NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Epidaurus
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la Epidaurus » 01 mar 2017, 15:15

NEZALAGANJE je napisao/la:A gdje je Frye bio u finalu, jedinoj "opasnoj" seriji za CLE?Protiv onih ostalih cu i ja sa Jamesom,Irvingom i Loveom imati dobru rolu.
Svi znamo da loptu u CLE(posebno ce to slucaj biti u POu) dominiraju James i Irving i tesko da ce obojica istovremeno biti van igre,jer to nije slucaj cijelu sezonu.E ako je tako,postavlja se onda pitanje koga drzati u 2. petorci kad budu kompletni!?Shumperta koji odlicno sutira za 3 ove sezone i koji im je jedan od boljih defanzivaca ili Williamsa koji sutira 35% trojku i nije kakav defanzivac!?Jefferson,Korver,Bogut/Frye ce biti uz Jamesa ili Irvinga bez dileme.Sto se tice Boguta,on ce im dati bolju odbranu u 2.petorci,ali isto tako i "ubiti" spaceing koji im je toliko bitan,posebno Jamesu.
Pa sigurno nije cilj ovih pojacanja na trade deadlineu da budu prevaga protiv GSW al itekako koriste da se rastereti Jamesa protiv ekipa na istoku. Pogotovo ce im sad trebat siroka rotacija protiv Raptorsa koji imaju 2 odlicne petorke fakticki. Bogut ce bit koristan itekako s Kyriem na parketu dok James odmara u handoffovima i blokovima. Deron ce lijepo posluzit u trenucima kad je Kyrie na klupi, sigurno ce bit korisniji od invalida Dellavedove u napadu.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 mar 2017, 18:29

Ne znam kako iko moze ne smatrati Derona i Boguta dobrim pojacanjima. Korver, Deron i Bogut s klupe, pa to je luksuz, jer znamo da su ta tri igraca prosle i ove godine bili starteri. Svako sa svakim moze igrati u nasem rosteru i ne vidim da postoji bolja ekipa od nas (ukoliko budemo zdravi).

Sa ovim rosterom, apsolutno mozemo odgovoriti na svaku postavku protivnika.

Boguta ne smatram prevagom, ali ce biti korisniji od lesa Andersona kojeg smo imali na pocetku sezone.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 mar 2017, 18:40

adriano_leite je napisao/la:Ne znam kako iko moze ne smatrati Derona i Boguta dobrim pojacanjima. Korver, Deron i Bogut s klupe, pa to je luksuz, jer znamo da su ta tri igraca prosle i ove godine bili starteri. Svako sa svakim moze igrati u nasem rosteru i ne vidim da postoji bolja ekipa od nas (ukoliko budemo zdravi).

Boguta ne smatram prevagom, ali ce biti korisniji od lesa Andersona kojeg smo imali na pocetku sezone.
Ja ne kazem da oni ne mogu pomoci,ali kako naci minute za njih kad dodje jaca PO ekipa? Ok,razumijem @epija za Istok,ali mi objasni cije ce minute Deron dobiti?Naveo sam to u prethodnom postu na ovoj temi...I jel to Andersen bio u rotaciji ispred Fryea?

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 01 mar 2017, 18:47

NEZALAGANJE je napisao/la:
adriano_leite je napisao/la:Ne znam kako iko moze ne smatrati Derona i Boguta dobrim pojacanjima. Korver, Deron i Bogut s klupe, pa to je luksuz, jer znamo da su ta tri igraca prosle i ove godine bili starteri. Svako sa svakim moze igrati u nasem rosteru i ne vidim da postoji bolja ekipa od nas (ukoliko budemo zdravi).

