FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la irfo » 08 mar 2017, 12:26

Sehic,
Zukanovic,
Cocalic,
Stevanovic,
Visca,
Gojak,
Hodzic,
Bajic,
Dzeko

:kafa:

Nema na cemu reprezentacijo :kafa:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 mar 2017, 12:27

irfo je napisao/la:Sehic,
Zukanovic,
Cocalic,
Stevanovic,
Visca,
Gojak,
Hodzic,
Bajic,
Dzeko

Nije valjao omladinski, roštiljdžije. :kafa:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 08 mar 2017, 12:31

plavousrcu je napisao/la:
grbavicka1921 je napisao/la:Samo da nam je proigrati kao npr. u pripremnim protiv Rusa ili Astane pogotovo :pray: onda gdje bi nam bio kraj :kafa: a ova ekipa ima kvalitet, može i mora :bih:
Na ove dvije utakmice se vidjelo da ekipa moze i da ima kvalitet. Radi ove dvije utakmice sam "nezadovoljan" sa igrama na pocetku prvenstva. Do koga je, zasto slabije igramo sad nego na pripremama ne znam, ali tako je. Nadam se da nije do trenera i metoda rada. Danas i subotu bi moglo biti jasnije. Ako igra bude u ove dvije utakmice bezidejna onda nevezano za rezultat nesto je trulo u drzavi Danskoj.

Vjeruj mi da bih više volio da igramo u mraku sa kako Bog zapovjeda terenom i travnjakom (op.a. teren Bilinog Polja), nego što je Savez dao instrukciju da će se morati imati reflektori na stadionima premierligaša od slijedeće sezone ako se ne varam 2017/18. :puke:
Klub poput nas uloži značajne pare u igrački sastav, kojeg na kaljuži čuškajući loptu politikom nabij pa gdje ode može dobiti i prosjećno uigrana ekipa momaka koji se bave amaterskim fudbalom na terminima poput nas forumaša da ne kažem npr. :nedam: :damn:
Naša je prednost uvijek bila taj travnjak, pas igra, a mi i dalje godinama unazad i bit će tako unaprijed izgleda stepimo kako će svaka tekma proteći, između ostalog često i zbog tog jbenog terena/travnjaka po ovakvom vremenu kakvo nas čeka u Bijeljini. :thumbdown:
Sjetim se koliko je samo psovao i nervirao se Ronaldo na Bilinom Polju kroz one utakmice baraža kad mu kvrge po terenu i rupe ubiju volju za igrom, a takav majstor. SAVEZ MORA INSTUKCIJU DATI DA TRAVNJACI BUDU PO STANDARDIMA UEFE I KOD NAS!! Fudbal bi bio troduplo bolji.

Živli! :bih:
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 08 mar 2017, 12:38

NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 08 mar 2017, 12:43

Meni ovo nekako miriše na tvrdih 0:0 na lošem terenu gdje će obje ekipe gledati više kako da ga ne prime, nego kako da ga zabiju jer i nama bi to okej bilo da ganjamo pobjedu na Grbavici i prolaz, a i njima da nam iz kontre u revanšu probaju zabiti
ZELJEZNICAR 1921!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 08 mar 2017, 12:47

Nadam se da ćemo bar imati ovo

slika

Stari dobri dangerous attack, lopta na centru, a ti kontaš pogodili minimalno stativu
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Zenzo
Kontakt:

Post Postao/la Zenzo » 08 mar 2017, 12:48

Bice jako teska utakmica ako je moguce postici gol jer nama Radnik standardno pravi probleme na Grbavici.
- Zeljeznicar -

