zagorski je napisao/la:Kako ne razumijete?!
Niko niti trazi niti ocekuje da Tan ulaze 10 miliona po sezoni ili da daje i upumpava novac bez kontrole.
Ali zar ne mislite da se sa manjim izdacima u ekipu svake sezone ista moze za par sezona toliko izdici iznad ostalih ekipa u ligi da bas bude dominantna u svakom smislu.
Za ovo su potrebna zaista minimalna ulaganja,gledajuci iz perspektive Tana. Samo je potrebno da se vlasnik zaista zainteresuje,da prati,da kontrolise,da na kljucna mjesta postavi istinski sposobne i profesionalne kadrove.
I ovdje dolazimo do kljucnog problema,a to je da gospodina Tana prvo fudbal uopste ne zanima niti ga prati,jednostavno nema on tu afiniteta ni ambicija,jer da ima sve bi se ovo vrlo lahko ostvarilo. Njemi je sve ovo kao nekakav trend ili mu je mozda neko savjetovao da ce preko
fudbalskih klubova moci nesto zaraditi.
Koja god alternativa da se pojavi poslije njega nama moze biti samo bolje.
Nakon sto smo osvojili titulu, doveli smo Ikandea, Stepanova, Barbarica, u ekipi si vec imao Leona, Alispahica, pa i Delaca, a to su za nase uslove super placeni igraci, a imao si vec u ekipi nekoliko dobro placenih igraca i previse igraca u rosteru, koliko stranaca si doveo a zajedno nemaju ni 180 minuta odigranih.
Nakon nekoliko mjeseci na mjesto trenera dovodis grobara, koji je sigurno bio super placen, i onda si otjerao veliki broj igraca, nakon samo nekoliko mjeseci u klubu, otjerani su Stepanov i Ikande, otjeran Alispahic, Baric, Tatomirovic, Puzigaca, sve je to trebalo platiti, i tako je grobar napravio mjesto za svoje igrace, i naravno nakon nekoliko mjeseci je i on otjeran i svi njegovi igraci, koji su isto bili odlicno placeni, a mi ostajemo bez Evrope, gubis sigurno preko milion KM. I opet dovodis nekoliko skupih pojacanja, uzimas Ahmetovica i Sarica Husicu, koji je kako smo vidjeli odlicno placao igrace, dovodis jednog Balica, Novakovica, Cetkovica, Hodzica i jos neke igrace, to je sve trebalo platiti, mi imamo najskuplji igracki kadar u ligi, i nakon nekoliko mjeseci opet smjena trenera, i sad se ocekuje da opet Tan posalje lovu da otjeramo opet igrace i dovedemo druge, pa nije budala. Nas problem nije bio Tan, niti ce ikada biti, nas su problem nesposobni nasi ljudi, koji nisu iskoristili veliku priliku koju su imali, zbog njihovog rada je sad onaj malezijac glavni.
I opet u ovom prelaznom roku je bilo love, znam to jer znam svaki detalj pregovora sa Ordagicem, ali jednostavno on se nije mogao dovesti, a ocigledno se nije htjelo riskirati sa alternativama, jer treba vratiti povjerenje Tana, i ne trebaju nam jos neki skupi promasaji.