FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

adodbr
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la adodbr » 01 mar 2017, 16:20

Ma ljudi sta bude bice sta se peglate

bordoakapitar

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bordoakapitar » 01 mar 2017, 16:22

Evander je napisao/la:
pasica je napisao/la:
Evander je napisao/la: Koji klub se jos ugasio?

Pravim radom i sa pravim ljudima, sigurno da smo se mogli izvuci i ne biti nista losiji nego danas.
KK Bosna.

Pa gdje su ti pravi ljudi? Gdje su bili kad su se uzimali ulozi? Gdje su danas, sad im je jos lakse da naprave nesto kad nemaju dug (omcu) oko vrata? Oni nek' u klub donesu/namaknu/zarade par miliona, niko ih nece pitati kako ce ih potrositi.
Jesu li ulozi bili najbolje i jedino rijesenje?

Ja kazem da nisu. Bili su samo nacin da trenutna garnitura dodje do zive love u ruke.
A mi i danas itekako imamo dug. Nemamo vise prema poreznoj i dobavljacima, nego prema Tanu.

Poslano sa mog HUAWEI GRA-L09 koristeći Tapatalk
@evandere, volim kad ti napises nesto jer ja onda vise nemam potrebu da pisem. Bravo majstore, svaka ti je zlatna!

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Zadnja izmjena: bordoakapitar, dana/u 01 mar 2017, 16:24, ukupno mijenjano 1 put.

YNWA
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la YNWA » 01 mar 2017, 16:23

zagorski je napisao/la:Kako ne razumijete?!
Niko niti trazi niti ocekuje da Tan ulaze 10 miliona po sezoni ili da daje i upumpava novac bez kontrole.
Ali zar ne mislite da se sa manjim izdacima u ekipu svake sezone ista moze za par sezona toliko izdici iznad ostalih ekipa u ligi da bas bude dominantna u svakom smislu.
Za ovo su potrebna zaista minimalna ulaganja,gledajuci iz perspektive Tana. Samo je potrebno da se vlasnik zaista zainteresuje,da prati,da kontrolise,da na kljucna mjesta postavi istinski sposobne i profesionalne kadrove.
I ovdje dolazimo do kljucnog problema,a to je da gospodina Tana prvo fudbal uopste ne zanima niti ga prati,jednostavno nema on tu afiniteta ni ambicija,jer da ima sve bi se ovo vrlo lahko ostvarilo. Njemi je sve ovo kao nekakav trend ili mu je mozda neko savjetovao da ce preko
fudbalskih klubova moci nesto zaraditi.
Koja god alternativa da se pojavi poslije njega nama moze biti samo bolje.
Nakon sto smo osvojili titulu, doveli smo Ikandea, Stepanova, Barbarica, u ekipi si vec imao Leona, Alispahica, pa i Delaca, a to su za nase uslove super placeni igraci, a imao si vec u ekipi nekoliko dobro placenih igraca i previse igraca u rosteru, koliko stranaca si doveo a zajedno nemaju ni 180 minuta odigranih.
Nakon nekoliko mjeseci na mjesto trenera dovodis grobara, koji je sigurno bio super placen, i onda si otjerao veliki broj igraca, nakon samo nekoliko mjeseci u klubu, otjerani su Stepanov i Ikande, otjeran Alispahic, Baric, Tatomirovic, Puzigaca, sve je to trebalo platiti, i tako je grobar napravio mjesto za svoje igrace, i naravno nakon nekoliko mjeseci je i on otjeran i svi njegovi igraci, koji su isto bili odlicno placeni, a mi ostajemo bez Evrope, gubis sigurno preko milion KM. I opet dovodis nekoliko skupih pojacanja, uzimas Ahmetovica i Sarica Husicu, koji je kako smo vidjeli odlicno placao igrace, dovodis jednog Balica, Novakovica, Cetkovica, Hodzica i jos neke igrace, to je sve trebalo platiti, mi imamo najskuplji igracki kadar u ligi, i nakon nekoliko mjeseci opet smjena trenera, i sad se ocekuje da opet Tan posalje lovu da otjeramo opet igrace i dovedemo druge, pa nije budala. Nas problem nije bio Tan, niti ce ikada biti, nas su problem nesposobni nasi ljudi, koji nisu iskoristili veliku priliku koju su imali, zbog njihovog rada je sad onaj malezijac glavni.
I opet u ovom prelaznom roku je bilo love, znam to jer znam svaki detalj pregovora sa Ordagicem, ali jednostavno on se nije mogao dovesti, a ocigledno se nije htjelo riskirati sa alternativama, jer treba vratiti povjerenje Tana, i ne trebaju nam jos neki skupi promasaji.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 01 mar 2017, 16:25

