Pa i Rogerova dominacija je prestala u tim godinama dolazi do zavrsnica ali rijetko sta osvoji,tako ce i Novak bice kod njega jos titula i.GS titula ce on sig jos uzeti,jednostavno niko nije masina robot da samo pobjedjuej dolazi do zasicenja do umora i razno raznih drugih faktora koji uticu na rezultateleorey je napisao/la:Ma nije to to vise, bit ce Djokovic opet tu u vrhu, ali nikad vise onakva dominacija. Poredis Federera s 36 godina na ledjima i njega koji je realno prestao igrati sampionski tenis u mozda i najboljim godinama. 29 godina covjece.ronaldo99 je napisao/la:Nije Novak odigrao tako lose koliko je Nick bio dobar,pa lik je imao 25 as servisa mozda.i.njegov najbolji servis mec na touru,svi znamo kad bi se vise posvetio tenisu da bi ubrzo bio blizi samog vrha tenisa, tako da ne treba sad umanjivati njegovu pobjedu sa tim da je Novak ocajan.
I Federer je izgubio ni sam ne zna kako u Dubajiu,5-2 vodio pa u tie breku 5-1 pa izgubi to je za anala
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: ATP Tour
Kod Đokovića je došlo do zasićenja nakon što je osvojio Roland Garros pa sam odlučio napraviti jednu listu.
Top 10 u zadnjih 9 mjeseci (svi turniri nakon Roland Garrosa uključujući i ovotjedne)
Andy Murray 8470 (8790)
Novak Đoković 4215
Stan Wawrinka 3845
Miloš Raonić 3715
Marin Čilić 3205 (3525)
Roger Federer 3035
Kei Nishikori 2750
Grigor Dimitrov 2735
Jo-Wilfried Tsonga 2715
Gael Monfils 2265
U zagradi su potencijalni bodovi ako Murray osvoji Dubai i Čilić Acapulco.
Ovdje se vidi da će Nole nakon Roland Garrosa prije na 3. ili čak 4. i 5. mjesto nego na 1.
Top 10 u zadnjih 9 mjeseci (svi turniri nakon Roland Garrosa uključujući i ovotjedne)
Andy Murray 8470 (8790)
Novak Đoković 4215
Stan Wawrinka 3845
Miloš Raonić 3715
Marin Čilić 3205 (3525)
Roger Federer 3035
Kei Nishikori 2750
Grigor Dimitrov 2735
Jo-Wilfried Tsonga 2715
Gael Monfils 2265
U zagradi su potencijalni bodovi ako Murray osvoji Dubai i Čilić Acapulco.
Ovdje se vidi da će Nole nakon Roland Garrosa prije na 3. ili čak 4. i 5. mjesto nego na 1.
Ma sve dok je u top 4 on je na konju, tako je i Roger uvijek se vrti tu negdje ,ova povreda ga je malo.unazadila ali vjerujem da ce on i nadal ubrzo opet u top 4 barem do kraja godine. A vjerujem da ce Novak jos barem dva GS osvojiti nesto slicno kao Roger poslije 30+ godine,jednostavno decko je 6-7 godina bio na vrhunskom nivou tako da svemu dodje kraj
Kakve debilne odluke Kyrgiosa u izboru udaraca
Edit: Tek sad nakon što sam odgledao sažetke vidim koliko je Nole postao loš. Po portalima čitam Kyrgios odigrao meč života, odigrao je moj k.., glupira se i majmuniše ko i uvijek samo je Nole toliko očajno odigrao da je Nick svejedno pobijedio. Pa ovakav Đoković bi skupljao gemove da je Nick ozbiljan i to je žalosno na šta je Nole spao
Edit2: Pričao sam sa rođakom o ovom meču i on je prema sažecima oduševljen Kyrgiosovom inteligencijom u igri i hvali mu trenera (koliko znam nema službeno trenera, već mu je Hewitt kao neki savjetnik, šta li) kako mu je pripremio igru protiv Đokovića, točnije da je igrao duže razmjene sa osnovne i miksao igrau, da je bio strpljiv i da nije žurio sa napucavanjem, da je totalno Đokoviću onemogućio da razvije igru.
