Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

virtuoz
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la virtuoz » 02 mar 2017, 13:57

Monci je napisao/la:E svasta ces procitati. Da neko meni odredjuje cijenu za koju ja prodajem nesto. Uz to mi marke ne daje i ne podrzava ni u kojem smislu. Trzisna ekonomija je trenutno i u sportu. Ko ima para ide na tekme ko nema kuci sjedi. Za cigare, kladionicu i kafu imaju svi, i onda nemaju za tekme...
Ja bi spomenuo i raspodjelu novca od sponzora lige. I tu se mnogima izlazi u susret, jer se djeli na jednake djelove sto je po meni pogresno. Nadam se da ce doci vrijeme da ce se te pare djeliti po plasmanu na tabeli i da ce se tacno i transparentno znati koliko pripada prvom sestom desetom....
Ne znam ni koliko je to posteno. Evo jedan primjer.
Radnik moze zavrsiti treci, Krupa cetvrta, Zeljo peti, i sad ce Radnik i Krupa dobit vise para od Zelje na temelju plasmana a Zeljo je za tog sponzora 100 puta vazniji (donio mu je vise para) nego Radnik i Krupa zajedno.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 02 mar 2017, 14:06

MortemHz je napisao/la: Samo da ti je sta hraknuti.. :lol:
:lol:

Vec neko vrijeme me to nervira, stranica saveza je ocajna, u sustini organizacija i popracenost lige je ocajna. Ide to na bolje ali puzevim koracima.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 02 mar 2017, 14:14

virtuoz je napisao/la:
Monci je napisao/la:E svasta ces procitati. Da neko meni odredjuje cijenu za koju ja prodajem nesto. Uz to mi marke ne daje i ne podrzava ni u kojem smislu. Trzisna ekonomija je trenutno i u sportu. Ko ima para ide na tekme ko nema kuci sjedi. Za cigare, kladionicu i kafu imaju svi, i onda nemaju za tekme...
Ja bi spomenuo i raspodjelu novca od sponzora lige. I tu se mnogima izlazi u susret, jer se djeli na jednake djelove sto je po meni pogresno. Nadam se da ce doci vrijeme da ce se te pare djeliti po plasmanu na tabeli i da ce se tacno i transparentno znati koliko pripada prvom sestom desetom....
Ne znam ni koliko je to posteno. Evo jedan primjer.
Radnik moze zavrsiti treci, Krupa cetvrta, Zeljo peti, i sad ce Radnik i Krupa dobit vise para od Zelje na temelju plasmana a Zeljo je za tog sponzora 100 puta vazniji (donio mu je vise para) nego Radnik i Krupa zajedno.
Mislim da se više plaća "renome" kluba nego pozicija sama na tabeli :)
NK Široki Brijeg

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 02 mar 2017, 14:23

Za podjelu novca moraju postojati neki kriteriji. Egzaktni i precizni. Tradicija, ime, velicina, istorija su super, ali rezultat mora biti jedino mjerilo. Tacno se mora definisati u procentima od ukupnog sponzorskog budgeta koliko koja pozicija nosi. To je jedino mjerodavno i ispravno.

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 02 mar 2017, 14:32

Ja sam bio na utakmici Bundeslige,na Bayareni igrali su Bayer i Nurnberg,cjena ulaznce 38€.
Igraj Široki ti si najbolji!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 02 mar 2017, 14:35

96BadBoy je napisao/la:Ja sam bio na utakmici Bundeslige,na Bayareni igrali su Bayer i Nurnberg,cjena ulaznce 38€.
:rol:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 02 mar 2017, 14:38

MortemHz je napisao/la:
96BadBoy je napisao/la:Ja sam bio na utakmici Bundeslige,na Bayareni igrali su Bayer i Nurnberg,cjena ulaznce 38€.
:rol:
Sta bi da su igrali protiv Bayerna,ili protiv Sarajeva,stavili bi cijenu 100€ :lol:
Igraj Široki ti si najbolji!

