FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

leorey
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la leorey » 07 mar 2017, 19:59

Ma pusti @Romaria, nekad su mu postovi kao da ih pise trinaestogodisnjak. Pa nije ovo 2005 godina i PES da jednom igracu stavis sve 99 i sve lopte na njega :urnebes:
27.10.2020

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 07 mar 2017, 20:55

let3 je napisao/la:
Mogući sastavi koje Luis Enrique može izvesti na teren u susretu protiv PSG-a. Kao što možete vidjeti, sve ponuđene opcije su u formaciji 3-4-3.
slika

Pun q nekih opcija :mrgreen: a zapravo zadatak je skoro pa nemoguć. Da se igra protiv Celte ili Deportiva, možda bi i vjerovao u neku remontadu, ali protiv jakog PSG :roll:

Uglavnom, opcija br.5 i deri 90 minuta, pa makar primili ponovo 4 komada :salut:
:hmmmmm: ......interesantne su mi ove opcije 5 i 6, ne pamtim da sam inijestu nekad gledao toliko desno u postavci......ali obzirom na njegovu tehniku interesantna mogućnost......to je ionako utakmica kad Barsa realno nema šta izgubiti tako da.....

Interesantno je da ima i dosta onih opcija o kojima sam pisao da su (će) bekovi sutra nepotrebni sa Maskeranom, Pikeom i Umtitijem pozadi.....mislim da Maskerano mora sutra igrati jer je još uvek najači duel igrač i "kvaritelj" igre protivnika od svih u opcijama.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 mar 2017, 23:35

leorey je napisao/la:Ma pusti @Romaria, nekad su mu postovi kao da ih pise trinaestogodisnjak. Pa nije ovo 2005 godina i PES da jednom igracu stavis sve 99 i sve lopte na njega :urnebes:
Tu je to negdje, tesko je zamisliti igru barce kad je mesi na terenu, a da bilo sta ide mimo njega. Neke akcije mogu zaobic lijevog beka npr ili stopera, takvi igraci na takvim pozicijama mogu se i sakriti ponekad, ali messi igra takvu poziciju da ga tesko sta moze zaobici, uz to svi ga igraci vide kao autoritet i guraju mu loptu i kad imaju druge opcije, zato smo toliko ovisni o mesiju.

Eh sad druga je stvar ako je povrihedjen i nema ga na terenu tad pojacanja dolaze do izrazaja, ali dok je mesi na terenu njegovo se najvise melje.

Mi imamo izdefenisan skoro prvi tim gdje su trojica u napadu nedodirljiva i nezamjenjiva, isto kao i sergio i iniesta u sredini i pike alba i umtitara u odbrani, kao i stegen na golu, tako sa ostaju samo desni bek i centralni vezni kao pozicije gdje bi se mogla dovesti neka skupa top svjetska klasa, s tim u vezi alexisi, dibale i takvi uopste nece biti na ljeto uzimani u razmatranje, zivi bili pa vidjeli
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 07 mar 2017, 23:50

Daj nam tog Wengera. :kafa:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 07 mar 2017, 23:55

Nije problem toliko ni u Wengeru, koliko je u upravi Arsenala. Slabo ulazu, daju mu ogranicen limit za pojacanja i onda dobijes to sto dobijes. On ce ostati tamo jer im jamci rezultate kao sto je cetvrto mjesto sa minimalnim ulaganjem. Slazem se da je dosta i do Wengera, i da ove sezone stvarno igraju mozda i najlosije do sada. Imali su oni i duplo slabiju ekipu sa Bendtnerom pa su igrali bar lijepo za oko.

