercegovine. Tako je bilo i jučer, na utakmici Sarajeva i Viteza na Koševu, u kojoj je Bordo klub upisao pobjedu rezultatom 1:0.

Sa porodične tribine “Zapad Galerija”, igrače Fudbalskog kluba Sarajevo bodrili su dječaci i treneri Udruženja “Budi Djeci Prijatelj” iz Gračanice kod Bugojna, kojima je ovo bio drugi put u ovoj sezoni da budu gosti našeg kluba.

Lijepo popodne na najvećem bosanskoherceogvačkom stadionu obradovalo je dječake pomenutog Udruženja, a svojim navijanjem bili su dodatna podrška fudbalerima Sarajeva na putu do nove prvenstvene pobjede. Bordo klub će i u nastavku prvenstva rado ugostiti škole fudbala i učenike iz čitave BiH na našoj porodičnoj tribini “Zapad Galerija”.

slika

Esport
Kontakt:

Post Postao/la Esport » 27 feb 2017, 18:54

:hmmmmm:
Svi se smiju za Bekićev korner, ali ja sam prije te gluposti gledao igraća koji je u šprintu prošao dobar dio terena(pretrćao svakog koga je mogao) uzeo loptu (ja vikao svaka ćast), e onda ... Biće bolje...
:hmmmmm:
Dajte pogledajmo događaje i sa pozitivne strane. Oćito su mu se pluća vratila u normalu(dobar je igrać) te će i ostalo biti OK.
Nemojmo ga ubijati u pojam.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 27 feb 2017, 18:55

Vitez je prosuo 6 bodova protiv nas ove sezone. Mislim da će mnogi da sjedu da dupe kada krene paklena Liga za prvaka, pa kad ti širina klupe dođe glave. Kad igraš 10 vezanih megabitnih utakmica plus Kup ako si i dalje u igri.

Zbog onog jučer se ne ide na stadione, možemo se do sutra lagati, ali ono jučer nije bila priredba koja će privući navijača da pogleda utakmicu uživo. Sad ćete vi meni "nije onda nikakav navijač". Takođe glupost. Ono jučer je čisto da se uprati na protalu i pogledaš tabelu, kažeš "aham, vid' dogurali do drugog" i to je to. Sad ćete vi meni "bolje da je ružna igra, a bodovi liježu, nego da je lepršava igra a nigdje rezultata". Takođe glupost. Valjda treba težiti sinergiji te dvije stvari. Da se igra neki dopadljiv fudbal, a da se i šta osvoji.

Utakmice sa Vitezom su klasični primjer, u prvoj utakmici oni su gađali stative i prečke iz peterca, jednostavno nije moglo ući i onda greška golmana (auto gol istog) u sudijskoj nadoknadi donese 3 boda. Nafaka, nismo uopšte taj dan zaslužili 3 boda. Jučer opet iz peterca savladan Pavlović, nekoliko puta, lopta u stativu on već u golu u maloj mrežici... Pa onda u drugom poluvremenu one dvije-tri lopte što prođoše tako lako kroz cijeli tim... Pa lik profula bukvalno prazan gol volejom s 3-4 metra... Pa opet u petercu frke neke. Da je bilo obrnuto pa neke ovdje niko ne bi mogao smiriti od priče "trebali smo pobjediti", "bili smo bolji". Ja ne mogu gledati jednoobrazno i biti konformista, jučer je prošlo - šta će biti kad ti dođe Zrinjski pa pogodiš pola tuceta stativa, promašiš gol sa 3 metra 2-3 puta i onda ti ga pristave u 91. minuti. Ne kažem niti da će se to desiti, ali ono jučer - ono je fuj.

Kažu nismo bili potpuni... Pa šta? 1. Igrao si protiv ekipe u donjem domu tabele. 2. Misliš da će te neko to pitati ako ti ne bude Ahmetovića, Hebibovića, Duljevića ili Pavlovića protiv Željezničara ili Zrinjskog? Širina ove ekipe i totalno preloša igra (koja je 300% ove ekipe, samo zahvaljujući vizionaru Janjošu) je nešto što treba da brine sve. Ali većinu i shvatam, bitno je danas pobjediti kako tako... O budućnosti ćemo kad bude sadašnjost. Pajes.
Samo Saraj'vo.

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 27 feb 2017, 19:13

MortemHz je napisao/la:

Igrali smo mi puno ljepse, pa smo qurac bodove osvajali.

Tri boda me zanimaju, kako cemo doci do njih, i qurac me zaboli...
Igra se za bodove, ne za ljepotu.

baboatif
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la baboatif » 27 feb 2017, 19:19

Zip je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:

Igrali smo mi puno ljepse, pa smo qurac bodove osvajali.

Tri boda me zanimaju, kako cemo doci do njih, i qurac me zaboli...
Igra se za bodove, ne za ljepotu.
velez onaj mi je 10 god skinuo pod Djenanom a da ne spominjem Borac pod Mehom

Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Svi u napad,jedan je HASE

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 27 feb 2017, 19:24

PitarBordo je napisao/la:Vitez je prosuo 6 bodova protiv nas ove sezone. Mislim da će mnogi da sjedu da dupe kada krene paklena Liga za prvaka, pa kad ti širina klupe dođe glave. Kad igraš 10 vezanih megabitnih utakmica plus Kup ako si i dalje u igri.

Zbog onog jučer se ne ide na stadione, možemo se do sutra lagati, ali ono jučer nije bila priredba koja će privući navijača da pogleda utakmicu uživo. Sad ćete vi meni "nije onda nikakav navijač". Takođe glupost. Ono jučer je čisto da se uprati na protalu i pogledaš tabelu, kažeš "aham, vid' dogurali do drugog" i to je to. Sad ćete vi meni "bolje da je ružna igra, a bodovi liježu, nego da je lepršava igra a nigdje rezultata". Takođe glupost. Valjda treba težiti sinergiji te dvije stvari. Da se igra neki dopadljiv fudbal, a da se i šta osvoji.