YNWA
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la YNWA » 02 mar 2017, 14:40

tale07 je napisao/la:Glup ti je poredjenje, stadion od 40 hiljada kosta 100-200 miliona, a ovo sto sam ja napisao moze stati u jedan clan pravilnika NS BiH. Kad savez moze donositi odluke tipa o kaznjavanju u propustima organizacije utakmice ili npr obaveznosti reflektora na stadionima ne vidim zasto se ovo ne bi moglo desiti. Ja ne pricam o celiku,sarajevu,zrinjskom itd. nego pricam o ljudima koji volde fudbal i koji prate ovu ligu i koji na kraju najvise ispastaju. I mislim da nijedan razuman navijac ne bi imao nista protiv ovoga.
Savez vec ima pravilnik o tome, ne mozes gostu naplatiti vise nego domacinu za istu tribinu, i ne vidim potrebu da se oni mijesaju u cijene ulaznice, nije to njihov problem, a normalno da ce kaznjavati za propuste u organizaciji, i uciniti sve da poboljsaju uslove, naravno koliko je u njihovim mogucnostima.

http://www.fksarajevo.ba/bs/marketing/k ... 01617/3206

U ovom ne vidim nikakav problem, cak bi svi klubovi trebali uvesti kategorizaciju, jer evo u tz, cijena za obje tribine 10 KM na svim utakmicama,sto je pogresno, za derbi utakmice treba ostati 10 KM, a protiv slabijih protivnika spustiti na 5, moras nekako privuci gledaoce, posto sam skoro svaku utakmicu na Tusnju, cesto me nazove neki jaran koji bi isao pogledati neku tekmu, onako, dosadno mu kod kuce, pa da ubije dan, i kad mu reknes da je karta cener, odustanu, samo reknu gdje ces dati toliko da gledas amatere. Bolje kupiti meze, pice i otici negdje u prirodu, malo sjesti. Petaka bi nekako i halalili.

Zato ne vidim problem u tome sto su u Vitezu povecali cijenu na 7 KM, to je nesto sasvim normalno.
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

Sariel
Kontakt:

Post Postao/la Sariel » 02 mar 2017, 14:42

a i vi iz srebrenika sve na tusnju a sve pitari bog te... :mrgreen:

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 02 mar 2017, 14:43

Nista cudno, trebas uzeti u obzir standard. Njima 40 eura je kao u BiH 10 maraka, ako ne i manje.
Spanjolska je puno skuplja, cijene ulaznica su im kao u Njemackoj a standard duplo gori.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 02 mar 2017, 14:56

Zenicani traze korekciju cijena i to klub, da nije smjesno bilo bi zalosno :wtf:
Fakat se ide u krajnost ti u svojoj avliji odredjujes cijenu karte a oni koji ce ici u Vitez ako su vec planirali platiti prevoz i kartu za utakmicu tih 2 KM im bas nista ne znace.
Kod nas se ocito u svemu trazi i pravi problem.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 02 mar 2017, 15:12

Slazem se ja sa vam ok ne mora savez odlucivat mogu i te kategorije i kod nas bi logicno mozda korigovat cijene nije ni nama isto kad dodje Zeljo Sarajevo npr il Olimpik...Al to moras regulisat na pocetku sezone cijene a ne mozes ti na 2 dana do utakmice dizat cijene ...Znaci odredi cijenu na pocetku a ne pred utakmicu dizat cijenu a slucajno da je bojkot rekla bi cijena marke ,nego znaju eto puno Robijasa dizi cijenu i ista stvar i od Olimmpika Hordama
https://****.com - Secret Dating Site - No Selfie - Anonymous Sex Dating - [url=https://****.com/girls.html] Local Secret Girls Chat [/url]