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 08 mar 2017, 12:49

hajmo realno i objektivno:
Sehic: (brat trpio more bljuvotina od kvazinavijača, kapiten, volio bi da se jednog dana vrati...
Zukanovic: priča se da nije imao mjesta na treningu da igra pa je trčao krugove dok se ostali uigravaju(pričaju igraci iz tog perioda) otisao u belgiju ili gdje vec da radi....
Cocalic:(bubamara, pa dosao kod nas bio kapiten- znamo situaciju oko njega, nismo previse meda uzeli)
Stevanovic,(vec bivsi reprezentativac)
Visca,(afirmisan kod nas, stekao ime i reputaciju, žalim sto nije bio duže, zaradili )
Gojak,(nismo imali sluha za mozda najveceg talenta, veci od Amira u svakom slučaju, moralo se mnogo bolje ali bilo proslo)
Hodzic,(nismo mogli nista protiv ponude velikana Liverpoola, i sa njim se moglo vise, ali jbg nije se dalo, imat cemo hajra u buducnosti)
Bajic,(najdraži od svih gore pobrojanih, istinski Zeljin ratnik, stavljao je Klub na prvo mjesto slijedio stepenicu po stepenicu i želim mu mnogo jaču i bolju ligu od Turske i to vec ovo ljeto)
Dzeko ( milion puta ispričana priča kloc, letva, bandera, morao je doci čeh da bi nam pokazao sta je i ko je dečko ustvari)
1921

grbavicka1921
Kontakt:

Post Postao/la grbavicka1921 » 08 mar 2017, 12:53

Dopuna: Džeko šljivotres
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."

bangara
Kontakt:

Post Postao/la bangara » 08 mar 2017, 12:55

Zar nije neko postavio sliku par stranica prije moja tv prenosi u ovom mjesecu, bila je tu i danasnja utakmica ?

ackeey
Kontakt:

Post Postao/la ackeey » 08 mar 2017, 13:01

Neandertalac je napisao/la:
irfo je napisao/la:Sehic,
Zukanovic,
Cocalic,
Stevanovic,
Visca,
Gojak,
Hodzic,
Bajic,
Dzeko

Nije valjao omladinski, roštiljdžije. :kafa:
Cini mi se da nije receno da nije valjao omladinski pogon, vec da je sistem rada u istom ostao isti vec 30-tak godina.
Znamo svi da je bilo slucajeva uzimanja love od roditelja i nakih menagera, guranja pojedinaca.
Slazem se da dajemo najveci broj reprezentativaca, ali ako se rad u omladinskom pogonu moze popraviti, biti efikasniji, zasto odmah biti protiv toga.
Imali smo nedavno slucaj da mi placamo hranu, stan i oslabadjamo od placanja clanarine, oko 9 mjeseci, za dijete koje je iz druge drzave i za koje je se 1000% znalo da se nece moci registrovati. I poslije tih devet mjeseci djetetu receno da se vrati kuci u Sjenicu.
E to je vec direktna steta nanesena klubu, odnosno Omladinskom pogonu.
Ovakve stvari se moraju iskorijeniti, odnosno pokusati iskljuciti menagere, koji su realno zlo danasnjeg fudbala, pogotovo u nasim sredinama.
Znaci, pogon jeste proizvodio igrace, to je za svaku pohvalu, ali ako se nesto moze popraviti, zasto to odmah osuditi?
Ako bi se unaprijedio rad omladinskog pogona, sa uvjetima za rad, sa kvalitetnijim treninzima, logicno bi bilo da bi to donijelo i veci broj mladih igraca koji ce nekad moci konkurisati za prvi tim.
I naprijed, i naprijed, i naprijed....

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 mar 2017, 13:06

hamzaTM87 je napisao/la:Meni ovo nekako miriše na tvrdih 0:0 na lošem terenu gdje će obje ekipe gledati više kako da ga ne prime, nego kako da ga zabiju jer i nama bi to okej bilo da ganjamo pobjedu na Grbavici i prolaz, a i njima da nam iz kontre u revanšu probaju zabiti
Potpis. :kafa:

UPRAVA NAPOLJE!