Meni on u biti nije los strucnjak kad se sve sabere i oduzme , bilo je par strasnih generacija Arsenala i uvijek je "furao" Barcin stil i kopirao ih. A sad je vec vrijeme za penziju i covjek vodi na silu, a znamo svi da ne valja nista silit.
27.10.2020

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 08 mar 2017, 00:07

Ma suplja da ne ulaze ,daj 100 miliona bez prodaje najboljih igraca Eusebiu,Sanpauliju,Berizzu i mnogim drugim trenerima ,napravit ce dar mar.
Levat je doveo 3 solidna igraca i nista vise.Uprava mu je odlicna ,idealna reklo bi se.
Klub bez sportske ambicije ,nikakva ocekivanja a smatras se velikanom.Ne ide to zajedno.
Pa pogledam ovu Valenciu koja je goli qrac godinama radi unutarnjeg rasula ali vidim mogucnost da ce do godine posloziti neke stvari jer vidis da se stvari mijenjaju ,da klub zeli iskorak i povratak na veliku pozornicu.
Arsenal je sramota za fudbal !

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 08 mar 2017, 01:16

Navijači ko navijači.....i ja ih razumem, pa tako i Arsenalove koji traže "glavu" Arsena. Bez namere da dužim i objašnjavam jer me to preterano i ne zanima ali to su gluposti....
Arsen Wenger treba da ode iz Arsenala zato što je star i zato što je bilo dosta ALI reći da on nema rezultate iza sebe je smešno jer iz Arsenala godinama izvlači maximum.......kako u Premier ligi tako i LP. Retko je Arsenal ispadao od slabijih, "problem" je što nije pobedjivao jače od sebe.....ali to nije SRAMOTA. Arsenal je i u Engleskoj i Evropi taman tamo gde mu je i mesto i koliko mu vredi ekipa.....toliko o tome.

Svako ko misli da se od govana može napraviti pita i tima kome je prva zvezda jedan Alexis Sančes i za koga svi ovde kažu da realno nije ni za klupe OVE današnje Barse živi u velikoj zabludi? I to OVE Barse koja se takodje sutra 99,9% oprašta od LP sa sve MSN-om?!!! Da je to tek tako lako ne bi u poslednjih 10 godina LP osvajali samo Barsa, Bajern, Real.....i ako ponešto štrpne Abramovič

Dakle bez namere da branim tog starca ali od onog što ima od finansija i kadra upravo toliko je i izvlačio kako kod kuće tako i u Evropi.....a navijači ko navijači, svuda su isti ;)

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 08 mar 2017, 02:02

Samo da je prespavati ovaj dan i probudit se satak prije utakmice, pun mi mozak vise od razmisljanja i solucija.

Kao sto je @parangal nedavno pisao za formaciju bez bekova ja se barem nadam da ce tako i LE postupiti ali mi je u 3-4-3 najveca dilema desno krilo?! Rafinha nema uopste taj smek, igra vjv jer ga LE gotivi i tjt a ovako objektivno da moze nesta ponuditi cisto sumnjam jer mu je svaki korak predvidiv, jedino pozitivno od njega sto moze biti je da bude zujalica, to neko smetalo igracima PSG-a. Prije bih volio vidjeti onda Paca u vrhu mada mi je nekako najizglednija opcija 6 sa slike iako se nmg sjetiti kad je Iniesta igrao na desnom krilu i da li uopste, pa makar to bilo samo i ma grafickom prikazu ?!

Poslano sa mog SM-T211 koristeći Tapatalk
® GONGASHI POWERHOUSE ®

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 08 mar 2017, 08:49

Albu u vezni red,zanimljivo i mogu reci pozitivno.Ako nista dobijes na explozivnosti i brzini.Lijeva strana ce biti najvazniji dio tima.Ako oni pocnu probijati a Ney biti na nivou koji ovaj mech zahtjeva ,bit ce svega.Zao mi je sto Roberto ne igra u vezi ali nije realno Iniestu na klupu staviti jer visak moze pogledom napraviti.
Ja sam siguran da Barca ispada ,ali se nadam da ce ponuditi fudbal koji ce izmamiti aplauze na kraju utakmice.

