FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Trenutna Petrovićeva ne može ni sa jednom pomenutom u isti kontekst.
Nema tu žara, volje, borbe, znanja i svega ostalog što je krasilo izdvojene ekipe, a prije svega nema previše onih koji zapravo znaju šta znači ŽELJO.
Nema tu žara, volje, borbe, znanja i svega ostalog što je krasilo izdvojene ekipe, a prije svega nema previše onih koji zapravo znaju šta znači ŽELJO.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2
Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- Neandertalac
- Kontakt:
Gdje će sa NewCastlom. Da ne govorim kako se po meni bolji fudbal igrao.
Dobra je i ova 2013.
Hajde neko omladini, stavite sve ove sastave sa rezervama da usporedimo.
Edit. Samo je dupla bila 2012 ako se dobro sjećam.
Dobra je i ova 2013.
Hajde neko omladini, stavite sve ove sastave sa rezervama da usporedimo.
Edit. Samo je dupla bila 2012 ako se dobro sjećam.
Zadnja izmjena: Neandertalac, dana/u 07 mar 2017, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.
Željezničar za život cijeli !
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ma, Newcatsle- generacija bez ikakve dvojbe. Ljudi, treca ekipa engleske lige dosla na Kosevo i mi odigrali jednu egal utakmicu.
To vam je danas Arsenal, Tottenham ili Liverpool, pa uporedite.

To vam je danas Arsenal, Tottenham ili Liverpool, pa uporedite.

- Neandertalac
- Kontakt:
Ja sam i dan danas ubjeđen da Greda nije bio ofsajdu
[quote]FK Željezničar – Newcastle United FC 0:1 (0:0)
Sarajevo, 14.8.2002. Olimpijski stadion Koševo (38.000)
Sudija: Ľuboš Micheľ (SVK)
ŽELJEZNIČAR: Kenan Hasagić, Adin Mulaosmanović, Edis Mulalić, Haris Alihodžić, Sanjin Mešić (81’ Denis Mudrinić), Denis Karić, Sanel Jahić (71’ Mirzet Alagić), Almir Čosić (88’ Sanjin Radonja), Sead Seferović, Almir Gredić, Jure Guvo; Trener: Amar Osim
NEWCASTLE: Shay Given, Aaron Hughes, Nikoláos Dabízas (88’ Wayne Quinn), Titus Bramble, Olivier Bernard, Nolberto Solano, Jermaine Jenas, Kieron Dyer, Hugo Miguel Ferreira Gomes Viana (88’ Robert Elliott), Alan Shearer, Lomana Lua Lua (81’ Shola Ameobi); Trener: Robert “Bobby” Robson
0:1 Dyer 55’
Žuti kartoni: Mulalić, Alihodžić, Gredić – Dabízas, Lua Lua[/quote]

ŽELJEZNIČAR: Kenan Hasagić, Adin Mulaosmanović, Edis Mulalić, Haris Alihodžić, Sanjin Mešić (81’ Denis Mudrinić), Denis Karić, Sanel Jahić (71’ Mirzet Alagić), Almir Čosić (88’ Sanjin Radonja), Sead Seferović, Almir Gredić, Jure Guvo; Trener: Amar Osim
NEWCASTLE: Shay Given, Aaron Hughes, Nikoláos Dabízas (88’ Wayne Quinn), Titus Bramble, Olivier Bernard, Nolberto Solano, Jermaine Jenas, Kieron Dyer, Hugo Miguel Ferreira Gomes Viana (88’ Robert Elliott), Alan Shearer, Lomana Lua Lua (81’ Shola Ameobi); Trener: Robert “Bobby” Robson
Žuti kartoni: Mulalić, Alihodžić, Gredić – Dabízas, Lua Lua[/quote]
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
- Idemoplavi
- Kontakt:
[/quote]Neandertalac je napisao/la:Ja sam i dan danas ubjeđen da Greda nije bio ofsajdu![]()
Žuti kartoni: Mulalić, Alihodžić, Gredić – Dabízas, Lua Lua
Naježih se, morat cu opet pogledati cijelu tekmu ponovo!
1921
strasan newcastle stvarno, jos bobby robson na klupi
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
- Neandertalac
- Kontakt:
Još im Amar radi Bobya dao fore, stavio konobara da igra. Svi se sjebali bukvalno, 70% ljudi nije znalo ko je on uopšteirfo je napisao/la:strasan newcastle stvarno, jos bobby robson na klupi

