FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Monci
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Monci » 06 mar 2017, 13:43

Još uvijek smo nestabilini, forma se fata, i nadam se da ćemo do lige 6 uspjeti ustabiliti igru, trku, uigranost, disciplinu. To sam vidio na pripremnim tekmama, i ne vidim razloga zašto to ne bi funkcionisalo i sada. Čuo sam da je bilo nekih psovki Slavku poslije tekme, pa se možda zbog toga upalio na pressu onako.
Slažem se sa konstatacijom da je najbitnije da smo uzeli 6 boba, i da bi bilo sjajno uzeti još 6 u naredne dvije tekme. Prije početka sezone Slavko je rekao da bi bio zadovoljan sa 10 bodova iz ove četiri tekme, i nismo imali nikakve negativne komentare na tu izjavu, dok sad kenjamo svi. Ne daj Bože da ga Mladost zabi i da nam izbiše dva boda, kakve bi tek onda reakcije bile.
Utakmica u Bjeljini, kao i kup uopšte me totalno ne zanima, igrala bi mi druga ekipa, odmorio bi sve glavne igrače za Jajce. Tereni su još mekani, teški, bez obzira kako dobro izgledaju (bar Grbavica) i nije lako igrati na njima, posebno igračima koji imaju više kila. O mogućnosti povreda da i ne govorim.
Dakle Radnik preskačem, dok protiv Jajca očekujem mnogo kvalitetnije izdanje ekipe, i naravno povoljan rezultat. Mislim da bi i oni bili zadovoljni jednim bodom, i ne mislim da će srljati i igrati agresivno kao protiv Širokog. Pametno se postaviti, disciplinovano prema nazad, odgovorno, strpljivo i čekati šansu. Ne bi me iznendilo da se ponovi rezultat iz predhodne dvije utakmice. Naravno u našu korist.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 06 mar 2017, 13:53

https://www.klix.ba/sport/nogomet/lendr ... /170306049

Fantastican clanak :tokralju: , ovaj ide u arhivu
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 06 mar 2017, 14:00

Sta ovo Lendric dzaba na ljeto, znaci kod ausjeda vec dva igraca i to ponajbolja, odoze s krajem sezone. Bice opet prometno ko kod sebilja.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 06 mar 2017, 14:01

revolt je napisao/la:Sta ovo Lendric dzaba na ljeto, znaci kod ausjeda vec dva igraca i to ponajbolja, odoze s krajem sezone. Bice opet prometno ko kod sebilja.
majstore fulio si temu, i cuj dzaba :lol: , nece on nigdje ispod milion na ljeto ;)
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 06 mar 2017, 14:03

Joj ovo... :ljepota: :tokralju:

sinergija2017
Kontakt:

Post Postao/la sinergija2017 » 06 mar 2017, 14:20

Za navijace Zelje,koji ce doci u Bijeljinu,daj ba skupite po 10 pfeninga,i kupite kartu za utakmicu onome malom iz Vakufa.Sramota je da predje toliki put ,i na kraju nema za ulaz,al ako nista bice opet raje iz Bijeljine.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 mar 2017, 14:26

SlevinKelevra je napisao/la:Ja sam vise bio zabrinut nakon pobjede nad Olimpikom od 3:2, nego sada u subotu. Zasto? Pa, zato sto nam je mrtvi Olimpik zabio dva komada, a mogao je i jos. Takav pristup moze proci u jednoj, dvije utakmice, a onda ce doci tekma gdje ce protivnik iskoristiti svoje sanse, a ti neces i cao. Slicno se desilo sa Zrinjskim pa ispustise skoro sigurnu titulu. Nekoliko tekmi zaredom, oni zabijaju a protivnik promasuje. Pa, odose u Tuzlu i primise tri gola za poluvrijeme, a onda dodjemo mi, i likvidiramo ih pod Bijelim Brijegom.

Evo, konkretno. Gledam sinoc pregled i Krupa im je zabila i napravila jos dvije stopostotne prilike. Ista ta Krupa nama nije presla centar sedam dana ranije, iako se igrali kuci, i imali prednost sto se tice podloge i svega. Onakvim pobjedama se uzimaju prvenstva. Zato sam ja bio apolutno odusevljen nakon pripremnih tekmi, jer smo nazad izgledali kao vrlo, vrlo ozbiljna ekipa. Liga 6 ce biti prepuna takvih tekmi. Nece tu biti spektakla. Mnogo nerjesenih i minimalnih pobjeda, pa ko se bolje snadje.
To je ono najbitnije, generalna slika, ocjena na duži vremenski period, to je ono što nama kao navijačima nedostaje. Ne može mi 30 loših minuta pokvariti kompletan dojam. Pokvariće ga tek onda kad nas bude koštalo u kontinuitetu, jer će to biti znak da nisu ništa naučili i da su nonšalantno prešli preko te slabosti. Nema ekipe na planeti koja će u istom ritmu odigrati pet, deset utakmica, uvijek će tu biti malih padova. Nama Grbavica polako postaje problem i to se mora pod hitno rješavati. Igra se u strahu od greške, pogrešnog pasa, publika je zahtjevna i to je samo psihički momenat, ništa više.

