FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 05 mar 2017, 10:32

Rokoko87 je napisao/la:Jako, jako nezgodna ekipa, ali to nije opravdanje da drugo poluvrijeme bude onako odigrano.
Opravdanje ne postoji. Ovakve utakmice obično nismo pobjeđivali posljednjih godina i to je jedino pozitivno od jučer. Ovo se desilo u pravo vrijeme, sad znaju da može biti itekako loše i nepovoljno po nas, tako da znaju da se ovo jednostavno ne smije ponoviti.

Malo smo se i mi osvijestili što je opet dobra stvar. Ostale su dvije utakmice do kraja, moraju ih pobijediti kako znaju i umiju i usput osluškivati rezultate sa ostalih terena. Konkurenti bi već naredni vikend mogli kiksati, a mogli bi i mi. Sarajevo ima dvije teške utakmice do kraja, Zrinjski jednu. I jedni i drugi igraju loše, a evo i mi smo im se priključili u tom sivilu.

Između svega toga imamo i kup, svi su pod pritiskom i vidjećemo koliko se možemo nositi sa tim.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 mar 2017, 10:42

Virtu4l je napisao/la:
Rokoko87 je napisao/la:Jako, jako nezgodna ekipa, ali to nije opravdanje da drugo poluvrijeme bude onako odigrano.
Opravdanje ne postoji. Ovakve utakmice obično nismo pobjeđivali posljednjih godina i to je jedino pozitivno od jučer. Ovo se desilo u pravo vrijeme, sad znaju da može biti itekako loše i nepovoljno po nas, tako da znaju da se ovo jednostavno ne smije ponoviti.

Malo smo se i mi osvijestili što je opet dobra stvar. Ostale su dvije utakmice do kraja, moraju ih pobijediti kako znaju i umiju i usput osluškivati rezultate sa ostalih terena. Konkurenti bi već naredni vikend mogli kiksati, a mogli bi i mi. Sarajevo ima dvije teške utakmice do kraja, Zrinjski jednu. I jedni i drugi igraju loše, a evo i mi smo im se priključili u tom sivilu.

Između svega toga imamo i kup, svi su pod pritiskom i vidjećemo koliko se možemo nositi sa tim.
Samo nemojte govoriti da nam je Mladost nezgodna. Kakva ba Mladost, ljudi juče počeli ozbiljno da se zanimaju fudbalom a dana nezgodni Želji. Nemojte NAS potcjenjivati ravnajući nas sa njima. Naravno, kapa dole za njihov trud i rad, entuzijasti su veliki.

A možda je i bolje da smo juče ovako odigrali, malo da se zemlje dočepamo ali samo u dijelu da igrači MORAJU gristi travu za svaku pobjedu a ne da ja kao navijač smanjim očekivanja kada želim da se Mladost nakanta na Grbavici a ne da se patim.

Neću da smanjujem očekivanja!
Imamo najbolje igrače!
Najbolje navijače!
Stadion če biti pun abd!
Na gostovanjima nas uvijek ima u dobrom broju!
Pripreme odradili sa Slavkom!

Neka se igrači dozovu i neka zajedno sa Slavkom "zarade" platu. Meni je sasvim normalno da očekujem kako će naše "zvijezde na papiru" koje igraju u NAJVEĆEM I NAJTROFEJNIJEM BiH klubu rutinski dobiti mali klub iz mjesta "pored Kaknja".

Neka se oni zamisle a ne ja, mi, navijači. Mi smo dali od sebe sve, red je da nam igrači uzvrate istom mjerom.

Nadam se da sam jasan.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 mar 2017, 10:43

Kad Jovan igra, igramo i mi, kad ima los dan, onda citava ekipa je losa, covjek da je konstantniji igrac igro bi u puno boljem klubu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 mar 2017, 10:47

irfo je napisao/la:Kad Jovan igra, igramo i mi, kad ima los dan, onda citava ekipa je losa, covjek da je konstantniji igrac igro bi u puno boljem klubu
Loš igrač! Nikakav. Nedostupustivo da lik proda u prosjeku pet čistih ko sunce lopti i otvara protivnicima kontre i polukontre. Allahimat Jovane, probali smo ne ide.
Jednu dobar, tri ne valja, za klupe bio još davno. Nego alternative slabe. A lično meni simpatičan igrač.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 05 mar 2017, 11:00, ukupno mijenjano 1 put.