E sad ja to ne vidim tako nego onako kako sam napisao u prvom editu pa eto pozivam ostale forumaše da se uključe sa mišljenjima da vidim jel ima nešto što ja ne vidim
- Romagnoli13
- Kontakt:
Rafa sigurno korača ka drugom finalu ove sezone.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Cilic broji poene u prvom setu na prste i to jedne ruke. Koliko god da je Nole propo ovaj Marin je jos vise, ne znam sta ga odrzava vise u top 10 igra uzasno dugo vec a bas ga pratim cesto.
Dzaba kad smo mi Balkanci konji, ja sam konto Nole je izuzetak, ali eto i on ima tu boljku nazalost. Nole da je Svabo imo bi 35 GS-ova!
Dzaba kad smo mi Balkanci konji, ja sam konto Nole je izuzetak, ali eto i on ima tu boljku nazalost. Nole da je Svabo imo bi 35 GS-ova!
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!
- Romagnoli13
- Kontakt:
Bit će ovo jedna od luđih sezona, jer nema niti jednog igrača koji ima apsolutnu dominaciju.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Re: RE: Re: ATP Tour
Ja bi najvise volio da Grisha uzme neki GS. Idu mi na qurac ovi Kyrgiosi i Zverevi, ovaj prvi zato sto je kreten a ovaj drugi zato sto Svabo od njeg napravi novog Federera a jos ima pure da jede. Thiem mi je simpa ali dzaba kad i on nikad ne znas kad ce ga neko dobro nalupat ko Querrey sinoc. A nije da ne zna dobro odigrat ali nikako kontinuitet da ufati. Dimitrov mi odskace od svih njih i po iskustvu i igri i u najboljim je godinama i sredio je bubice pa vidicemo sve. Mada opet ce Murray vjerovatno ako bude u ovoj formi uzet RG, biljojed nece uzet haman nijedan GS i nek ne uzme vala ako konta ovako da igra.Romagnoli13 je napisao/la:Bit će ovo jedna od luđih sezona, jer nema niti jednog igrača koji ima apsolutnu dominaciju.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Roger uzeo AO, Rafa neka uzme RG i sto se mene tice sezona moze zavrsiti 
- RafaGarros9
- Kontakt:
Rafa tata taaaaaaaaa...
Rafa uzeo sve moguce karte za cilica u jednom pravcu
uf kakva igra kakvi udarci...kralj je spreman za 10 titulu...samo bez povreda
Vamooooooos Rafaaaaaa
Rafa uzeo sve moguce karte za cilica u jednom pravcu
Vamooooooos Rafaaaaaa
Brutalan jutros. 
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Eto toliko od tog razvikanog Kyrgiosa, ispada od panja u formi. Eto zasto ga ne cijenim, pobjedi Djokovica ispadne od drveta. 
Od tog drveta svi ispadaju, Goffin, Thiem, del Potro pa i sam taj ĐokovićEffenberg je napisao/la:Eto toliko od tog razvikanog Kyrgiosa, ispada od panja u formi. Eto zasto ga ne cijenim, pobjedi Djokovica ispadne od drveta.
Ma ja ne gotivim tog Querreya ali manje je on drvo od npr. Johnsona ili Andersona pa mozda cak i Ive sad momentalno s obzirom u kakvoj je formi doktor. Ta drveca ce na odgovarajucim podlogama u vrhuncu forme skalpirati tokom sezone koga god stignu, nadam se da nece Nadala, jer to bi bila tragedija za tenis! kuknjavaGalion je napisao/la:Od tog drveta svi ispadaju, Goffin, Thiem, del Potro pa i sam taj ĐokovićEffenberg je napisao/la:Eto toliko od tog razvikanog Kyrgiosa, ispada od panja u formi. Eto zasto ga ne cijenim, pobjedi Djokovica ispadne od drveta.