PSG ce poceti sa istom ekipom ,Enrique je do sada nesto mogao zakljuciti.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 08 mar 2017, 09:41

Upitan ‘da li je svjestan da bi mogao ući u historiju’, Lucho je odgovorio: “Zaboli me da li ću ući u historiju ili ne. :mrgreen: Nije to razlog zbog kojeg želimo postići dobar rezultat sutra. Ne znam da li ćemo uspjeti u tome, ali sam siguran da ćemo u nekom trenutku biti blizu tome.”
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 08 mar 2017, 10:08

Jeste li razradili taktike? :) gdje ćete dozvoliti da Zinedin "Ubačaj" Zidan uzme sve.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 08 mar 2017, 12:11

sljivo je napisao/la:Jeste li razradili taktike? :) gdje ćete dozvoliti da Zinedin "Ubačaj" Zidan uzme sve.
Nema tu (odgovarajuće) taktike......svi mi kad pravimo "kombinacije" vidimo samo Barsu i gledamo kako bi ikako najlakše uvaljali 6 komada a naravno realnost kaže da se i PSG valjda nešto pita u svemu tome, a pita se još kako... :mrgreen:

Niko od nas, pa tako ni Enrike ne zna šta planira Emeri a Pariz ima takav rezultat da mu skoro pa svaka taktika (osim nekog raspada sistema) donosi lagan i siguran prolaz.

Bez obzira na želje mnogih (i mene naravno) ne očekujem ja večeras neku "revolucionarnu" taktiku niti sistem igre. Otprilike će to biti "Selta-sistem" s tim što će se verovatno Inijesta "uglaviti" negde e sad da li umesto nekog (Rafinje npr.) ili će se samo eventualno prirdodati vezi od Selte a izostaviti Albu. Druga eventualna dilema je Roberto ili Maskerano.....sve ostalo je vidjeno protiv Selte.

Prvo poluvreme će biti presudno.....ako bi se u nekoj raspoloženoj ali "standardnoj Nou Camp-igri" stiglo do 2:0 na poluvremenu onda bi tako trebalo nastaviti i u drugom uz eventualno dozirano pojačavanje pritiska u zavisnosti od potrebe.....u ostalom postoje i 3 izmene. E sad, dodje li se negde pred kraj utakmice eventualno do neke šanse za ČUDO tu više nema taktike, pa makar je i Ter Stegen ugurao u gol.... :lol:

U svakom slučaju jako bitna utakmica za Barsu.....ne mora uspeti ali mora pokazati volju, želju i snagu svima a pre svega sebi......to je bitno jer sad ima jako velike šanse u Primeri a posle večerašnje utakmice mogla bi imati i daleko veće pa bi posle igre koju će pokazati mogla postati i favorit za osvajanje iste.....videćemo oko 22:30h (a ko zna možada i oko ponoći :zviz: ) sve... ;)

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 08 mar 2017, 12:15

Penal i crveni do tridesete minute, i idemo :kafa:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 08 mar 2017, 12:21

Lagana pobjeda Parižana i večeras.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 08 mar 2017, 12:24

Donnie Darko je napisao/la:Lagana pobjeda Parižana i večeras.
Messi zabija 4 :guz:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 08 mar 2017, 12:25

Denis na tribinama ipak, nije mu pomoglo motivaciono javljanje s twittera :mrgreen:

koja je kvota za prolazak Barce?

jopaa7
Kontakt:

Post Postao/la jopaa7 » 08 mar 2017, 12:35

Blejzer10 je napisao/la:koja je kvota za prolazak Barce?
Oko 17, 14-17 koliko sam ja vidio.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 08 mar 2017, 12:37

Nažalost ali nije ni to nemoguće :mrgreen: .....naravno da postoji mogućnost da se i Barsa od prevelike želje prosto raspadne i (ne dao Bog) doživi deja vu 7up-a od onomad :? .....ali ne verujem, daleko je PSG od Bayerna :mrgreen:

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 08 mar 2017, 12:41

parangal je napisao/la:
Nažalost ali nije ni to nemoguće :mrgreen: .....naravno da postoji mogućnost da se i Barsa od prevelike želje prosto raspadne i (ne dao Bog) doživi deja vu 7up-a od onomad :? .....ali ne verujem, daleko je PSG od Bayerna :mrgreen:
Onda smo igrali sa Songom, Adrianom i Bartrom, bez Messija. Ne znam jel moglo gore :mrgreen:

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 08 mar 2017, 13:44

Da smo upola nafakali ekipa kao Madrid ne bih se sekirao za prolaz, al' ovako... :silent: :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.