SlevinKelevra je napisao/la:Ono sto je po meni bitno u slijedeca dva kola jeste to da se prvom priblizimo na barem dva boda, tj, na razliku koju mozes eliminisati u medjusobnom. Jasno je da ce ovo biti trka izmedju nas, Zrinjskog i Sarajeva, i svidjaju mi se nase sanse u tom tromecu. Zrinjski je u nekom generalnom padu forme, otisao je Marinkovic, puno toga rjesavaju na individualni kvalitet, a nazad su posebno ranjivi. Bice zanimljivo vidjeti kako ce se u subotu pokazati protiv Mladosti. Sarajevo je tesko ocjeniti jer ne znas sta da ocjenis. Ono sto su pokazali protiv Viteza je za sredinu tabele prve lige Federacije, i mogu samo zahvaliti pukoj slucajnosti na ta tri boda. Gledao sam samo pregled protiv Olimpika, i vise je bilo na neku rutinu, nego na dominaciju. Bice zanimljivo vidjeti kako ce se snaci sad sa Sirokim, a posebno sa Slobodom. Ne vjerujem u njihovih 6 bodova do kraja. Vidjecemo. Potpisao bi situaciju da ulazimo u Ligu 6 u dva boda, pa da se ceramo
Ja bih sad u pauzi potpisao zaostatak od četiri boda, međutim to smo dostigli već u prvom kolu, sad sigurno da cilj treba biti još veći, ali to opet nije do nas. Konkurenti osvajaju bodove, ne igraju lijepo ali pobjeđuju. Mi hoćemo oboje.

Imaćemo četiri utakmice sa direktnim konkurentima, to je i više nego dovoljno da dođemo tamo gdje želimo.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 06 mar 2017, 14:47

Zasto pojedinci pokusavaju staviti nama "nezadovoljnim" rijeci u usta koje nismo izgovorili. Doslo vrijeme da se ne smije iznijeti misljenje. Bodovi su najbitniji i nisam uocio da bilo ko ima zamjerki na ucinak Petrovica. Rijetko koji trener bi osvojio isti broj bodova kao on. Problem je sto realno ne vidimo nekog novog i boljeg Zelju. Ne treba se zavaravati, moze i mora ova ekipa bolje. Na pripremama se to vidjelo i nije mi jasno kako smo bolje igrali u Turskoj nego sada. Neka se bodovi osvajaju, to je cilj zar ne? Ali nema potrebe se praviti da igrom napredujemo kada nije tako.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 mar 2017, 14:47

Kako stojimo na tabeli, moguće da nam Radnik bude i prvi protivnik u ligi 6 ako sam dobro shvatio onaj sistem, 3 na otvaranju protiv 4. Kako sada stvari stoje, jedino da Sarajevo ne kiksa.

Bit će pravo hebeno u ligi 6, Sloboda će nas čekati na nož bukvalno a i svi ostali sa tim da jedino mi nemamo nekih "prijateljskih" odnosa pa da neko malo manje zapne protiv nas. A realno sve ekipe su dobre, mogu stvorit probleme. I ta Krupa je u prvom kolu bila itekako oslabljena, ona dva igrača iz napada što protiv nas nisu igrali, kontra Zrinjskog par puta pravili dar mar.

Zato se meni ne sviđa ovo drugo pol, nikako da vidim nešto pozitivno u činjenici da smo jako loše stajali. Hbga, ni jedan igrač Mladosti kod nas ne bi bio ni na klupi siguran a da ne govorim o prvom timu. Te utakmice moramo lakše rješavati, rutinski. Naravno poštujem i mišljenje raje koja je očekivala tvrdu utakmicu ali se ne slažem baš nikako. Bože moj, nismo svi isti, normala.

Bitno je da podrška ne izostane na utakmicama pa makar i da bude negativan rezultat, uz klub se mora stati u svakom trenutku. Posle tekme kada analiziramo, nemojte skakat na svakoga ko nema mišljenje da je ovo očekivano, bajno, krasno, AC Milan a Mladost u rangu europskih ekipa sa strašnim pojedincima jer to nije ni blizu realnog.
Nigdje veze.

