BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

kraljttbvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la kraljttbvb » 04 mar 2017, 14:09

Zanimljiv sastav, u odbrani samo "trkaci", cini se da ce igrati sa Durmom i Guererom kao ofanzivnim bekovima, a Smele i Piscek ko pomocni stoperi :salut:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 04 mar 2017, 15:22

Ipak Schmele na klupi. Bartra počinje meč. Nije slučajno Schmele opet na klupi, došlo TTu iz guzice u glavu.
Isti sastav kao protiv Freiburga.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 mar 2017, 16:38

Pa šta je sad ozlijedio ebo ga pas
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 04 mar 2017, 16:51

Samo fali jos neka ozljeda. :thumbdown:
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 04 mar 2017, 17:37

Pa šta mu je sad bilo ništa nisam upratio
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 04 mar 2017, 17:56

Besic je napisao/la:Pa šta mu je sad bilo ništa nisam upratio
Drzao se za butinu. Moze biti da je misic istegao :thumbdown:
Dugo je stakleni i izdrzao :roll:

Danas pravi revolveraski obracun, sa Bajerovim raspadom na kraju. Mislim da sudija (koji neodoljivo podsjeca na Miku Hakinena) nije morao svirati onaj penal. Mislim da se Schurle vise bacio, nego sto su ga sapleli.

Ide mi na kupac ono Dembeleovo cigancenje. Ako ga faulira igrac koji vec ima zuti - nakon pada se valja, koluta, fata za nogu - kao da ga je neko iz pistolja pogodio :crazy: :thumbdown:

Mislim da Schurleu treba vise sanse davati. Mogao je danas umjesto Reusa uci. Trebao je imati prednost ispred Pulisica.

Pitanje za sve BVB-ovce: Je li po vama Kagava odigrao svoje u BVB-u :?:
Dosli mladji, bolji,rastrcaniji, talentovaniji, ja bih ga se na ljeto rijesio :salut:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 mar 2017, 18:35

Leverkusena ste rastavili na proste faktore, a mogla bi i Benfica slično proći. Nešto imam osjećaj da bi i njima u mreži moglo završiti 4-5 komada.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Desperado09
Kontakt:

Post Postao/la Desperado09 » 04 mar 2017, 20:34

Reusa nema protiv Benfice. TT potvrdio.

Danas odlična tekma. Dembele najbolji. Ovakav potencijal u BvBu nije viđen. Ima šansu da postane jedan od najboljih koji je nosio naš dres. Za mene definitivno najbolji naš igrač.
Pulišić također fantastičan po ulasku, sad da li će igrati umjesto Reusa teško je reći. Možda Schurrle zbog iskustva dobije tu ulogu.

Fantastični Guerreiro gura Schmelea sve dalje od prvog tima.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 04 mar 2017, 22:21

Uhvatili smo dobar ritam. Cestitke ekipi. Konacno se Tuhel fiksiro na 3-4-3 i sastavio kostur. I protiv otvotenih i zatvorenih protivnika izgledamo stabilno. Nekakav osjecaj, da se samo ceka ko ce sledeci podletit pod BVB. Aaaaaali, me brinu dvije stvari. Ispustamo previse zicera, obit ce nam se to od glavu kad tad. Auba dragi, podijeli kakve sadake, ko da su kakve sihre na tebi. Oba gola danas si imo srecu, jer nisi bio dalje od dva metra od gola, inace bi bio zijan. Drugo, Papa iz tekme u tekmu sve vise ispada i djeluje nekako u mislima. Nadam se da nije izbacena udica od velikana razlog za to.

