BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Harika
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la Harika » 08 mar 2017, 00:27

A **** ih Harrison
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 08 mar 2017, 00:35

Ramos-Vinolas u 2.kolu
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 mar 2017, 00:42

shminka je napisao/la:Po meni bolji od Nermana, svakako se i on mogao zezati ko Nerman da ima love ko Nerman, igrali su jedna protiv drugog na kvalama Sarajeva, dobio Aziz, forhend odličan, ostatak igre solidan.

Sa diplomom tražiti posao ili gore ili ovdje xD
Ma ja se nikako ne mogu oteti dojmu da je on talentovaniji od Mirze i da bi mogao ostvariti bolju karijeru od njega da je imao kakva-takva sredstva. Gledao sam ga ja par puta, nekako mi u osnovi ima sve bolje udarce od Mirze, a sta bi tek bilo da se radilo na tome s nekim kvalitetnim trenerom i u boljim uslovima (garantujem da bi bio posveceniji treniranju od njega). Moguce da grijesim, jer nisam neki strucnjak sto se toga tice, osim ovako cisto pracenje tenisa dugi niz godina. Poznajemo se on i ja, pricali smo stalno o njemu, karijeri i generalno o (nasem) tenisu. Samo hbg nisam ja njega mogao direktno pitati gdje on sebe vidi, s obzirom da znam kakvo je stanje kod nas u vezi sporta, a pogotovo kad je tenis u pitanju. Znam da je stalno bilo problema u novcu da nastupi na nekim turnirima, a na njemu se nekako moglo osjetiti da mu je bas krivo sto 'guli' roditelje (mislim da je to i najveci razlog sto je otisao u USA). Morao putovati nekih 20-ak kilometara na treninge ujutro, skola poslije podne, pa opet navecer teretana. Vazda je bio sav umoran i nenaspavan.

Nismo se vidjeli otkako je tamo otisao, ali sumnjam da ce se vracati u ovu nazovi drzavicu. :mrgreen:

Btw, Damir dobija Harisa, gotovo da sam siguran u to. Mislim da je nakon ovih vezanih dobrih partija pun sebe i da ce mu vratiti za ovaj nedavni poraz. Godilo bi mu da ovdje ode daleko (3. kolo vrh), jer bi eventualni los rezultat u Majamiju bio belaj po njega koji bi se odrazio na renking (a ako se ne varam, prosle godine je odmah ispao na IW-u).

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 mar 2017, 00:43

Šteta za Aziza, imao je baš zanimljivu igru :)

iz forhenda može Mirzi časove svakako davati, u po dana u po noći xD

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 mar 2017, 00:48

Cuj Ramos nosioc, pa Damir da je birao ne bi mogao izabrati lakseg nosioca :lol:

Eto prilike za jos 2 jako vazne pobjede s kojima bi prepolovio bodove iz Miamija :thumbup:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 mar 2017, 00:50

Potući se sa Rajanom iz sve snage, pa šta Bog da, u svakom slučaju veće šanse protiv njega na otvorenom i svjež i odmoran poslije odličnog Dubaija. Pritisak u potpunosti na Rajanovoj strani ovoga puta.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 mar 2017, 00:51

shminka je napisao/la:Šteta za Aziza, imao je baš zanimljivu igru :)

iz forhenda može Mirzi časove svakako davati, u po dana u po noći xD
Vjeruj mi da je momak prva liga, bas mi je bio skroz drag (a upoznao sam ga tek mozda prije 4-5 godina). Sav skroman i spusten, uvijek nasmijan iako vidno umoran. Isao je i u Njemacku vikendom da tamo igra kao neku ligu, i bas se sjecam da mi je pricao kako mu to dobro dodje jer su kod njih i one loptice za bacanje bolje od njegovih s kojim trenira (a mogao ih je ponijeti sa sobom), a dobivao je i nesto para, pa se tako i oduzivao roditeljima. Steta sto takvi karakteri kod nas ne mogu da uspiju...

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 mar 2017, 00:54

Ma nemamo mi nikakve uslove, a ni talenata vala, i ono sto smo imali uzeli su susjedi, izbrusili i dobili cak i GS osvajaca, uzivajte trenutno u Damiru jer ne znamo da li cemo vise ikada imati tenisera ovakvog kalibra
shminka je napisao/la:Potući se sa Rajanom iz sve snage, pa šta Bog da, u svakom slučaju veće šanse protiv njega na otvorenom i svjež i odmoran poslije odličnog Dubaija. Pritisak u potpunosti na Rajanovoj strani ovoga puta.
Ma dobit ce Damir Harrisona, i prosli put da je bio trunku bolji odveo bi bar u 3. set onaj mec, sada je na otvorenom plus Damke je uhvatio formu, samo da izadje ozbiljan na teren i odigra kako je igrao u Dubaiju i ne sumnjam u pobjedu
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 08 mar 2017, 01:00

Ma hebiga, ne mozemo ni znati ima li talenata kad se zna kako to kod nas ide, a tenis je za nase uslove preskup sport. Mnogi se i ne ustrucavaju da nesto ozbiljno probaju, upravo iz ovih razloga. Sve se svodi na rekreativni nivo... Bas treba uzivati u ovim Damirovim pobjedama, buducnost nikako ne djeluje blistava...

Potrazih sad Zizija na IG (iako ne koristim isti :mrgreen:), i evo odmah fin poen na mrezi. :D

Ja sam kontao da bi on mogao uraditi barem nesto kao Ema Bugic, i ona je tamo nesto zavrsila. Ali sada kad skontam da je 96. godiste...