Pokazatelj koliko je Tanu stalo do kluba je bilo kada smo Evropu dva puta igrali bez šefa stručnog štaba, a u 3 navrata zapošljavali ljude koji nemaju dovoljnu licencu da vode drugoligaša u BiH, kamoli premijerligaša koji pretenduje da izađe u Evropu loma.

Ne treba volit' se klub da se takve stvari ne dopuste, al' nesje. :D
Samo Saraj'vo.

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 01 mar 2017, 16:26

PitarBordo je napisao/la: @pasica Pitanje je vjerujem bilo o fudbalu, da se ne lažemo u BiH fudbal je daaaaaaaaaaleko ispred ostalih sportova i kad se Čelik nije ugasio sa 8-cifrenim dugom, ne bi ni mi. Isto kao što se nisu ugasili ni Željezničar ni Sloboda (istina Sloboda ispala, ali više jer je tu sezonu stala na žulj plavom lobiju koji je bio jak, da su imali milione ispali bi).
Sto ne znaci da mi ne bi bili prvi. Nije to poenta. Kako ne kontate. **** Tana, da sutra ode treba mu se samo zahvaliti na svemu. Greska je sto su oci uperene u Tana umjesto u nase ljude, ove ovdje invalide koji vode klub. Njih treba da drzis pod lupom. Tanu nemoj traziti pare nece se nista ni pitati. Znaci imas situaciju da imas kakvu takvu akademiju (ja im prvi je,bem mater za kamp), klub bez duga. Znaci ti si brate u prednosti u odnosu na sve ostale. To sto bi ti neki fantomski sposobni ljudi davali mjesecno na reprogram, nek dodaju na plate igraca, i eto te, daleko ispred svih. Prosta matematika. Tanu se mozes samo zahvaliti sto ne moras vracati taj dug, nego pare mozes usmjeriti na vece plate i bolje igrace. Ako to nisu sposobni uraditi, znaci nisu sposobni ni vracati reprogram, o cemu onda mi pricamo? Ponavljam, treba ove ovdje tjerati da rade, a ne da se sve svodi hoce nece Tan.
Evander je napisao/la: Jesu li ulozi bili najbolje i jedino rijesenje?

Ja kazem da nisu. Bili su samo nacin da trenutna garnitura dodje do zive love u ruke.
A mi i danas itekako imamo dug. Nemamo vise prema poreznoj i dobavljacima, nego prema Tanu.
Ti si se onda pasa trebao ukljuciti u BP kad se izradjivao projekat, i ponuditi svoje rijesenje. Najlakse biti general poslije bitke. Pusti mi se te demagogije. Nemas ti nikakav dug prema Tanu, procitaj materiju pa se bavi s njom. Upravljacki glasovi nisu pozajmnice, ne lupaj.
Zadnja izmjena: pasica, dana/u 01 mar 2017, 16:28, ukupno mijenjano 2 puta.
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 01 mar 2017, 16:26

