PL prepucavanja - ARHIVA POSTOVA

Neandertalac
Kontakt:

Re: RE: Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Neandertalac » 01 mar 2017, 15:42

Evander je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:
"Imao sam mnogo puta šansu da prodam Cardiff, ali ponuđene cijene nisu bile dovoljne. Ne žurim s prodajom, ali za pravu cijenu sam spreman prodati klub. Želim Cardiff ostaviti u pravim rukama. Ulaganje u Los Angeles FC mi je prioritet i interesi u bosanskom i belgijskom klubu mi nisu značajni u odnosu na Cardiff i LA. Međutim, za sada nemam razloga za prodaju, izuzev ako ne dođe neka atraktivna ponuda", istakao je Tan.
Znači, tu smo gdje smo. Para nema a ni ulaganja, prodavati hoću kada skupite da vratite koliko sam uložio.

:kafa:
O cemu ja pisah svo vrjieme?
Ali, mi gore od ovog ne mozemo, jedino da se na duzi vremenski period zadrzi ovaj status.
Ako se povuce samo ili nas proda, mi smo opet u jako dobroj situaciji.

Za nas bi najbolja opcija bila samo da nas napusti tek onako. Ispalo bi da smo ovo sve dobili gratis. A rijeseni dugovi i ono sto imamo u Butmiru, nije malo.
Giješiš u jednoj jako bitnoj stvari. Riješeni dugovi!

Niste ih vi riješili nego Tan i te pare što je uložio očekuje nazad! Kako će se to ostvariti ostaje nam da vidimo ali "dug" iako se tako ne zove u javnosti, imate.

Taj scenario koji ti spominješ stoji u situaciji kada bi Tan sada otišao i ostavio vas ovako čiste bez da išta zahtijeva. Ti, ja i svi mi znamo da to nije moguće.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Evander » 01 mar 2017, 15:48

Evander je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la: Znači, tu smo gdje smo. Para nema a ni ulaganja, prodavati hoću kada skupite da vratite koliko sam uložio.

Ali, mi gore od ovog ne mozemo, jedino da se na duzi vremenski period zadrzi ovaj status.

Za nas bi najbolja opcija bila samo da nas napusti tek onako. Ispalo bi da smo ovo sve dobili gratis. A rijeseni dugovi i ono sto imamo u Butmiru, nije malo.

Niste ih vi riješili nego Tan i te pare što je uložio očekuje nazad! Kako će se to ostvariti ostaje nam da vidimo ali "dug" iako se tako ne zove u javnosti, imate.

Taj scenario koji ti spominješ stoji u situaciji kada bi Tan sada otišao i ostavio vas ovako čiste bez da išta zahtijeva. Ti, ja i svi mi znamo da to nije moguće.
Pa ostvarit ce povrat tako sto ce prodati nekom trecem klub i izvuci pare.
To je jedna opcija.
Druga je da ce se ovo stanje zadrzati, a to je najgora opcija po nas.
Treca opcija, najmanje izvjesna ali bi bila najbolja za nas, je to da kaze gonite se u pm, dizem ruke. Ali nije levat da to uradi. Zasto bi ostavi nesto tek tako? Pokusat ce izvuci koliko moze. Ja se samo nadam da necemo predugo cekati tu tranziciju, to bi bilo pogubno po nas.

Pantelija
Kontakt:

Re: RE: Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Pantelija » 01 mar 2017, 15:55

Znači, tu smo gdje smo. Para nema a ni ulaganja, prodavati hoću kada skupite da vratite koliko sam uložio.

:kafa:[/quote]

Za nas bi najbolja opcija bila samo da nas napusti tek onako. Ispalo bi da smo ovo sve dobili gratis. A rijeseni dugovi i ono sto imamo u Butmiru, nije malo.[/quote]

Taj scenario koji ti spominješ stoji u situaciji kada bi Tan sada otišao i ostavio vas ovako čiste bez da išta zahtijeva. Ti, ja i svi mi znamo da to nije moguće.[/quote]
Tan je riješio dugove FK Sarajeva, mi nemamo feninga duga, za razliku od vas koji imate 4,9 miliona duga, on je dio para vratio, a ostatak uz zaradu će ako i kad proda vlasnička prava.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Virtu4l
Kontakt:

Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Virtu4l » 01 mar 2017, 15:57