Od Karlovića je svak manje drvo, a sudeći po boldanom ja mislim da ti uopće ne znaš za šta se koristi naziv drvo u tenisu jer s tim u kakvoj si formi nema veza jesi li drvo ili ne. To se ne koristi za lošeg igrača ili igrača u lošoj formi nego za igrača koji se jako loše kreće i samim time ne može parirati u izmjenama sa osnovne linije već jedino što može je lupat servise i slajsat ili ići na mrežu i pokušati odigrati voleje, baš ono što Karlović radi. Čak i Isner nije drvo u pravom smisluEffenberg je napisao/la:Ma ja ne gotivim tog Querreya ali manje je on drvo od npr. Johnsona ili Andersona pa mozda cak i Ive sad momentalno s obzirom u kakvoj je formi doktor. Ta drveca ce na odgovarajucim podlogama u vrhuncu forme skalpirati tokom sezone koga god stignu, nadam se da nece Nadala, jer to bi bila tragedija za tenis! kuknjavaGalion je napisao/la:Od tog drveta svi ispadaju, Goffin, Thiem, del Potro pa i sam taj ĐokovićEffenberg je napisao/la:Eto toliko od tog razvikanog Kyrgiosa, ispada od panja u formi. Eto zasto ga ne cijenim, pobjedi Djokovica ispadne od drveta.
Ti si drvećima ako me sjećanje služi nazivao i del Potra, Raonića, Čilića, Berdiha
Ma ne brini se znam ja sta je drvo. Kakvi ba ti zadnji to su vrhunski igraci pogotovo Berdih i Delpo.Galion je napisao/la: Od Karlovića je svak manje drvo, a sudeći po boldanom ja mislim da ti uopće ne znaš za šta se koristi naziv drvo u tenis jer s tim u kakvoj si formi nema veza jesi li drvo ili ne. To se ne koristi za lošeg igrača ili igrača u lošoj formi nego za igrača koji se jako loše kreće i samim time ne može parirati u izmjenama sa osnovne trče već jedino što može je lupat servise i slajsat ili ići na mrežu i pokušati odigrati voleje, baš ono što Karlović radi. Čak i Isner nije drvo u pravom smislu![]()
Ti si drvećima ako me sjećanje služi nazivao i del Potra, Raonića, Čilića, Berdiha
Za mene je drvo svako ko nema talenta i ide na to nekakvo lupetanje ko taj Querrey. Moze on postati i multislam sampion al za mene je drvo, i na taj njegov tenis se ja zapisam isto ko kad u sumi se zapisas o drvo!
E meni je čak možda i gora stvar vidjeti igrače poput Lorenzija ili Berlocqa koji nemaju blage veze nego samo igraju balone sa tonu spina u pola terena da ne bi slučajno bio aut i trču ko ludi a na travi se bore za gemove sa bilo kim u top 100Effenberg je napisao/la: Za mene je drvo svako ko nema talenta i ide na to nekakvo lupetanje ko taj Querrey. Moze on postati i multislam sampion al za mene je drvo, i na taj njegov tenis se ja zapisam isto ko kad u sumi se zapisas o drvo!Ono niko ne moze gledati, a fol je sto ce on se sad zauzdati pa nedaj Boze i Nadala skinuti i onda ga pola godine neces vidjeti nigdje. Nek se pokaze ako je majstor na sljaci ili nekom sporijem hardu. Kakav Querrey on je drvo i tacka!