zagorski je napisao/la: Pa ovo i jeste kljucno pitanje!
Ako imam vlasnika milijardera onda je li puno ako ocekujem da me jedan ye8eni vitez ne nadigra na kosevu ili da mi jedan melaleghe ne uzme sva tri boda. Je li puno da ocekujem da klub plati 100k maraka za najboljeg veznjaka u ligi a mi ocajnicki trazimo pojacanje na toj poziciji. Itd.,da ne nabrajam vise.
Cisto rezultatski gledano,sve ovo sto imamo i mozemo pod Tanom,imali smo i mogli smo i prije mozda cak i vise.
Boli mene **** je li dug placen sav odjedanput ili se placa na rate i boli mene **** zove li se upravljacka struktura 'upravni odbor' ili 'board direktora',ako na terenu izgledamo kao neka mladost ili radnik koji nemaju za gazdu milijardera.
Yebo vas Tan,ubleha bjelosvjetska,koji iz dosade i nadajuci se lahkom profitu kupuje klubove po svijetu!
:bow: :bow: :bow:

Cuj gurbeti nam ovo smjestili... :lol: :lol:

Strah me za nasu buducnost ako ova ubleha ostane vlasnik a kenchoo se bude pitao za sve.... Vala da nas i hoce prodati nekome koga bi vise zanimali kad vec ovaj nema nikakvih ambicija....

Sto neko rece, na temi sve isto... Pljuvaci i mrzitelji kluba su oni koji zele bolji klub i stvari gledaju realno... :roll: :roll: :roll:
04.10.2009 !!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 mar 2017, 16:29

PitarBordo je napisao/la:Pokazatelj koliko je Tanu stalo do kluba je bilo kada smo Evropu dva puta igrali bez šefa stručnog štaba, a u 3 navrata zapošljavali ljude koji nemaju dovoljnu licencu da vode drugoligaša u BiH, kamoli premijerligaša koji pretenduje da izađe u Evropu loma.

Evropa je oba puta igrana sa sefom strucnog staba, a u prvoj sezoni je izjesnacen najveci uspjeh kluba u Evropi, izbacivanjem Atromitosa (uz Genk najveci podvig nekog naseg kluba) odnosno plej of EL. Sve ostalo je suplja prica zasnovana na licnim osjecajima.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 01 mar 2017, 16:31

YNWA je napisao/la:
zagorski je napisao/la:Kako ne razumijete?!
Niko niti trazi niti ocekuje da Tan ulaze 10 miliona po sezoni ili da daje i upumpava novac bez kontrole.
Ali zar ne mislite da se sa manjim izdacima u ekipu svake sezone ista moze za par sezona toliko izdici iznad ostalih ekipa u ligi da bas bude dominantna u svakom smislu.
Za ovo su potrebna zaista minimalna ulaganja,gledajuci iz perspektive Tana. Samo je potrebno da se vlasnik zaista zainteresuje,da prati,da kontrolise,da na kljucna mjesta postavi istinski sposobne i profesionalne kadrove.
I ovdje dolazimo do kljucnog problema,a to je da gospodina Tana prvo fudbal uopste ne zanima niti ga prati,jednostavno nema on tu afiniteta ni ambicija,jer da ima sve bi se ovo vrlo lahko ostvarilo. Njemi je sve ovo kao nekakav trend ili mu je mozda neko savjetovao da ce preko
fudbalskih klubova moci nesto zaraditi.
Koja god alternativa da se pojavi poslije njega nama moze biti samo bolje.
Nakon sto smo osvojili titulu, doveli smo Ikandea, Stepanova, Barbarica, u ekipi si vec imao Leona, Alispahica, pa i Delaca, a to su za nase uslove super placeni igraci, a imao si vec u ekipi nekoliko dobro placenih igraca i previse igraca u rosteru, koliko stranaca si doveo a zajedno nemaju ni 180 minuta odigranih.
Nakon nekoliko mjeseci na mjesto trenera dovodis grobara, koji je sigurno bio super placen, i onda si otjerao veliki broj igraca, nakon samo nekoliko mjeseci u klubu, otjerani su Stepanov i Ikande, otjeran Alispahic, Baric, Tatomirovic, Puzigaca, sve je to trebalo platiti, i tako je grobar napravio mjesto za svoje igrace, i naravno nakon nekoliko mjeseci je i on otjeran i svi njegovi igraci, koji su isto bili odlicno placeni, a mi ostajemo bez Evrope, gubis sigurno preko milion KM. I opet dovodis nekoliko skupih pojacanja, uzimas Ahmetovica i Sarica Husicu, koji je kako smo vidjeli odlicno placao igrace, dovodis jednog Balica, Novakovica, Cetkovica, Hodzica i jos neke igrace, to je sve trebalo platiti, mi imamo najskuplji igracki kadar u ligi, i nakon nekoliko mjeseci opet smjena trenera, i sad se ocekuje da opet Tan posalje lovu da otjeramo opet igrace i dovedemo druge, pa nije budala. Nas problem nije bio Tan, niti ce ikada biti, nas su problem nesposobni nasi ljudi, koji nisu iskoristili veliku priliku koju su imali, zbog njihovog rada je sad onaj malezijac glavni.
I opet u ovom prelaznom roku je bilo love, znam to jer znam svaki detalj pregovora sa Ordagicem, ali jednostavno on se nije mogao dovesti, a ocigledno se nije htjelo riskirati sa alternativama, jer treba vratiti povjerenje Tana, i ne trebaju nam jos neki skupi promasaji.
Ko je postavio i ko drzi te nesposobne ljude? Ko je doveo Jesica? Ko je aminovao njegove postupke?