ZivimZeljeznicar1921
Kontakt:

Post Postao/la ZivimZeljeznicar1921 » 08 mar 2017, 13:11

Pa.onda na kone naletiti strah i trepet volim te zeljeznicare

SaboBabo
Kontakt:

Post Postao/la SaboBabo » 08 mar 2017, 13:15

irfo je napisao/la:
SaboBabo je napisao/la:
Ne ide se jer je onaj momak poginuo a drugi tesko povrijedjen u saobracajnonj nesreci a bili su navijaci Zelje.
To je drugo, to je samo za Bijeljinu sad
Pa jbg na to sam i mislio, kontam o kupu je rijec.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 mar 2017, 13:42

ackeey je napisao/la: Cini mi se da nije receno da nije valjao omladinski pogon, vec da je sistem rada u istom ostao isti vec 30-tak godina.
Znamo svi da je bilo slucajeva uzimanja love od roditelja i nakih menagera, guranja pojedinaca.
Slazem se da dajemo najveci broj reprezentativaca, ali ako se rad u omladinskom pogonu moze popraviti, biti efikasniji, zasto odmah biti protiv toga.
Imali smo nedavno slucaj da mi placamo hranu, stan i oslabadjamo od placanja clanarine, oko 9 mjeseci, za dijete koje je iz druge drzave i za koje je se 1000% znalo da se nece moci registrovati. I poslije tih devet mjeseci djetetu receno da se vrati kuci u Sjenicu.
Ovakve stvari se moraju iskorijeniti, odnosno pokusati iskljuciti menagere, koji su realno zlo danasnjeg fudbala, pogotovo u nasim sredinama.
Znaci, pogon jeste proizvodio igrace, to je za svaku pohvalu, ali ako se nesto moze popraviti, zasto to odmah osuditi?
Ako bi se unaprijedio rad omladinskog pogona, sa uvjetima za rad, sa kvalitetnijim treninzima, logicno bi bilo da bi to donijelo i veci broj mladih igraca koji ce nekad moci konkurisati za prvi tim.
Da tebi odgovorim jer me posta od IdemoPlavi malo stid kao navijača. Što će nam dušmani kada možemo sami sebe degradirati.

Nisam ja rekao da ne treba popraviti nešto što nije valjalo, naravno da sam za. Samo mi malo para uši to "roštiljdžije" jer su ti isti napravili neki rezultat. Repka i transferi su svjedoci, Argumenti, ja sam ponosan na to i ne postoji kontra argument!
Priča uzimali su ne stoji Ili kažeš ko je uzimao ili šutiš, je li tako.
Ne možeš sve koji su radili u isti koš, nije lijepo, ima tu velikih Željovaca koji su nam valjali.
Ne možeš reći nije valjala, kada je valjala, bila najbolja u Državi! Ne možeš reći uzimali su kada je klub dobio milione od rada "roštiljdžija".
Taj primjer koji spominješ, nemam pojma radi čega ne govori ništa. Naravno da je bilo fula niko to ne spori. Imaš kontra primjer Behram dobismo i nekih para zar ne.

Sve što može neka se popravi, neka bude efikasniji, podrška. Samo da se ne pljuju ljudi jer su doprinijeli klubu svojim radom. Ta praksa koja se uvela, nije dobra po klub.

Pošteno?!

UPRAVA NAPOLJE!

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 08 mar 2017, 13:45

Neandertalac je napisao/la:
ackeey je napisao/la: Cini mi se da nije receno da nije valjao omladinski pogon, vec da je sistem rada u istom ostao isti vec 30-tak godina.
Da tebi odgovorim jer me posta od IdemoPlavi malo stid kao navijača. Što će nam dušmani kada možemo sami sebe degradirati.

Nisam ja rekao da ne treba popraviti nešto što nije valjalo, naravno da sam za. Samo mi malo para uši to "roštiljdžije" jer su ti isti napravili neki rezultat. Repka i transferi su svjedoci, Argumenti, ja sam ponosan na to i ne postoji kontra argument!
Priča uzimali su ne stoji Ili kažeš ko je uzimao ili šutiš, je li tako.
Ne možeš sve koji su radili u isti koš, nije lijepo, ima tu velikih Željovaca koji su nam valjali.
Ne možeš reći nije valjala, kada je valjala, bila najbolja u Državi! Ne možeš reći uzimali su kada je klub dobio milione od rada "roštiljdžija".
Taj primjer koji spominješ, nemam pojma radi čega ne govori ništa. Naravno da je bilo fula niko to ne spori. Imaš kontra primjer Behram dobismo i nekih para zar ne.