Panto bi i dalje upoređivao :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 01 mar 2017, 15:58

Ovako i ja ostavim svoje biciklo koje mi ne treba u podrum pa ako neko naidje prodacu jbg,ovako nek stoji :urnebes: :urnebes:

Neandertalac
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: PL prepucavanja

Post Postao/la Neandertalac » 01 mar 2017, 16:03

Evander je napisao/la: Pa ostvarit ce povrat tako sto ce prodati nekom trecem klub i izvuci pare.
To je jedna opcija.
Druga je da ce se ovo stanje zadrzati, a to je najgora opcija po nas.
Treca opcija, najmanje izvjesna ali bi bila najbolja za nas, je to da kaze gonite se u pm, dizem ruke. Ali nije levat da to uradi. Zasto bi ostavi nesto tek tako? Pokusat ce izvuci koliko moze. Ja se samo nadam da necemo predugo cekati tu tranziciju, to bi bilo pogubno po nas.
Treću zaboravi.

Druga ili prva iako više naginje drugoj jer se njemu ne žuri, boli ga uho. Budžet je srezan i sve ostalo što bude viška lagano će ići na njegove račune bez daljih ulaganja i egzibicija. Gdje je u toj situaciji klub Takođe ga vjerovatno ni najmanje ne zanima, u jednoj rečenici ti je dokazao a koliki osjećaj za mišljenje bžnavijača ima pogledaj pod stavkama Kardif i Kortijk koji tabore po dnu svoji liga.
Za koju godinu on na ovaj ili onaj način izvuče svoje pare na sigurno jer je ulaganje i euro takmičenja nesigurna investicija.

Prva opcija ili prodaja. Treba prvo vidjeti koliko je uložio i koja je cijena ispod koje ne bi išao. Sigurno možete zaboraviti cifru za koju vas je kupio tako da laka prodaja ne dolazi u obzir. Znači nekih 5_10 Mill što nisu ni malo bezazlene pare za klub bez imovine kojem na godišnjem nivou treba Mill samo da opstaje. A nema imovinu kao garant, kamp nije vaš već koncesija sa pravom otkupa ali tek nakon 20 godina, do tada ko živ ko mrtav.
Taj potencijalni kupac Takođe bi gledao svoj interes a to nas opet dovodi na početak priče.

Treću opciju zaboravi. Kapitalisti su brutalni i njima te floskule svetinja, ljubav, samo Sarajevo itd ne igra nikakvu ulogu.

Neki izlaz koji ja vidim je privatizacija kluba od strane navijača koji bi na adekvatan način prikupili novac i sami donosili odluke o budućnosti kluba sa volontersko_navijačkom upravljačkom strukturom.
Samo odakle tih 5_10 Mill otprilike.

UPRAVA NAPOLJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 01 mar 2017, 16:12

Ko je Sabina, odakle ona na direktorskom mjestu?
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 01 mar 2017, 16:18

Sta kazu, sta fali ako je reko da mu nismo vazni :lol:
bee mee bee :rol:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 01 mar 2017, 16:19

Koji je broj Kostić odabrao, moze i pp, i slazem se dušo moja da su kapitalisti nemilosrdni, recimo mogao je Miske čisto da traži kasnije pare koje je uložio, al jbg kapitalisti u svemu vide profit pa se ugradio sa simboličnih 7% u ugovore kojima btw nemate pristup, a niti će vas više izvještavati. Vidimo se nakon izbora 2018, da vidimo kakvu ćete onda pjesmu pjevati ratni profiteri :lol: :lol:

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 mar 2017, 16:19

irfo je napisao/la:Ko je Sabina, odakle ona na direktorskom mjestu?
Čekaj da dođe neko od navijača i odgovori ti.

slika

Beee, meee, beee :lol:
Neka te deba oca ti, pametniji si kad psujes bogove i kad pratis Ibrakovića po termama. Idi malo guglaj i pisi pjesme o Sarajevu, nisi odavno. :lol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 01 mar 2017, 16:21

Zar vam sad nije jasno ko je najveći klub u državi, njima sve ruže cvijetaju oni naprđuju ovdje, ne vade nas iz usta ... ok, neke naše duguljaste organe iz usta :lol:

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 01 mar 2017, 16:22

mrsko mi citati 10 stranica. jel to i dalje pucaju cirevi sto ce nam doci jos bogatiji gazda, ili sda masinerija i dalje pokusava skrenuti temu. ako je to- uzalud pokusavate jer mi nismo lobotomci. :kafa:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 01 mar 2017, 16:25

Da se kone nisu prepale da se i mi ne pripojimo SDA struji i da samim tim oni ne ostanu bez znacajnih finansijskih sredstava?

Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 01 mar 2017, 16:28

Domovini se služi bezuslovno. Sanjam često kako ćemo opet biti graničari na Drini. Ustvari, siguran sam da će doći vrijeme kad će bosanski vojnik čuvati našu granicu na Drini. Ako zatrebam svom narodu, bez razmišljanja ću na megdan svim onima koji žele da ga unište, svim onima koji žele da unište Bosnu i Hercegovinu. Mi druge domovine nemamo.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 01 mar 2017, 16:30

Evander je napisao/la:Da se kone nisu prepale da se i mi ne pripojimo SDA struji i da samim tim oni ne ostanu bez znacajnih finansijskih sredstava?

Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk
imaju oni hdz kao rezervnu opciju. nije da nisu navikli mjenjati predznake :lol:

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 mar 2017, 16:31

samirr je napisao/la:Domovini se služi bezuslovno. Sanjam često kako ćemo opet biti graničari na Drini. Ustvari, siguran sam da će doći vrijeme kad će bosanski vojnik čuvati našu granicu na Drini. Ako zatrebam svom narodu, bez razmišljanja ću na megdan svim onima koji žele da ga unište, svim onima koji žele da unište Bosnu i Hercegovinu. Mi druge domovine nemamo.
Ovo mu neko hakovao profil.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 01 mar 2017, 16:40

Najveci uspjeh ove sezone FK Sarajevo ce biti to sto je Kostic napustio treninge Zelje radi razrjesenja statusa.
- Zeljeznicar -

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 01 mar 2017, 16:41

Cuj gurbeta nekog zale hahahaah. Naucite jedno da je normalno da investitor moze prodat svoje uloge,moze nam samo bolje biti tako da ne zalite nista. Kod nas apsolutno nema problema ni sa placanjem ni sa rezultatima zalite na kraju sezone ako budete mogli haha. Nit sta dugujemo ko vi nit prosimo opstinama,dzravi itd

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 01 mar 2017, 16:44

Sloboda je uputila žalbe kantonalnom i državnom Nogometnom savezu, te UEFA-i, a iz tabora Željezničara su govorili kako će sve biti uredu.
Pokušali smo kontaktirati čelnike Željezničara, ali bezuspješno.
UEFA-MAFIA :rol: :rol:
novo priopcenje se tipka :lol:

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 01 mar 2017, 16:52

Sabrina Buljubašić je prva direktorica Bordo kluba.

Poslovanje svakog kluba, pa tako i FK Sarajevo, naravno, prvenstveno zavisi od naših vlasnika, tako da u svakodnevnoj kvalitetnoj komunikaciji i razgovorima, imamo dobre smjernice kojim putem FK Sarajevo treba da ide, kada je u pitanju, prvenstveno finansijsko poslovanje u narednom periodu. Uz njihovu podršku, odnosno zajedničko zalaganje, vjerujem da možemo ostvariti zacrtane ciljeve na polju poslovanja ubuduće.”

Ono što je svakako interesantno, jeste predstojeći prelazni rok. Kakvi se transferi Fudbalskog kluba Sarajevo mogu očekivati?

Uz dogovor i želje Stručnog štaba, na čelu sa gosp. Janjošem, pokušaćemo osnažiti tim na određenim pozicijama. Ranija praksa je bila učestala izmjena prvog tima. Po deset igrača je klub znao dovesti u prelaznom roku, što smatram greškom. Ne trebamo mnogo mijenjati tim, već ciljano poboljšati kvalitet. Potreban nam je kontinuitet, koji će nam donijeti rezultat u drugom dijelu polusezone. U rukovodstvu kluba smo okupili ljude iz različitih oblasti djelovanja, a sportski odjel ima svoje odgovornosti i radi samostalno i smatram da će svoj dio obaveza odraditi na kvalitetan način.”

UPRAVA NAPOLJE!

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: jurisicduska i 11 gostiju.