Da je investitiru zaista stalo, od prvog dana bi vodio racuna sta ko radi.

Koliko uprava se jos treba promijeniti da bi smo rekli da je najveci krivac onaj ko ih postavlja?

Ako se ovaj makedonac pokaze losim, ko je kriv sto je on doveden?

Ko je kriv sto je nama Ihtjarevic na celu sporskog dijela?

Zasto je stala gradnja kampa i kad ce se nastaviti?

Kad je zadnji put Tan imao kontakt sa nekim iz kluba?

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 01 mar 2017, 16:33

Sabinho je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:Pokazatelj koliko je Tanu stalo do kluba je bilo kada smo Evropu dva puta igrali bez šefa stručnog štaba, a u 3 navrata zapošljavali ljude koji nemaju dovoljnu licencu da vode drugoligaša u BiH, kamoli premijerligaša koji pretenduje da izađe u Evropu loma.

Evropa je oba puta igrana sa sefom strucnog staba, a u prvoj sezoni je izjesnacen najveci uspjeh kluba u Evropi, izbacivanjem Atromitosa (uz Genk najveci podvig nekog naseg kluba) odnosno plej of EL. Sve ostalo je suplja prica zasnovana na licnim osjecajima.
Meni je ovo sramota:

http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/se ... index.html

Pogotovo onaj kadar Dženo rovi nos a ispod piše Abdulah Ibraković.

Ili ova sramota:

http://www.uefa.com/uefachampionsleague ... index.html

Protiv Lecha opet Dženo u kadru a ispod ime Samer Naser.

Mojne me i ti sad Sabinho sviju ti. :D
Samo Saraj'vo.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 01 mar 2017, 16:35

Sabinho je napisao/la:

Zato se nakon 10 kola desilo ono sto smo svi znali da ce se desiti.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 mar 2017, 16:35

Dobro to je bruka brate realno, ali zamisli u tim momentima kad smo uzeli kup i ligu i nabili Dzenu, pitao bi se i sam Tan zasto trenera koje je uspio sutnuti. Jbg i selektor Njemacke kopa nos i vadi neke dlake iz pakasa i stavlja u usta i to pred milijardu ljudi koji gledaju. :D

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 mar 2017, 16:37

Sabinho je napisao/la:Dobro to je bruka brate realno, ali zamisli u tim momentima kad smo uzeli kup i ligu i nabili Dzenu, pitao bi se i sam Tan zasto trenera koje je uspio sutnuti. Jbg i selektor Njemacke kopa nos i vadi neke dlake iz pakasa i stavlja u usta i to pred milijardu ljudi koji gledaju. :D
:urnebes: :tokralju:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 01 mar 2017, 16:37