I da. Ja jesam prezadovoljan bodovima da se zna. Mislim samo lud frajer ili dušman može da ne bude sretan!
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 06 mar 2017, 15:08

Ja sam siguran da ce u naredne cetri utakmice pred ligu šest nasa igra doci na svoje, ovaj tromec sa Radnikom ce najbolje pokazati napredak kad se tri puta sastanemo sa istom ekipom u dvije sedmice.
- Zeljeznicar -

plavousrcu
Kontakt:

Post Postao/la plavousrcu » 06 mar 2017, 15:10

Neandertalac je napisao/la:Kako stojimo na tabeli, moguće da nam Radnik bude i prvi protivnik u ligi 6 ako sam dobro shvatio onaj sistem, 3 na otvaranju protiv 4. Kako sada stvari stoje, jedino da Sarajevo ne kiksa.

Bit će pravo hebeno u ligi 6, Sloboda će nas čekati na nož bukvalno a i svi ostali sa tim da jedino mi nemamo nekih "prijateljskih" odnosa pa da neko malo manje zapne protiv nas. A realno sve ekipe su dobre, mogu stvorit probleme. I ta Krupa je u prvom kolu bila itekako oslabljena, ona dva igrača iz napada što protiv nas nisu igrali, kontra Zrinjskog par puta pravili dar mar.

Zato se meni ne sviđa ovo drugo pol, nikako da vidim nešto pozitivno u činjenici da smo jako loše stajali. Hbga, ni jedan igrač Mladosti kod nas ne bi bio ni na klupi siguran a da ne govorim o prvom timu. Te utakmice moramo lakše rješavati, rutinski. Naravno poštujem i mišljenje raje koja je očekivala tvrdu utakmicu ali se ne slažem baš nikako. Bože moj, nismo svi isti, normala.

Bitno je da podrška ne izostane na utakmicama pa makar i da bude negativan rezultat, uz klub se mora stati u svakom trenutku. Posle tekme kada analiziramo, nemojte skakat na svakoga ko nema mišljenje da je ovo očekivano, bajno, krasno, AC Milan a Mladost u rangu europskih ekipa sa strašnim pojedincima jer to nije ni blizu realnog.
Nigdje veze.

I da. Ja jesam prezadovoljan bodovima da se zna. Mislim samo lud frajer ili dušman može da ne bude sretan!
Da mi uzmemo titulu i sa ovakvim razvojem dogadjaja bilo bi idealno. Ali ako se budemo furali na Milan i iz losih igara ne izvlacili pouke tesko ce se to ostvariti. Ti si bio prezadovoljan igrom u Krupi jer si gledao i dio koji mi nismo. Meni ni tamo nije bilo kako sam ocekivao. Mozda su me igre u Turskoj prevarile, tamo smo izgledali odlicno. Ova ekipa moze i mora bolje, necu da vjerujem da je ovo protiv Mladosti realno stanje. Vidjet cemo u Bijeljini kako cemo odgovoriti i nekom pritisku i boljoj ekipi.

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 06 mar 2017, 15:16

Ma u ligi 6 će biti dosta toga "na nož" što bi rekli. Radiće se mnogo izvan terena. Zna se da smo mi totalno izvan toga, i da se niti razmišlja, niti možemo šta očekivati u tom pravcu. Zrinjski i komšije će tu najviše raditi, a Krupa i Radnik su najraspoloženiji "za saradnju". Sloboda se još nada Europi, bar na startu, i zapeće protiv svakoga. Bez obzira na sve mi i sa komšijama i mostarcima imamo po 6 bodova u igri, dakle možemo reći da je "do nas" na kraju krajeva, i do našeg pristupa i igre. Mada nije realno niti očekivati da se ne okliznemo negdje. Vidjećemo, fakat je sve otvoreno, i sve je u igri. Naše da punimo Grbavicu, i da pratimo želju na gostovanjima, pa ćemo vidjeti šta će na kraju izaći iz svega. Europa bi trebala minimalno.

SaboBabo
Kontakt:

Post Postao/la SaboBabo » 06 mar 2017, 15:23

Treba neko ovom Petrovicu objasniti da mi nismo Radnik i da mi moramo biti daleko nadmocniji u odnosu na neke ekipe a ne da se branimo, nema on vise opravdanja sve su mu ljudi omogucili od priprema do igraca a to sto ga ljepota ne zanima te vadione ne moze u Zelji korstiti niko od njega ne ocekuje da igramo ko barselona, on nije svjestan da ne mozemo uvijek na srecu dobijati utakmice i da nas vade golmani i sudije.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 06 mar 2017, 15:33

Dajte nam novu anketu.

Moj prijedlog: Prognozirajte dvomeč u Kupu: Željo vs Radnik.

Lagani prolaz.
Prolaz zbog gola u gostima.
Ispadamo zbog gola u gostima.
Ispadamo.