Po pitanju Shinjija. Niposto prodavat. Moramo imati konstantan pritisak sa klupe. Na benficu bi i ja starto sa sirleom, stim da su oni prgava ekipa, treba nam on da se lakta sa njima.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 05 mar 2017, 00:45

Cim je izbacio smeleta i stavio Gereira na njegovu prirodnu poziciju igra nam se preporodila.
Ne znam koliko ste primjetili ali Bartra iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolji,trudi se bori se ima ga na svim dijelovima terena,mislim da nismo promasili sa njegovim transferom i da za te pare nismo mogli dovesti boljeg stopera.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 05 mar 2017, 03:36

Šmelcer nije odavno više za prvu, meni je najgore što frajer ne zna ubaciti loptu u 16-terac. Biće Bartra dobar Backup za Sokrata i Topraka, treba malo konkurencije i na toj poziciji, a ko zna možda i uspije poboljšati formu i upadne u prvu. Inače odlična utakmica, poboljšali se u odbrani, samo još napad da je sriktati ponajviše Aubu. Samo da Tuchel opet nešto ne počne eksperimentisati naredni sedmica, valjda je napokon skontao kako želi igrati, tj. koje igrače gdje koristiti.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 05 mar 2017, 09:11

Ne želim kvariti zabavu, ali bojim se da za par dana završavamo sa LP. Ako budem u krivu rado stanem pred pljuvački odred.

A što se tiče zamjene za Reusa, možda se TT-u po glavi mota gurnuti Rafu na Reusovo mjesto, a Schmellea na Rafino. :mrgreen:

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 05 mar 2017, 09:28

KayserSose je napisao/la:Ne želim kvariti zabavu, ali bojim se da za par dana završavamo sa LP. Ako budem u krivu rado stanem pred pljuvački odred.

A što se tiče zamjene za Reusa, možda se TT-u po glavi mota gurnuti Rafu na Reusovo mjesto, a Schmellea na Rafino. :mrgreen:
Kakav si ti navijac , kad nas vec unaprjed otpisujes , bez ispaljenog metka. :nene:
Ja mislim da cemo portugalske cigane dobiti 3:1 , sto nam je dovoljno za prolaz. :kafa: :opaopa:

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 05 mar 2017, 10:08

Imam loš predosjećaj. Jbga. :sick:

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 05 mar 2017, 10:55

KayserSose je napisao/la:Imam loš predosjećaj. Jbga. :sick:
Kakav covjece los predosjecaj?, nikad vecu dominaciju jednog kluba nisam gleado u KO fazi kao Dortmunda protiv Benfice! Ocekujem lagana 4komada.
Max Allegri

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 05 mar 2017, 13:25

Mig_Mig je napisao/la:
KayserSose je napisao/la:Imam loš predosjećaj. Jbga. :sick:
Kakav covjece los predosjecaj?, nikad vecu dominaciju jednog kluba nisam gleado u KO fazi kao Dortmunda protiv Benfice! Ocekujem lagana 4komada.
Vidiš ja sam gledao. Na prvu mi pade dvomeč Barca vs. Bunkersky prije nekih 5 godina. Osim toga, svaka utakmica je zasebna priča. Toliko o mom predosjećaju.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 05 mar 2017, 13:27

Zivi bili pa vidjeli :D
Max Allegri

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 05 mar 2017, 15:26

Ja sam pisao da TT treba vremena da definiše kostur tima, ima puno igrača na raspolaganju, treba svakom dati šansu i evo sad napokon stvari stoje kako stoje, još da prođe u naredni krug LP i nema mu se šta reći. Što se tiče Kagawe, nisam za njegovo zadržavanje, treba da bude pritisak s klupe na one koji su standardni, ali ne u vidu Kagawe i Šahina koji godinama nisu ništa značajno pokazali, bojim se da i Gece ne krene istim stopama i bude novi Lars Ricken.

Feldmarschall
Kontakt:

Post Postao/la Feldmarschall » 05 mar 2017, 15:33

Gotze, Kagawa i Sahin su igrački mrtvi. Nikakav pritisak na ljude koji igraju iz vikenda u vikend ne mogu oni više stvoriti.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 05 mar 2017, 20:49

A ko moze napravit taj pritisak? Merino, Burnic, Schmelzer?
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.