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 mar 2017, 10:50

Evo izvjestaja. Sad skupiti snagu pa pogledati ovo.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

enizeden
Kontakt:

Post Postao/la enizeden » 05 mar 2017, 10:54

zna li neko kada se vraca crnov, nakon jucerasnje utakmice ocito je da treba dobra izmjena za lijevo krilo

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 mar 2017, 11:01

LjoZee je napisao/la:

Evo izvjestaja. Sad skupiti snagu pa pogledati ovo.
Jasno se vidi da je bio penal, jos jedan cist penal nam nije sviran :silent:

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 mar 2017, 11:04

irfo je napisao/la:Jasno se vidi da je bio penal, jos jedan cist penal nam nije sviran :silent:
Bolje što nije sviran, trebalo nam je ovo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 05 mar 2017, 11:05

Virtu4l je napisao/la:
irfo je napisao/la:Jasno se vidi da je bio penal, jos jedan cist penal nam nije sviran :silent:
Bolje što nije sviran, trebalo nam je ovo.
Prvo sam to juče napisao. Penal k'o kuća. Veca nas je spasio u Mostaru nakon očite pljačke, ko zna hoće li opet.

Fuj savez i sudije :puke:
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 05 mar 2017, 11:17, ukupno mijenjano 1 put.

UPRAVA NAPOLJE!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 mar 2017, 11:16

Cudno bi bilo da je svirao penal. Navikli smo da nam ne sviraju nikad.

amar92
Kontakt:

Post Postao/la amar92 » 05 mar 2017, 11:16

Neandertalac je napisao/la:
Jest ovaj Amar92 bio fin momak, pređe na lobotomiji i odmah dobio certifikat "ušutkivača" :lol:

Smiri malo doživljaj sine sa tim "stručnjaci", ima nas koji smo Želju gledali dok si se drmuso u jajima i koji ćemo pričati šta nam je qurcu ćeif, pogotovo kada nam se nešto ne sviđa. Ako hoćeš diskutuj, dosta je prikladnije ;)
Nisam mislio na tebe, zato sam i napisao da je uredu kritikovati kao vecina, to je okej. Medjutim, komentari da je Slavko sad odjednom nikakav trener, da nam igraci nemaju snage jer su pripreme bile lose, itd su po meni jako glupi i destruktivni komentari. Do jucer svi hvale trenera (s razlogom) a danas, nakon pobjede, odmah je katastrofa. Na to sam mislio, i to pisu jedni te isti koji su i prije bili, da se kulturno izrazim, negativni.

P.S. Bas zbog takvih sam se pridruzio i na lobotomiji, iako i dalje ovdje vise pisem.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 mar 2017, 11:32

slika

Nije vise kapetan amerika :mrgreen:

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 05 mar 2017, 11:41

Ja nemam problem sa imenom, tradicijom, statusom kvalitetom protivnika. Bila to Mladost, Jajce, Čelik ili Radnik. Takođe ne očekujem niti neka kantanja, ali ne očekujem niti da igramo bunker na Grbavici. OK sam sa pobjedama 1-0, ali da vidim igru, disciplinu, kombinatoriku, zalaganje. Pa neka bude 1-0. Međutim juče ništa od toga nije bilo. Siguran sam da im je Slavko dao instrukcije na poluvremenu da se igra defanzivnije, i da se igra na kontre, ali previše smo prostora prepustili protivniku, i slaba je trka bila. Onda te malo ufati panika, i dobiješ ono što smo gledali u drugom poluvremenu, dakle patnja živa.
Šteta opet ponavljam sjajna posjeta, trebalo je ovo biti krunisano jednom atraktivnom tekmom i pobjedom, da se ti ljudi pojave i na idućoj tekmi. Ovako nisam siguran.
Dugo sam razmišljao da se malo i navijanja dotaknem, i iskreno osim samog početka, Grbavice, i perioda negdje oko 70 minute, ostalo je bio ispod prosječno za onako kvalitetno popunjen stadion.Pjevaju se brate neke dosadne pjesme bez ritma, kao recitacije dođu. Toliko imamo brzih, atraktivnih, šampionskih pjesama, fakat ne mogu da shvatim da se to ne povede.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 mar 2017, 11:44

Navijanje u prvom je bilo super,ali kako je krenulo drugo svi su bili nervozni pa je navijanje bilo u drugom planu.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 05 mar 2017, 12:05

LjoZee je napisao/la:Navijanje u prvom je bilo super,ali kako je krenulo drugo svi su bili nervozni pa je navijanje bilo u drugom planu.
Jbg različito gledamo na stvari. Grbavica je bila sjajna, čak jedna od boljih, i nešto malo na početku, a ostalo onako....takođe sjever je izostao i nije bilo kordinacije sa Jugom kao inače. Drugo poluvrijeme baš tanko, nismo prepoznali koliko treba ekipi podrška sa tribina. Samo par minuta mislim negdje oko 70-te da je bilo odlično. Opet kažem to je neko moje viđenje, svi imamo drukčije poglede, pa dozvoljavam i da neko gleda na navijanje na drugi način.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 05 mar 2017, 12:07