Utakmice sa Vitezom su klasični primjer, u prvoj utakmici oni su gađali stative i prečke iz peterca, jednostavno nije moglo ući i onda greška golmana (auto gol istog) u sudijskoj nadoknadi donese 3 boda. Nafaka, nismo uopšte taj dan zaslužili 3 boda. Jučer opet iz peterca savladan Pavlović, nekoliko puta, lopta u stativu on već u golu u maloj mrežici... Pa onda u drugom poluvremenu one dvije-tri lopte što prođoše tako lako kroz cijeli tim... Pa lik profula bukvalno prazan gol volejom s 3-4 metra... Pa opet u petercu frke neke. Da je bilo obrnuto pa neke ovdje niko ne bi mogao smiriti od priče "trebali smo pobjediti", "bili smo bolji". Ja ne mogu gledati jednoobrazno i biti konformista, jučer je prošlo - šta će biti kad ti dođe Zrinjski pa pogodiš pola tuceta stativa, promašiš gol sa 3 metra 2-3 puta i onda ti ga pristave u 91. minuti. Ne kažem niti da će se to desiti, ali ono jučer - ono je fuj.

Kažu nismo bili potpuni... Pa šta? 1. Igrao si protiv ekipe u donjem domu tabele. 2. Misliš da će te neko to pitati ako ti ne bude Ahmetovića, Hebibovića, Duljevića ili Pavlovića protiv Željezničara ili Zrinjskog? Širina ove ekipe i totalno preloša igra (koja je 300% ove ekipe, samo zahvaljujući vizionaru Janjošu) je nešto što treba da brine sve. Ali većinu i shvatam, bitno je danas pobjediti kako tako... O budućnosti ćemo kad bude sadašnjost. Pajes.
Ti si sve ovo lijepo napisao,potpuno si upravu ali mislim da nikakve koristi mi nemamo od toga.Mi jednostavno nismo u mogućnosti da bilo šta promijenimo. I ja sam se mnogo puta zapitao, zašto nisu doveli bar 2 slobodna vezna igrača slična Duljeviću,baš zbog kartona i povreda kada raspored bude gust.Niko ne zna zašto to nisu uradili.

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 27 feb 2017, 19:31

Siguran sam da nisu postojala 2 SLOBODNA vezna igrača Duljine kvalitete. Da li biste bili zadovoljni da su doveli 2-3 igrača kvalitete tipa Ćetković, al bi onda imali ''širinu''? I šta možete korisno uraditi sa pričom ''vidjet ćete kad bude paklen raspored u Ligi za prvaka''?
SARAJEVO

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 27 feb 2017, 19:37

fico je napisao/la:Siguran sam da nisu postojala 2 SLOBODNA vezna igrača Duljine kvalitete. Da li biste bili zadovoljni da su doveli 2-3 igrača kvalitete tipa Ćetković, al bi onda imali ''širinu''? I šta možete korisno uraditi sa pričom ''vidjet ćete kad bude paklen raspored u Ligi za prvaka''?
I Ćetković bi bio dobar kada dođe vrijeme.A siguran sam da su mu dali više prilike da bi on pokazao šta zna,duboko sam ubijeđen u to. :zviz: :zviz:

fico
Kontakt:

Post Postao/la fico » 27 feb 2017, 19:42

fks74 je napisao/la:
fico je napisao/la:Siguran sam da nisu postojala 2 SLOBODNA vezna igrača Duljine kvalitete. Da li biste bili zadovoljni da su doveli 2-3 igrača kvalitete tipa Ćetković, al bi onda imali ''širinu''? I šta možete korisno uraditi sa pričom ''vidjet ćete kad bude paklen raspored u Ligi za prvaka''?
I Ćetković bi bio dobar kada dođe vrijeme.A siguran sam da su mu dali više prilike da bi on pokazao šta zna,duboko sam ubijeđen u to. :zviz: :zviz:
Ok, sve mi je jasno. :salut:
Vratite nam Okića, Protića i Cezara! Treba nam širina.
SARAJEVO

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 27 feb 2017, 19:47

Ma nabijem ja vas sve koji opravdavate psovanje igracima
1946

Benjolos
Kontakt:

Post Postao/la Benjolos » 27 feb 2017, 19:57

Koliko ce nas biti protiv Olimpika?
Hocemo li uspjeti napuniti Otoku?
Bordo bijeli za život cijeli!!

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 27 feb 2017, 20:00

Ja nudio besplatne karte kome god - nekoliko ljudi samo se javilo i to ljudi koji bi ionako već nekako skontali da dođu na tekmu. To treba da brine klub, kad neko neće na sunčanu nedjelju da dođe da gleda patnju i možda 1:0 pobjedu, sunčan dan, savršen za igru, neradni, strašan niz pobjeda, pauza duža - publika nula bodova, jedva 5.000 se skupilo. Možete opet do sutra vaziti da ovi drugi nisu nikakvi navijači, i klub će onda tako u dogledno vrijeme - umjesto da radi na tome da napuni tribine i obezbjedi gledljivu predstavu na travnjaku protiv osrednjih ekipa koje se bore za opstanak.

Takođe, malo je bezveze vrijeđati neistomišljenike, ovo je ipak demokratija.
Zadnja izmjena: PitarBordo, dana/u 27 feb 2017, 20:03, ukupno mijenjano 1 put.
Samo Saraj'vo.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 55 gostiju.