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 02 mar 2017, 15:14

BatistutA19 je napisao/la:Slazem se ja sa vam ok ne mora savez odlucivat mogu i te kategorije i kod nas bi logicno mozda korigovat cijene nije ni nama isto kad dodje Zeljo Sarajevo npr il Olimpik...Al to moras regulisat na pocetku sezone cijene a ne mozes ti na 2 dana do utakmice dizat cijene ...Znaci odredi cijenu na pocetku a ne pred utakmicu dizat cijenu a slucajno da je bojkot rekla bi cijena marke ,nego znaju eto puno Robijasa dizi cijenu i ista stvar i od Olimmpika Hordama
Bujrum bojkotujte utakmicu, imaju pravo dizat cijenu a svugdje se po evropi to desava pa cesto navijaci bojkotuju zbog previsokih cijena
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 02 mar 2017, 15:20

Samo oštro, zenički :bih:

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 02 mar 2017, 15:20

Al ne mozes ti ni dizat cijenu 2 dana pred utakmicu ...Ok na pocetku regulisi sve napravi i grupe e sad da je bojkot ronijasa bio bi 3 marke a kad znaju da ce doc puno dizi cijenu ,,ne moze ni tako na 2 dana pred tekmu mijenjat cijenu...
Sto se tice raspodjele po plasmanu ma to treba al to ce bit kad bude ozbiljan sponzor i kad budu veci novci a ovo sad vise samo da krene to sponzorstvo lige i nemas ti ovo ni djelit jer su to mizerne pare kakve trebaju bit ,,po plasmanu treba al kad bude jak sponzor tako ce i bit
https://****.com - Secret Dating Site - No Selfie - Anonymous Sex Dating - [url=https://****.com/girls.html] Local Secret Girls Chat [/url]

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 02 mar 2017, 15:22

irfo je napisao/la:
BatistutA19 je napisao/la:Slazem se ja sa vam ok ne mora savez odlucivat mogu i te kategorije i kod nas bi logicno mozda korigovat cijene nije ni nama isto kad dodje Zeljo Sarajevo npr il Olimpik...Al to moras regulisat na pocetku sezone cijene a ne mozes ti na 2 dana do utakmice dizat cijene ...Znaci odredi cijenu na pocetku a ne pred utakmicu dizat cijenu a slucajno da je bojkot rekla bi cijena marke ,nego znaju eto puno Robijasa dizi cijenu i ista stvar i od Olimmpika Hordama
Bujrum bojkotujte utakmicu, imaju pravo dizat cijenu a svugdje se po evropi to desava pa cesto navijaci bojkotuju zbog previsokih cijena
al nidje se ne mijenja cijena na 2 dana pred utakmicu covjece dje to ima de mi reci nego se odrede cijene i ti hajmo rec atraktivni i manje atraktivni..ne mozes ti tekma u Subotu ti u Cetvrtak mijenja s cijennu

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 02 mar 2017, 15:25

BatistutA19 je napisao/la:
irfo je napisao/la:
al nidje se ne mijenja cijena na 2 dana pred utakmicu covjece dje to ima de mi reci nego se odrede cijene i ti hajmo rec atraktivni i manje atraktivni..ne mozes ti tekma u Subotu ti u Cetvrtak mijenja s cijennu
Nazalost mozes
https://www.sportsjoe.ie/football/pic-l ... ices-22811
Evo i ovdje ista situacija, promjeno pred utakmicu sa liverpoolom i ovi odlucili bojkotovati
i ovdje isto
http://www.dailymail.co.uk/sport/footba ... -game.html
I imas milion tih slucajeva
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 02 mar 2017, 15:28

ovi iz Sarajeva stavii cijene 8.jula 2016 posteno je to ,,al ne mozes ti mijenjat 2 dana pred utakmicu 2.marta 2017....

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 02 mar 2017, 15:29

Može nas samo doći još par stotina više . A oni nek se hrvaju s navijačima i ruljom po gradu .

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 02 mar 2017, 15:54

BatistutA19 je napisao/la: Al ne mozes ti ni dizat cijenu 2 dana pred utakmicu ...
A ko ti brani ? Na organizatoru dogadaja je da odredi cijenu koju on smatra najboljom po njega, bilo da se radi o koncertu, utakmici ili necem trecem.
Ako ti cijena ne odgovara jednostavno ne kupis ulaznicu i to je to, bez drame.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 4 gosta.