Ja ne kazem da oni ne mogu pomoci,ali kako naci minute za njih kad dodje jaca PO ekipa? Ok,razumijem @epija za Istok,ali mi objasni cije ce minute Deron dobiti?Naveo sam to u prethodnom postu na ovoj temi...I jel to Andersen bio u rotaciji ispred Fryea?
Ni ja ne kontam , Bogut moze samo igrati 10 tak minuta protiv Detroita i Toronta , ali Deron moze pomoci sa svojih 12-15 min sa 8 ppg i 3-4 ass na pocetku 2/4 i 4/4 . a Korver moze komotno igrati spot up sutere na trici u small ball petorci kada Lebron igta point forwarda i dobija asistenicje od Lebrona dok on glumi i playmakera i cetvorku

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 mar 2017, 18:59

A umjesto koga je Deron u petorci na pocetku tih cetvrtina?Ispred Shumperta?Ako igra James ili Kyrie,tu su jos Korver,Jefferson,Bogut/Frye.Kyrie,Deron,Korver zajedno,recept za defanzivnu katastrofu.Ako je tu James umjesto Irvinga onda biras opet izmedju Shumperta i Jeffersona koji su vec dokazani u sistemu.Nece vrtiti 10-11 igraca Lue sigurno.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 mar 2017, 19:01

Evo, krenimo od toga da je startna petorka Irving-JR-James-Love-Tristan. Na klupi su: Deron, Korver, Shumpert, Frye, Bogut, RJ i Derrick.
Kad pogledas ove nabrojane igrace koji su bitni, nalazis im minute u zavisnosti od njihovog ucinka na terenu. Korver ce imati garantovanih 15-20 minuta, kao i Deron, kao i Shumpert 10 - 15 minuta. U medjuvremenu ostale igrace rotiras po ucinku. Prednost je ta sto svako sa svakim moze igrati, u zavisnosti od toga treba li ti odbrana, trica, brzina, igra u reketu. Apsolutno sve imamo. A kolike ce minute zaista biti, to ne zna ni Lou, ali svakako da ce nam ovi igraci biti od velike pomoci i Irving i James ce biti svjeziji.

Puno je bolje imati ovakve muke nego da ti fali igraca. Ne znam samo koje su to na trzistu bile bolje opcije od Derona i Boguta. Izdominirali smo potpisima, jednostavno receno.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 mar 2017, 19:04

adriano_leite je napisao/la:

Evo, krenimo od toga da je startna petorka Irving-JR-James-Love-Tristan. Na klupi su: Deron, Korver, Shumpert, Frye, Bogut, RJ i Derrick.
Kad pogledas ove nabrojane igrace koji su bitni, nalazis im minute u zavisnosti od njihovog ucinka na terenu. Korver ce imati garantovanih 15-20 minuta, kao i Deron, kao i Shumpert 10 - 15 minuta. U medjuvremenu ostale igrace rotiras po ucinku. Prednost je ta sto svako sa svakim moze igrati, u zavisnosti od toga treba li ti odbrana, trica, brzina, igra u reketu. Apsolutno sve imamo. A kolike ce minute zaista biti, to ne zna ni Lou, ali svakako da ce nam ovi igraci biti od velike pomoci i Irving i James ce biti svjeziji.

Puno je bolje imati ovakve muke nego da ti fali igraca. Ne znam samo koje su to na trzistu bile bolje opcije od Derona i Boguta. Izdominirali smo potpisima, jednostavno receno.
Ja se slazem da je lijepo imati takve muke,ali te opet pitam,ko ce to izgubiti minute u korist njih dvojice?Ne moze se u POu rotirati 11 igraca.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 01 mar 2017, 19:05

KK_Bosna je napisao/la:navijaci bostona misle da je ainge napravio glupost....
Apsolutno ne misle, ja ti garantujem da na real gm-u (a to je najveća zajednica navijača Kelta na netu) 90 posto smatra da je Ainge postupio ispravno, i to smatram i ja kao navijač, to sam do sad hiljadu puta objašnjavao, i to upravo kako je i Frančeski ovdje napisao.
Zadnja izmjena: rio_Ferdy88, dana/u 01 mar 2017, 19:12, ukupno mijenjano 2 puta.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la Tracy3McGrady » 01 mar 2017, 19:08

KK_Bosna je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la: ovaj franceski je nekada pisao dobre clanke... cuj boston pobjednik sto nije nista mijenjao... a svi zivi analiticari su to okarakterisali da su oni najveci gubitnici jer su mogli napasti cavse...
Bil ti dao 2 picka Netsa (oba vrlo vjerovatno top 3), Smarta, Browna (jos jednog top 3 picka) i Crowdera/Bradleya za Butlera il Georgea (i jos ti George najavljuje da mu se igra samo u Indiani il Lakersima) ?
nije bitno sta bih ja, svi analiticari su rekli da je boston napravio glupost, navijaci bostona misle da je ainge napravio glupost.... ali eto, franceski i tvoj uzor za "copy/paste" misljenja su konta cilog svita, da budu posebni, jelde...
Mogu oni analizirati koliko hoće, Boston da je dao 2 picka plus ova 3 igrača, bio bi definitivno najveći gubitnik.