Ja se sjećam gola, Hasagić krenuo, pa stao, pa krenuo gdje nije trebao. A imali su par šansi glavom, Širer mašina. Lua Lua bio tadašnji Bale, ne možeš ga pogledom stići. Dayer reprezentativac. Hugo Viana najveća nada Port fudbala, neki strašni transfer. Ostali sve vrhunski igrači, naravno većinom reprezentativci.
Možda i Crveni Dabizasa na Guvi da je bio, zapravo zadnji čovjek odbrane ruši ga sa leđa.
A Koševo. Kunem se svim 50+ hiljada. Nisi mogao šibicu bacit.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Ja se sjecam da sam bio na tekmi, al nisam mogo nista vidjet 

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Ma, nije ovo neka dream ekipa za nase uslove, tu je bilo dosta dobrih igraca uz dva-tri vrlo dobra. Ali na klupi je bio Amar. Covjek napravio sistem i usadio pobjednicki mentalitet. Pa, sjetite se samo derbija na Kosevu, i 0:3.
Nije bilo stajanja nakon 0:1, ono sto smo radili i mi, i oni, godinama kasnije. Znali smo da smo bolji i ubili smo ih totalno. 

Evo za. @Neanderthal
98. - EKIPA ZUBANDAN
Željezničar: Gušo, Hurić, Burek (Pehlivanović), Kunić, Biščević, Mulaosmanović (Buljubašić), Fatic, S.Žerić (Šopović), Gredić, Vazda, Zubanovic.
NEWCASTLE EKIPA
Kenan Hasagić, Adin Mulaosmanović, Edis Mulalić, Haris Alihodžić, Sanjin Mešić (Denis Mudrinić), Denis Karić, Sanel Jahić (Mirzet Alagić), Almir Čosić (Sanjin Radonja), Sead Seferović, Almir Gredić, Jure Guvo.
DUPLA KRUNA EKIPA
Gušo, Karić, Vasilić, Bogičević, Kerla, Kvesić, Čolić E., Čolić B., Nyema, Zeba, Bekrić, Selimović, Adilović, Zolotić, Svraka, Smajić, Stanić.
98. - EKIPA ZUBANDAN
Željezničar: Gušo, Hurić, Burek (Pehlivanović), Kunić, Biščević, Mulaosmanović (Buljubašić), Fatic, S.Žerić (Šopović), Gredić, Vazda, Zubanovic.
NEWCASTLE EKIPA
Kenan Hasagić, Adin Mulaosmanović, Edis Mulalić, Haris Alihodžić, Sanjin Mešić (Denis Mudrinić), Denis Karić, Sanel Jahić (Mirzet Alagić), Almir Čosić (Sanjin Radonja), Sead Seferović, Almir Gredić, Jure Guvo.
DUPLA KRUNA EKIPA
Gušo, Karić, Vasilić, Bogičević, Kerla, Kvesić, Čolić E., Čolić B., Nyema, Zeba, Bekrić, Selimović, Adilović, Zolotić, Svraka, Smajić, Stanić.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- Neandertalac
- Kontakt:
Nema govora i ova "dupla kruna" gori. Vidi veznog reda 
Ma ovo sa imenima je malo varljivo. 'NewCastle' bi ubijeđen sam, brutalno zgazio ove današnje "instagram" zvijezde.
Znaš kada bi Harisu i Edisu dali go. Nikad

Ma ovo sa imenima je malo varljivo. 'NewCastle' bi ubijeđen sam, brutalno zgazio ove današnje "instagram" zvijezde.

UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Sadašnji Newcastle iz druge lige bi bio ozbiljan protivnik, kamoli ovaj prijašnji, ubili bi ih ko mraz paprike..Neandertalac je napisao/la:Nema govora i ova "dupla kruna" gori. Vidi veznog reda

Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Liga Jugoslavije - ★
polufinale 1984/1985.
- Neandertalac
- Kontakt:
A to pogotovo, mislio sam na naš tim.Rokoko87 je napisao/la:Sadašnji Newcastle iz druge lige bi bio ozbiljan protivnik, kamoli ovaj prijašnji, ubili bi ih ko mraz paprike..Neandertalac je napisao/la:Nema govora i ova "dupla kruna" gori. Vidi veznog reda
Pa ona Malaga dobila te godine Reala i Barcu a nas jedva, Tica fulio prazan go za prolaz.
Definitivno se bolji fudbal igrao ili svi su napredovali a mi nazadovali.
Amar je sjećam se već tada zagovarao skraćenje lige.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
17.05.2002.Neandertalac je napisao/la:A to pogotovo, mislio sam na naš tim.Rokoko87 je napisao/la:Sadašnji Newcastle iz druge lige bi bio ozbiljan protivnik, kamoli ovaj prijašnji, ubili bi ih ko mraz paprike..Neandertalac je napisao/la:Nema govora i ova "dupla kruna" gori. Vidi veznog reda
Pa ona Malaga dobila te godine Reala i Barcu a nas jedva, Tica fulio prazan go za prolaz.
OSIM: Problem je u sistemu takmičenja. Stalno pričamo isto, i stalno imamo veliku ligu. Da li je ona velika zato što neko ne vidi da treba biti manja, ili je velika zbog nekakvog kompromisa, ne znam. Činjenica je da će, dok god bude tolika, biti slaba. Nema tu nikakve filozofije. Austrija ima osam miliona stanovnika i deset klubova, Švicarska dvanaest klubova, Irska deset, Švedska dvanaest, a Bosna - sa tri miliona ljudi - šesnaest klubova, a evo sad će biti dvadeset! To je smiješno, ali je tako jer je interes pojedinaca veći nego interes fudbala. Ugodi ovom, ugodi onom, i eto dvadeset pet klubova u ligi.
Re: RE: Re: FK Željezničar
A sto je najgore od svega tad za Ticu platili obestecenje, u tom periodu nezamislivo za citavu liguNeandertalac je napisao/la:A to pogotovo, mislio sam na naš tim.Rokoko87 je napisao/la:Sadašnji Newcastle iz druge lige bi bio ozbiljan protivnik, kamoli ovaj prijašnji, ubili bi ih ko mraz paprike.. [emoji38]Neandertalac je napisao/la:Nema govora i ova "dupla kruna" gori. Vidi veznog reda
Znaš kada bi Harisu i Edisu dali go. Nikad [emoji38]

Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Halalite historičari što vas ometam
S obzirom na situaciju sad i činjenicu da je otkazano gostovanje sutra, hoćemo li imati gdje pogledati utakmicu ili nam ne gine dangerous attack i radio?

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- Neandertalac
- Kontakt:
Nisam nešto siguran u to da nisu "dream team" za naše uslove. Mislim poredimo sa sadašnjima i evo ako su Miro i Lendrić najbolji sada po meni ne bi imali mjesta u prvom timu. Gredić tadašnji dominirao. Ako se sjećaš dao golova more, bio opasan pravo.SlevinKelevra je napisao/la:Ma, nije ovo neka dream ekipa za nase uslove, tu je bilo dosta dobrih igraca uz dva-tri vrlo dobra. Ali na klupi je bio Amar. Covjek napravio sistem i usadio pobjednicki mentalitet. Pa, sjetite se samo derbija na Kosevu, i 0:3.Nije bilo stajanja nakon 0:1, ono sto smo radili i mi, i oni, godinama kasnije. Znali smo da smo bolji i ubili smo ih totalno.
Guvo bi igrao jer se Lendrić malo manje uklapa u Amarove ekipe što naravno ne znači da je bolji igrač.
Ne znam, moje neko mišljenje. Ovo da kao što sada Blagojević proda pet lopti min, čistih, ma zaboravi. Ne bi bio ni na klupi. Ne znam kažem još jednom, svako ima svoje neko viđenje koga bi gdje, da je ovaj ovde itd.
UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Manijaci nece sutra ici na gostovanje. Novac za uplate ce proslijediti porodicama mladica koji su jutros stradali u nesreci,a koji su bili veliki navijaci naseg Zelje.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Evo neke nevjerovatne fotografije iz 1998., zlatni momci:
- Neandertalac
- Kontakt:
Braco respectbraco je napisao/la:Evo neke nevjerovatne fotografije iz 1998., zlatni momci:

Daj dalje

Ja imao 18

UPRAVA NAPOLJE!
UPRAVA NAPOLJE!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 26 gostiju.