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 mar 2017, 01:05

Ma nema od toga ništa, završena priča za profi tenis :)

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 08 mar 2017, 02:03

Amer Delić, Benjamin Becker, Kevin Anderson, John Isner, Steve Johnson,...svi su igrali tenis na collegu, Becker čak 4 godine, pa su postali uspješni do relativno uspješni profesionalci :)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 mar 2017, 09:23

1. kolo Harrison, 2. kolo Ramos-Vinolas, 3. Goffin.

Ali stvarno nema sreće sa žrijebovima, kud baš Harrison u 1. kolu. Ali može se igrati s njim. U zadnjem meču je Damir loše odigrao, plus bio je indoor ako se ne varam.

Ne možemo znati imali talenta kad nemamo uvid u to. Fatih je prošle godine igrao 2-3 internacionalna turnira U-12 a on ima 10 godina i dolazio je do 1/4 finala ili 1/2 finala. Možda još neko ima, vidjet ćemo. Moralo bi ovo Damirovo da malo i kod nas tenis podigne na veći level.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 08 mar 2017, 11:30

Ma moze igrati sa Harrisonom, sto da ne.
Prosli put je vidio da moze, sada samo treba od starta se tako postaviti.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 08 mar 2017, 11:46

Unofficialpage je napisao/la:1. kolo Harrison, 2. kolo Ramos-Vinolas, 3. Goffin.

Ali stvarno nema sreće sa žrijebovima, kud baš Harrison u 1. kolu. Ali može se igrati s njim. U zadnjem meču je Damir loše odigrao, plus bio je indoor ako se ne varam.
Ako treba proklinjati zdrijeb sto mu je podario Harrisona u prvom kolu jednog ATP 1000 turnira hebi ga onda. :)

Naravno da je Harrison povoljan zdrijeb, bit ce to skroz druga situacija nego u Memfisu, jos kad na sve to dodas da u 2. kolu ima slobodno cu reci najlakseg moguceg nosioca, opet ponavljam da je Damir sebi birao od 32 nosioca sa kim da igra eventualno u 2. kolu vjerujem da bi izabrao prasinara Ramosa, i plus u 3. kolu je projektiran za Goffina sa kim je isto tako pokazao da moze igrati zakljucak je da je Damir dobio veoma povoljan i dobar kostur.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 mar 2017, 11:59

bodi123 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:1. kolo Harrison, 2. kolo Ramos-Vinolas, 3. Goffin.

Ako treba proklinjati zdrijeb sto mu je podario Harrisona u prvom kolu jednog ATP 1000 turnira hebi ga onda. :)

Naravno da je Harrison povoljan zdrijeb, bit ce to skroz druga situacija nego u Memfisu, jos kad na sve to dodas da u 2. kolu ima slobodno cu reci najlakseg moguceg nosioca, opet ponavljam da je Damir sebi birao od 32 nosioca sa kim da igra eventualno u 2. kolu vjerujem da bi izabrao prasinara Ramosa, i plus u 3. kolu je projektiran za Goffina sa kim je isto tako pokazao da moze igrati zakljucak je da je Damir dobio veoma povoljan i dobar kostur.
Slažem se ali mogao je i neko malo lakši od Harrisona u 1. kolu, npr Kravchuk. Ovo ostalo odlično. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 mar 2017, 12:06

Bilo je boljih opcija, ali ok je Rajan, druge okolnosti u odnosnu na Memfis. Rajan više nije u naletu, u onom trenutku je imao 7 pobjeda vezanih u 8 dana i bio je to Damirov treći meč na turniru, a tri pobjede nije vezao na ovom nivou od Miamia prošle godine. Ovoga puta defanzivno treba biti jači, prelako je pucao u razmjenama i onda je u napadu griješio jer se Rajan sjajno branio i dosta toga vratio nazad. Pokušati maksimalno produžiti meč.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 08 mar 2017, 12:18

Unofficialpage je napisao/la:Ne možemo znati imali talenta kad nemamo uvid u to. Fatih je prošle godine igrao 2-3 internacionalna turnira U-12 a on ima 10 godina i dolazio je do 1/4 finala ili 1/2 finala. Možda još neko ima, vidjet ćemo.
Igrao je nedavno pred novu godinu u nas u Širokom i izgubio u 1. kolu 6-0, 6-1, doduss od 2 godine starije Slovenca, koji je odigrao 20+ takvih turnira, ukljucujuci i Orange Bowl.
Fatih je prosli mjesec navrsio 11 i vec ove godine bi valjalo da odigra 4-5 takvih turnira. Ima u Širokom Brijegu i Prijedoru, po cijeloj Hrvatskoj, po Sloveniji, Srbiji,...
Sve to zahtijeva puno para ali jbg, nije tenis za sirotinju. Znam da on vec prima stipendiju od Telemacha.
Bio je u Mostaru Sanin Zukić koji je do 16 godina već igrao i sa Kecmanovićem, Moutetom, Hurkaczom, Ruudom pa posle ništa od njega.
Zajeban je to sport za nas sirotinju u pm

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 mar 2017, 12:23

Dobar žrijeb za Damira, ako ponovi igru iz Dubaija vjerujem da može preko Harrisona i Ramosa :thumbup:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 08 mar 2017, 12:30

Ostaje samo da vidimo dal je `ne odgovaraju mi uslovi u IWu` bila šuplja poslije poraza protiv Granollersa ili mu stvarno ne pašu.
Zadnja izmjena: shminka, dana/u 08 mar 2017, 14:40, ukupno mijenjano 1 put.

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 08 mar 2017, 14:35

Dobar zrijeb za Damira. Da smo htjeli nesto slabije u prvom kolu, onda bi u eventualnom drugom bilo dosta tesko.

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.