Steph Curry MVP
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 01 mar 2017, 19:11

NEZALAGANJE je napisao/la:A umjesto koga je Deron u petorci na pocetku tih cetvrtina?Ispred Shumperta?Ako igra James ili Kyrie,tu su jos Korver,Jefferson,Bogut/Frye.Kyrie,Deron,Korver zajedno,recept za defanzivnu katastrofu.Ako je tu James umjesto Irvinga onda biras opet izmedju Shumperta i Jeffersona koji su vec dokazani u sistemu.Nece vrtiti 10-11 igraca Lue sigurno.
Upravu si , ako su JR i Shumpert zdravi , onda tesko preko 10 min, ovo je jedino osiguranje ako neko od njih nebude u formi ili samo kada odmaras Irvinga u principu .

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 01 mar 2017, 19:12

Boston bi napravio dobar potez da utakmica traje 100 minuta pa da svi mogu dobiti minutazu. Pick 3. od prosle godine ne vrijedi kao treci, tacnije cim je izabran dobio je vrijednos 23. picka.

A na draftu je najbolji igrac niski igrac, a oni vec imaju dobre niske igrace. Uzimaju ga i sta onda? Minutazu ne mozes rasporediti, vrijednost nekih igraca ce definitivno pasti, ugovori ce da postaju sve labilniji. Trade za visokog igraca je trebao biti i prosle godine, a ne da govorimo o ovoj!

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 mar 2017, 19:14

NEZALAGANJE je napisao/la: Ja se slazem da je lijepo imati takve muke,ali te opet pitam,ko ce to izgubiti minute u korist njih dvojice?Ne moze se u POu rotirati 11 igraca.
Minute ce izgubiti Frye ukoliko ne bude potreban sut za 3 poena. James ce igrati manje minuta, kao i Irving. Manje minuta ce imati igraci koje ne ide sut. To je sto se tice ostatka RS.

Playoff i finale i jest tekma po tekma i imas vremena za prilagodbu, a sto ti je dublji roster, to imas vise opcija. Poenta je da smo se strasno pojacali u odnosu na proslu sezonu.

Mes Que Un Club!

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 01 mar 2017, 19:17

Tracy3McGrady je napisao/la: Mogu oni analizirati koliko hoće, Boston da je dao 2 picka plus ova 3 igrača, bio bi definitivno najveći gubitnik.

Niko nije dtrazio 2 picka od Brooklyna , prema tome bilo je govora o 1 piku sto legitimno , cak je mogao biti onaj iz iduce godine + Smart + igrac na istoj poziciji Crowder ,

I mogao je za Bradly-a dovesti Noela . i imao bi pick iili ovaj ili slljedec godine , ja ne vidim kako Brooklyn moze sa dna.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 mar 2017, 19:21

Kobe Bryant je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:A umjesto koga je Deron u petorci na pocetku tih cetvrtina?Ispred Shumperta?Ako igra James ili Kyrie,tu su jos Korver,Jefferson,Bogut/Frye.Kyrie,Deron,Korver zajedno,recept za defanzivnu katastrofu.Ako je tu James umjesto Irvinga onda biras opet izmedju Shumperta i Jeffersona koji su vec dokazani u sistemu.Nece vrtiti 10-11 igraca Lue sigurno.
Upravu si , ako su JR i Shumpert zdravi , onda tesko preko 10 min, ovo je jedino osiguranje ako neko od njih nebude u formi ili samo kada odmaras Irvinga u principu .
O tome ti i pricam.Zato i kazem da je buyout jedan klasicni hype koji ,relano gledano,jako malo donese.Prvo,ozbiljne ekipe koje napadaju titulu vec imaju sistem i igrace koji su u njemu po nekoliko sezona.Drugo,nije pametno davati nekome ko je tek 20 utakmica tu ozbiljne minute(a u PO je 10min ozbiljna minutaza kad je tekma egal) i izbacivati iz ritma vec dokazanog igraca,osim ako ovaj sto dolazi iz buyouta nije toliko bolji od ovog sto imas u rosteru.Da li su Bogut i Deron(obojica ispovrijedjivani maximalno) zaista bolji od Shumperta i Fryea u CLE sistemu?
I trece,koji je to buyout igrac imao uticaj u nekoj PO seriji u zadnjih 5-6 god,ako se izuzme Diaw koji je upao u 1.petorku SA i bio u svom prajmu,samo van forme!?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 01 mar 2017, 19:22