Eto tako nešto na brzinu, dodajte ili oduzmite po želji ove odgovore.

Ako ima drugih ideja iznesite ih.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 06 mar 2017, 15:33

Liga šest ce jasno da pokaze ko radi "van terena" mislim da ce biti ocigledno.
- Zeljeznicar -

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 06 mar 2017, 16:04

Igrati lijepo lepršavo, dodavanja, prodori, driblinzi, golovi iz slobodnjaka. Zavrsavanje tekme u prvih 20 min, sad cu ja izvaditi ovaj magicni stap pa lupit da to sve postane tako.
Do prije par dana je bila drugacija prica sad opet neki crnjak ;)
da ponovimo gradivo, sta je bitno? 3 boda (pobjeda). Tako ohladite.
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 06 mar 2017, 16:45

Zenzo je napisao/la:Ja sam siguran da ce u naredne cetri utakmice pred ligu šest nasa igra doci na svoje, ovaj tromec sa Radnikom ce najbolje pokazati napredak kad se tri puta sastanemo sa istom ekipom u dvije sedmice.
To se prica sad ce treca godina. Evo od sljedwce mi krecemo i od tad proslo 50 igraca, pet trenera, tako dalje, tako blize.
Slavko dosao, dize on psihicki ekipu, kurc.i palci, kad prodje pripreme bice nesto, a mi jos gori.
Pricajte s cinjenicama a ne sta bi bilo kad bi bilo. Ja sam bio kritican prema upravi kad su dovodili sklj igrace, a sad je uprava obezbjedila sve jednom treneru da u nasoj ligi bude medju najboljim, a ne da ne mozemo hodati u 60min.
Zadnja izmjena: amazon, dana/u 06 mar 2017, 16:50, ukupno mijenjano 1 put.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

segaa
Kontakt:

Post Postao/la segaa » 06 mar 2017, 16:49

MocMahale444 je napisao/la:Igrati lijepo lepršavo, dodavanja, prodori, driblinzi, golovi iz slobodnjaka. Zavrsavanje tekme u prvih 20 min, sad cu ja izvaditi ovaj magicni stap pa lupit da to sve postane tako.
Do prije par dana je bila drugacija prica sad opet neki crnjak ;)
da ponovimo gradivo, sta je bitno? 3 boda (pobjeda). Tako ohladite.
bravo majstore 3 boda su najbitniji a igra uz nasu podrsku ce sigurno doci.mislim da bi pojedini trebali malo manje gledati lige petice jer ovo je nasa stvarnost,bit ce bolje i jedva cekam sljedecu tekmu....

segaa
Kontakt:

Post Postao/la segaa » 06 mar 2017, 16:55

amazon je napisao/la:
Zenzo je napisao/la:Ja sam siguran da ce u naredne cetri utakmice pred ligu šest nasa igra doci na svoje, ovaj tromec sa Radnikom ce najbolje pokazati napredak kad se tri puta sastanemo sa istom ekipom u dvije sedmice.
To se prica sad ce treca godina. Evo od sljedwce mi krecemo inod tad proslo 50 igraca, pet trenera, tako dalje, tako blize.
Slavko dosao, dize on psihicki ekipu, kurc.i palci, kad prodje pripreme bice nesto, a mi jos gori.
Pricajte s cinjenicama a ne sta bi bilo kad bi bilo. Ja sam bio kritican prema upravi kad su dovodili sklj igrace, a sad je uprava obezbjedila sve jednom treneru da u nasoj ligi bude medju najboljim, a ne da ns mozemo hodati u 60min.
druze ja tebe razumijem sto si ovoliko frustriran al svi smo bili zadovoljni sa ovimigracima sto su dosli i sa trenerom i sta sad treba sve opet mijenjati dovoditi nove igrace,ne nego treba podrska ovim slj.utakmicu ponovo napuniti stadion i svi cemo biti zadovoljni siguran sam.

amazon
Kontakt:

Post Postao/la amazon » 06 mar 2017, 17:14

Nema vise od mijenjanja nista. Al ne moze meni Petrovic reci da nije lose bilo, pa nisam s marsa pao. To sta je u svlacionici zaboli mene, imao je pripreme pa mu ekipa ne moze trcati u 60min. A svrsavali kako sve radi. Pusti ba suplju.

Neka radi nesto, promjeni taktiku, a ne cirkus da pravi.
Kazu dajte bice tribina,ko da je gotovo sve.Pa nece pobjedjivati sve ako napravimo tribinu,kamo srece da smo to znali ranije,vjerovatno bi ljudi do sad napravili.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, boki86, edinedin, Hrasno15, Laudrup, NazorUso, Samba71 i 74 gosta.