Sve što može neka se popravi, neka bude efikasniji, podrška. Samo da se ne pljuju ljudi jer su doprinijeli klubu svojim radom. Ta praksa koja se uvela, nije dobra po klub.

Pošteno?!
Ne treba te biti stid istine, sto da se lažemo??? Sta trebam napsiati Zukanovic bio standardan pa se prodo, Gojak, Ara, Dzeko, nismo pitari da pravimo mitove od laži, napisao sam samo onako kako jeste. Reci mi samo jedno slovo koje sam pogresno napisao ja se brisem sa ovog foruma? Jel pošteno?
1921

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 08 mar 2017, 13:49

Džeko Kloc.

Ponikao u našoj školi, pet, šest trenera u OP radilo sa njim. Amar potpisao sa njim i dao mu šansu prvom timu.
Komplet OP prošao.

To napišeš a ne kako već jesi.

Da ne ulazimo u ostale, ne kontam srž posta uopšte šta si htio reći. Hrakački pravi.

UPRAVA NAPOLJE!

maldini3
Kontakt:

Post Postao/la maldini3 » 08 mar 2017, 14:00

Kako je varljiva statistika sa utakmice protiv mladosti. Za vecinu navijaca Kerla najslabiji a on po statistici nas najkorisniji igrac. Zeba djelovo najbolje na terenu a najvise izgubljenih lopti.
Željezničar za život cijeli
Forza Milan
Pivopije

Monci
Kontakt:

Post Postao/la Monci » 08 mar 2017, 14:00

aleksandar_veliki je napisao/la:Ako nekog interesuje statistika Lendrica na prosloj utakmici.

slika
Statistika je super, samo po njoj Kerla najbolji ispade :lol: :lol: :lol: . Ključna stvar koja nedostaje su pretrčani kilometri, i u totalu, i po igraču, pa da vidimo šta najvažniji segment nogometne igre kaže...

Idemoplavi
Kontakt:

Post Postao/la Idemoplavi » 08 mar 2017, 14:00

Pa da se razumijemo, EDin Dzeko ima 40 i kusur nastupa u timu, i moram ti priznati da nije postao ovo sto jeste nikad ga se ne bi sjetio a bio sam svaku utakmicu tu i sjecam se nekog viskog strkljastog mladica ali nista posebno. Necemo se sad lagati da smo eto ko mi znali da ce biti ovo sto je jeste danas, da smo kojim slucajem znali to imao bi ugovor na 5 godina a ne stipendijski od 200 marka a ako je ikad bilo love bilo je tad, na ruke para nema PDV, tad nije bila porezna kao sad stotine hiljada maraka prolazilo kroz klub mjesecno, i da opet kazem pored njega bilo je jos momaka nije samo on, ali eto njih se ne sjecam jer ko zna gdje su danas. U tome je stvar, ja znam jos barem deset momaka iz nase skole koji su bili milijardu puta veci talenti pa nisu uspjeli. Naravno da trebamo biti ponosni na svoje momke koji su ponikli kod nas, ali je bit da su to vise drugi prepoznali i znali da cijene od nas samih, to je sustina cijele priče. Također ako cemo gledati objektivno a ne nostalgicno subjektivni, unazad 5 godina smo imali kontinuitet veci 10 puta u davanju sanse mladim igračima koji su dobili profi ugovore, Zolotic, Benjo, Amir, BAJA, Dzenis, Memija, Veca..... Sto se za ovaj period za kojem ti bališ ne može bas reci. I najidealnije bi bilo da jedan mladi igrac godisnje iskoci za prvi tim, ali to se tesko desi i Ajaxu svake godine a kamol i nama.
1921

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Google [Bot], Proximic i 38 gostiju.