Tracy3McGrady je napisao/la: Mogu oni analizirati koliko hoće, Boston da je dao 2 picka plus ova 3 igrača, bio bi definitivno najveći gubitnik.

Niko nije dtrazio 2 picka od Brooklyna , prema tome bilo je govora o 1 piku sto legitimno , cak je mogao biti onaj iz iduce godine + Smart + igrac na istoj poziciji Crowder ,

I mogao je za Bradly-a dovesti Noela . i imao bi pick iili ovaj ili slljedec godine , ja ne vidim kako Brooklyn moze sa dna.
Evo pise u ovom Franceskijevom clanku da su za Georgea trazili trojiccu igraca od cetvorke Smart, Crowder, Brown, Bradley i jos ovogodisnji pick Netsa. To bi bilo ok da nije bilo one Georgeove izjave da ce il u Lakerse il produzit s Indianom. Da su dali toliko za PGa i onda ih on ispalio dogodine, onda bi Ainge ispao prilicno glup i tek bi onda bio lincovan od navijaca i analiticara.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Svaštara

Post Postao/la Tracy3McGrady » 01 mar 2017, 19:23

Ja sam čitao da je traženo 2 picka, plus 3 od 4 navedena igrača (Bradley, Smart, Crowder i brown cini mi se)

To da je prihvatio, bilo bi ravno samoubistvu

Steph Curry MVP
Zadnja izmjena: Tracy3McGrady, dana/u 01 mar 2017, 19:25, ukupno mijenjano 1 put.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 01 mar 2017, 19:24

"Last time they count me out, what I do Game 6?"

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 mar 2017, 19:24

Iako Diaw ima bolju karijeru i veca je zvijezda od Derona, mozda ce Deron biti novi Diaw za nas u playoffu? Kad/ako moze Parker kao starter biti koristan, onda to definitivno moze i Deron s klupe.

Mes Que Un Club!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 01 mar 2017, 19:28

adriano_leite je napisao/la:Iako Diaw ima bolju karijeru i veca je zvijezda od Derona, mozda ce Deron biti novi Diaw za nas u playoffu? Kad/ako moze Parker kao starter biti koristan, onda to definitivno moze i Deron s klupe.
Ama u cijim minutama covjece dragi?Citas li sta pisem? Gledas CLE svaku noc,pisem o PO,jer me RS ne zanima i minute u istoj.U PO cete uvijek imati na parketu Irvinga ili Jamesa.Ako je Irving tu na startu 2/4,umjesto koga je Deron na parketu?To mi odgovori.Isto i kad je James tu.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 01 mar 2017, 19:33

adriano_leite je napisao/la:Iako Diaw ima bolju karijeru i veca je zvijezda od Derona, mozda ce Deron biti novi Diaw za nas u playoffu? Kad/ako moze Parker kao starter biti koristan, onda to definitivno moze i Deron s klupe.
Ama u cijim minutama covjece dragi?Citas li sta pisem? Gledas CLE svaku noc,pisem o PO,jer me RS ne zanima i minute u istoj.U PO cete uvijek imati na parketu Irvinga ili Jamesa.Ako je Irving tu na startu 2/4,umjesto koga je Deron na parketu?To mi odgovori.Isto i kad je James tu.
Irving nece igrati na startu druge, a tu ce biti Deron, Korver, James, RJ i Tristan. Postoji ta opcija. Postoji opcija sa Shumpertom umjesto Korvera, kao i Bogutom umjesto Tristana. Takodjer kad Jamesa nema, Deron moze igrati sa Irvingom, Shumpertom, Jeffersonom i Tristanom. Ponavljam, opcija je milion...

Mes Que Un Club!

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.