To su pusheri, oni bi se mogli peglati po 3 sata igrati svaki gem preko deuce-a i ni tam ni vam po citav mec. I onaj vala Estrella Burgos jest lik naporan, ja bi mu zabranu neku uveo. Lik samo igra sljaku i samo tamo po centralnoj i latino Americi. Pajdo izadji malo gdje drugo vidi svijeta. Ne znam ko mi je gori ti sto samo po prasini igraju ili ovi sto samo beton cekaju. Ja bi ih natjerao idemo sad po 2 godine kontra sve igrati ko do sada i onda kroz 2 godine da vidimo match-upe zanimljive kad se drveca profiliraju na sljaci a ovi prasinari po betonu!Galion je napisao/la:E meni je čak možda i gora stvar vidjeti igrače poput Lorenzija ili Berlocqa koji nemaju blage veze nego samo igraju balone sa tonu spina u pola terena da ne bi slučajno bio aut i trču ko ludi a na travi se bore za gemove sa bilo kim u top 100Effenberg je napisao/la: Za mene je drvo svako ko nema talenta i ide na to nekakvo lupetanje ko taj Querrey. Moze on postati i multislam sampion al za mene je drvo, i na taj njegov tenis se ja zapisam isto ko kad u sumi se zapisas o drvo!Ono niko ne moze gledati, a fol je sto ce on se sad zauzdati pa nedaj Boze i Nadala skinuti i onda ga pola godine neces vidjeti nigdje. Nek se pokaze ako je majstor na sljaci ili nekom sporijem hardu. Kakav Querrey on je drvo i tacka!
U pravu si vala smorise i jedni i drugi. Ma samo nek Nadal nacijepa ovo drvo veceras i bice svijet u redu!
Evo ovako nekako nek to izgleda:

Nemoj mi na Estrellu BurgosaEffenberg je napisao/la:I onaj vala Estrella Burgos jest lik naporan, ja bi mu zabranu neku uveo. Lik samo igra sljaku i samo tamo po centralnoj i latino Americi. Pajdo izadji malo gdje drugo vidi svijeta.
Malo je tužno vidjeti da ovakvi likovi (Bernard Tomic) žive od tenisa i to jako dobro, a istovremeno bacaju ljagu na taj isti sport. Mnogo je primjera tenisača koji nisu bili toliko sretni da imaju sve uvjete za rad od malih nogu i da im nastup na jednom ovakvom turniru ne znači ama baš ništa. Za primjer ćemo uzeti 36-godišnjeg Dominikanca Victora Estrellu Burgosa.
Do 26. godine nije imao priliku putovati po turnirima, s 34 godine postao je najstariji debitant na Grand Slam turniru te je s isto toliko godina postao najstariji tenisač koji je po prvi put u karijeri osvojio ATP naslov.
"Ljudi su mi govorili da je prekasno za mene, ali nikada nije kasno", govorio je nakon prvog naslova Estrella Burgos.
On je 2014. godine igrao 2. kolo US Opena protiv našeg Borne Ćorića i slavio. Poraz nas je malo zatekao jer je bila riječ o prilično nepoznatom igraču. Međutim način na koji je Estrella Burgos odigrao taj meč bio je fascinantan. Svaki je poen igrao kao da mu život ovisi o njemu. Nije bilo predaje ni tankiranja u nijednom trenutku njegove karijere. To je bio pravi primjer sportaša kakve želimo gledati na sportskim borilištima.
@Galion:
Postujem ja to sve i neka ga, ali nedo Bog gledati taj tenis i te turnire! To je za Bogu plakat. A sto je najzaljivije jel se odmakne od takvih turnira bilo gdje drugo ispada u 1. rundi zagarantovano. Zato ga ne mirisem, nije da ga sad hejtam ili sta zlo mislim nedaj Boze. Al ne gledao ja njeg vala...
Postujem ja to sve i neka ga, ali nedo Bog gledati taj tenis i te turnire! To je za Bogu plakat. A sto je najzaljivije jel se odmakne od takvih turnira bilo gdje drugo ispada u 1. rundi zagarantovano. Zato ga ne mirisem, nije da ga sad hejtam ili sta zlo mislim nedaj Boze. Al ne gledao ja njeg vala...
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.