Sabinho je napisao/la:Dobro to je bruka brate realno, ali zamisli u tim momentima kad smo uzeli kup i ligu i nabili Dzenu, pitao bi se i sam Tan zasto trenera koje je uspio sutnuti. Jbg i selektor Njemacke kopa nos i vadi neke dlake iz pakasa i stavlja u usta i to pred milijardu ljudi koji gledaju. :D
Zato sto nema adekvatno obrazovnje i reference za taj posao. Prosto ko pasulj.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 01 mar 2017, 16:39

Nije poanta bila nos, nego ovo drugo. Ali hajde de, neću da ulazim u raspravu. Nije da nije većina tražila da se Dženo smijeni nakon titule ove zadnje. Al' nejse.

Ovo je po meni neizbrisiva sramota, eh kad to nije smetalo malezijcu sumnjam da bi mu smetalo da je sklonjen "trener" nakon neke titule. Ali da ne pričamo sažvakano.

Još će na kraju i stranice UEFA-a ispasti da je gurbetski portal :lol:
Samo Saraj'vo.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 01 mar 2017, 16:40

Imao je Jesic to adekvatno obrazovanje, pa nas u crno zavi.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 mar 2017, 16:41

Evander je napisao/la:
Zato sto nema adekvatno obrazovnje i reference za taj posao. Prosto ko pasulj.
Ali ima iza sebe trofeje, jbg. I Chelsea ostavi Di Matea pa potone. Izmedju ostalog, svakom treneru se desilo isto sto i Dzeni. Ja sam od pocetka bio za neko ime poput Milanica i slicno ali ja sam bitan koliko i ti prijatelju.

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 01 mar 2017, 16:45

PitarBordo je napisao/la:
Ili ova sramota:

Joj statistike protv Leša. Kako smo igrali tada nježan fudbal. Oni 15 faulova mi 8. :mrgreen:

Da je Ćala bio umjesto njega, imali bi mi 44 faula oni 15, i nama još 6 žutih kartona. :D

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 01 mar 2017, 16:47

Nego, zanimljivo kako se o ovim stvarima sad pise. Raja je podjeljna pola-pola sto je ok.

Prije par mjeseci, ja kad isto pricah, bih najveci pljuvac i neko ko prica gluposti.
Ponavlja li se prica kao za Kustu i Dinu?

Najavih ja nedavno da ce u roku godinu dana navijaci skandiratu protiv Tana?
Garantujem da ce se to desiti do kraja godine.

ThrillerHz
Kontakt:

Post Postao/la ThrillerHz » 01 mar 2017, 16:48

Nek oni na ljeto dovedu Cali pojacanja koja trazi, pa makar ovu sezonu nista ne osvojili i nek ga ostave par godina na klupi, vjerujem da bi vec narednu sezonu slavili duplu krunu.
1946~

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 01 mar 2017, 16:49

Stroj1946 je napisao/la:
PitarBordo je napisao/la:
Ili ova sramota:

Joj statistike protv Leša. Kako smo igrali tada nježan fudbal. Oni 15 faulova mi 8. :mrgreen:

Da je Ćala bio umjesto njega, imali bi mi 44 faula oni 15, i nama još 6 žutih kartona. :D
Ja sam bio prvi protiv Čalinog povratka, jer sam mislio da će ga ova Tanovska atomska situacija u klubu sažvakati, ali sada - ne mogu da ne žalim što ga nisu vratili odmah nakon Jarnija. Pa ovaj je jedini, pored živog Husrefa, koji gleda teren jer je bolesnik bordo boje. A nama trenutno samo takvi izgleda prolaze. Zato nam i "vlasnik" i garnitura niže **** rezultate jer niko od njih ne živi za FKS.

Mada glupo bi možda od nas i bilo tražiti bolesnike na svim pozicijama, mislim da većina traži barem nekoga koga zanima sportski segment pa sve ostalo, šta ja znam. Ja kad kupim FKS znat' ću kako i šta. :D
Samo Saraj'vo.

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.