Monci je napisao/la:
LjoZee je napisao/la:Navijanje u prvom je bilo super,ali kako je krenulo drugo svi su bili nervozni pa je navijanje bilo u drugom planu.
Jbg različito gledamo na stvari. Grbavica je bila sjajna, čak jedna od boljih, i nešto malo na početku, a ostalo onako....takođe sjever je izostao i nije bilo kordinacije sa Jugom kao inače. Drugo poluvrijeme baš tanko, nismo prepoznali koliko treba ekipi podrška sa tribina. Samo par minuta mislim negdje oko 70-te da je bilo odlično. Opet kažem to je neko moje viđenje, svi imamo drukčije poglede, pa dozvoljavam i da neko gleda na navijanje na drugi način.
Na to sam mislio. Onaj pocetak do gola pa mozda i malo poslije je bio super. U drugom nista. Jug "zove" sjever da se ukljuci,a oni ignorisu. Kaze raja sa sjevera da nije cula "dozivanja" sa Juga. Mora to sve bolje.

nellic07
Kontakt:

Post Postao/la nellic07 » 05 mar 2017, 12:34

Slavko je dobro naružio i iskritikovao igrače u svlačionici.To što daje u medije nema veze s onim što kaže igračima.Problem je što je u glavama igrača ova pobjeda upisana i prije prvog sudijskog zvižduka.Tako je to u fudbalu.U HNL-u Dinamo je igrački 2 koplja ispred Slaven Belupa pa ga jedva dobije.Možeš imati i Murinja na klupi Želje pa da odigraš ovako.Veliki je pritisak i igrat i biti trener u Želji.Sarajevo je imalo ludu euforiju prošle sezone pa dobiše šamare.Ne treba da brine kad Željo nekad i loše odigra,kada i izgubi...ne treba sjeći glave.Pa Željo mlatnu zrinjskog u MOSTARU 4-0,,,,i tad je sve bilo divno,igrači fenomenalni,Slavko najjači trener a sad bi neki sve nazvali neznalicama.Željo pobjeđuje i igra toplo-hladno,tako će biti i dalje,i neka bude.ZRINJSKI je juče pri 1-1 trebao 3 gola primit od Krupe,ljudi ih u mišiju rupu strpali bili,a Željo u Krupi odigrao da Krupa po golu nije šutnula.Ljudi,to je fudbal.Tačno je da Stevanović nije onaj od jesenas,nije u glavu,,,on treba na klupu,a počet Musa.Nek se Miroslav presabere.Zakarić ima želju da se dokaže,a juče bio grozan.Bit će on pravi brzo.U Bijeljini očekujem remi,a počeo bih s Nikolićem.Određene rokade treba napraviti.Stanić umjesto Siniše.Ova Mladost je odradila sjajno pripreme,Slobodu su otresli,juče odlični.Dao Bog pa da odigraju bar remi sa Zrinjskim ako već ne mogu dobiti.Bit će ovo sve dobro na kraju.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 05 mar 2017, 12:53

Sad je lahko naci izgovore da se neko pravda. Tu pricu mogu pusitu djecurlija. Ekipa mu nije spremna, Mladost nas pojela u drugom, Musemic takticki ga razvalio.
Kod nas uvijek se nadje neki alibi tipa teske noge, pripreme tek pocele, pritisak i tako slicne suplje.

Argumentovano pisite ako vec pisete. Kakva razlika u igri a dobio je sve sto je htio?nikakva, igramo uzasno.
Imao je sve uslove, odradio pripreme igra 0, fizicka sprema 0.
Ostalo macku o rep okacite.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 mar 2017, 12:55

amazon je napisao/la:Sad je lahko naci izgovore da se neko pravda. Tu pricu mogu pusitu djecurlija. Ekipa mu nije spremna, Mladost nas pojela u drugom, Musemic takticki ga razvalio.
Kod nas uvijek se nadje neki alibi tipa teske noge, pripreme tek pocele, pritisak i tako slicne suplje.

Argumentovano pisite ako vec pisete. Kakva razlika u igri a dobio je sve sto je htio?nikakva, igramo uzasno.
Imao je sve uslove, odradio pripreme igra 0, fizicka sprema 0.
Ostalo macku o rep okacite.
Dat mu otkaz jelde amazone?

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 05 mar 2017, 12:57

Nije problem da imaju los dan. Svima se to desi. Ljudi smo i to je sve normalno,ali nema opravdanja za onakav pristup u drugom. Izasli su na teren iz svlacionice kao da vode 5-0 pa eto ako im i zabiju jedan oni su osigurali pobjedu. Realnost je bila drugacija. Vodili smo samo 1-0 i da smo nastavili onaj ritam iz prvog bar do 75-80 minute vodili bi 2-0 i onda bi mogli utakmicu privesti lagano kraju. Izmjene Petrovica jucer lose skroz. Opet se Radinovic gura na ofanzivnog iako je momak zadnji vezni. Ugljesa je pogubi na toj poziciji. On je na pripremama pokazao da najbolje igra na zadnjem veznom i nema se on sta gurati negdje drugo.
Ako misle onako lezerno izaci u srijedu boljeg nek i ne idu u Bijeljinu.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 25 gostiju.